Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 липня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 2 по 6 серпня, з 8:00 до 16:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

30 липня 2021 року

Чиста громада – це свідомість жителів та вчасно вивезене сміття комунальними підприємствами. Для того, щоб другі робили свою роботу якісно, перші повинні справно оплачувати послугу.

 

30 липня 2021 року

У зв’язку з проведенням регламентних робіт на підвідному та розподільчих газопроводах, газовикористовуючому обладнанні, ВОГ (вузол обліку газу) абонентів буде припинена подача природнього газу:

 

30 липня 2021 року

230 тисяч. Можете уявити цю цифру? Саме стільки українців постраждало від торгівлі людьми за роки незалежності. Такою кількістю людей можна заселити ціле місто. І вийде більше, ніж у Тернополі чи Івано-Франківську. Ці люди хотіли кращої долі для себе і своїх сімей. Можливо, вони хотіли заплатити за навчання дітей чи за лікування батьків. Але, потрапили до рук шахраїв чи криміналу, які продають людей як товар. Щоб потім, цей товар використовувати як дармову робочу силу чи для сексуальної експлуатації.

30 липня 2021 року

У разі переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної небезпеки для роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80% повністю вакцинованого персоналу. Про це йдеться у постанові №1236 від 9 грудня 2020 року, зміни до якої ухвалив Кабінет Міністрів України 28 липня.

 

30 липня 2021 року

Термін "торгівля людьми" передбачає різні види та форми експлуатації людини, які наводяться як міжнародними нормативно-правовими документами, так і законодавством України.
Відповідно до Закону України "Про протидію торгівлі людьми" торгівля людьми - здійснення незаконної угоди, об'єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи, що відповідно до Кримінального кодексу України визнаються злочином.

29 липня 2021 року

За інформацією Українського гідрометеорологічного центру 30 липня в м. Полтава та Полтавській області очікуються грози, в окремих районах град та шквали 15-20 м/с.

 

29 липня 2021 року

Відповідну Постанову Верховна Рада України прийняла 15 липня 2021 року.

29 липня 2021 року

Пирятинська громада – аграрна громада. Тому розвиток та підтримка сільськогосподарських товаровиробників - один із пріоритетних напрямків роботи Пирятинської міської ради. Для аграріїв та сільського населення сьогодні пройшов семінар на тему: “Участь сільськогосподарських товаровиробників та сільського населення у державних та регіональних програмах економічного і соціального розвитку, програмах розвитку галузей сільськогосподарського виробництва та сільської місцевості”. Навчання провела Полтавська обласна сільськогосподарська дорадча служба на запрошення Пирятинської міської ради.

 

29 липня 2021 року

З метою покращення якості соціальних послуг та відповідно до розпорядження міського голови протягом червня-липня проводилася зовнішня оцінка якості послуг, які надаються Пирятинським центром надання соціальних послуг.

29 липня 2021 року

МОЗ нагадує, що вакциновані громадяни можуть уникнути важкого перебігу коронавірусної хвороби та врятувати життя. Як показує статистика в США станом на 16 липня, понад 97% госпіталізованих людей з COVID-19 були невакциновані.  

29 липня 2021 року

Відбулася тринадцята сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

29 липня 2021 року

Чи застосовують РРО фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність?

Лубенський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Полтавській області звертає увагу платників податків, що відповідно до преамбули Закону України від 6 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі,громадського харчування та послуг» (в редакції Закону України від 2 грудня 2010 року № 2756-VI), дія Закону поширюється на усіх суб’єктів господарювання та їх господарські одиниці, які здійснюють розрахункові операції у готівковій та/або безготівковій формі.

 

28 липня 2021 року

Сьогодні комісія у складі представників Держпродспоживслужби, поліції та фахівців міської ради продовжила перевірку санітарного стану торгових об’єктів громади. Цього разу перевіряли павільйони на автостанції ФОП Бугайова.

 

28 липня 2021 року

За адресою: м. Пирятин, вул. Майдан Незалежності, 2 надаються послуги із заключення договору з ГК “Нафтогаз України”. Для заключення договору з собою мати такі документи: ксерокопію паспорта та ідентифікаційного коду, документи, що засвідчують право власності на житло, квитанцію оплати послуги за розподіл природного газу.

 

28 липня 2021 року

Щиро вітаю усіх вас із 1033-ю річницею Хрещення Київської Русі-України! Саме 28 липня весь православний світ вшановує пам'ять рівноапостольного князя Київського Володимира Святославовича, який сам прийняв християнство і охрестив Русь. Ця важлива подія змінила хід історії, ціннісні орієнтири і визначила долю поколінь українців.

27 липня 2021 року

Сьогодні 28 років мало б виповнитися Івану Олійнику – уродженцю міста Пирятина, учаснику антитерористичної операції на Сході України, який загинув в районі села Степанівка Шахтарського району Донецької області 11 серпня 2014 року.

27 липня 2021 року

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету. Члени виконкому розглянули та прийняли відповідні рішення із 28 питань порядку денного. Значна частина питань стосувалася схвалення змін до цільових програм, які винесені на розгляд сесії.

 

27 липня 2021 року

Сьогодні відбулося друге засідання депутатської комісії з питань земельних відносин та охорони природи.

27 липня 2021 року

Вакцинація – це єдиний ефективний спосіб подолання пандемії COVID-19. Стратегічна мета, яку ставить Міністерство охорони здоров’я, – сформувати в українців колективний імунітет до смертельно небезпечної хвороби. А з цією метою потрібно, аби щонайменше 70% дорослого населення імунізувалися.

 

27 липня 2021 року

З метою оперативного інформування громадськості, залучення більш широкого кола інвесторів до участі в електронних аукціонах з продажу об’єктів малої приватизації, підвищення рівня прозорості приватизації Регіональне відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях, як орган приватизації, повідомляє про проведення в електронній торговій системі ProZoro.Продажі аукціону з продажу  об’єкта державної власності малої приватизації, а саме:

 

26 липня 2021 року

Сьогодні у Теплівці відбулися повторні громадські обговорення кандидатур на посаду старости. На зустріч з громадою приїхав міський голова Андрій Сімонов, який не брав участі у попередніх обговореннях.

26 липня 2021 року

24 липня відбувся 11 тур Чемпіонату Полтавської області з футболу. Команда ФК “Пирятин” грала на виїзді з командою ФК “Велика Багачка” і поступилась з рахунком 1:3. Гол за пирятинців забивав Станіслав Желдак. Наступну гру команда ФК “Пирятин” проведе на виїзді з командою ФК “Лубни” 31 липня.

 

26 липня 2021 року

На території Лубенського району установилась надзвичайно спекотлива погода. Тому рятувальники застерігають: безвідповідальна поведінка, примножена на небезпечні для екосистем погодні умови, призводить до катастрофічних наслідків, зокрема, й загибелі людей. А те, що основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор — можна легко підтвердити вражаючими статистичними показниками.

 

26 липня 2021 року

Важливі новації у пенсійній сфері з’явилися на підставі Закону України від 29.06.2021 № 1584-ІХ “Про внесення змін до Закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” в частині визначення мінімальних розмірів пенсій по інвалідності та розмірів мінімальних пенсійних виплат.

 

26 липня 2021 року

23-24 липня 2021 року у м.Вінниця відбувся форум „Від ідеї до успіху. Місцеві ініціативи змінюють життя українських громад“. Участь у заході взяли керуючий справами міської ради Ірина Козін, начальник відділу документообігу, звернень та контролю Тетяна Нестерець та головний спеціаліст відділу соціального захисту та охорони здоров’я – представник ГО “Агенція розвитку Пирятинщини” Юлія Кабушка.

 

26 липня 2021 року

Весело та гамірно відзначили свято свого села жителі Гурбинець. Громаду села зі святом привітали заступник міського голови Михайло Мельниченко, начальник управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Сергій Валоваженко.

26 липня 2021 року

Аукціон із продажу єдиного майнового комплексу ДП «Державний інститут по проектуванню підприємств м’ясної та молочної промисловості «Полтавадіпром’ясомолпром» відбудеться 23 липня. Це один з об’єктів малої приватизації на Полтавщині. У його складі будівля, автомобіль і близько 900 одиниць обладнання.

 

25 липня 2021 року

Суботній фестивальний день завжди найбільш насичений подіями. На сьомому фестивалі ця традиція продовжилася. Тож учора гості свята мали можливість потанцювати, поліпити із глини, постріляти з лука, поспівати та найбільше - послухати чарівну музику бандуристів та лірників не лише з України, а й з Польщі та Ізраїлю.

Всі події фестивалю в Крячківці відбуваються на подвір'ї його незмінного організатора Юрка Фединського. Вони з родиною щороку приймають сотні гостей, поціновувачів кобзарування.

25 липня 2021 року

Сьогодні відбулось урочисте нагородження військових волонтерів Пирятинської громади нагрудним знаком “Волонтер України”. Цю почесну нагороду отримали три волонтери, які від самого початку і дотепер підтримують наших військовослужбовців. Серед них і міський голова Андрій Сімонов.

 

25 липня 2021 року

Щиро вітаю вас з професійним святом!

Послугами працівників торгівлі користується кожна людина. А отже від вашого професіоналізму, тактовності, організованої та ефективної роботи підприємств торгівлі залежить розвиток споживчого ринку і економіка нашої громади. Від чіткої, організованої та ефективної роботи закладів торгівлі, професіоналізму, тактовності і чуйності продавців залежить настрій і самопочуття людей, зручність та комфорт кожного мешканця нашої громади.

24 липня 2021 року

Сьогодні на волейбольному майданчику на острові Масальський відбувся турнір на кубок Пирятинського міського голови. До участі в змаганнях долучилися чоловічі волейбольні команди з Пирятина, Гребінки, Лубен та Хорола.

24 липня 2021 року

Стартували роботи з капітального ремонту тротуару на розі вулиць Соборна та Визволення. Проєктом передбачається заміна асфальтового покриття на тротуарну плитку від молодшої 4 школи до заїзду у двір адмінбудинку та облаштування парковки перед міською радою.

24 липня 2021 року

Фестиваль "Древо роду кобзарського" розпочався 23 липня у с.Березовій Рудці шляхетським балом. На порозі садиби дворян Закревських, що проживали в селі і фактично володіли ним з ХVIII століття до 1917 року. Садиба побудована архітектором Євгеном Червінським, добре збережені автентичні елементи фасаду та внутрішнього оздоблення. Тож артисти музикували в аурі старих часів, і кожен, хто закривав очі, міг уявити собі бали Закревських, танцюючого Тараса Шевченка.

23 липня 2021 року

З 19 по 23 липня тривав конкурс на заміщення вакантної посади директора Вікторійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст.

19 липня відбулося перше засідання конкурсної комісії з відбору кандидатур на заміщення посади керівника Вікторійської зш І-ІІІ ст. Пирятинської міської ради Полтавської області. На цьому засіданні були розглянуті документи, що надійшли на конкурс від одного претендента – Олега Левади. Подані документи повністю відповідали вимогам Положення про конкурс на посаду керівників закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради. Члени комісії одноголосно підтримали кандидатуру для участі в конкурсі на посаду директора Вікторійської зш І-ІІІ ст. 

 

23 липня 2021 року

Реалізація відповідного проєкту розпочата за сприяння депутата обласної ради Івана Близнюка ще у 2019 році. Кошти на фінансування проєкту виділялися і з екологічного фонду області, і з бюджету на той час Дейманівської сільської ради. Цьогоріч співфінансування проєкту планується на рівні 900 тисяч гривень з обласного бюджету та 450 тисяч гривень – кошти бюджету територіальної громади.

23 липня 2021 року

Сьогодні відбулося чергове засідання молодіжної ради. Під час зібрання головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту міської ради Олександра Хворостян презентувала проєкт Програми „Молодь Пирятинщини“, після чого члени молодіжної ради обговорили основні напрямки та пріоритети Програми.

23 липня 2021 року

Жителі села Грабівка вчора зібралися для доброї справи. Майже пів сотні дорослих і малих чепурили парк, ігровий майданчик. Проведено обпилювання дерев, пофарбовані елементи майданчика, встановлено лавки, облаштовано квітники.

 

23 липня 2021 року

Нагадуємо, що до 1 жовтня, триває прийом документів на отримання  дотації за бджолосім?ї . Дотація надається на безповоротній основі фізичним особам та суб’єктам господарювання, які є власниками бджолосімей, за наявні в поточному році від 10 до 300 бджолосімей у розмірі 200 гривень за бджолосім’ю. У разі наявності більше ніж 300 бджолосімей максимальний розмір дотації ставить 60 000 гривень одному отримувачу.

23 липня 2021 року

Відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності.

23 липня 2021 року

З липня поточного року в Україні стартувала інспекційна кампанія „Виходь на світло“ з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання усіх форм власності та видів господарської діяльності, які мають ризики використання незадекларованої праці.

 

22 липня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 26 по 23 липня, з 8:00 до 16:00:

 

22 липня 2021 року

Що це за документ і чим він відрізняється від “ковідного сертифіката” (“ковідного паспорта”)?

Що таке міжнародне свідоцтво про вакцинацію?

 

22 липня 2021 року

Зразковий хореографічний колектив “Стенет”, перебуваючи в Грузі, взяв участь ще в одному конкурсі – Міжнародному творчому фестивалі “Ambion”, що проходить з 21 по 24 липня у м. Урекі. Вихованки Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості продемонстрували два танці і здобули перемогу.

 

22 липня 2021 року

З 16 липня 2021 року до обрання чи призначення на посаду особа має надати документ, що засвідчує рівень володіння державною мовою.

Депутати ВР АРК, депутати місцевих рад, посадові особи ОМС належать до категорії осіб, які зможуть підтвердити рівень володіння державною мовою одним з наступних документів.

22 липня 2021 року

Триває робота з підключення старостинських округів до реєстру територіальної громади. З метою надання якісних адміністративних послуг в старостатах проводяться навчання старост та діловодів, зокрема працювати в системі електронного документообігу «Аскод».

22 липня 2021 року

Сьогодні комісія у складі представників Держпродспоживслужби та фахівців міської ради продовжила перевірку санітарного стану торгових об’єктів громади. На черзі - Пирятинський ринок.

 

22 липня 2021 року

Сьогодні у Теплівці відбулися громадські обговорення кандидатур на посаду старости Теплівського старостинського округу.

22 липня 2021 року

Нарешті українці стають повноправними господарями своїх земельних ділянок. На цю історичну подію Україна чекала 20 років, залишаючись серед небагатьох країн, де діяв мораторій на відчуження земель сільськогосподарського призначення.

 

21 липня 2021 року

Сьогодні відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин та охорони природи.

21 липня 2021 року

Сьогодні в Пирятинському культурно-громадському центрі відбувся фестиваль творчості людей з інвалідністю “Древній Пирятин”. До участі у заході були запрошені представники з усіх громад Лубенського району.

 

21 липня 2021 року

За інформацією Українського гідрометеорологічного центру 22 липня в м. Полтава та Полтавській області очікуються грози, вночі місцями значні дощі.

 

21 липня 2021 року

В Пирятинській громаді триває підготовка до нового навчального року. В освітніх закладах проводяться ремонтні роботи. Зокрема, у Вишневецькій школі облаштовують частину приміщення, в якому буде розміщено дитячий садочок.

 

21 липня 2021 року

На базі КП "Пирятинський центр ЦПМСД" з 22 липня буде проводитися щеплення від COVID-19, вакциною «Moderna» виробництва США.

Для попереднього запису слід звертатися за телефоном 066-785-55-05 (Марина Леонідівна).

 

21 липня 2021 року

Сьогодні в Україні стартував п’ятий етап кампанії вакцинації проти COVID-19 - зробити щеплення зможуть усі охочі віком від 18-ти років.

21 липня 2021 року

Відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг. 

21 липня 2021 року

Якісний посівний матеріал – справжній гарант високих урожаїв, а належні умови реєстрації сортів в Україні - це можливість стимулювання вітчизняних селекційних досягнень та отримання кращих сортів для разповсюдження в країні.  

 

21 липня 2021 року

19 державна пожежно-рятувальна частина м. Пирятин (далі 19 ДПРЧ) набирає громадян, які звільнилися з військової служби у запас та не досягли граничного віку (до 50 років), для комплектування резерву служби цивільного захисту на посади водіїв та пожежних–рятувальників (з подальшим їх зняттям з військового обліку та постановкою на спецоблік в ДСНС України).

20 липня 2021 року

20 липня відбулося друге засідання конкурсної комісії з призначення керівника Пирятинського культурно-громадського центру. На конкурс було подано 1 пакет документів - від Руслана Довженка. Комісія на чолі з начальником управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Сергієм Валоваженком провела співбесіду з кандидатом, на якій він представив стратегію розвитку закладу на 1 рік та на 5 років.

 

20 липня 2021 року

Сьогодні 39 дітей, які позбавлені батьківського піклування, діти-сироти та рідні діти батьків-вихователів або прийомні діти, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї, безкоштовно вирушили на відпочинок до філії Спортивно-оздоровчого комплексу „Супутник“ м. Горішні Плавні, у с. Дмитрівка. Путівки придбані за кошти бюджету міської територіальної громади в рамках Програми оздоровлення та відпочинку дітей у 2021 році. Загалом програмою передбачено 500 тисяч гривень на придбання путівок.

 

20 липня 2021 року

17 липня відбувся 10-й  тур чемпіонату  Полтавської області з футболу - команда ФК «Пирятин»  приймала  команду  «Сенча» з Миргородського  району  і здобула  переконливу  перемогу  з рахунком  8:2.

20 липня 2021 року

20 липня - Міжнародний день шахів. Це свято було запроваджене за ініціативою Всесвітньої шахової федерації (ФІДЕ) і відзначається воно з 1966 року. У нашій державі цього дня також відзначають День шахів в Україні. В Пирятинському  культурно-громадському центрі відбувся шаховий турнір, присвячений  Міжнародному дню шахів. В змаганнях взяли участь 15 шахістів.

20 липня 2021 року

Пирятинській міській територіальній громаді надані кошти з державного бюджету на створення Денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі Пирятинського центру надання соціальних послуг Пирятинської міської ради в сумі 2253,648 тис. грн.

20 липня 2021 року

Наразі у КП «Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги Пирятинської міської ради» триває щеплення населення вакциною «CoronaVac». Вакцинуватися можна без попереднього запису, звернувшись у кабінет № 25 Пирятинської АЗПСМ. Окрім цього, проводиться ревакцинація препаратом «AstraZeneca».  

20 липня 2021 року

Сьогодні комісія у складі представників Держпродспоживслужби, поліції та фахівців міської ради розпочала перевірку санітарного стану торгових об’єктів Пирятинщини. Першим оглянули павільйон на автостанції, де в одному з кіосків нещодавно було продано зіпсований продукт чоловікові.

 

20 липня 2021 року

ТОВ «Наташа-Агро» з 25 липня по 10 серпня планує проводити авіаційно-хімічне оброблення посіву кукурудзи  на полях Пирятинської громади на території Харківецького, Прихідьківського та Дейманівського старостатів.  

20 липня 2021 року

Відбулося засідання постійної комісії з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ.

19 липня 2021 року

Сьогодні заступник міського голови Михайло Мельниченко провів нараду з представниками Держпродспоживслужби, поліції та фахівцями міської ради стосовно ситуації, яка виникла в торговому павільйоні на автостанції. Вчора в соцмережі з’явився допис про те, що чоловікові, який був у Пирятині проїздом, продали зіпсований продукт.

 

19 липня 2021 року

Засіданням депутатської комісії з питань  з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності розпочато підготовку до чергової сесії міськради, яка запланована на 28 липня.

19 липня 2021 року

Нагадуємо про необхідність якнайскорішої вакцинації від тяжкої коронавірусної інфекції COVID-19, адже в умовах пандемії першочергове завдання - захистити населення громади.

 

19 липня 2021 року

За кошти обласного бюджету у 2021 році проводиться оздоровлення членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни з числа учасників антитерористичної операції.

19 липня 2021 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології, у найближчу годину зі збереженням до кінця дня 19 липня та вдень 20 липня в м. Полтава та Полтавській області очікуються грози, місцями град, шквали 15-20 м/с.

 

19 липня 2021 року

19 липня проведено перше засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на заміщення вакантної посади керівника Пирятинського культурно-громадського центру.

19 липня 2021 року

26 липня, з 6:00 до15:00, буде припинено газопостачання до сіл: Давидівка, Нові Мартиновичі, Кроти, Гурбинці, Першотравневе, Сасинівка, Меченки у зв’язку з усуненням аварійного витоку газу на підвідному газопроводі.

 

19 липня 2021 року

Урядом 7 липня 2021 року схвалено постанову Кабінету Міністрів України № 697 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», яка набрала чинності 13 липня 2021 року.

19 липня 2021 року

З метою запобігання виникнення пожеж в природних екосистемах співробітники Служби порятунку «101» продовжують проводити комплекс профілактичних заходів.

 

19 липня 2021 року

Фітофтороз томата на сьогодні є найшкодочиннішою хворобою, яка вже відмічена більш ніж у 100 країнах.

Збудником хвороби є грибок, що вражає плоди, листя і стебла. Спочатку захворювання з’являється на листках картоплі, і якщо вона росте недалеко, то через 10–15 днів інфекція може з’явитися і на томатах. На листках виступають темно-коричневі плями, без чіткої межі, які однією зі сторін завжди прилягають до краю листа.

 

19 липня 2021 року

Застосування РРО/ПРРО

Лубенський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Полтавській області нагадує про норми постанови Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2000 року № 1336 «Про забезпечення реалізації статті 10 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями. Зокрема, даним документом затверджено Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО) та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі - ПРРО) з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій. Звертаємо увагу, що згідно з п. 21 Переліку суб’єкти господарювання мають право проводити розрахункові операції без застосування РРО та/або ПРРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій при наданні ритуальних послуг за умови проведення розрахунків вдома у замовника.

 

17 липня 2021 року

Члени Молодіжної ради продовжують навчання в рамках програми Фонду родини Богдана Гаврилишина "Молодь змінить Україну-Полтавщина 2021".

16 липня 2021 року

До головних епідемічних загроз у НАН зараховують різке загострення ситуації в Європі на тлі поширення штаму «Дельта» та проведення футбольного чемпіонату EURO-2020.

16 липня 2021 року

Розпочато роботу з підключення старостинських округів до реєстрів територіальної громади. Встановлення комп’ютерної техніки та відповідного програмного забезпечення проводиться на робочих місцях старост. Це дасть можливість наблизити отримання адміністративних послуг для жителів сільських населених пунктів.

 

16 липня 2021 року

Відповідно до Закону України від 15 грудня 2020 року № 1082-ІХ «Про Державний бюджет України на 2021 рік» обласному бюджету передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

16 липня 2021 року

Профорієнтаційна робота онлайн

Одним із пріоритетних напрямків роботи служби зайнятості є професійна орієнтація населення. Адресність і своєчасність профорієнтації допоможуть серйозно й виважено підійти до вибору професії. А вдалий вибір, як відомо,  дає змогу знайти роботу до душі.

16 липня 2021 року

Організатор громадського обговорення: Вікторійська ЗШ І-ІІІ ст.

Обґрунтуванння: героїчний вчинок Олега Бабака з підтримання міжнародного миру і безпеки на кордоні між Азербайджаном та Вірменією у 1991 році; зміцнення міжнародного авторитету України; навчання героя у Вікторійській школі з 1974 по 1982 роки; наявність Кімнати Слави, барельєфів у закладі, де висвітлено історію життя і героїчного вчинку Олега Бабака.

 

16 липня 2021 року

Щиро вітаю вас з професійним святом! 

15 липня 2021 року

З 1 липня повноцінно розпочав роботу “Кабінет споживача”, який знаходиться на офіційному сайті КП “Пирятинський міський водоканал”, на який можна перейти за посиланням https://piryatin-vodokanal.info-gkh.com.ua

 

15 липня 2021 року

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради, під час роботи якого було розглянуто та прийнято рішення з 24 питань порядку денного.  

15 липня 2021 року

14 липня у Батумі пройшов Міжнародний фестиваль “Golden Fleece”. Участь у фестивалі брали колективи з Грузії, Вірменії, Білорусії, Казахстану та України. Серед українських учасників – зразковий хореографічний колектив “Стенет” Пирятинського Центру дитячої та юнацької творчості.

 

15 липня 2021 року

Сьогодні заступник міського голови Олександр Котенко зустрівся із жителями села Теплівка. Обговорювали проблему, що склалася із водопостачанням.

 

14 липня 2021 року

Сьогодні біля культурно-громадського центру проходить Екофестиваль. Організувала захід ГО “Суспільний проект ”Еколтава”, з якою Пирятинська громада в січні цього року підписала Меморандум про співпрацю задля досягнення спільних цілей в проєкті “Роз’яснювальна кампанія у сфері поводження з відходами”, що фінансується в рамках Глобального проєкту GIZ “Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля”.

 

14 липня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 19 по 23 липня, з 8:00 до 16:00:

 

14 липня 2021 року

Рішення про передачу будівлі, де раніше розташовувалася міськрада, управлінню культури, туризму та охорони культурної спадщини було прийнято на одній із попередніх сесій міськради. 

14 липня 2021 року

Відповідно до Закону України «Психіатричну допомогу» особам, які проживають разом з особою з інвалідністю І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним виплачується державна допомога, розмір якої розраховується як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім`ї та середньомісячним сукупним доходом сім`ї за попередні шість місяців, але не може бути більшим ніж прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць (з 01.01.2021 – 2189 грн., з 01.07.2021 – 2294 грн., з 01.12.2021 -  2393 грн.).

 

13 липня 2021 року

Як повідомив в.о директора КП «Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги Пирятинської міської ради» Єгор Киричевський, всього з початку кампанії вакцинації від коронавірусу було введено 2659 доз вакцини, з них першу дозу отримали 1996 осіб.

13 липня 2021 року

11 липня  у Вікторії  відбувся  заключний  тур  чемпіонату Пирятинської територіальної громади з  футболу.

13 липня 2021 року

Продовжуються роботи на дорогах міста. Зокрема, триває висипка щебенем вулиць. Заходи реалізовуються в рамках Програми покращення благоустрою Пирятинської міської територіальної громади на 2021 рік, якою передбачено один мільйон гривень на придбання щебеню та гранвідсіву для підсипки доріг.

 

13 липня 2021 року

Літо - це не тільки жадана пора року для відпочинку, а і складний період для алергіків, оскільки в цей час починає цвісти карантинна рослина - амброзія полинолиста. У період цвітіння кожна рослина амброзії виділяє мільярди пилкових зерен, піднімаючись із повітрям, вони переносяться майже на 50 кілометрів. Пилок амброзії, потрапляючи в очі, ніс, бронхи, викликає сльозотечу, погіршує зір, підвищує температуру, викликає запалення оболонок верхніх дихальних шляхів, приводить до приступів бронхіальної астми, лікування такої алергії довге і складне.

 

13 липня 2021 року

12 липня відбулася чергова зустріч представників муніципалітету та педагогічних працівників закладів освіти з експертами ГО “Інститут громадянського суспільства” щодо підготовки проєктної заявки на участь в грантовому конкурсі Європейського Союзу.

 

12 липня 2021 року

Щоб уникнути трагедій на воді, необхідно знати й виконувати прості, але обов’язкові правила, серед яких:

 

12 липня 2021 року

Літо – традиційна для освітян пора для проведення ремонтів у приміщеннях навчальних закладів.

12 липня 2021 року

Сьогодні відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі міської ради на чолі із заступником міського голови Тамарою Коваленко. На порядок денний було винесено 8 питань, половина з них стосувалася опікунства над дітьми сиротами та дітьми, позбавлених батьківського піклування.

 

12 липня 2021 року

14 липня, о 16:00, біля Пирятинського культурно-громадського центру Еколтава запрошує на Екофестиваль!

12 липня 2021 року

З метою покращення благоустрою населених пунктів Пирятинської міської територіальної громади мешканцям Пирятинщини дозволено безкоштовно вивозити на сміттєзвалище тверді побутові відходи.

 

12 липня 2021 року

12 липня православні християни відзначають День святих апостолів Петра і Павла. Вважається, що саме цього дня вони прийняли смерть мучеників. А у народі знаменує закінчення купальських святкувань „маківки літа“ та початок підготовки до сінокосу.

 

12 липня 2021 року

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров я щороку від хвороб, спричинених вживанням тютюну, помирає понад 8 мільйонів людей у світі. Щорічно від хвороб, викликаних курінням, помирає 85 тисяч українців. Не будь байдужим до свого та здоров я оточуючих! Кидай курити зараз!!!
https://www.youtube.com/watch?v=HDR0mqG1JyE

12 липня 2021 року

Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти які перебувають в складних життєвих обставинах, діти з особливими освітніми потребами та діти з інвалідністю зможуть отримувати якісні соціальні послуги та інклюзивну освіту за місцем їх проживання - у територіальній громаді. Таке завдання визначають зміни до Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки (далі – Стратегія), ухвалених Урядом за ініціативи Міністерства соціальної політики України. Ці зміни були підготовлені в рамках проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення”, який реалізується Мінсоцполітики за підтримки Світового банку.

 

12 липня 2021 року

Силами працівників КП «Малютинське» та з допомогою небайдужих жителів села, зокрема фермера-одноосібника Анатолія Слєсаренка, відремонтовано частину проблемного водогону по вулиці Центральній.

12 липня 2021 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології, вдень 12 липня в м. Полтава та Полтавській області очікуються грози, місцями шквали 15-20 м/с, в окремих районах град.

 

10 липня 2021 року

Сьогодні за ініціативи міського голови вперше в Пирятинському культурно-громадському центрі відбувся Відкритий чемпіонат з кіокушинкай карате, у розділі “куміте” на Кубок міського голови. Продемонструвати свої бойові вміння зібралися майже 200 учасників з різних міст України та різних федерацій: Пирятина, Полтави, Ромен, Чорнух, Харкова, Черкас, Гадяча, Бучі, Києва та Лохвиці.

 

10 липня 2021 року

Сьогодні на острові Масальський відбувся волейбольний турнір імені Михайла Роздабари серед ветеранів. У змаганнях брали участь волейболісти з Миргорода, Лубен та Пирятина.

 

10 липня 2021 року

Вчора біля Пирятинського культурно-громадського центру відбувся показ кіно під відкритим небом. Демонстрували короткометражні фільми молодих режисерів освітнього проєкту “Лабораторія з кіновиробництва для молодих митців Indie Lab”.

 

9 липня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 12 по 16 липня, з 8:00 до 16:00:

 

9 липня 2021 року

Один із пріоритетних напрямків діяльності Пирятинської міської ради – це забезпечення комфортних умов навчання для дітей нашої громади. Тому значна увага приділяється покращенню матеріальної технічної бази як у школах, так і позашкільних освітніх закладах.

 

9 липня 2021 року

Сьогодні грейдер комунального підприємства “Каштан” працював на вулиці Лесі Українки. Адже в місті триває грейдерування та висипка щебнем і гранвідсівом вулиць.

 

9 липня 2021 року

У Нових Мартиновичах розпочали капітальний ремонт мережі водогону.

9 липня 2021 року

У Пирятинській філії Європейського університету сьогодні відбувся випускний вечір - дипломи про здобуття освіти отримали 43 випускники.

9 липня 2021 року

Сьогодні, 9 липня, у Пирятинському КГЦ обговорювали перспективні плани розвитку туризму в нашій громаді. Семінар для всіх бажаючих провів фахівець у сфері туризму Сергій Підмогильний. Організувало захід Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини міської ради.

 

9 липня 2021 року

В рамках благоустрою населених пунктів громади та з метою безпечного руху на дорогах міста й сіл Пирятинщини працівники комунального підприємства “Каштан” проводять розчистку узбіч від порослі дерев і кущів. Такі роботи вже проведено на виїзді з Березової Рудки, по провулку Затишний (у Пирятині),  тривають на дорозі до села Дейманівка. На черзі село Рівне, де частково вже проводились такі роботи.

 

 

9 липня 2021 року

Сьогодні відбулося чергове засідання Молодіжної ради. 

Під час зустрічі, серед іншого, обговорили питання проведення молодіжних дискотек у місті. Ідею членів Молодіжної ради про доцільність проведенння таких заходів підтримав міський голова Андрій Сімонов, який наголосив, що готовий допомогти в організації. Як варіант місця проведення було запропоновано територію перед будівлею культурно-громадського центру. 

 
9 липня 2021 року

Сьогодні міський голова Андрій Сімонов провів робочу зустріч з представниками Агентства місцевих доріг Полтавської області.

 

9 липня 2021 року

Органи соціального захисту населення наприкінці червня отримали інформацію від Міністерства фінансів за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій на відповідність новим умовам її одержання.

8 липня 2021 року
 
Сьогодні керівництво міської ради взяло участь в онлайн-заході «Змістовна кава», організованому «Асоціацією відкритих міст».
8 липня 2021 року

Сьогодні ТОВ “Малютинці-Агро” розпочало обмолот ранніх зернових. Зокрема, комбайни працюють на полі озимого ячменю сорту 9 вал, який був посіяний у жовтні минулого року за технологією No-Till, тобто нульового обробітку грунту.

 

8 липня 2021 року

Доки військовослужбовець Юрій Береговий перебуває в зоні ООС, в нього вдома бойові побратими організували толоку. Нагадаємо, кілька тижнів тому в будинку Юрія сталася пожежа.

 

8 липня 2021 року

З нагоди відзначення Дня Національної поліції України у Пирятинському відділенні відбулися урочистості.

8 липня 2021 року

Звернення до роботодавців, суб’єктів господарювання та громадян Полтавщини

З метою запобігання використання незадекларованої праці в області з 01.07.2021 року Управлінням Держпраці у Полтавській області спільно з Головним управлінням ДПС у Полтавській області проводяться заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю з питань виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів господарювання, які мають високі ризики використання незадекларованої праці.

8 липня 2021 року

Розпочато прийом документів на здобуття літературно-мистецької премії імені Дмитра Луценка "Осіннє золото"!

 

8 липня 2021 року

ТОВ «ПКЗ-Агро»  з 8 по 13 липня проводитиме обробку соняшнику на полях Пирятинської громади поблизу сіл Верхоярівка, Калиновий Міст, Рівне, Першотравневе та Пирятина.  

8 липня 2021 року

До травня цього року українці мали можливість отримувати субсидію як у грошовій готівковій формі (“живими грошима” на банківську картку або через пошту), так і в грошовій безготівковій формі (коли Ощадбанк перераховував суми надавачам житлово-комунальних послуг). 92% тих, кому були призначені субсидії, отримували їх у грошовій готівковій формі. З травня, згідно з Постановою уряду “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України” від 14 квітня 2021 року, субсидію “живими грошима” отримуватимуть уже всі. І якраз ця зміна викликає у громадян чимало запитань. Міністерство соціальної політики відібрало найтиповіші з них і дає роз’яснення.

8 липня 2021 року

З нагоди відзначення Дня родини відбулися святкові заходи, в рамках яких було відзначено патронатні родини та переможців фотоконкурсу. 

8 липня 2021 року

Продовжуються роботи на дорогах міста. Зокрема, триває висипка щебенем вулиць. Заходи реалізовуються в рамках Програми покращення благоустрою Пирятинської міської територіальної громади на 2021 рік, якою передбачено один мільйон гривень на придбання щебеню та гранвідсіву для підсипки доріг.

 

8 липня 2021 року

Сьогодні в Україні відзначається День родини. Це відносно молоде свято, яке бере свій початок в нашій країні з 2012 року.

7 липня 2021 року

Повідомлення про планову діяльність, яка підлягає оцінці впливу на довкілля по об’єкту "Реконструкція комплексу автозаправної станції та кафе-бару під автозаправний комплекс по вул. Веселкова, 90 в м. Пирятин, Пирятинського району, Полтавської області" по справі в Реєстрі ОВД: 2021778183.

Деталі тут.

7 липня 2021 року

Сьогодні професійне свято відзначають працівники природно-заповідної справи.

7 липня 2021 року

Питання безпечного, систематичного і безоплатного перевезення учнів та педагогічних працівників до закладів загальної середньої освіти - один із пріоритетних напрямків роботи Пирятинської міської ради. Закупівля нових шкільних автобусів – це ще один крок до організації якісної освіти в нашій громаді.

7 липня 2021 року
З 2 по 5 липня у м.Львові відбувся Чемпіонат України серед юнаків та дівчат 2004 року народження та молодші.
Вкотре в спортивному сезоні порадували високими результатами лідери збірної команди Пирятинської ДЮСШ:

 

7 липня 2021 року

Івана Купала – одне із улюблених свят в нашій громаді, адже завжди на святкування збирається чимало люду. Цього року Івана Купала відзначали на острові Масальський, біля сцени.

7 липня 2021 року

Повідомляємо, що діти позбавлені батьківського піклування, діти-сироти та рідні діти батьків-вихователів або прийомних дітей, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї, мають змогу безкоштовно відпочити в філії „Спортивно-оздоровчий комплекс „Супутник“ м. Горішні Плавні, с. Дмитрівка з 20.07 по 09.08.2021 рік.

7 липня 2021 року

Поступово Україна переходить на автоматичне формування е-лікарняних замість видачі паперових листків непрацездатності. Перехідна модель триватиме з червня по серпень цього року, однак уже зараз багато роботодавців почнуть працювати з електронною версією звичних лікарняних. Е-лікарняні, як і паперові, є підставою для надання працівникам допомоги по тимчасовій втраті працездатності, а також по вагітності та пологах.

 

7 липня 2021 року

Щиро вітаю вас з професійним святом - днем пpацівника природно-заповідної справи!

6 липня 2021 року

Сьогодні міський голова Андрій Сімонов разом зі своїми заступниками Михайлом Мельниченком та Олександром Котенком здійснили прийом громадян. Жителі Пирятинської громади говорили про актуальні для них питання: земельні, житлово-комунальних та соціальні.

 

6 липня 2021 року

У 2016 році у Руслана виявили хворобу саркому Юінга і весь цей час триває боротьба за життя хлопчика. 

6 липня 2021 року

Триває робота із напрацювання шляхів міжмуніципального співробітництва у сфері поводження з відходами.

6 липня 2021 року

Звітність з ПДФО та ЄСВ: спрощення процесу заповнення та звітування

На виконання вимог Законів України від 19 вересня 2019 року № 115-ІХ та № 116-ІХ наказом Міністерства фінансів України від 13.01.2015 року № 4 (із змінами) було затверджено нову форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок його заповнення.

 

6 липня 2021 року

Вчора відбулося засідання робочої групи з обговорення проєкту пам’ятника захисникам територіальної цілісності України.

6 липня 2021 року

Відбулася зустріч міського голови Андрія Сімонова з представниками Української спілки ветеранів Афганістану.

6 липня 2021 року

Міністерство соціальної політики України розробляє нові стимули для працевлаштування людей з інвалідністю. Про це повідомила Міністр соціальної політики Марина Лазебна під час презентації нового пілотного проекту «Працюй вільно».

 

6 липня 2021 року

У Миргороді відбулася робоча зустріч в рамках Проекту ЄС «Угода мерів-Схід», що впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

5 липня 2021 року

Сьогодні відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради.

5 липня 2021 року

СТОВ «Дружба Нова» з 6 по 9 липня  проводитиме внесення фунгіцидів на полях  поблизу села Яцини Пирятинської громади.  

5 липня 2021 року

У звязку з проведенням регламентних робіт на підвідному та розподільчих газопроводах, газовикористовуючому обладнанні, ВОГ (вузол обліку газу) абонентів, буде припинена природнього газу:

5 липня 2021 року

2 липня у дворі жителя села Вікторія сталася пожежа. Зайнявся дах господарської будівлі. Внаслідок пожежі травм та опіків господарі не отримали. Вогонь знищив покрівлю господарської будівлі, дах літньої кухні та 3 т соломи.

5 липня 2021 року
За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології, вночі та вдень, 6 липня, на території Полтавської області та м. Полтава очікуються грози, град, шквали 15-20 м/с.
5 липня 2021 року

На території Пирятинської міської територіальної громади проводяться профілактичні рейдові перевірки щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах та пожеж в екосистемах на території Лубенського району.

5 липня 2021 року

3 липня на стадіоні «Ювілейний» у Пирятині відбувся восьмий тур чемпіонату Полтавської області по футболу.

5 липня 2021 року

Протягом минулого тижня у школах громади відбулися випускні вечори. 208 одинадцятикласників цьогоріч закінчили загальноосвітні школи Пирятинської громади, з них 154 – учні міських шкіл, 54 – здобували освіту у сільських школах.

5 липня 2021 року

3 липня члени Пирятинського УТМР відзначили 100-річчя від дня заснування товариства.

4 липня 2021 року

Розпочалися роботи з ремонту асфальтового покриття тротуару по вулиці Єлени. Сьогодні там тривають підготовчі роботи і найближчими днями буде укладено асфальт. Після завершення бригада перейде до ремонту тротуару по вул. Замок. Крім цього, розпочалися роботи з облаштування тротуару по Січових Стрільців.

 

4 липня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 5 по 9 липня, з 8:00 до 16:00:

 

4 липня 2021 року

Сьогодні у Великій Кручі проходить перший навчальний модуль школи локального розвитку в рамках програми “Молодь змінить Україну – Полтавщина 2021” Благодійного фонду родини Богдана Гаврилишина. Участь у засіданні беруть члени Молодіжної ради та небайдужі молоді люди Пирятинщини.

 

4 липня 2021 року

Щиро вітаю вас із професійним святом – Днем Національної поліції України! Національна поліція України створена для забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічного порядку та громадської безпеки. Кожен день, виявляючи мужність, витримку, самовіддачу, ви охороняєте спокій та життя, стоїте на варті правопорядку.

3 липня 2021 року

Мінцифри та МОЗ запустили національний тест на цифрову грамотність для медиків. Про це повідомив заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко.

2 липня 2021 року

Тривають ремонтні роботи асфальтового покриття дороги М-03 - Березова Рудка - Нові Мартиновичі. Сьогодні техніка працює на ділянці біля Березоворудського технікуму. 280 метрів дороги буде вкрито суцільним асфальтним покриттям. Водночас інша бригада дорожніх ремонтників працює з боку Нових Мартиновичів.

 

2 липня 2021 року

З метою налагодження міжнародних партнерських стосунків сьогодні відбулась онлайн зустріч керівництва Пирятинської міської ради та представників Китайської Народної Республіки. Під час майже півторагодинної розмови міський голова Андрій Сімонов і його заступники Михайло Мельниченко, Тамара Коваленко, Олександр Котенко спілкувалися із представниками органів влади міста Хефей (площа міста 11,4 тис. кв.км, населення – майже 8 млн. осіб), району Баохе та повіту Фейдун.

 

2 липня 2021 року

5 липня, з 8.00 до 16.00, у зв’язку із зупинкою ГРС Каплинці для проведення ремонтно-профілактичних робіт у жителів Каплинець, Усівки, Харківець та Високого буде відсутнє газопостачання.

2 липня 2021 року

Верховна  Рада України прийняла Закон України від 01.06.2021 року № 1489-IX ,,Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України“.

2 липня 2021 року
Діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти які перебувають в складних життєвих обставинах, діти з особливими освітніми потребами та діти з інвалідністю зможуть отримувати якісні соціальні послуги та інклюзивну освіту за місцем їх проживання - у територіальній громаді. Таке завдання визначають зміни до Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки (далі – Стратегія), ухвалених Урядом за ініціативи Міністерства соціальної політики України.
2 липня 2021 року

Прийміть найщиріші привітання з нагоди вашого професійного свята.

2 липня 2021 року

З початку наступного року непрацюючі члени малозабезпечених сімей, які зареєстровані як безробітні, отримають унікальну можливість розпочати нове життя. Держава пропонує їм отримати фінансову допомогу на започаткування власної справи, а також, за необхідності, безкоштовне навчання. Допомога розміром до 15 мінімальних зарплат є безвідсотковою та поворотною – її необхідно буде повернути через три роки підприємницької діяльності. Але сума, що повертається, буде зменшена на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску. Детальний опис механізму надання допомоги міститься за посиланням.

 

1 липня 2021 року

Головний спеціаліст служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради Світлана Гусак спільно зі старостою Грабарівського старостинського округу Світланою Крючковою, фахівцем із соціальної роботи ПЦНСП Оксаною Тищенко та інспектором ювенальної превенції відділу превенції Лубенського РВП ГУНП України в Полтавській області Мариною Грицай провели виїзд у сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах.

1 липня 2021 року

Понад два роки тому постановою від 17.04.2019 № 328 Кабінет Міністрів України затвердив Порядок організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього (далі — Порядок ведення реєстру е-лікарняних).

1 липня 2021 року

Відповідні зміни внесено Постановою Кабінету Міністрів  №546 від 26 травня 2021року. Так, Кабінет Міністрів України скасував обов’язкове переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки з вересня.

1 липня 2021 року

Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини передало в бібліотеки закладів освіти літературу, видану минулого року. Це книги краєзнавчого спрямування, художні твори, вірші для дітей, туристичні путівники.

1 липня 2021 року

30 червня відбулося пленарне засідання дванадцятої сесії міської ради восьмого скликання.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua