Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 липня 2021 року 15:15

ПРАЦЮЙ БЕЗПЕЧНО!

230 тисяч. Можете уявити цю цифру? Саме стільки українців постраждало від торгівлі людьми за роки незалежності.

Такою кількістю людей можна заселити ціле місто. І вийде більше, ніж у Тернополі чи Івано-Франківську. Ці люди хотіли кращої долі для себе і своїх сімей. Можливо, вони хотіли заплатити за навчання дітей чи за лікування батьків. Але, потрапили до рук шахраїв чи криміналу, які продають людей як товар. Щоб потім, цей товар використовувати як дармову робочу силу чи для сексуальної експлуатації.

Торгівля людьми завжди починається з вербування. Через соціальні мережі, через оголошення у газетах чи на зупинках транспорту або через знайомих. Вербувальники красиво розповідають про майбутню роботу і гарну зарплату. Аби заманити вас у свої тенета.

Через торгівлю людьми у 230 тисяч українських родин прийшло горе. Воно забрало свободу, гроші, здоров’я чи, навіть, життя. І це лише історії про які ми знаємо. Це все відбувається з нами і серед нас.

Саме в цей день, головним спеціалістом відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради Олександрою Хворостян проведено інформаційну кампанію, в ході якої учасники ознайомилися з навчальним онлайн-квестом з безпечного працевлаштування, який насамперед спрямований на розвиток критичного мислення у реальних життєвих ситуаціях. У ході квесту користувачі навчались розпізнавати ризиковані пропозиції, що можуть у подальшому призвести до потрапляння у ситуацію торгівлі людьми та відпрацьовують навички безпечного працевлаштування в ігровій формі Навчальний онлайн-квест можна знайти за посиланням: https://quest.stoptrafficking.org/start

Проведено спеціальний квіз (онлайн-тест) щодо визначення рівня знань молоді про торгівлю людьми. Пройти квіз можна за цим посиланням: https://quiz.cthb.in.ua/. Квіз розроблених за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

Розглянуті справжні історії людей, які стали жертвами торгівлі людьми, задля недопущення подібних помилок.

Розповсюджені інформаційні матеріали «Що таке торгівля людьми?», «Людина не товар!», «Не станьте жертвою торгівлі людьми!».

Та попри все, проблема торгівлі людьми не може бути розв’язана на рівні однієї країни: нові виклики та загрози вимагають консолідації - як зусиль інституцій на державному рівні та міжнародної спільноти, так і зусиль кожного з нас. Та для того щоб протидіяти цьому явищу необхідно чітко розуміти його основні елементи.

 

Корисні телефони:

  • 527 та 0 800 505 501 – номери телефону Національної безкоштовної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів, спеціалісти якої надають консультації іноземцям, які перебувають в Україні та українцям, які планують поїхати за кордон, або повернулися в Україну з-за кордону. Консультації надаються безкоштовно та конфіденційно!
  • 527.org.ua – електронні консультації;
  • 527 – безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні (Білайн, Київстар, Лайф, або МТС);
  • 0-800-505-501 – безкоштовні дзвінки зі стаціонарних телефонів в Україні. Графік роботи гарячої лінії: з 08:00 до 20:00 (без вихідних).

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua