Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 липня 2021 року 15:43

Державна та регіональна підтримка АПК

Пирятинська громада – аграрна громада. Тому розвиток та підтримка сільськогосподарських товаровиробників - один із пріоритетних напрямків роботи Пирятинської міської ради. Для аграріїв та сільського населення сьогодні пройшов семінар на тему: “Участь сільськогосподарських товаровиробників та сільського населення у державних та регіональних програмах економічного і соціального розвитку, програмах розвитку галузей сільськогосподарського виробництва та сільської місцевості”. Навчання провела Полтавська обласна сільськогосподарська дорадча служба на запрошення Пирятинської міської ради.

Державна програма фінансової підтримки на 2021 рік діє за 6 напрямками: державна підтримка розвитку тваринництва та переробки с/г продукції, фінансова підтримка розвитку фермерських господарств, часткова компенсація вартості с/г техніки та обладнання вітчизняного виробництва; фінансова підтримка заходів в АПК шляхом здешевлення кредитів; фінансова підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства, доплата ЄСВ сімейним фермерським господарствам. Про кожен напрямок детально розповіла директор дорадчої служби Світлана Андрієнко. Зупинилася на розмірах фінансової підтримки, умовах отримання та термінах подачі документів.

Про основні напрями Програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямками на період до 2027 року розповіла заступник директора дорадчої служби Тетяна Грузін. Зокрема, це: розвиток тваринництва, розвиток бджільництва, садівництво та ягідництво, технічне переоснащення, підтримка інвестиційної діяльності шляхом участі у виставкових заходах та поширення передового досвіду аграрних підприємств та трудових колективів сільськогосподарської галузі області, кредитування фермерських господарств, створення та підтримка сільськогосподарських кооперативів та підтримка товаровиробників органічної продукції.

Спікери зауважили, що можна подавати документи на участь як в державній програмі, так і в обласній одночасно. Також зазначили, що на фінансову підтримку не варто очікувати тим господарствам, які в стані ліквідації, банкрутства чи мають борги перед державою. Присутні мали змогу отримати вичерпні відповіді на всі свої запитання.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua