Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 травня 2021 року

Сьогодні КП "Пирятинський міський водоканал" розпочало ремонтні роботи мережі централізованого водопостачання по вулиці Гоголя. Під час проведення ремонту будуть відсутні послуги з постачання холодної води в будинках номер 1 -34 по вул. Гоголя та в будинках пров. Чехова.

 

31 травня 2021 року

Коні, корови та пухнасті свині – таке господарство у підприємця Олега Щегельського в Давидівці. “Коні працюють на господарстві, як робоча сила, але заводив, в першу чергу, для душі”, - говорить керівник.

 

31 травня 2021 року

30 травня у місті Дніпро пройшов Всеукраїнський конкурс мистецтв, на якому Пирятинську громаду представляв зразковий аматорський хореографічний колектив “Флеш” культурно-громадського центру. Команда з 10 дівчаток представила номер “Циганський танець”. За результатами у номінації “Хореографія танці народів світу” у віковій категорії 12-13 років здобули перше місце.

 

31 травня 2021 року

Відповідно до ст. 20  Закону України «Про теплопостачання», тарифи на теплову енергію  повинні забезпечувати відшкодування всіх економічно обґрунтованих витрат на виробництво, транспортування та постачання  теплової енергії  і є регульованими та встановлюються органами місцевого самоврядування у межах повноважень, визначених законодавством.

 

31 травня 2021 року

СТОВ «Дружба Нова» за сприятливих погодних умов розпочинає внесення гербіцидів на полях Пирятинської громади – села Каплинці та Курінька.

 

31 травня 2021 року

Минулими вихідними на дитячому майданчику по вулиці Січових Стрільців встановили додаткові ігрові елементи. Жителі цього мікрорайону на чолі з головою квартального комітету Тамарою Коноваленко традиційно своїм прикладом демонструють зразок самоорганізації та, не чекаючи допомоги, облаштовують місце для відпочинку малечі власними силами.

31 травня 2021 року

Навесні на ринку праці Полтавщини найбільше не вистачало медсестер, лікарів, інспекторів пенітенціарної системи, токарів і фрезерувальників

За 4 місяці нинішнього року роботодавці поінформували службу зайнятості Полтавської області про наявність 16,4 тисячі вакансій.

 

31 травня 2021 року

Міністерство цифрової трансформації України запустило на порталі Дія.Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність для державних службовців. Про це повідомив заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко.

 

29 травня 2021 року

Сьогодні відшуміло свято Останнього дзвоника в закладах освіти Пирятинської міської територіальної громади. Воно хвилююче для всіх учасників освітнього процесу, адже сповіщає про закінчення навчального року та перехід до нового етапу. Та особливим цей день був для 208 одинадцятикласників громади, які востаннє відзначили свято в стінах рідної школи.

28 травня 2021 року

Від щирого серця вітаю вас зі святом Останнього дзвоника, яке для всіх учасників навчального процесу знаменує завершення навчального року, подолання чергової сходинки в освоєнні знань.

28 травня 2021 року

З метою забезпечення організації та проведення цікавого дозвілля дітей у літній період виконавчим комітетом Пирятинської міської ради було надано тимчасовий дозвіл місцевому підприємцю ФОП Кудряшовій на розміщення дитячих розважальних атракціонів та нестаціонарних засобів для виносної торгівля на території громади.

28 травня 2021 року

27 та 28 травня в дошкільних освітніх закладах громади пройшли випускні бали. Урочисті яскраві зали, чарівні дівчатка у вишуканих сукнях, елегантні хлопчики, схвильовані вихователі. На обличчях дітей – усмішки. Вони так чекали та готувались до цього дня, адже це перехід на інший етап їхнього життя.

28 травня 2021 року

Сьогодні в Пирятині на пунктах тестування в Пирятинському ліцеї та Опорному закладі Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 6 було проведено обов’язкове для усіх учасників зовнішнє незалежне оцінювання з математики та математики (рівень стандарту), результати якого зараховуватимуться як вступний іспит для бажаючих вступати до закладів вищої освіти, а також за бажанням учасника, як державна підсумкова атестація навчального курсу з математики.

28 травня 2021 року

Відбулася робоча нарада міського голови зі старостами, під час якої обговорено нагальні питання життєдіяльності сільських населених пунктів громади. 

28 травня 2021 року

У закладах освіти громади відбулися заходи до Дня цивільного захисту. Педагоги провели бесіди та інструктажі з учнями і працівниками закладів з охорони праці, пожежної, радіаційної безпеки, реагування на надзвичайні ситуації, правил поводження з небезпечними та невідомими предметами, розповіли про порядок дій у разі загрози виникнення надзвичайної ситуації.

28 травня 2021 року

Сьогодні відбулося позачергове засідання виконкому міської ради, в ході роботи якого розглянуто та прийнято рішення  з 9 питань порядку денного.

28 травня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 31 травня по 4 червня, з 8.00 до 16.00:

 

28 травня 2021 року

Туберкульоз – спільна хвороба тварин та людини

Туберкульоз – інфекційна хронічна хвороба тварин, птахів і людини, яке характеризується утворенням у різних органах типових безсудинних вузликів (туберкул) з наявністю сирнистого розпаду.

 

28 травня 2021 року

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області продовжує  знайомити читачів про найцікавіші правові ініціативи, новели чинного законодавства та юридичні консультації на штальтах щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник». У травневій електронній версії газети читайте про те, які  результати проєкту «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство», які основні напрями діяльності передбачені, досягнення та перспективи роботи у подальшому.

27 травня 2021 року

Сьогодні в Пирятині з'явилася новенька табличка, що розповідає про один із найнезвичайніших будинків міста. Одноповерховий цегляний житловий будинок належав повітовому архітектору Олексію Хітріну. Споруджений за проєктом власника у стилі модерн у 1913 році та збережений до цього часу. Зараз у будинку живе онук архітектора - Ігор Хітрін, вчитель-пенсіонер. Будинок включено в міський туристичний маршрут. Тепер кожен бажаючий і без екскурсовода може не лише побачити та сфотографувати величну споруду, а й дізнатися про неї більше з нашої інформаційної таблички.

 

27 травня 2021 року

Цю тему представники Пирятинської, Гребінківської, Чорнухинської, Новооржицької територіальних громад обговорювали під час засідання круглого столу на тему "Міжмуніципальне співробітництво в сфері поводження з відходами: місцеві плани в Північно-західному субрегіоні Полтавської області", що відбувся у Пирятині 26 травня.

27 травня 2021 року

Сьогодні в Пирятині на стадіоні “Ювілейний” пройшла спартакіада з рекреаційних видів спорту для людей з інвалідністю. Свої здібності та навички учасники заходу демонстрували у змаганнях з бочче та “Городок”.

 

27 травня 2021 року

Одним із пріоритетних напрямків роботи Пирятинського центру надання соціальних послуг є надання соціально-економічних послуг одиноким, громадянам похилого віку, інвалідам, які мешкають на території об’єднаної територіальної громади. Аби клієнти закладу відчували себе комфортно та мали доступ до необхідних послуг, дружній колектив професіоналів своєї справи з турботою, тактом, добротою, на принципах індивідуального підходу виконує свою місію.

 

27 травня 2021 року

26 травня відбулася одинадцята сесія міської ради восьмого скликання.

Перед початком розгляду питань порядку денного, відповідно до Регламенту ради, можливість порушити суспільно-значущі проблеми надається депутатам та представникам громадськості. Таким правом скористалися члени ініціативної групи з розгляду газових питань, представницею яких було порушено відразу кілька питань стосовно зростаючих тарифів на газ, перспективи приєднання Пирятинської громади до Лубенської в плані створення єдиного підприємства для обслуговування газових мереж.

27 травня 2021 року

Мінцифра запустила Цифрограм для вчителів. Про це повідомив заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко. «Відтепер освітяни можуть перевірити свій рівень цифрової грамотності. Цифрограм для вчителів, на відміну від цифрограмів для громадян, має максимальну оцінку в 63 бали та містить 21 професійну цифрову компетенцію і 5 сфер: «Учитель у цифровому суспільстві», «Професійний розвиток», «Використання та аналіз цифрових ресурсів», «Навчання та оцінювання учнів», «Розвиток цифрової компетентності учнів», – розповів він.

27 травня 2021 року

З 26 квітня по 14 травня мешканці області мали змогу долучитися до вибору трьох локацій, де відбудеться офлайн-частина програми «Молодь змінить Україну-Полтавщина 2021». Загалом отримано 107 анкет від 28 населених пунктів Полтавщини із пропозиціями волонтерської, інформаційної та фінансової підтримки. Критеріями обрання були кількісні показники заповнених анкет від громади та якість конкретних пропозицій співпраці.

 

27 травня 2021 року

 31 травня, з 8:00 до 15:00, у зв’язку із зупинкою ГРС Пирятин для проведенням ремонтно-профілактичних робіт у жителів Пирятина буде відсутнє газопостачання.

1 червня, з 8:00 до 15:00, у зв’язку із зупинкою ГРС Вишневе для проведенням ремонтно-профілактичних робіт у жителів сіл Вишневе, Прихідьки, Дейманівка буде припинено газопостачання.

3 червня, з 8:00 до 15:00, у зв’язку із зупинкою ГРС Яцини для проведенням ремонтно-профілактичних робіт у жителів сіл Яцини, Білоцерківці і частково Прихідьок буде відсутнє газопостачання.

 

 

27 травня 2021 року

Із часів Другої світової війни минуло вже 76 років, а воєнне минуле і досі нагадує про себе вибухонебезпечними знахідками. Особливо часто такі знахідки трапляються навесні, коли активно проводяться земляні, польові та будівельні роботи. Так, із початку року, станом на 24 травня, на Полтавщині зафіксовано 65 випадків виявлення вибухонебезпечних предметів, у результаті чого знайдено та знищено 1110 застарілих боєприпасів, а саме: 3 авіабомби, 235 артснарядів, 57 мінометних мін, 57 гранат, 2 інженерні міни, 734 набої тощо.

27 травня 2021 року

Щомісяця потерпілі внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, зокрема у разі профхвороб на COVID-19, отримують від Фонду соціального страхування України страхові виплати, які компенсують втрачений заробіток залежно від ступеня стійкої втрати працездатності.

26 травня 2021 року

СТОВ «Дружба-Нова» 26 -29 травня буде здійснювати внесення гербіцидів на полях у Березовій Рудці.

Застосовується гербіцид «Дікогерб-Супер» (діюча речовина Дикамба (3,6 - дихлор-о-анісова кислота (2-метокси-3,6-діхлорбензойна кислота)).

Зазначені препарати становлять 3 клас небезпеки для людей (малонебезпечні) і 3 клас для бджіл (малонебезпечні).

26 травня 2021 року

22-24 травня у Львові відбувся Командний Чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2004 року народження та молодших. До складу збірної команди Полтавської області увійшли і спортсмени Пирятинської ДЮСШ.

За результатами змагань Ірина Безсмертна з результатом 168 см. стала другою у стрибках у висоту з розбігу. Владислав Скочко дебютував на дистанції 2000 метрів з перешкодами та завоював срібло. Також він покращив свій рекорд на дистанції 3000 метрів, його кращий результат зараз – 9 хвилин 12 секунд. На цій дистанції він також виборов друге місце. 

Зараз збірна команда Пирятинської ДЮСШ готується до Чемпіонатів області.

 

26 травня 2021 року

У Полтавському ОЦЕВУМі відбувся IV обласний конкурс на найкраще родинне дерево «Нашому роду нема переводу». На конкурс надійшло 147 робіт, у яких діти разом з батьками проводили дослідження свого роду, вчилися шанобливому відношенню до свого найближчого оточення, любові до своєї родини та Батьківщини.

26 травня 2021 року

22 травня було насиченим футбольними іграми. На місцевому стадіоні «Ювілейний» відбувся другий тур Чемпіонату Полтавської області з футболу. Команда ФК «Пирятин» приймала команду «Харчовик» (Заводське) і зіграла внічию з рахунком 0:0. Наступну гру команда ФК «Пирятин» проведе на виїзді з командою ФК «Сенча» (Сенча).

26 травня 2021 року

Відділ освіти, молоді та спорту міської ради інформує, що у 2021 році одним із 8 округів проведення основної сесії ЗНО-2021 у Полтавській області визначено м. Пирятин. В окрузі працюватиме 2 пункти тестування (з-поміж 71 пунктів в Полтавській області): на базі Пирятинського ліцею та Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 6.

26 травня 2021 року

Для призначення субсидії до уповноважених осіб сільських (селищних), міських рад, територіальних громад, ЦНАП; у містах обласного значення – до управлінь соцзахисту населення подаються наступні документи:

- заява про призначення та надання житлової субсидії (за встановленою формою);

- декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії (за встановленою  формою);

- довідки про доходи — у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня в офіційних джерелах і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом органів соцзахисту населення. У разі неможливості підтвердити такі доходи довідкою до декларації додається письмове пояснення.

- договір найму (оренди) житла (для орендарів житла);

- копія договору про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг (у разі наявності заборгованості).

25 травня 2021 року

Сьогодні у Пирятинській міській лікарні відбулася зустріч з депутатом Верховної Ради України Максимом Березіним. Депутат оглянув будівлю педіатричного відділення лікарні, у якому заплановано провести капітальний ремонт з метою надання якісних медичних послуг дитячому населенню Пирятинської громади. Обговорили умови співфінансування: з місцевого бюджету буде виділено 1 105,1 тис.грн., з державного бюджету – 2 540,0 тис.грн.

25 травня 2021 року

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Підтримку членів виконкому здобули звіти про виконання фінансових планів та господарську діяльність комунальних підприємств. У контексті обговорення діяльності КП «Каштан» в чергове було акцентовано увагу на низькому відсотку укладання договорів на надання послуг з вивезення ТПВ та необхідності активізації цієї роботи, адже за звітний період підприємство декларує збиток з надання даного виду послуг. Міський голова Андрій Сімонов наголосив, що наразі у громаді активно ведеться робота з ліквідації стихійних звалищ, як на території міста, так і в сільських населених пунктах. Лише поєднавши ці напрямки діяльності – активізувавши роботу з укладання договорів та ліквідовуючи звалища, на місці яких не з’явиться знову сміття, можна розраховувати на позитивний результати для жителів – чисті населені пункти.

 

25 травня 2021 року

25 травня міський голова Андрій Сімонов спілкувався з громадянами. На особистий прийом до Андрія Вікторовича цього дня звернулися жителі Пирятинської громади, які потребують поліпшення житлових умов.

25 травня 2021 року

Сьогодні стартували роботи з грейдерування дороги, що веде до села Першотравневе від траси Київ-Харків. Техніка КП "Каштан" розрівняла узбіччя, аби великі калюжі зійшли. Після того, як грунт підсохне, буде проведено вирівнювання дороги.

25 травня 2021 року

Сьогодні у Гурбинцях розпочали закладення фундаменту під будівництво каплички ПЦУ. Роботи розпочаті за фінансового сприяння уродженця села Михайла Божка, виконують роботи сільські чоловіки.

25 травня 2021 року

Сьогодні працівники сектору оборонної та мобілізаційної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами виконкому Пирятинської міської ради взяли участь у штабному тренуванні з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту(ЄДС ЦЗ) Полтавської області.

25 травня 2021 року

Учасники з 40 територіальних громад області, 185 художніх номерів, 55 гігабайт відео, 9 годин клопіткої роботи членів журі – і результати готові!

25 травня 2021 року

В результаті децентралізації в Полтавській області утворено 60 територіальних громад, з них міських – 16, селищних – 21, сільських – 23. Вперше органи місцевого самоврядування Полтавщини, як і територіальні громади в усій країні, стали рівними за статусом: отримали однакові повноваження та перейшли на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом. Наступне завдання реформи - забезпечити належний розвиток територій.

24 травня 2021 року

З метою налагодження контакту та співпраці з бізнесом, зокрема з агробізнесом, фахівці міської ради відвідують підприємства громади. Сьогодні завідувач сектору агропромислового розвитку Павло Повшедний побував на грибній фермі у селі Калинів Міст.

 

24 травня 2021 року

В рамках підготовки до чергової сесії міськради, сьогодні відбулося друге засідання депутатської комісії з питань земельних відносин та охорони природи. У ході зібрання депутати розглянули та напрацювали рішення з ряду питань, запланованих до розгляду на сесії. Серед іншого було підтримано винесення на розгляд сесії питань про проведення земельних торгів у формі аукціону, про розробку технічних документацій тощо.

24 травня 2021 року

Нагадуємо, що відповідно до наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2021 року № 338 «Про деякі питання у сфері бджільництва» при обробленні сільськогосподарських культур агрохімікатами суб’єкти господарювання  зобов’язані завчасно (за три доби) повідомляти органи місцевого самоврядування про застосування агрохімікатів.

 

24 травня 2021 року

21 травня проведено збори із мешканцями багатоквартирних житлових будинків по вулиці Європейська, 4-А та 4 Б. Тема зустрічі - обговорення питання подальшої експлуатації газової котельні, яка опалює ці багатоповерхівки.

Заступник міського голови Михайло Мельниченко проінформував мешканців, що договір оренди на котельню з ПП "Хазар-2007" закінчився 1 травня цього року. На даний час КП "Каштан", як балансоутримувач, готує оголошення про проведення електронного аукціону на право оренди котельні. Однією з умов буде обов’язкове проведення ремонту газового обладнання котельні та заміна теплотраси до житлових будинків за рахунок майбутнього орендаря.

24 травня 2021 року

Проєкти завершуються – робота триває!

Регіональна служба зайнятості Полтавщини за два роки взяла участь у трьох міжнародних програмах

 

24 травня 2021 року

Розпочалася робота з обстеження об’єктів комунальної власності в сільських населених пунктах. Мета такого заходу – пошук інвестиційно привабливого нерухомого майна.

 

24 травня 2021 року

Прощення фінансових санкцій

Головне управління ДПС у Полтавській області звертає увагу платників податків, що відповідно до Закону України від 04 грудня 2020 року №1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2» (далі – Закон №1072), підрозділ 10 розділу ХХ Податкового кодексу України доповнено пунктом 2 (прим. 3), яким передбачено, що у разі погашення у повному обсязі грошовими коштами платниками податків протягом шести місяців з дня набрання чинності Законом №1072 (тобто починаючи з 10.12.2020 р.),  суми податкового боргу (без штрафних санкцій, пені, крім несплачених процентів за користування розстроченням/відстроченням), що виник станом на 1 листопада 2020 року, та за умови сплати поточних податкових зобов'язань у повному обсязі, штрафні санкції і пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати такого податкового боргу, підлягають списанню у порядку, визначеному для списання безнадійного податкового боргу, за заявою платника податків.

24 травня 2021 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології, вночі та вдень, 24 травня, на території Полтавської області та м. Полтава очікуються грози, під час гроз місцями шквали 15-20 м/с, вдень сильні дощі.

 

24 травня 2021 року

На переможців чекають цінні призи та можливість представити Україну на міжнародному етапі змагання.

З 1 по 30 червня пройде українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю», присвяченого пам’яткам природи. 2021 року змагання організовується у 30 країнах. 

 

23 травня 2021 року

19 травня 2021 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №505 «Деякі питання призначення житлових субсидій», якою внесено зміни до порядку призначення житлових субсидій з травня 2021 року.

Сім’ям, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, житлова субсидія з травня 2021 року на наступний термін буде перепризначена автоматично без особистого звернення громадян, крім трьох категорій сімей, яких необхідно подати нові заяву та декларацію.

Рішення про призначення житлових субсидій таким домогосподарствам в автоматичному режимі прийматиметься органами соціального захисту населення на підставі інформації Міністерства фінансів України за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій та членів їх сімей (наявність у власності житлових приміщень, транспортних засобів, депозитних рахунків та інше).

Тобто, житлова субсидія за травень-червень 2021 року буде нарахована автоматично у червні поточного року після отримання даних за результатами верифікації від Міністерства фінансів України.

22 травня 2021 року

Сьогодні робота комунальників у розпалі, адже триває ліквідація стихійних сміттєзвалищ у громаді. Зокрема, працювали біля промислового ринку та на вулиці Короленка.

22 травня 2021 року

Під такою назвою пройшов захід для сімей, в яких виховуються дітки з інвалідністю. Три родини взяли участь у спортивному родинному квесті. Під час гри кожна команда проходила станції - етапи. Своїм діткам активно допомагали батьки у проходженні всіх завдань.

22 травня 2021 року

Справжнє футбольне свято для вболівальників розпочалося сьогодні о 12.00 на стадіоні «Ювілейний»в рамках другого туру Чемпіонату  Полтавської  області з футболу  зустрілися давні  суперники - ФК «Пирятин»  та «Харчовик» (Заводське).

На трибунах стадіону зібралося багато вболівальників. Гостей заходу із початком футбольного сезону привітав міський голова Андрій Сімонов. «Приємно відзначити, що сьогодні на трибунах зібралася чимала кількість вболівальників, – відзначив він. – Радий бачити, що футболом цікавиться молоде покоління, діти, яких на стадіоні дуже багато. Приємно, що свято зібрало багатьох ветеранів пирятинськорго футболу, яких ми всі поважаємо за той вклад, який зроблений ними у розвиток футболу у громаді».

22 травня 2021 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради повідомляє, що у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією в громаді, спричиненою коронавірусною інфекцією COVID-19, з метою запобігання масового скупчення та захворювання учнів закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради, у 2021 році пришкільні табори відпочинку на території Пирятинської міської територіальної громади працювати не будуть.

Проте, цьогоріч батьки мають змогу направити своїх дітей на оздоровлення та відпочинок до 22 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

22 травня 2021 року

21 травня розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року. Тестування проходило з хімії на базі Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г. Короленка. П’ять випускників шкіл Пирятинської міської територіальної громади взяли участь у цьому ЗНО. Проведення зовнішнього незалежного оцінювання здійснювалося за технологією та процедурами, що розробляються Українським центром оцінювання якості освіти.

 

22 травня 2021 року

21 травня в Каневі проходив ХІІ Всеукраїнський фестиваль творчості осіб з інвалідністю ”Дніпровські хвилі ”.

У фестивалі брали участь представники з Черкаської, Одеської, Вінницької, Волинської, Чернігівської та Полтавської областей. Він проходив за такими номінаціями: поетична творчість, пісенна творчість, театральний жанр, жестова пісня, хореографія. Пирятинську громаду представили Олена Коробіцина, Людмила Дремлюженко та Олег Сімон.

 

21 травня 2021 року

Біологічне різноманіття – це все різноманіття життя на планеті, яке сьогодні стрімко скорочується. Вимирають тварини, зникають рослини і ліси. Багато в чому, виною тому є активність людини. І занепокоєння про подальшу долю біологічного різноманіття видів на нашій планеті виразилося в тому, що на Конференції ООН з навколишнього середовища і сталого розвитку, що відбулася 1992 році в Ріо-де-Жанейро, було запропоновано всій світовій громадськості в першу чергу звернути увагу на збереження біологічного різноманіття – як живих видів, так і екологічних систем. У зв’язку з цим була прийнята Конвенція про біологічне різноманіття і сьогодні її сторонами є близько 200 держав. В Україні Конвенція була ратифікована у 1994 році.

 

21 травня 2021 року

23 травня - День героїв України. Це щорічне свято, встановлене на честь українських вояків-борців за волю України, передовсім, лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.  В нинішній політичній ситуації це свято – не лише данина пам’яті героям минувшини, а й дань шани героям новітнім, які сьогодні віддають свої життя за соборність та незалежність нашої Батьківщини.

 

21 травня 2021 року

Призупинені у зв’язку з несприятливими погодними умовами ремонтні роботи як на території міста, так і на автошляху М-03 – Березова Рудка – Нові Мартиновичі, сьогодні відновлено.

Представники підрядної організації приступили до укладання асфальту на міських вулицях. За сприятливих погодних умов асфальтування вирізаних попередньо ділянок закінчать за кілька днів.

21 травня 2021 року

Майже 5 років тому ТОВ «Новодавидівське» почало займатися вівчарством. Спочатку придбало сотню голів романівської породи, та сьогодні вовна цієї породи не так цінується, як асканійської тонкорунної. Тож тепер в господарстві вівці цієї породи та м’ясної: дорпер і тексель. Всього налічується близько 350 голів маток овець та близько 30 кіз.

 

21 травня 2021 року

Сьогодні відбувся огляд-конкурс на кращу організацію правоосвітньої та правовиховної роботи у закладах загальної середньої освіти Пирятинської міської ради.

 

21 травня 2021 року

Вчора, 20 травня, у рамках проєкту „Мистецтво перемагати булінг: форум-театр для служб шкільних омбудсменів на протидію булінгу в закладах освіти малих міст України“, який реалізовує Полтавська обласна молодіжна громадська організація „Твій Світ“, відбувся пітчинг локальних ініціатив молодих лідерів з протидії булінгу.

 

21 травня 2021 року

Працівники служби у справах дітей виконавчого комітету Пирятинської міської ради спільно зі старостою Грабарівського старостинського округу Світланою Крючковою та інспектором ювенальної превенції відділення поліції № 1 Лубенського районного відділу поліції ГУНП у Полтавській області Мариною Грицай провели виїзд у сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах. Такі заходи проходять за зверненнями громадян.

 

21 травня 2021 року

Пирятинська громада – одна із трьох громад Полтавської області, що були відібрані для участі у Програмі U-LEAD з Європою. Пирятин отримає експертну підтримку у формуванні спроможної мережі первинної медичної допомоги.

 

21 травня 2021 року

20 травня відбулося засідання депутатської комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності.

Депутати погодили внесення змін та затвердження ряду програм, які попередньо були розглянуті на профільних комісіях цього тижня. Зокрема, серед інших були підтримані зміни до Програми покращення благоустрою Пирятинської міської територіальної громади на 2021 рік, Програми покращення матеріально-технічної бази КП „Каштан“ на 2021 рік, до Програми щодо запобігання поширення пандемії вірусних інфекцій на території Пирятинської міської територіальної громади КП „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги Пирятинської міської ради“ та до ряду інших.  

21 травня 2021 року

Міністерство цифрової трансформації України запустило на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта нову версію національного тесту на цифрову грамотність громадян «Цифрограм 2.0». Тест містить 90 запитань. Про це повідомив заступник голови Полтавської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Ігор Панченко.

 

20 травня 2021 року

Сьогодні в Пирятині відбувся семінар-нарада ,,Здійснення соціальної роботи з вразливими групами населення на території громад“ для керівників соціальних служб та фахівців із соціальної роботи Пирятинської, Лохвицької, Гребінківської, Заводської та Оржицької громад. Роз’яснення провели начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи Полтавського обласного центру соціальних служб Світлана Калініченко та головні спеціалісти відділу Інна Горопашна та Оксана Помогайбо.

 

20 травня 2021 року

Індекс благополуччя молоді (ІБМ) – зручний онлайн інструмент, розроблений #UNFPAUkraine для муніципалітетів, який дає можливість швидко та зручно досліджувати стан молоді у місті та на базі цих даних вдосконалювати молодіжну політику та проєкти з розвитку молоді. Він спрямований на заохочення молодих людей ставати більш активними та залученими до прийняття рішень на місцевому рівні.

Ініціатива реалізується в Україні з 2019 року і вже 11 міст вираховують ІБМ: Кременчук, Львів, Миколаїв, Маріуполь, Мелітополь, Херсон, Дніпро, Тернопіль, Луцьк, Одеса та Київ. 

20 травня 2021 року

У травні закінчився термін дії договору оренди котельні, яка забезпечує теплопостачання до житлових будинків 4А та 4Б по вулиці Європейська. Тому з цього приводу та з метою належної підготовки до опалювального сезону 2021-2022 вчора відбулася виїзна комісія з обстеження технічного стану об’єкту.

 

20 травня 2021 року

Щороку у третій четвер травня світова спільнота відзначає Всесвітній день вишиванки - міжнародне свято, яке покликане зберегти народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. Свято не прив'язане до жодного державного чи релігійного. До нього може долучитися кожен охочий, одягнувши вишиванку.

 

20 травня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 24 по 28 травня, з 8.00 до 16.00:

 

20 травня 2021 року

19 травня відбулося засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми при виконкомі міської ради.

Про діяльність ,,Соціальної лабораторії“, що реалізується в рамках проекту «Впровадження гібридної моделі тестування на ВІЛ у Полтавській області» в Пирятинській громаді проінформувала соціальний працівник ПОБФ ,,Громадське здоров’я“ Надія Гетьман.  В рамках діяльності «Соціальної лабораторії» безоплатно для населення здійснюються такі активності: проведення лекцій, тренінгів, акцій на теми збереження здоров’я (фізичного, психічного, соціального, духовного), профілактики інфекцій, гармонізації сімейних стосунків; перегляд з подальшим обговоренням тематичних фільмів соціального спрямування та відеороликів. 

20 травня 2021 року

На території Смотриківського старостинського округу діє сільськогосподарське підприємство, що входить до агрохолдингу «Кернел» - ТОВ «Хоробор Агро». Це господарство займається тваринництвом. Зокрема, утримує молочно - товарну ферму та забезпечує робочими місцями майже 50 місцевих жителів. Ферма налічує 733 голови великої рогатої худоби, в тому числі 400 фуражних корів. Середньодобовий надій на корову майже 19 кілограмів. Забезпечує підприємство кормами СТОВ «Придніпровський край»: соломою, сінажем, кукурудзою на силос, що вирощуються на орендованих землях села.

 

20 травня 2021 року

19 травня начальником відділу соціального захисту та охорони здоров`я виконкому міської ради Ольгою Яременко спільно з начальником відділу з питань надання ДСД, субсидій, інших видів соціальної підтримки населення управління соціального захисту населенння Лубенської РДА Володимиром Гудзем проведено навчання для старост, працівників ЦНАПу щодо механізму призначення субсидій, оформлення заяв та декларацій.

Проте в другій половині дня 19 травня Уряд прийняв рішення, яким умови призначення субсидій змінюються.

Зокрема, постанова Кабінету Міністрів дозволить призначити субсидію на наступний період для понад 2,5 млн домогосподарств автоматично, без особистого звернення. І тільки 15 % домогосподарств необхідно буде оновити документи для її отримання (близько 460 тис. домогосподарств).

20 травня 2021 року

19 травня відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань земельних відносин та охорони природи.

Протягом кількагодинного засідання депутати розглянули та прийняли рішення з ряду земельних питань, що стосуються затвердження проєктів землеустрою, надання дозволів на їх розроблення тощо.

 

19 травня 2021 року

Сьогодні експертна рада при Міністерстві культури та інформаційної політики оголосила список проєктів, що увійшли до "Великої Реставрації". Він сформований у рейтинговому порядку. Це 109 об’єктів, які розташовані по всій Україні. І серед них є й пам’ятка національного значення, що знаходиться на Пирятинщині – садиба Закревських, яку відвідував Тарас Шевченко.

 

19 травня 2021 року

З 19 травня 2011року Всесвітня організація сімейних лікарів «WONCA» започаткувала відзначення Всесвітнього дня сімейного лікаря. За визначенням цієї організації саме первинна медико-санітарна допомога має бути основою в організації медичної допомоги населенню. Нині в реформі медичної галузі сімейну медицину визначено пріоритетною та ключовою, бо саме первинна допомога має формувати здоров’я нації.

В структурі КП «Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги» працює шість сімейних лікарів, три з них – у сільських амбулаторіях (Олексадра Гуцаленко, Галина Школяренко та Валерій Іринін) і троє – в Пирятинській амбулаторії загальної практики сімейної медицини – Ольга Побочій, Ірина Ярош та Тетяна Ковадло. Наразі з сімейними лікарями первнинної галузі громади укладено 10716 декларацій.

19 травня 2021 року

Сьогодні відбулася робоча нарада із керівниками закладів культури Пирятинської міської територіальної громади. На зібранні обговорили питання проведення культурно-мистецьких заходів з урахуванням карантинних вимог. Зокрема, цікавило проведення Днів села, адже це одне з улюблених заходів жителів сільських населених пунктів громади. Також торкнулися теми фінансування галузі.

 

19 травня 2021 року

Сьогодні відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради. На розгляд було винесено 8 питань. Перше - стосувалося надання тимчасового дозволу ФОП Кудряшовій на розміщення дитячих розважальних атракціонів та нестаціонарних засобів для виносної торгівлі на території громади. Члени виконкому підтримали це рішення, зобов’язавши підприємця погодити асортиментний перелік продовольчих товарів, які будуть пропонуватися до реалізації споживачам, у відповідних службах згідно із вимогами чинного законодавства, дотримуватися техніки безпеки, заключити договори з комунальними підприємствами на вивіз сміття.

 

19 травня 2021 року

Змагання на Кубок освіти з міні-футболу тривали з лютого по травень. Півфінал у дорослих відбувся у березні, а у молодших - в кінці квітня. Фінальні ігри Кубку відбулися 14 травня на спортивному майданчику Пирятинського ліцею. Всього брали участь 12 команд: 6 команд 2005-2007 р.н. та 6 команд 2008-2010 р.н.

 

19 травня 2021 року

18 травня відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Депутати розглянули та прийняли рішення з ряду питань, запланованих до розгляд на черговій сесії.

Підтримку членів профільної комісії здобула Програма організації рятування людей на водних об’єктах міста у літній період, загальною вартістю 76,4 тисячі гривень – ця сума передбачена на оплату праці рятувальників, що працюватимуть в літній період на посту на Масальському.

19 травня 2021 року

Пирятинську територіальну громаду відібрано для участі у навчальній програмі U-LEAD «Кроки для спеціалістів» на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами». Упродовж травня-червня громади візьмуть участь у навчальній програмі, що складатиметься з наступних семінарів:

19 травня 2021 року

Минулого тижня на території міста розпочався поточний ремонт доріг. Представники підрядної організації провели перший етап – підготували ями для подальшого укладання асфальту.

Цього тижня, у зв’язку з несприятливими погодними умовами, роботи тимчасово призупинені.

Перелік вулиць на яких проведено вирізування ям: Січових Стрільців, Соборна, Гагаріна, Європейська, Цибаня, Київська, Замок, Аврущенка, Майдан Незалежності.

Шановні водії! Просимо бути уважними та обережними, проїжджаючи вище названими вулицями! Приносимо вибачення за тимчасові незручності!

 

19 травня 2021 року

Відстрочення податкового боргу

Головне управління ДПС у Полтавській області звертає увагу платників податків, що відповідно до Закону України від 04 грудня 2020 року №1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2» (далі – Закон №1072), підрозділ 10 розділу ХХ Податкового кодексу України доповнено пунктом 1 (прим. 2), яким передбачено, що податковий борг платників податків - фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб, який у загальній сумі не перевищує 6800 гривень, може бути врегульований у такому порядку:

 

18 травня 2021 року

Сьогодні з нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв у Пирятинському краєзнавчому музеї відбулася святкова зустріч. Долучився до привітань і міський голова Андрій Сімонов.

У своєму вітальному виступі він відзначив: «Приємним є той факт, що в нашому місті є ентузіасти, які живуть справою краєзнавства, систематично займаються вивченням та збереженням історії рідного краю». Також міський голова проінформував загал, що вже на найближчій сесіїміськради 26 травня планується розгляд питання про передачу на баланс управління культури, туризму та охорони культурної спадщини приміщення колишньої міськради для облаштування в ньому музею. 

18 травня 2021 року

18 травня міський голова Андрій Сімонов здійснив особистий прийом громадян. Спілкувався із жителькою Пирятина про недобросовісних сусідів, які заважають літній жінці відпочивати у нічний час, вживають алкоголь та нецензурно лаються. Звернення до поліції не дають позитивного результату: шум та гам продовжується.

18 травня 2021 року

Під такою назвою 18 травня відбувся мітинг-реквієм з нагоди роковин трагедії у Пироговій Леваді.

З цієї нагоди в урочищі, де в далекому 1942 році розстріляли понад дві тисячі євреїв, представників ромської національності, українців, зібралися представники Пирятинської та Гребінківської громад, керівництво об’єднаного Лубенського району.

18 травня 2021 року

Наприкінці минулого тижня відділом освіти, молоді та спорту міської ради спільно з Харківським регіональним центром оцінювання якості освіти та Департаментом освіти і науки Полтавської облдержадміністрації було проведено основний етап другого циклу загальнодержавного зовнішнього моніторингу якості початкової освіти „Стан сформованості читацької та математичної компетентностей випускників початкової школи закладів загальної середньої освіти“ у 2021 році. У дослідженні взяли участь 54 учні з двох закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради: Пирятинської зш І-ІІІ № 4 та Філії Опорного закладу Пирятинської зш І-ІІІ ст. № 6 – Олександрівської зш І ст.

17 травня 2021 року

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Перші три питання порядку денного депутати розглянули швидко. Після виступу доповідача – заступника міського голови Тамари Коваленко стосовно змін до Положення про Молодіжну раду голова комісії Аліна Захарченко висловила побажання щодо діяльності такої ради. Зокрема, щоб молодь активніше долучалася до суспільного життя громади.

 

17 травня 2021 року

В рамках підготовки до чергової сесії міської ради цього тижня розпочалися засідання постійних профільних депутатських комісій. Першим відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності.

Підтримку депутатів здобула Програма розвитку та підтримки КП «Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги Пирятинської міської ради» на 2021 рік. 

17 травня 2021 року

До акції “Гілка пам’яті” долучилися міський голова і його заступники, працівники культури та комунальники. Сьогодні, напередодні дня вшанування загиблих у Пироговій Леваді, висаджено 20 саджанців декоративних рослин. В урочищі, вздовж алеї, з’явилися спіреї та дейції. Посадковий матеріал надало Пирятинське лісове господарство.

 

17 травня 2021 року

15 травня  в селищі Красна Лука відбувся  I тур  Чемпіонату  Полтавської області  з футболу  між  командами  «Красна Лука» та ФК «Пирятин». Наші земляки  здобули  перемогу  з рахунком  6:1.  Два голи за пирятинців забив В’ячеслав Новоселецький, по одному - Максим  Кравченко, Вадим Миленко, Руслан  Кондієнко, В’ячеслав  Желдак.

17 травня 2021 року

Земельні питання – одні з найпоширеніших, з якими звертаються громадяни до міської ради. У жителів сіл Каплинці та Усівка також виникли проблеми у цій сфері. Справа в тому, що люди  вже не один десяток років користувалися земельними ділянками для ведення особистого селянського господарства. Тепер вирішили оформити все документально, та виявилося, що ці ділянки перебувають у постійному користуванні інших осіб.

 

17 травня 2021 року

Шановні споживачі послуг з централізованого водопостачання вулиць Коцюбинського, 33, Харківської,  провулків Хорольський та Миргородський!

Комунальне підприємство «Пирятинський міський водоканал» повідомляє, що у зв'язку з ліквідацією аварійної ситуації на мережі централізованого водопостачання по провулку Хорольський, 18 травня 2021 року буде відсутнє водопостачання з 8.30 до 13.00.

17 травня 2021 року
 
15 травня  місті Зінькові  пройшли  фінальні  спортивні  ігри «Краще  спортивне  село Полтавщини 2021 року». Серед  двадцяти  учасників  Пирятинську міську територіальну громаду представляли  спортсмени Харківецького  старостинського округу (староста  Олександр Самбур).     
17 травня 2021 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології вночі та вдень, 17 травня, на території Полтавської області та м. Полтава очікуються грози, вдень під час гроз шквали 15-20 м/с, в окремих районах град.

 

15 травня 2021 року

Сьогодні, вперше за тривалий карантинний час, пирятинці мали змогу відвідати культурний захід. Концерт-вікторина з нагоди відзначення Дня Європи в Україні відбувся перед Культурно-громадським центром.

14 травня 2021 року

КП "Пирятинський міський водоканал" повідомляє, що з 17 до 19 травня у споживачів вулиці Гоголя, 1-34, та провулку Чехова буде відсутнє водопостачання у зв’язку із заміною централізованої водопровідної мережі.

 

14 травня 2021 року

Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Навчаючи дітей правилам дорожнього руху, заклади дошкільної освіти закладають надійний фундамент майбутнього безпечного життя.

 

14 травня 2021 року

В рамках проведення акції “За чисте довкілля” в громаді ліквідовуються стихійні сміттєзвалища. Зокрема, тривають роботи у селі Смотрики.

 

14 травня 2021 року

Одна з провідних ланок роботи Пирятинського центру надання соціальних послуг Пирятинської міської ради – обслуговування одиноких непрацездатних пенсіонерів та інвалідів за місцем їх проживання.

14 травня 2021 року

Рішенням виконкому міської ради у березні цього року було створено постійно діючу комісію з питань поводження з безхазяйними відходами на території Пирятинської міської територіальної громади.

Наразі даною комісією проводяться обстеження сільських населених пунктів громади на предмет виявлення стихійних сміттєзвалищ. Цього тижня члени комісії у відповідь на звернення Національного природного парку «Пирятинський» з приводу виявлених природоохоронцями стихійних смітників в районі дороги, що веде на село Меченки, та на території Давидівського та Грабарівського старостатів, побували на місці. За підсумками побаченого 14 травня відбулося засідання комісії, під час якого обговорили проблему та напрацьовували алгоритм дій для її вирішення.

14 травня 2021 року

СТОВ “Придніпровський край” вже завершило посів сільськогосподарських культур. На території Пирятинської громади підприємство має в обробітку 2215 га землі, з них – 1400 га пайові землі в селі Смотрики. Всього посіяно 1442 га кукурудзи та 773 га – соняшнику.

 

14 травня 2021 року

З 9 по 13 травня в Івано-Франківську відбулася третя літня Гімназіада України з легкої атлетики. До складу команди Полтавщини увійшли і представники Пирятинської громади. Пирятинські легкоатлети зробили достойний внесок у медальну скарбничку, завоювавши три індивідуальні нагороди та одну – у складі естафетної команди.

14 травня 2021 року

Про терміни перерахунку з 01.04.2021 працюючим пенсіонерам !

Пенсійний фонд України повідомляє стосовно термінів перерахунку у 2021 році пенсії відповідно до абзацу 5 частини четвертої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

 

14 травня 2021 року

14 травня 2021 року Україна вперше відзначає День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни.

Пам’ятну дату в цьому році запровадила Верховна Рада України своєю постановою, яка була ухвалена 2 лютого.

13 травня 2021 року

Сьогодні міський голова Андрій Сімонов провів робочу нараду зі старостами. Під час зустрічі обговорили проблеми у селах, які потребують першочергового вирішення.

13 травня 2021 року

13 травня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради. Під час зібрання було розглянуто та прийнято відповідні рішення з 29-ти питань порядку денного.

13 травня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 17 по 21 травня, з 8.00 до 16.00:

 

13 травня 2021 року

На останній сесії міської ради було прийнято рішення про затвердження переліку нерухомого майна комунальної власності Пирятинської міської територіальної громади, яке може бути передане в оренду без проведення аукціону. Серед пунктів  - нежитлова будівля дитячої консультації та стоматології. В цьому приміщенні планується розмістити окружний адміністративний суд, що обслуговуватиме Пирятинську, Гребінківську та Чорнухинську громади.

 

13 травня 2021 року

Щороку Всеукраїнський учнівський фізичний конкурс „Левеня“ збирає тисячі учнів для визнання кращих знавців фізики. Не є виключенням і 2021 рік – не зважаючи на карантинні обмеження та дистанційний формат освітнього процесу.

13 травня 2021 року

Перереєстрація ПРРО у тому числі в разі зміни найменування або адреси господарської одиниці, де використовується такий ПРРО

Лубенський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС у Полтавській області інформує.

 

12 травня 2021 року

КП "Пирятинський міський водоканал" повідомляє, що 13 травня, з 8:00 до 12:00, у споживачів вулиць Пушкіна, Зоряна, Соборна буде відсутнє водопостачання у зв’язку із заміною запірної арматури.

 

12 травня 2021 року

Сьогодні розпочато ремонтні роботи асфальтового покриття дороги М-03 - Березова Рудка - Нові Мартиновичі.

Виконання ямкового ремонту розпочали від автошляху Київ-Харків.

12 травня 2021 року

Про надання соціальних послуг і матеріального забезпечення безробітним у січні-квітні 2021 року

Послугами обласної служби зайнятості за чотири місяці року скористалися майже 60 тисяч громадян.

 

12 травня 2021 року

“Я буду допомагати людям”, - твердо вирішила семирічна дівчинка, дивлячись на страждання свого тата, який 1986 року став ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС.

 

12 травня 2021 року

З 8:00, 17 травня, до 16:00, 21 травня, у жителів села Сасинівка та з 8:00, 24 травня, до 16:00, 28 травня, у жителів села Харківці буде відсутнє газопостачання у зв’язку з проведенням регламентних робіт на підвідному та розподільчих газопроводах, газовикористовуючому обладнанні, вузлі обліку газу абонентів.

 

12 травня 2021 року

СТОВ “Дружба Нова” із 15 травня розпочинає посів кукурудзи на полях Пирятинської громади – села Білоцерківці та Яцини.

 

12 травня 2021 року

Обласний конкурс художньої самодіяльності учнів і вихованців закладів загальної середньої та позашкільної освіти “Веселка” - наймасовіший щорічний захід, що проводиться з метою виявлення та підтримки обдарованої молоді, активізації та розвитку самодіяльної творчості. В Центрі дитячої та юнацької творчості пройшов у дистанційному форматі І етап конкурсу.

 

11 травня 2021 року

7 травня на спортивному майданчику школи №4 відбувся міні-турнір з футболу. В ньому взяли участь 4 команди.

 

11 травня 2021 року

Механік Пирятинської підстанції екстренної медичної допомоги КП “Полтавський обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф Полтавської обласної ради” Юрій Кійко обурений розміром своєї заробітної плати. І не лише він, а всі вісім водіїв швидкої допомоги. Говорить, що отримують “на руки” від 5 до 6 тисяч гривень. Вважає, що це замало, адже водіям доводиться працювати і вночі, і в святкові дні, і допомагають переносити хворих.

 

11 травня 2021 року

Виконавчий комітет Пирятинської міської ради нагадує, що державою передбачено допомогу ФОПам та найманим працівникам, діяльність яких була тимчасово зупинена через посилення карантинних обмежень (Постанова від 7 квітня 2021 р. № 328).

 

11 травня 2021 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології, вдень 11 травня на території Полтавської області та м. Полтава очікуються  пориви північного вітру 15-20 м/с. А також вранці та вдень, 12 травня, на території Полтавської області та м. Полтава  очікуються пориви північно-східного вітру 15-18м/с.

11 травня 2021 року

Подання декларації для виїзду за кордон

  Платники податку - резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до контролюючого органу податкову декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду (п. 179.3 ст. 179 Податкового кодексу України, далі - ПКУ).

 

10 травня 2021 року

Олег Бабак - людина, яка прожила лише 24 роки, але залишила після себе неоціненний подвиг, який пам'ятають і свято бережуть дві нації. Олег віддав найдорожче - своє життя, рятуючи мирних жителів в Нагірному Карабасі від нападу окупантів. За це посмертно удостоєний звання Героя Радянського Союзу.

 

10 травня 2021 року

Пирятинська міська територіальна громада бере участь в Конкурсі „Наша громада», який проводиться для територіальних громад й організований телеканалами ICTV та СТБ у партнерстві з Українським кризовим медіа-центром у рамках Програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

9 травня 2021 року

З 15 лютого ЮНІСЕФ в Україні та його імплементуючий партнер ГО „Дівчата“ розпочали спільну всеукраїнську освітню кампанію „Здоров’я без сорому“. Вона зосереджена на підвищенні обізнаності підлітків (учнів 5-11 класів) щодо здорових гігієнічних практик. У фокус кампанії потрапила і молодь Пирятинської міської територіальної громади.

 

9 травня 2021 року

Кожної другої неділі травня в Україні відзначається День матері. Цього року це свято співпало з Днем перемоги над нацизмом. Мабуть в цьому є щось символічне, адже всіх захисників Батьківщини виховувала мама і любити свій дім також вчила вона. І за кожного героя зазвичай ми дякуємо, в першу чергу, мамі.

 

9 травня 2021 року

Ранок 9 травня в Пирятинській громаді розпочався із покладання квітів до могил та пам’ятних знаків тих, хто ціною власного життя виборював мир і незалежність. Біля Меморіалу Вічної слави пройшов мітинг, присвячений Дню пам’яті і примирення та Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

 

8 травня 2021 року

11 травня, з 8:00 до 14:00, у жителів вулиць: Урожайна, Іподромна, Калинова, Молодіжна, Веселкова, Чернишевського, Спартака, Барвінкова, Квіткова, Дружня, Вільна, Сонячна, Герцена та провулку Урожайний буде відсутнє централізоване водопостачання в зв'язку із плановою заміною запірної арматури по вулиці Урожайна.

8 травня 2021 року

Традиційно у ці травневі дні ми відзначаємо День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 9 травня 1945 року – це дата, яка поєднала в собі весь біль та радість українського народу. Це день, коли одні безмежно раділи закінченню війни, а інші – оплакували загублені життя.

7 травня 2021 року

Пирятинці тепер мають змогу милуватися цвітом декоративної рослини, яка дуже популярна в Японії. Сьогодні вперше в місті висадили два саджанці сакури. Деревцята будуть радувати жителів та гостей громади біля Культурно-громадського центру.

7 травня 2021 року

19 квітня набула чинності нова редакція Закону України «Про публічні закупівлі». Поріг для обов’язкового проведення закупівель через систему ProZorro знизився з 200 до 50 тисяч гривень. Та є один нюанс – тривалі терміни проведення аукціонів. Саме через це значно затягується процес реалізації прийнятих програм і проєктів.

 

7 травня 2021 року

Традиційно у другу неділю травня в Україні відзначається День матері. З цієї нагоди працівники міської ради спільного з військовими привітали матерів, чиї сини віддали своє життя за нашу Батьківщину. Побажали здоров'я, тепла, благополуччя, миру та подякували за виховання справжніх патріотів.

 

7 травня 2021 року

Танк, розташований на Майдані Незалежності, був підбитий на Пирятинщині в роки Другої світової війни. З того часу є пам'ятником, що нагадує про ті буремні часи. Сьогодні працівники культури, голова ради ветеранів, волонтери та небайдужі пирятинці пофарбували свідка історії.

 

7 травня 2021 року

Руслан Мурадов вже 5 років бореться за своє життя. У хлопчика саркома черевної порожнини. Зараз трапився рецидив. Терміново потрібні ліки, коштів на які у родини немає, тому й звернулася до пирятинців за допомогою.

 

7 травня 2021 року

За повідомленням Полтавського обласного центру з гідрометеорології вдень, 8 травня, на території Полтавської області та м. Полтава очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

 

7 травня 2021 року

СТОВ «Дружба Нова» із 7 травня розпочинає посів кукурудзи на полях Пирятинської громади: села Березова Рудка та Грабарівка.

 

7 травня 2021 року

Протягом 5 і 6 травня у закладах загальної середньої освіти Пирятинської громади до Дня пам?яті та примирення було проведено акцію „Гілка пам’яті“, яку організував відділ освіти, молоді та спорту міської ради.

 

7 травня 2021 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 11 по 14 травня, з 8.00 до 16.00:

 

7 травня 2021 року

З 11 травня в усіх закладах освіти Пирятинської громади відновлюється навчальний процес. Таке рішення сьогодні прийняла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Варто зазначити, що дистанційне навчання дозволило уникнути великої кількості захворювань серед дітей, чого не можна сказати про ті громади, де навчання не припинялося.

 

6 травня 2021 року

Із 7 травня в Полтавській області скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки. Рішення про перехід Полтавщини з червоної до жовтої зони було ухвалено сьогодні на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

 

6 травня 2021 року

Сьогодні працівники КП «Пирятинський міський водоканал» ліквідували порив водопроводу, який став причиною припинення водопостачання на частині вулиці Гоголя та провулку Чехова. На разі постачання води для споживачів відновлено.

 

6 травня 2021 року

Новації законодавства: списання  штрафних санкцій та пені за умови сплати податкового боргу за основним платежем

 Закон України від 04.12.2020 № 1072-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо  соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (далі – Закон № 1072, набув чинності з 10.12.2020) спрямований на соціальну підтримку у 2020-2021 роках застрахованих осіб та надання допомоги суб’єктам господарювання (юридичним особам, фізичним особам - підприємцям) на вищезазначений період.

 

6 травня 2021 року

Щороку перед початком літнього сезону проводиться обстеження акваторії річки біля пляжів. 5 травня на території Пирятинської громади перевірено місця відпочинку на острові Масальський, на Замку та в селах Повстин, Велика Круча, Леляки і Кейбалівка.

 

6 травня 2021 року

Усунення бар´єрів в життєдіяльності людей з інвалідністю - пріоритетне питання роботи органів  соціального захисту

Одним з актуальних напрямків діяльності органів соціального захисту населення області є надання соціальних послуг  особам з інвалідністю.

 

6 травня 2021 року

Напередодні міжнародного дня акордеону, який відзначається в усьому світі 6 травня, наймолодші акордеоністи Пирятинської школи мистецтв Лаврєнтій Абрамян та Валерій Абрамян отримали дипломи міжнародного конкурсу "WORLD OPEN Online Music Competition". У свої 6 років вони вибороли звання лауреатів ІІ премії. На цьому конкурсі були подані 1034 онлайн-заявки – це 1350 учасників з 37 країн, 190 міст і 220 музичних установ.

 

6 травня 2021 року

Відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради інформує, що з метою налагодження ефективної взаємодії між місцевим самоврядуванням та молоддю Пирятинської міської територіальної громади, забезпечення вирішення питань, що пов’язані із життям молоді та її участі в усіх сферах життя громади, буде сформований оновлений склад Молодіжної ради при виконкомі Пирятинської міської територіальної громади.

 

5 травня 2021 року

КП "Пирятинський міський водоканал" повідомляє, що сьогодні у споживачів за адресою: вул. Гоголя 9, 11, 22, 20, 18 та провул. Чехова відсутнє водопостачання через порив водопровідної мережі.

 

5 травня 2021 року

У 2016 році у Руслана виявили хворобу саркому Юінга і весь цей час триває боротьба за життя хлопчика. До страшного діагнозу медиків хлопець жив звичайним життям, ходив до школи і весь вільний час грав з друзями в футбол. Одного разу він намацав щось у себе в животі, показав мамі і відтоді розпочались важкі випробовування лікарняними стінами. Діагноз лікарів став шоком для родини – саркома Юінга черевної порожнини. Руслан пройшов курси лікування в Полтаві, в інституті раку в столиці.

 

5 травня 2021 року

Дистанційне навчання в закладах освіти Пирятинської громади продовжується. Таке рішення сьогодні прийняла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

 

5 травня 2021 року

У державному бюджеті за програмою “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників” передбачені кошті, які спрямовуються на фінансову підтримку розвитку фермерських господарств. 27 квітня 2021 року вступила в дію постанова Кабінету Міністрів України № 384 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств», яка визначає механізм використання коштів, передбачених на фінансову підтримку фермерських господарств.

 

5 травня 2021 року

В усіх дошкільних освітніх закладах громади пройшли заняття для дітей на тему безпеки життя. Такі уроки допомагають поглибити знання малечі з питань особистої безпеки та захисту життя, пропаганди здорового та безпечного способу життя серед дітей та батьків, вироблення у дошкільнят умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час надзвичайних ситуацій.

 

5 травня 2021 року

Сьогодні свій день народження відзначає депутат Полтавської обласної ради Іван Близнюк.

5 травня 2021 року

З метою залучення більш широкого кола інвесторів до участі в електронних аукціонах з продажу об’єктів малої приватизації, підвищення рівня прозорості приватизації Регіональне відділення Фонду державного майна України в Полтавській та Сумській областях, як орган приватизації, повідомляє про проведення в електронній торговій системі ProZoro.Продажі аукціону з продажу об’єкту державної власності малої приватизації, а саме: об’єкта незавершеного будівництва – будинку оператора ГРС літ. «А1,а», сарай літ. «Б», вбиральня літ. «В» за адресою: Полтавська обл., Пирятинський р-н., с. Каплинці, вул. Гагаріна, 19А та перебуває на балансі ПрАТ «Каплинцівське» (код за ЄДРПОУ 05529308).

 

3 травня 2021 року

Сьогодні на розі вулиць Соборна та Січових Стрільців стався порив водопровідної мережі. На місце приїхала аварійна бригада Пирятинського міського водоканалу та за кілька годин ліквідувала порив. Водозабезпечення для населення відновлено.

2 травня 2021 року

"Христос Воскрес! Воістину Воскрес!" - такими словами віряни в ці дні будуть вітати один одного. Адже сьогодні православні християни відзначають головне свято богослужебного року - Великдень!

2 травня 2021 року

Щиро вітаю вас зі світлим святом Воскресіння Христового!

Події, які сталися понад два тисячоліття тому, стали початком нової ери та нової віри. Воскресіння Ісуса Христа несе нам відчуття радості та перемоги над неможливим, дарує надію на краще майбутнє та об’єднує на добрі справи.

1 травня 2021 року

Щороку 1 травня світова спільнота відзначає Міжнародний день солідарності трудящих. З 1880-х років цей день був символом боротьби за гідні умови праці та достойну її оплату. Зараз Першотравень для українців - це свято весни і праці, свято всіх людей, хто трудиться заради розквіту та добробуту нашої громади.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua