Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
21 травня 2021 року 14:04

Розпочалась реалізація програми підтримки громад у формуванні спроможної мережі надання первинної медичної допомоги

Пирятинська громада – одна із трьох громад Полтавської області, що були відібрані для участі у Програмі U-LEAD з Європою. Пирятин отримає експертну підтримку у формуванні спроможної мережі первинної медичної допомоги.

Варто зазначити, що мережа надання первинної медичної допомоги в громаді складається з центру первинної медико-санітарної допомоги (4 амбулаторії і 27 ФАПів) та 6 ФОПів. Існуюча мережа закладів потребує оптимізації та вдосконалення за сприяння експертів та з використанням в подальшому як напрацьованих інструментів, так і кращих практик у цій сфері інших громад.

Вчора відбулося початкове засідання робочої групи: «Теорія формування спроможних медичних мереж первинного рівня», в якому взяли участь заступник міського голови Тамара Коваленко, профільні спеціалісти виконкому та виконувач обов’язків директора Пирятинського ЦПМСД Єгор Киричевський. Тренер Володимир Андрійчук – експерт Програми U-LEAD з Європою, розповів учасникам робочої про критерії та алгоритми формування медичної мережі, звернув увагу на фактори, що впливають на якість медичних послуг, та повноваження органів місцевого самоврядування щодо забезпечення надання послуг первинної медичної допомоги.

Після завершення проєкту планується домогтися підвищення якості та доступності надання медичних послуг населенню, удосконалити існуючу мережу та зміцнити матеріально-технічну базу закладів.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua