Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 травня 2024 року

Зустрічали гостей з Італії: мер міста Йонаді Фабіо Сіґноретта відвідав нашу громаду. З метою налагодження міжнародних партнерств, зміцнення побратимства з країнами, співдружніми до України, голова громади Андрій Сімонов підписав Меморандум про співпрацю Пирятинської міської ради з містом Йонаді.

31 травня 2024 року

29 травня у Києві відбулася конференція «Міста для людей. Можливості для фінансування муніципального сектору під час війни та у період відбудови».

Участь у заході взяли понад 100 представників громад, серед яких мери міст, керівники структурних підрозділів, директори комунальних підприємств.  Пирятинську громаду на конференції представили керуюча справами Ірина Козін та начальник фінансового управління Світлана Кеда.

 

31 травня 2024 року

В обласному центрі стоматології безкоштовно лікують і зубопротезують військових та ветеранів війни, внутрішньо переміщених осіб. Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін та його заступник Володимир Василенко оглянули заклад й ознайомилися з його роботою.

31 травня 2024 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 3 по 7 червня, з 8:00 до 17:00.

 

31 травня 2024 року

Увага держави та громади до осіб похилого віку є даниною поваги перед старшим поколінням.

Добре, коли попри поважний вік, здоров’я людини дозволяє обслуговувати себе в побуті, а ще кращу – коли поряд є близькі люди та родичі, які готові допомогти навіть в елементарних речах.  

31 травня 2024 року
Відбулися чергові засідання сесії та виконавчого комітету, під час роботи яких прийнято ряд важливих для забезпечення життєдіяльності громади рішень. 
Перед початком роботи сесії родинам загиблих Захисників було передано державні нагороди, якими наших земляків відзначено посмертно:
31 травня 2024 року

Відбувся чемпіонат Пирятинської ДЮСШ з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2007-2010 років народження. 63 вихованця спортивної школи відділення легкої атлетики боролися за перемогу.

31 травня 2024 року

Учасники третього саміту Україна – Північна Європа у Стокгольмі обговорили оборонну співпрацю, військову підтримку, посилення протиповітряної оборони, євроатлантичну інтеграцію нашої держави та підготовку до Саміту миру. Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ.

Учасники третього саміту Україна – Північна Європа у Стокгольмі обговорили оборонну співпрацю, військову підтримку, посилення протиповітряної оборони, євроатлантичну інтеграцію нашої держави та підготовку до Саміту миру. Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками ЗМІ.

30 травня 2024 року

Сьогодні Пирятин у жалобі – сотні містян провели в останню путь військовослужбовця Сергія Стеценка. Життя Захисника обірвалося на 42-му році життя 26 травня на Донеччині.

30 травня 2024 року

У 2024 році Уряд розширив коло осіб, які можуть отримати соціальну допомогу для малозабезпечених родин.

Що змінилося та як отримати виплату – в інфографіці.

29 травня 2024 року, о 13:00, у великій залі адмінбудинку скликається сімдесят четверта сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій, причетні до розгляду питань порядку денного.

 

29 травня 2024 року

За участі Першого віцепрем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко презентували перший Каталог виробників украі?нськоі? техніки для громад.

28 травня 2024 року
28 травня 2024 року

Сьогоднішній день став початком нової сторінки у відносинах між Україною та Бельгією. Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час спільної пресконференції з Прем’єр-міністром Королівства Бельгія Александром Де Кроо.

28 травня 2024 року

Для будівництва укріплень в Донецькій області терміново потрібні чоловіки!

Працівники забезпечуються:

  • проїзд та проживання безкоштовно
  • заробітна плата 1500 - 2000 грн/день
  • дворазове харчування
  • термін роботи 1-1,5 тижні
27 травня 2024 року

Пирятинська земля втратила ще одного Захисника. 26 травня, на Донеччині, внаслідок бойових дій під час захисту Батьківщини, загинув пирятинець Сергій Стеценко.

27 травня 2024 року
27 травня 2024 року

28 травня, о 10.30 год, у великій залі адмінбудинку відбудеться чергове засідання виконавчого комітету міської ради

27 травня 2024 року
27 травня 2024 року

Упродовж вихідних і досі жителі Пирятина потерпають від проблем з водопостачанням – у частини містян вода взагалі відсутня, в тих, чиї оселі розташовані в нижній частині міста, тиск води був зовсім низький. Сьогодні в місті водопостачання припинено. 

27 травня 2024 року

25 травня відбувся шаховий турнір пам'яті Миколи Чайки. Участь у змаганнях взяли любителі інтелектуальної гри Пирятинської громади та села Лазірок. 

27 травня 2024 року

28 травня, з 10:00, в Державному аграрному реєстрі продовжиться  подання заявок на окрему бюджетну субсидію на оброблювані угіддя тільки для аграріїв, які провадять свою діяльність на територіях, де завершено ведення бойових дій та територіях, тимчасову окупацію яких завершено.

 

27 травня 2024 року

Уряд працює над тим, щоби діти, які залишилися без батьківського піклування, виховувалися у родинах, а не в інтернатах.

Допомога «Дитина не одна» – це допомога на дітей, які залишились без батьківського піклування, але не набули статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування, та влаштовані в сім’ю родичів, знайомих, прийомну сім’ю, дитячий будинок сімейного типу. Допомогу запроваджено, щоб родини, у яких тимчасово перебувають такі діти, могли забезпечити їм необхідні умови і догляд.

27 травня 2024 року

На міському стадіоні відбувся черговий тур Чемпіонату Полтавської області з футболу. Грали команди «Пирятин» та «Лубни».

26 травня 2024 року

Розв'язана росією війна продовжує нести горе й нівечити людські долі. Сьогодні у Пирятинській громаді провели в останню путь Героя-Захисника Станіслава Потаніна. Прощалися із загиблим воїном у Пирятині та у його рідному селі Дейманівці.  

26 травня 2024 року
25 травня 2024 року
Трагічна звістка про загибель Захисника знову надійшла до Пирятинської громади. 21 травня 2024 року внаслідок штурмових дій противника в Донецькій області загинув житель села Дейманівка Станіслав Потанін.
24 травня 2024 року

Пирятинська лікарня отримала автомобіль швидкої допомоги. Наш лікувальний заклад один із сорока в Україні та один з трьох в Полтавській області, який отримав сучасну "швидку" від Корейського Червоного Хреста. Цей проєкт Міністерству охорони здоров`я вдалося реалізувати за підтримки уряду Республіки Корея та Українського Червоного Хреста.

24 травня 2024 року

Щороку Пирятинська міська рада дбає, аби наше місто було чистим, затишним та охайним. Навіть у складні часи шукаємо шляхи реалізації задуманого, адже озеленення зазвичай формує імідж та враження про місто, краса зовнішнього простору створює наш настрій і красу.

 

24 травня 2024 року

З 21 по 23 травня у Київській області пройшов Всеукраїнський форум «Громадянська стійкість». Учасниками форуму стали 80 представників громад України з 19 областей. Пирятинську громаду і Полтавщину в цілому представляла головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту міської ради Наталія Охріменко.

 

24 травня 2024 року

Із метою розширення можливостей для комунікації з жителями області та внутрішньо переміщеними особами, які перебувають на Полтавщині, в Обласному контактному центрі розпочав роботу чат-бот.

24 травня 2024 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 27 по 31 травня, з 8:00 до 17:00.

 

23 травня 2024 року
Проведенням засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності завершився цикл підготовки до чергової, 74-ї сесії Пирятинської міської ради 8 скликання. 
 
23 травня 2024 року

23 травня відзначається День Героїв  - борців за свободу країни, починаючи від лицарів часів Київської Русі і до учасників Революції Гідності, бійців АТО/ООС на сході, нинішніх захисників України.

23 травня 2024 року

Стартує національна освітньо-грантова програма «Траєкторія» для ветеранів, військових та другого з подружжя. 

Мета Програми — надати підприємцям-початківцям базові знання, практичні поради та фінансову підтримку для започаткування й розвитку власної справи. Програму ініціювали мережа центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес та мережа мультимаркетів «Аврора». 

 

23 травня 2024 року
«За цей час кожна гривня платників податків, яка надходить до бюджету, одразу направлялася і направляється нашим Урядом на зброю, дрони, техніку, забезпечення наших військових та їхні зарплати», — відзначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
 
23 травня 2024 року
Понад 700 жителів Полтавщини отримають матеріальну допомогу в травні. Таке рішення прийняли на засіданні профільної комісії ОВА. Для виплат спрямували понад 7,6 млн грн з обласного бюджету.
 
22 травня 2024 року

В ході засідання комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг опрацьовано проєкти рішень щодо затвердження нових та внесення змін до діючих програм сфери ЖКГ.

 

22 травня 2024 року

Керуюча справами виконкому міської ради Ірина Козін та головний спеціаліст відділу земельних та екологічних питань Ірина Ящик, на запрошення Володимирівського міського голови Ігора Пальонки, долучилися до роботи круглого столу "Обговорення моделей співпраці громад Волинської області в межах одного субкластеру з питань спільного управління відходами". 

22 травня 2024 року

Незабаром у школах Пирятинщини традиційно розпочнуться літні канікули. 31 травня завершується навчальний рік. Цього ж дня у закладах освіти відбудуться останні дзвоники з урахуванням безпекових вимог та обмежень.

 

22 травня 2024 року

Понад 700 жителів Полтавщини отримають матеріальну допомогу в травні. Таке рішення прийняли на засіданні профільної комісії ОВА. Для виплат спрямували понад 7,6 млн грн з обласного бюджету.

22 травня 2024 року
Начальник ОВА Філіп Пронін зустрівся з делегацією Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС). Поспілкувався з її очільником Рольфом Холмбо та представниками Кентом Якобсеном й Ове Уруп-Мадсеном.
21 травня 2024 року

Хакери, пов'язані з гу гш мо рф (гру), активно використовують месенджери та соціальну інженерію для поширення шкідливого програмного забезпечення. Про це йдеться в аналітичному звіті «російські кібероперації» H2 '2023, який підготували фахівці урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, що діє при Держспецзв’язку.

21 травня 2024 року

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з молодими науковцями й представниками Малої академії наук. Глава держави привітав їх із професійним святом, подякував за допомогу Україні в боротьбі з агресією Росії та відзначив державними нагородами.

20 травня 2024 року

Важливим завданням діяльності муніципалітету є забезпечення функціонування доріг громади та створення безпечних умов дорожнього руху навіть у період воєнного стану. Цього року у бюджеті громади на ремонт доріг передбачено 4 млн грн. 

20 травня 2024 року

Розпочалася підготовка до чергової сесії Пирятинської міської ради.

Сьогодні проєкти рішень відповідного профільного спрямування розглянула депутатська комісія з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності.

 

20 травня 2024 року

Житлова субсидія для більшості українців буде перепризначена автоматично.

Водночас у деяких випадках її призначать за зверненням із заявою та декларацією про доходи та витрати.

Хто має звернутися за субсидією на наступний період – дивіться інфографіку.

 
 
20 травня 2024 року

У Березовій Рудці відбувся виїзний захід для учнівської та студентської молоді. Організували зустріч представники Молодіжної ради спільно з центром KOLOMOLOді, відділом освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради і місцевим осередком ВФСТ «Колос».

 

19 травня 2024 року

Сьогодні в Пирятині відбувся другий етап спартакіади “Краще спортивне село Пирятинщини-2024” 

У змаганнях взяли участь 7 команд старостинських округів Пирятинської громади: Березової Рудки, Вікторії, Великої Кручі, Куріньки, Кейбалівки, Смотриків і Теплівки. 

18 травня 2024 року

Відбувся чемпіонат Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи з легкої атлетики. У змаганнях взяли участь спортсмени відділення легкої атлетики 2011-2016 років народження серед хлопців та дівчат.

18 травня 2024 року
Весна 1942 року - один з найтрагічніших періодів в історії Пирятинського краю: 82 роки тому, у квітні-травні того року, в урочищі Пирогова Левада, поблизу нашого міста, фашисти розстріляли понад три тисячі жителів Пирятинщини та Гребінківської громади. 
 
18 травня 2024 року
Цього року 18 і 19 травня Україна вшановує два трагічні пам’ятні дні, пов’язані зі злочинами комуністичного тоталітарного режиму.
18 травня – це 80-ті роковини депортації кримськотатарського народу з території Кримського півострова радянським тоталітарним режимом. Цього дня, 1944 року розпочалася спецоперація військ НКВД зі звільнення Кримського півострова від корінного населення. Загалом за три дні з Криму вивезли понад 190 тисяч кримських татар. Також у 1944-му з півострова депортували понад 40 тисяч болгар, вірмен, греків, турків і ромів.
 
18 травня 2024 року

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками ЗМІ перед Глобальним самітом миру у Швейцарії, початком переговорів щодо вступу до ЄС та самітом НАТО. Він розповів про кроки України до відновлення справедливого миру й про очікування від цих міжнародних подій.

17 травня 2024 року

Пирятинська громада – одна з шести громад в Україні, які отримали мобільні центри надання адміністративних послуг від Європейського Союзу та Програми розвитку ООН в Україні у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України.

 

17 травня 2024 року

Сьогодні відбулося чергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

Розглянуто та схвалено зміни до ряду діючих цільових програм, остаточні рішення по яких вноситиме чергова сесія.

17 травня 2024 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 20 по 24 травня, з 8:00 до 17:00.

 

17 травня 2024 року
За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці.
Відтепер статус можна буде отримати у 30-ти денний термін двома шляхами:
16 травня 2024 року

17 травня, о 10.00 год, у великій залі адмінбудинку відбудеться чергове засідання виконавчого комітету міської ради

16 травня 2024 року

Весна цього року видалася з мінливою погодою, але аграрії Пирятинщини гаяти часу не звикли. Вже посіяно ранні зернові культури: 410 га ярої пшениці та ячменю, 148 га вівса; засіяно 300 га гороху.  

16 травня 2024 року

Вперше це свято відзначили у 2006 році студенти та викладачі Чернівецького національного університету. Потім традиція одягати вишиванки у третій четвер травня поширилася і по інших містах Украни та світу.

16 травня 2024 року
А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу.
Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.
16 травня 2024 року

За інформацією АТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО», 16 травня на Полтавщині застосують погодинні відключення електроенергії. Це розпорядження НЕК «Укренерго». 

15 травня 2024 року

Сьогодні пирятинці попрощалися зі своїм Захисником Юрієм Радченком, який до останньої хвилини виконував свій військовий обов’язок. Життя 29-річного військовослужбовця обірвалося 9 травня під час ворожого обстрілу на Донеччині.

 

14 травня 2024 року

Війна продовжує безжально забирати життя наших захисників. Трагічна звістка оповила Пирятинщину: 9 травня під час виконання бойового завдання на Донеччині загинув житель Пирятина, військовослужбовець Юрій Радченко.

 

14 травня 2024 року

З 1 травня 2024 року ГО «ВО «КЛАС» спільно з Пирятинською міською радою відкрито Центр життєстійкості, який надає комплексну соціальну послугу з формування життєстійкості особам/сім’ям/групам осіб, що проживають на території громади та належать до вразливих груп населення або перебувають у складних життєвих обставинах.

 

14 травня 2024 року

Починаючи з 2014 року «Естонська рада у справах біженців» надає гуманітарну допомогу внутрішньо переміщеним особам та іншим вразливим категоріям населення в Україні.

Наразі на території Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей представництво «Естонської ради у справах біженців» в Україні проводить реалізацію «Програми розширення можливостей жіночого підприємництва 2023-2024».

14 травня 2024 року

Державна соціальна допомога є важливим аспектом підтримки громадян. У травні майже 81 тисяча мешканців Полтавщини отримає виплати на 187 млн грн. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Державна соціальна допомога є важливим аспектом підтримки громадян. У травні майже 81 тисяча мешканців Полтавщини отримає виплати на 187 млн грн. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

13 травня 2024 року

Родина Тимофєєвих з Луганщини переїхала до Пирятина після повномасштабного вторгнення росії у 2022 році. Подружжя виховує двох діток 2012 та 2022 років народження. Сім’я винаймала помешкання та перебувала на черзі при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради на отримання житла. Нині Тимофєєви отримали ордер на вселення в квартиру. 

 

13 травня 2024 року

Державний заклад «Луганський Національний університет імені Тараса Шевченка» працює на Полтавщині та запрошує на навчання!

Буклет тут

12 травня 2024 року

Найрідніша й найдорожча для кожного з нас — Мама!  Це перше слово, що вимовив кожен із нас. І щоразу — і  в горі, і в радості — найпершим його промовляємо.

На плечі українських мам випало забагато. Хтось чекає з фронту чоловіка, сина чи доньку; щодня чекає бодай голосу в телефоні.

Розділяємо невимовне горе матерів, чиї діти віддали життя у цій жахливій війні.

11 травня 2024 року

Напередодні свята пирятинці відзначили його благодійним концертом та ярмарком. Аматори сцени громади та волонтери об’єдналися заради спільної мети – зібрати кошти для потреб ЗСУ. 

11 травня 2024 року

За сприяння Пирятинської міської ради, з метою популяризації положень Європейської хартії Місцевого самоврядування, у молодіжному центрі KOLOMOLOді фахівці Регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» провели діалоговий захід на тему «Європейські принципи місцевого самоврядування» для представників Молодіжної ради та активної молоді громади. 

11 травня 2024 року

Волонтерський рух в Україні став позитивним феноменом, який продемонстрував світові єдність нашого суспільства і готовність протистояти агресору. Утім, шахраї швидко вловили тренд і почали видавати себе за волонтерів або ж навіть цілі благодійні фонди й організації, аби привласнити донати для захисників і захисниць України.

10 травня 2024 року

Сьогодні пирятинці провели в останню дорогу свого Захисника Станіслава Кирсу, який віддав найцінніше за незалежність і свободу нашої країни. Життя військовослужбовця обірвалося 5 травня під час ворожого артилерійського обстрілу на Донеччині.

 

10 травня 2024 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 13 по 17 травня, з 8:00 до 17:00.

 

10 травня 2024 року

Міністерство охорони здоров'я України роз'яснює:

Необхідність особистої присутності пацієнта в аптеці при отриманні ліків чи медичних виробів за програмою реімбурсації за електронним рецептом – це міф.

9 травня 2024 року

Сумна звістка з фронту прилетіла на Пирятинщину. 5 травня під час артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Роздолівка Донецької області загинув військовослужбовець Станіслав Кирса, житель Пирятина.

9 травня 2024 року

В Україні стартував пілотний проєкт «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». Хто може отримати послугу безоплатно:

учасники бойових дій;

особи з інвалідністю внаслідок війни;

військовослужбовці.

 

9 травня 2024 року

Відтепер жителі Полтавської області можуть відстежувати місця, де у вільному доступі можна набрати питну воду. Застосунок створила команда Полтавської обласної військової адміністрації. 

9 травня 2024 року

З метою зміцнення єдності народів Європи, забезпечення миру і стабільності на Європейському континенті Указом Президента України від 8 травня 2023 року № 266 в Україні встановлено День Європи.

 

8 травня 2024 року

Війна триває, а тому усіма силами допомагаємо нашим захисникам боронити рідну землю та нищити ворога. 

На останній позачерговій сесії міської ради було прийнято рішення про передачу обладнання на загальну суму 2,2 мільйони гривень для військових частин відповідно до їхніх запитів.

8 травня 2024 року

За звичкою ще багато пирятинців під час поминального тижня приносять штучні квіти, коли відвідують кладовища. Пластикові прикраси виділяють канцерогени в атмосферу, призводять до пожеж, що негативно впливає на здоров'я людей та навколишнє середовище загалом. 

Крім того, вони біологічно не розкладаються, залишаючись у природі десятиліттями.

8 травня 2024 року

Продовжуємо інформувати про роботу комунальних підприємств, від результатів діяльності яких залежить, чи забезпечене населення водою, чи функціонує водовідведення, чи вчасно вивозиться сміття, чи проводиться благоустрій населених пунктів громади.

 

8 травня 2024 року

Минулого року в Україні 8 травня встановлено єдиною датою, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам’ять загиблих у Другій світовій війні. Українці зробили величезний внесок у перемогу над нацизмом, і ціна цьому – мільйони людських життів: військових, цивільних, чоловіків, жінок, дітей. Пам’ятаємо про всіх, хто став жертвою війни під час боїв, в окупації, в концтаборах. 

8 травня 2024 року

У Полтавській області реалізують проєкт «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», який фінансується Європейським Союзом та впроваджується Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні.

8 травня 2024 року

Минулого року Верховна Рада України Законом «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановила 8 травня як День пам’яті та перемоги – єдину дату, коли Україна відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам’ять загиблих у Другій світовій війні. 

Поступовий офіційний перехід до європейської традиції пам’ятання розпочався після Революції Гідності. Ця традиція полягає не тільки в зміні дати, а й у зміні фокусу – з культу зброї та перемоги на внесок різних спільнот у подолання нацизму, на окрему людину, її страждання і втрати у війні. День пам’яті та перемоги – це нагадування, що Друга світова розпочалася внаслідок домовленостей двох тоталітарних режимів: націонал-соціалістичного (нацистського) у Німеччині й комуністичного в СРСР, а також мовчазного небажання найпотужніших держав світу чинити спротив агресорам. У 1939–1945 роках обидва тоталітарні режими вчинили на українській землі численні злочини проти людяності, воєнні злочини та злочини геноциду, внаслідок чого український, єврейський, кримськотатарський та інші народи, що жили в межах території сучасної України, зазнали величезних втрат.

 

7 травня 2024 року

У Лубнах відбулися Чемпіонат області з легкої атлетики серед юнаків та дівчат 2007-2008 та 2009-2010 років народження та ХХХІ меморіальний всеукраїнський легкоатлетичний турнір пам’яті директора ДЮСШ м.Лубни Володимира Семенця. 

7 травня 2024 року

10 травня, о 17:00, запрошуємо жителів громади в Пирятинський КГЦ на благодійний ярмарок та концерт до Дня матері!

Виступатимуть:

7 травня 2024 року

Kharkiv IT Cluster презентував новий дистанційний курс для ветеранів і ветеранок із профорієнтації у сфері інформаційних технологій – «RazomTech: вступ до ІТ та вибір професії».

7 травня 2024 року

Незабаром початок купального сезону, тому на території громади проведено обстеження акваторії річки біля пляжів. Перевірено місця відпочинку на острові Масальський, на Замку та в селах Леляки і Кейбалівка. 

7 травня 2024 року

Державна служба України з питань праці, спільно з організаціями роботодавців та профспілок, оголошує про старт онлайн конкурсів, які об’єднує творчість, інновації та створення безпечного робочого середовища.

6 травня 2024 року

Запрошуємо вас приєднатися до загальнодержавної ініціативи „Зроблено в Україні“!

Головна ідея полягає в маркуванні виготовленої української продукції відповідним знаком.

 

6 травня 2024 року

Протягом тижня у всіх закладах загальної середньої освіти громади проходили різні заходи, щоб зібрати великодні подарунки для тих, хто щодня боронить нашу країну. Діти, батьки та вчителі організували ярмарки, збирали кошти, плели сітки, пекли паски для військових. 

6 травня 2024 року

У квітні в області офіційно утворено неформальне міжгалузеве об’єднання представників експертного середовища «Коаліція 1325 Полтавщина», покликане забезпечити локалізацію виконання у Полтавській області резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека» та Національного плану дій з її виконання, сприяння реалізації ініціатив, направлених на підтримку участі жінок та дівчат у процесах відновлення миру.

6 травня 2024 року

Міністерство охорони здоров’я України спільно з Національною службою здоров’я України запустило пілотний проєкт «Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». Ініціатива реалізується додатково до Програми медичних гарантій, у бюджет на 2024 рік закладено 750 млн грн. Розпорядником коштів є Національна служба здоров’я України.

5 травня 2024 року

Інститут Громадянського Суспільства спільно з Пирятинською міської радою за підтримки Європейського Союзу оголошують проведення низки вебінарів, що відбудуться впродовж травня. 

Перший вебінар відбудеться 9 травня о 14.00 на платформі Zoom.

5 травня 2024 року

Шановні жителі Пирятинської громади!  

Щиро вітаю вас зі святом Воскресіння Христового! 

У житті кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне, бо є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, віри над безнадією.       

4 травня 2024 року

Кіберзлочинці використовують нову шахрайську схему, спрямовану на викрадення облікових записів українців у WhatsApp.

Зловмисники розсилають повідомлення в WhatsApp, закликаючи проголосувати за електронну петицію про присвоєння звання «Герой України» посмертно військовослужбовцям ЗСУ. Повідомлення містять посилання на фейковий сайт, який імітує офіційну веб-сторінку «Електронних петицій».

3 травня 2024 року

Сьогодні відбулися позачергові засідання колегіальних органів Пирятинської міської ради – виконкому та сесії.

Першим було розглянуто питання про передачу у державну власність майна комунальної власності Пирятинської міської територіальної громади, що перебуває на балансі виконавчого комітету міської ради. Відповідно до запитів військових частин за кошти бюджету громади на загальну суму 2 мільйони 211 тисяч 100 гривень було придбано:

 

03 травня 2024 року, о 13:00, у великій залі адмінбудинку скликається сімдесят третя позачергова сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій, причетні до розгляду питань порядку денного.

 

3 травня 2024 року

Сьогодні працівники культури передали нашим захисникам для виконання завдань дрон, на який зібрали кошти під час благодійного концерту у Вербну неділю. Вартість обладнання - 22 тисячі гривень. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну працівникам культури Пирятинської громади, як і кожному жителю держави, довелося адаптуватися до нових реалій.

 

3 травня 2024 року

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

3 травня 2024 року

Робота КП „Екосервіс-2022“ здійснюється  у партнерстві з Глобальним проєктом „Захист довкілля в усьому світі“, що впроваджується Німецьким Товариством Міжнародного Співробітництва (GІZ) ГмбХ за дорученням Уряду Німеччини. Тож  з метою розвитку партнерства у галузі управління відходами з німецькою асоціацією Бергішер Абфальвіртшафтс Фербанд (BAV) заступник міського голови Михайло Мельниченко брав участь у 7 міжнародному заході Utility Platform, який проходив з 24 по 26 квітня у місті Дрезден (Німеччина)

3 травня 2024 року

Доводимо до відома мешканців області про можливість БЕЗКОШТОВНОГО отримання «ТАКТИЧНОГО ЕВАКУАЦІЙНОГО ВІЗКА», по спільній програмі виробника та розробника ТОВ «БРАММЕР» за фінансування волонтера пана Мадяра.

3 травня 2024 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 6 по 10 травня, з 8:00 до 17:00.

 

2 травня 2024 року

Лубенське районне управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській нагадує основні вимоги правил пожежної безпеки під час святкування Великодня:

 

2 травня 2024 року

03 травня, о 10.00 год, у великій залі адмінбудинку відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету міської ради

2 травня 2024 року

Сьогодні в рамках проєкту «WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей» відбувся спільний захід жіночого центру працевлаштування та благодійного фонду «Право на захист». На зібранні були присутні внутрішньо переміщені особи, які проживають на території громади, адже теми, що обговорювалися, актуальні для цієї категорії людей.

 

2 травня 2024 року

До 31 березня 2024 р. для пенсіонерів, які стали внутрішньо переміщеними особами ДО початку повномасштабної війни 24 лютого 2022 р., тривав процес проходження фізичної ідентифікації. Потрібно було підтвердити свою особу в один із зручних способів, онлайн або офлайн. Це необхідно для того, щоб перевірити, чи дійсно кошти від держави отримує саме та особа, якій вони призначені. 

1 травня 2024 року

З 1 травня в Державному аграрному реєстрі розпочнеться подання заявок на окрему бюджетну субсидію на оброблювані угіддя тільки для аграріїв з деокупованих територій та територій, на яких завершені бойові дії.

 

1 травня 2024 року

У Лубнах відбувся Чемпіонат області з легкоатлетичного триборства серед юнаків та дівчат 2011-2012, 2013-2014 року народження. У змаганнях взяли участь вісім збірних команд ДЮСШ Полтавської області. 

1 травня 2024 року

У 2024 році змінилися правила відкриття спадщини під час воєнного стану, що стало важливим кроком для нормалізації правових відносин у цей період. Ці зміни стосуються Цивільного кодексу України та Закону України «Про нотаріат».

1 травня 2024 року

На основі результатів проведеного у  громаді соціологічного дослідження — сформульованих проблем і потреб — продовжилася робота з напрацювання змін до Стратегії розвитку Пирятинської міської територіальної громади

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua