Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
3 травня 2024 року 09:16

Працівники культури бережуть українську культуру та підтримують ЗСУ

Сьогодні працівники культури передали нашим захисникам для виконання завдань дрон, на який зібрали кошти під час благодійного концерту у Вербну неділю. Вартість обладнання - 22 тисячі гривень. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну працівникам культури Пирятинської громади, як і кожному жителю держави, довелося адаптуватися до нових реалій.

Кожен продовжує нести свою місію – берегти і популяризувати українську культуру, бо це наше коріння, яке допомагає не зламатися та вистояти у вирі страшних подій. Поєднання мистецьких заходів із благодійністю допомагає об’єднатися, відчути дотичність кожного до спільної боротьби та зібрати кошти на потреби Збройних сил України.

З лютого 2022 року на території громади організовано та проведено більше сотні благодійних концертів-ярмарків, на яких зібрано близько 1,2 мільйона гривень для наших військових.

Частина коштів передавалася адресно захисникам, частина – перераховувалася на закупівлю матеріалів для плетіння маскувальних сіток, закупівлю ліків, ремонту автомобілів, частина – передавалася в Пирятинський волонтерський штаб для закупівлі дронів, РЕБ, бомберів та інших засобів захисту.

У кожному сільському закладі культури працівники проводять збір продуктів харчування, разом з односельцями в’яжуть шкарпетки, килимки, пояси для військових, плетуть маскувальні сітки, долучаються до благодійних заходів при закладах освіти.

Всі кошти спрямовані на підтримку захисників та наближення Перемоги!

Окрім благодійних, також реалізовуються культурно-мистецькі заходи для дітей та дорослих відповідно до річного плану з урахуванням обмежень, встановлених у зв’язку із введенням воєнного стану. Народні колективи та учасники художньої самодіяльності отримали дипломи, нагороди та відзнаки за перемоги й участь у регіональних та Всеукраїнських конкурсах.

Тематика більшості заходів звертається до війни й спроб її осмислення, має патріотично-виховне спрямування. Творчість лікує, надихає, об’єднує.

Вистоїмо! Переможемо!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua