Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
31 травня 2024 року 07:15

Працювали сесія та виконком

Відбулися чергові засідання сесії та виконавчого комітету, під час роботи яких прийнято ряд важливих для забезпечення життєдіяльності громади рішень. 
Перед початком роботи сесії родинам загиблих Захисників було передано державні нагороди, якими наших земляків відзначено посмертно:
Указом Президента України №827 від 20 грудня 2023 року орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджений Сергій Оселедько
Указом Президента України №891 від 28 грудня 2023 року орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджений Віктор Зубенко.
Затверджено дві нові цільові програми:
"Питна вода" з загальним обсягом фінансування 118 тисяч гривень: на придбання генератора для потреб КП "Велика Круча сервіс" та на оплату послуг з розрахунку нормативів питного водопостачання для населення громади
Програма рятування людей на водних об’єктах на загальну суму 101 тисяча гривень: на оплату праці трьох працівників рятувального посту на острові Масальський у літній період. 
З метою ефективного використання бюджетних коштів підтримано зміни до діючих програм. Частина змін передбачає  додаткове виділення коштів бюджету громади, деякі зміни відображають залучення на виконання заходів коштів бюджетів інших рівнів.  Зокрема, до програми "Опікуємося освітою" додано 1 459 718 гривень на закупівлю мультимедійного обладнання для 5-6 класів шкіл громади – кошти субвенції з державного бюджету. Кошти європейського гранту в сумі 6,2 мільйона гривень – по програмі підтримки діяльності КП "Агенція розвитку Пирятинської громади": на придбання комплекту обладнання для виробництва м'ясо-ковбасних виробів по проєкту ЄС "Розбудова ланцюжків доданої вартості".
Відповідні зміни запропоновано і до показників бюджету громади.  Загалом планується перерозподіл 8 781 010 гривень.
Сесія прийняла рішення про затвердження детального плану території для реконструкції існуючого сміттєзвалища під полігон твердих побутових відходів, щодо надання дозволів та затвердження громадянам технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок, укладення договорів оренди землі та внесення змін до діючих договорів.
Представниками громадськості порушено питання проблем з водопостачаням у місті, які сталися минулими вихідними. Начальник водоканалу Олександр Курочка проінформував, що причиною стався порив стратегічно важливої ділянки водогону, усунути який вдалося лише до кінця дня понеділка. Керівникові водоканалу було наголошено на необхідності налагодження комунікації підприємства зі споживачами, роботи гарячої телефонної лінії, аби люди мали можливість оперативно поінформувати підприємство про проблеми з водою та отримати роз’яснення. 
Попередньо виконком розглянув та схвалив проєкти рішень щодо фінансових питань.
Розлянуто питання питання підготовки закладів освіти до нового начального року – у будівлях планується проведення косметичних ремонтів, буде здійснено закупівлю дров та вугілля для закладів, які опалюються твердопаливними котлами.  
Ухвалено ряд рішень соціального спрямування: щодо виплат одноразової грошової допомоги військовослужбовцям за рахунок коштів бюджету громади, надання виплат на поховання загиблих Захисників. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua