Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 червня 2024 року

Сьогодні Пирятинська громада приймала турнір з футболу, присвячений пам’яті нашого земляка — Героя  України Андрія Конопльова.  Старший сержант Збройних сил України Андрій Конопльов загинув 23 січня 2015 року в районі села Нікішине на Донеччині. 12 грудня 2018 року йому посмертно присвоєно почесне звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка». 

30 червня 2024 року

На футбольному полі у Теплівці було гамірно та людно. 29 червня відбулося два заходи: четвертий тур І кола Чемпіонату Пирятинської громади з футболу та виїзний актив для молоді.

29 червня 2024 року

Випускники шкіл Пирятинської громади попрощалися зі своїми навчальними закладами — протягом  тижня, що минає, пройшли випускні вечори. 222 учні цьогоріч закінчили одинадцяті класи шкіл Пирятинської громади.  

28 червня 2024 року

Щороку влітку в районі Завокзалля люди скаржаться на низький тиск води. Для того, щоб покращити ситуацію, минулого року КП «Пирятинський міський водоканал» розпочало роботи на водопровідній мережі по вулиці Завокзальній. Нині ці роботи на завершальному етапі.

 

28 червня 2024 року

Відбулося чергове засідання робочої групи суб`єктів співробітництва у сфері поводження з твердими побутовими відходами між Пирятинською, Гребінківською, Чорнухинською та Новооржицькою громадами за участі експертів проєкту міжнародної технічної допомоги „Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля”, що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), Тараса Журавля та Максима Барінова. Зустріч представників громад-партнерів проходила у Чорнухинській громаді. 

28 червня 2024 року
Шановні жителі Пирятинської громади!
Сьогодні ми відзначаємо одне з найбільших державних свят незалежної України – День Конституції.
27 червня 2024 року

У неділю, 30 червня, о 9:00, у Пирятині, на міському стадіоні відбудеться турнір з футболу пам’яті Героя України Андрія Конопльова.

26 червня 2024 року
Сьогодні у міській раді день проведення чергових засідань колегіальних органів – сесії та виконавчого комітету.
Міський голова Андрій Сімонов передав відзнаки жителям Пирятинської громади: 

26 червня 2024 року, о 13:00, у великій залі адмінбудинку скликається сімдесят п’ята сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій, причетні до розгляду питань порядку денного.

26 червня 2024 року
Громаду відвідали міжнародні експерти Канадського Товариства Червоного Хреста. Нагадаємо – з метою наближення якісних медичних послуг до людей сільської місцевості Червоним Хрестом придбано для Пирятинського центру первинної медико-санітарної допомоги спеціалізований автомобіль, укомплектований медичним обладнанням, за допомогою якого лікар ось уже понад рік надає виїзну медичну допомогу людям у селах.
 
26 червня 2024 року

Від сьогодні українці після уточнення облікових даних у ЦНАПі зможуть отримати військово-обліковий документ із QR-кодом — за ним перевірятимуть дійсність документа. Безоплатно, без черг та відвідування територіальних центрів комплектування. Документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є вся необхідна інформація про заявника. 

25 червня 2024 року

Захід організували облвійськадміністрація та Агенція регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції». Учасники зібрання отримали нові знання зі створення ветеранського бізнесу, залучення грантової підтримки й оподаткування підприємницької діяльності.

25 червня 2024 року

26 червня, о 10.00 год, у великій залі адмінбудинку відбудеться чергове засідання виконавчого комітету міської ради

25 червня 2024 року

Сьогодні пирятинці провели в останню путь ще одного Героя. Сергій Григор’єв потрапив у російський полон у Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення. Понад рік чоловік перебував у ворожих катівнях. 20 травня 2023 року його серце зупинилося назавжди. Лише нещодавно тіло Захисника було повернуто в Україну…

 

24 червня 2024 року

Пирятинська громада знову в жалобі через смерть Захисника - на щиті на рідну землю повертається Сергій Григор’єв. Захисник потрапив у ворожий полон у Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення. Довгі місяці неволі похитнули стан здоров’я військовослужбовця – 20 травня 2023 року Сергій Григор’єв помер у російському полоні. Лише нещодавно його тіло вдалося повернути в Україну… 

23 червня 2024 року

Шановні жителі Пирятинської громади!

На п’ятдесятий день після Воскресіння Христового ми відзначаємо одне з найбільших християнських свят – Свято Пресвятої Трійці, яке в народі ще називають зеленою неділею. 

22 червня 2024 року

У Великій Кручі відбувся перший етап особисто-командної спартакіади Пирятинської громади з літніх видів спорту. У змаганнях взяли участь 8 команд: Пирятинського ліцею, Вікторії, Вишневого, Великої Кручі, Кейбалівки, Смотриків і дві команди з Теплівки.  

22 червня 2024 року

Цього року заклад закінчили  18 дітей. Юні спортсмени навчалися на відділеннях легкої атлетики, футболу та баскетболу. Тренерами випускників були Світлана Курочка, Сергій Ліпчанський, Анатолій Холод, Тетяна Науменко та Олександр Богатинський.

22 червня 2024 року

З нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні відбулося покладання квітів до пам'ятних знаків у Пирятині

21 червня 2024 року
Уряд США у межах ініціативи AGRI-Україна надасть мінеральні добрива на осінню посівну-2024.
Кожен учасник програми зможе отримати 1 тонну нітроамофоски (NPK 16:16:16/15:15:15) для основного та припосівного внесення.
21 червня 2024 року

У Пирятині, на міському стадіоні, відбувся захід для учнівської та студентської молоді. Організували актив представники Молодіжної ради спільно з центром KOLOMOLOді, проєктом «Активні парки» і місцевим осередком ВФСТ «Колос».

21 червня 2024 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 24 по 28 червня, з 8:00 до 17:00.

 

21 червня 2024 року
У двох мікрорайонах міста обрали голів квартальних комітетів.
 
21 червня 2024 року

Державний комітет телебачення і радіомовлення України проводить прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2024 рік (далі – Премія).

21 червня 2024 року

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема - підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

20 червня 2024 року

Проведенням засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності завершилася підготовка до чергової сесії міської ради. Депутатами підтримано винесення на сесію ряду важливих питань, пов`язаних з бюджетним процесом.

20 червня 2024 року
ТОВ «Дружба-Нова» з 21 по 25 червня буде проводити внесення засобів захисту рослин по посівах сої на полях поблизу села Прихідьки.
Застосовуватимуться препарати Оперкот Акро (діючі речовини імідаклоприд і лямбда-цигалотрин), які  становлять 2 клас небезпеки для людей та бджіл (небезпечні).
20 червня 2024 року

Дітям щодня потрібна любов і сімейна турбота. На жаль, багато дітей залишаються без родин, які могли б забезпечити їм ці базові, життєво важливі потреби.

19 червня 2024 року

Проєкти рішень комунального спрямування розглянула постійна депутатська комісія з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг.

19 червня 2024 року

578 жителів Полтавщини отримають матеріальну допомогу в червні. Таке рішення ухвалили на засіданні профільної комісії ОВА. Для виплат спрямували майже 6,2 млн грн з обласного бюджету.

19 червня 2024 року

Сьогодні відзначається свято усіх, хто розумом і руками, серцем і душею щодня господарює на землі.  День фермера - це свято дбайливих господарів, які своєю наполегливою працею роблять значний внесок у розвиток сільського господарства та продовольчої безпеки країни. 

19 червня 2024 року

У зв’язку з поривом на водопровідній мережі по вулиці Олександра Оксанченка у середу, 19 червня, з 13:00, буде припинено водопостачання жителям вулиць Олександра Оксанченка, Середня, Кулініча, провулків 1-й Робочий та 2-й Робочий.

18 червня 2024 року

Міністерство у справах ветеранів України спільно з Представництвом Міжнародної організації з Міграції в Україні розробило та запустило е-Карту послуг для ветеранів війни в громадах. Е-Карта доступна на платформі е-Ветеран.

18 червня 2024 року
Шановні жителі вулиць Веселкова, Мікромістечко, Урожайна, Молодіжна, Іподромна, Калинова, Дружна, Вільна, Квіткова, Барвінкова, Сонячна, Свободи, Філатова, Коцюбинського, Фальковського Івана,  Іллінська, Спартака (до Сінної), Вишнева, провулку Урожайний!
У четвер, 20 червня, о 18:00, на дитячому майданчику по вул.Спартака, відбудуться збори жителів вище зазначених вулиць щодо обрання квартальних комітетів.

 

17 червня 2024 року

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України №510-р від 07.06.2024, з метою економії електроенергії, введено обмеження роботи вуличного освітлення, яке у Пирятинській громаді буде працювати з 22:00 до 23:00 

17 червня 2024 року

Сьогодні роботу над проєктами рішень, відповідно до профільного спрямування, провели комісія з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності та комісія з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ.

17 червня 2024 року

Держава продовжує підтримувати власників житла, які безоплатно допомагають внутрішньо переміщеним особам із проживанням. Компенсує витрати на комунальні послуги.

16 червня 2024 року

Кожен захисник України виконує надзвичайно важливу місію. Одночасно з цим більшість військовослужбовців ще й виконують роль тата. До Дня батька у KOLOMOLOді відбулася зустріч із Олегом Солонським, який розповів про батьківство в період воєнного часу. 

14 червня 2024 року
14 червня 2024 року

КП «Екосервіс-2022» отримало 502 новеньких контейнера для збору вторсировини: 335 - для пластику і 167 - для скла. Баки, передані Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) на загальну суму 64256 євро, будуть встановлені на території громад – учасниць міжмуніципального співробітництва.

14 червня 2024 року

Прийнято рішення щодо встановлення дорожніх знаків на території Пирятина:

  • попереджувальні дорожні знаки „Діти“ будуть встановлені  поблизу дитсадка  „Берізка“ по вул.Вокзальній
  • знаки пріоритету – на перехресті вулиць Гребінківська та Завокзальна, поблизу залізничного переїзду.
14 червня 2024 року

Полтавщина – одна з чотирьох пілотних областей, що долучилися до тестування функціоналу електронного кейс-менеджменту в сфері надання соціальних послуг. Уже відібрано 15 територіальних громад та 15 відповідних надавачів соцпослуг для організації відповідної роботи.

14 червня 2024 року

Президенти Зеленський і Байден підписали найсильнішу угоду з усіх, які були між Україною і США за час незалежності України. Фактично, ми виходимо на рівень справжнього союзництва, і це безперечне досягнення України. Ніколи раніше такої сильної угоди між Україною та США не було.

14 червня 2024 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 17 по 21 червня, з 8:00 до 17:00.

 

13 червня 2024 року

Сьогодні на міському стадіоні було людно - проходив Відкритий кубок області «Стрибунець». Понад 180 дівчат та юнаків 2006-2015 років народження з Пирятина, Гребінки, Миргорода, Лубен, Лохвиці, Прилук, Сухополової та Ніжина змагалися зі стрибків у довжину та висоту з розбігу. 

13 червня 2024 року

На брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини начальник служби зв’язків з громадськістю Полтавського обласного ТЦК та СП Роман Істомін розповів про зміни до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку.

12 червня 2024 року

14 червня 2024 року, о 10:00, у великій залі адмінбудинку відбудеться засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На засідання виконавчого комітету запрошуються члени виконавчого комітету міської ради, заступники голови з питань діяльності виконавчих органів, керівники структурних підрозділів міської ради, підприємств, установ, організацій, причетні до розгляду питань порядку денного, представники медіа та громадськість.

12 червня 2024 року
Питання мобілізації, ведення військового обліку на підприємствах, алгоритми оформлення бронювання працівників обговорили у міській раді. Участь у розширеній нараді взяли керівництво другого відділу Лубенського РТЦК та СП, депутати міської ради, керівники підприємств,  особи, відповідальні за ведення військового обліку.
12 червня 2024 року

Податок на доходи фізичних осіб – основне джерело наповнення місцевих бюджетів Полтавщини. Більше половини від загального обсягу. За п'ять місяців поточного року надійшло 4,3 млрд грн. Порівняно з аналогічним періодом 2023-го цей показник збільшився на 21%. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

12 червня 2024 року
11 червня 2024 року

Із початку року 227 мешканців Полтавщини отримали гранти у межах урядового проєкту «єРобота». Серед них 21 – учасники бойових дій та члени їхніх сімей. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

11 червня 2024 року

Щоб перевірити скорочені посилання та гіперпосилання в тексті на надійність дотримуйтеся простих порад:

10 червня 2024 року

Стартували ігри І кола чемпіонату Пирятинської громади з футболу. На міському стадіоні відбулися три зустрічі.

10 червня 2024 року

Люди з інвалідністю потребують не лише соціального захисту і підтримки, а й працевлаштування та комфортних умов зайнятості. Із початку року на Полтавщині отримали роботу 226 людей з інвалідністю. Серед них 15 – учасники бойових дій. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

9 червня 2024 року

На міському стадіоні відбувся черговий тур Чемпіонату Полтавської області з футболу. Грали команди «Пирятин» та «Ягуар» Кременчук.

 

9 червня 2024 року
7 червня 2024 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 10 по 15 червня, з 8:00 до 17:00.

 

7 червня 2024 року

У зв’язку з війною тисячі українців, що мешкають на прифронтових територіях, змушені покидати свої домівки та виїжджати у більш небезпечні регіони.

З найбільшими труднощами стикаються сім’ї з дітьми, особи з інвалідністю, малозабезпечені  та багатодітні сім’ї.

6 червня 2024 року

Умови, механізм виплати роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, а також її строки та розмір, визначено Порядком надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, який затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року № 893.

5 червня 2024 року

В Україні впроваджується е-Посвідчення ветерана в мобільному застосунку Дія, а електронний документ набуває юридичного статусу.

Понад 1 млн українців мають змогу користуватися електронним посвідченням ветерана війни замість та без необхідності пред’явлення відповідного посвідчення у паперовій формі, а також документа, що посвідчує особу.

5 червня 2024 року

Продовжуємо інформувати про роботу комунальних підприємств, від результатів діяльності яких залежить, чи забезпечене населення водою, чи функціонує водовідведення, чи вчасно вивозиться сміття, чи проводиться благоустрій населених пунктів громади. 

Об’єм роботи комунальних підприємств за минулий місяць 

5 червня 2024 року

Із початку року до бюджетів усіх рівнів платники податків області спрямували понад 17,5 млрд грн податків і зборів.

Про це розповів начальник ОВА Філіп Пронін.

Найбільша частка надходжень – від підприємств добувної промисловості та розроблення кар'єрів – 33,2%. Також високі показники за галузями: державне управління й оборона – 12,1%, сільське, лісове та рибне господарства – 9,8%, переробна промисловість – 8,3%.

4 червня 2024 року
4 червня Україна вшановує пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. 
 
4 червня 2024 року

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, що діє при Держспецзв’язку, попереджає про діяльність кіберзловмисників, які використовують легітимну програму для віддаленого управління комп'ютерами SuperOps RMM з метою отримання несанкціонованого доступу до інформаційних систем українських організацій.

3 червня 2024 року

Для цього держава надає кілька можливостей:

1. Ліки за програмою реімбурсації “Доступні ліки”

Лікарські засоби при розладах психіки та поведінки, епілепсії, нецукровому діабеті, хворобі Паркінсона, інсулін, знеболювальні для паліативних пацієнтів, ліки для пацієнтів у посттрансплантаційному періоді.

2 червня 2024 року

У KOLOMOLOді відбулася зустріч з ветераном війни, блогером-волонтером Петром Скрипкою, який пішки вирушив 5 квітня з Івано-Франківська, прямує до Харкова. Зайшов зокрема й до Пирятина. Це його третій  піший благодійний марафон. Перший був з Києва до Нюрнберга, другий – з Києва до Івано-Франківська. Кожен марафон має на меті збір коштів для наших захисників.  

1 червня 2024 року

Дитяча посмішка, малюнок, щире слово – це те, що гріє душу наших захисників і захисниць, те, заради чого військові щосекунди боронять нашу країну від російської навали. Аби наші діти хоч на мить поринули у безтурботне дитинство, сьогодні, в День захисту дітей, біля Культурно-громадського центру були організовані розваги та ігри.

 

1 червня 2024 року
Випускники Пирятинської школи мистецтв отримали свідоцтва про закінчення навчання. Щирі слова привітань на адресу дітей пролунали у святковій залі від міського голови Андрія Сімонова.
1 червня 2024 року

31 травня в освітніх закладах громади завершився навчальний рік. У школах відбулися останні дзвоники, у садочках - випускні. 

1 червня 2024 року

1 червня світ відзначає Міжнародний день захисту дітей – свято, яке покликане нагадати про необхідність захищати права дитини, створювати умови для того, аби всі діти зростали щасливими, мали можливість навчатися та займатися улюбленими справами. 

1 червня 2024 року

На підтримку Сил оборони та створення умов для реабілітації постраждалих унаслідок російського вторгнення спрямували частину вільних залишків коштів обласного бюджету Полтавщини.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua