Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
25 червня 2024 року 12:37

На Полтавщині провели регіональний форум «Розвиток ветеранського підприємництва Полтавщини як елемент відновлення економіки громад»

Захід організували облвійськадміністрація та Агенція регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції». Учасники зібрання отримали нові знання зі створення ветеранського бізнесу, залучення грантової підтримки й оподаткування підприємницької діяльності.
Т.в.о. директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ПОВА Ярослав Касянов зауважив, що державна політика в сфері розвитку ветеранського руху має на меті забезпечення економічної незалежності ветеранів та ветеранок, членів їхніх сімей через створення можливості самореалізації, забезпечення економічних потреб і залучення ветеранської спільноти до сталого економічного розвитку держави.
«На рівні уряду реалізують програми з підтримки ветеранського бізнесу. Зокрема програма «Варто» від Українського ветеранського фонду, програма єРобота «Грант для ветеранів та членів їх родин», «Грант на власну справу. У спільноті ветеранів-підприємців панує атмосфера взаємопідтримки та братерства. Фахівці нашого департаменту відкриті для діалогу та завжди готові допомогти у вирішенні питань щодо розвитку та втілення ваших ініціатив. На таких заходах ми маємо можливість почути одне одного та обмінятися ідеями», – сказав Ярослав Касянов.
Директорка Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції» Віта Рекотова зазначила, що Агенція всіляко сприяє підтримці та розвитку ветеранського бізнесу. В регіоні створено «бізнес-інкубатор», який націлений на підтримку та розвиток підприємницької діяльності учасників бойових дій, членів їхніх родин, сімей загиблих військовослужбовців, активної молоді.
«Розвиток ветеранського бізнесу – це насамперед про інтеграцію наших захисників та захисниць, долучення їх до соціальних та економічних процесів, розвитку власної справи та створення нових робочих місць. Ми налагоджуємо комунікацію, допомагаємо створювати бізнес-проєкти, які не лише допомагатимуть реалізувати потенціал, а й брати безпосередню участь у соціально-економічному житті громади» – сказала Віта Рекотова.
Керівник ГС «Базука» Тарас Лелюх зазначив, що важливо об’єднувати ветеранську спільноту, створювати легальний бізнес, сплачувати податки та допомагати ЗСУ.
Під час панельних дискусій учасники поділилися історіями розвитку ветеранського бізнесу. Віта Рекотова розповіла про грантові програми, якими можуть скористатися ветерани та ветеранки.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua