Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 червня 2024 року 07:57

Україна та США підписали найсильнішу угоду за весь час незалежності нашої держави

Президенти Зеленський і Байден підписали найсильнішу угоду з усіх, які були між Україною і США за час незалежності України. Фактично, ми виходимо на рівень справжнього союзництва, і це безперечне досягнення України. Ніколи раніше такої сильної угоди між Україною та США не було.

Угода містить юридично зобов?язуючу частину – це дає документу особливе значення. В цій частині зазначається, що Америка зобов?язується забезпечувати стабільний рівень підтримки України щороку на 10 років – йдеться про ключові аспекти підтримки, зокрема оборонну. Це абсолютно можливо і попри всі складнощі ми в комунікації з американською стороною завжди виходимо на необхідний рівень. Також в юридично зобов?язуючій частині – відповідальність Росії за війну, використання російських активів на користь України, санкції проти Росії – все те, що нам необхідно. Це хороший результат.

Америка зобов?язується підтримувати Україну і в час війни і у час миру – ми домовились про дійсно довготривалу підтримку. Також в тексті угоди вперше застосовано слова про те, що Америка буде підтримувати Україну для перемоги України, а не звичне формулювання про “підтримку стільки, скільки необхідно”.

Угода визначає, що ми будемо співпрацювати і для розвитку нашого оборонного виробництва. Це те, що робитиме Україну постійно сильнішою. Наші домовленості дозволять створити нові робочі місця і для українців, і для американців – це хороші робочі місця в технологічному оборонно-промисловому комплексі.

Щодо зброї в угоді з Америкою вказано, що США допомагатимуть разом з партнерами в постачанні Україні систем “Патріот”, а також ескадрилей винищувачів – зокрема, але не виключно F-16. Це важливе досягнення – фіксація і щодо “Патріоту” і щодо ескадрилей винищувачів.

Угода фіксує підтримку Америкою вступу України в НАТО в майбутньому і фактично ця угода є кроком України на шляху в НАТО.

Україна вдячна президенту Байдену за лідерство та роки підтримки, вдячні й обом партіям та палатам Конгресу за те, що вони допомагають нам захищати незалежність України. Угода є однозначно успіхом України та зміцнює глобальне лідерство Америки. Такий новий рівень відносин з Америкою став можливим завдяки сміливості українців – сміливість змінює історію.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua