Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
29 червня 2016 року

26 червня в Пирятині за сприяння Пирятинської міської ради відбулися святкові заходи з нагоди Дня молоді. Протягом свята на площі біля районного Будинку культури працювали атракціони для дітей, ігри та розваги, святкова торгівля.

Дуже приємно, що про молодь Пирятинщини не забув і колишній народний депутат, а нині міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Привітали зі святом молодих пирятинців виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Владислав Гуленко та голова районної ради Сергій Пазюк.

У святковій концертній програмі прийняли участь кращі молоді виконавці міста. Завершилося свято молодіжною дискотекою. 

29 червня 2016 року

Закон України „Про публічні закупівлі“ у нашій державі для центральних органів влади введений у дію з 1 квітня поточного року.

З 1 серпня цього року Закон пошириться і на інших закупівельників. Виконавчий комітет міської ради проводить підготовчу роботу до впровадження системи електронних закупівель.

24 червня 2016 року

Щиро вітаю Вас із Днем Конституції, котре цьогоріч удвадцяте наш народ відзначає в умовах незалежності.

Від усього серця бажаю Вам міцного здоров’я та творчого натхнення, добробуту і затишку в Ваших родинах, мирного неба, мудрості і далекоглядності, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону України – народовладдя, гуманізму та законності.

24 червня 2016 року

Сердечно вітаю з Днем молоді! Зі святом молодих, незалежних, неупереджених, безстрашних, творчих та енергійних. 

Молодість - це неповторна та відповідальна пора, коли людина вступає в самостійне життя, відповідально приймає свої перші рішення, які потім можуть вплинути на все життя, це пора кохання, ідей, мрій, романтики  і маленьких перемог, які стають запорукою життєвого успіху.

Тому я бажаю Вам бути завжди переможцями. 

22 червня 2016 року

22 червня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Члени виконавчого комітету затвердили зведений кошторисний розрахунок по капітальному ремонту покрівлі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4.

Крім того, члени виконкому розглянули питання про взяття громадян на квартирний облік, видачу громадянам будівельного паспорта забудови та нумерацію квартири в житловому будинку; затвердили персональний склад конкурсного комітету для проведення конкурсу на визначення пасажирського перевізника на автобусних маршрутах загального користування.

22 червня 2016 року

У нашій історії є події, які навіки залишаються в пам’яті поколінь. Саме такою подією є початок Другої світової війни, який припадає на 22 червня 1941 року.

22 червня, керівники міста та району, представники підприємств, установ, організацій та громадськості міста зібралися на  мітинг, щоб вшанувати пам’ять тих, хто захищав Батьківщину.

22 червня 2016 року

Щиро вітаю Вас із професійним святом — Днем державної служби!

У цей святковий день бажаю Вам відчуття гордості за ту важливу і потрібну справу, якій Ви присвятили своє життя.

Державна служба — це нелегка праця, яка потребує справжньої відданості, поєднання державного мислення та бажання служити людям.

Бажаю всім Вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, професійних успіхів, добра, миру і благополуччя Вам та Вашим родинам!

Нехай Ваші дії будуть мудрими та виваженими, а щоденна робота викликає повагу та довіру громадян нашого краю.

21 червня 2016 року

Вишиваний Шлях – це Всеукраїнський соціальний проект, метою якого є розвиток внутрішнього туризму в Україні та розкриття його потенціалу усьому світові. Під час реалізації проекту передбачено створення Всеукраїнського пішого та велосипедного маршруту, який проходитиме від Ужгорода до Харкова та символічно об’єднає Україну.

21 червня велосипедисти перетнули кордон Пирятинського району. Вже побували в Свято-Михайлівській церкві (с. Повстин), заїхали на оглядовий майданчик, що у Великій Кручі. В планах – побувати на нашому мальовничому острові Масальський та оглянути наше місто. А завтра – вирушити до Березової Рудки.

17 червня 2016 року

17 червня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради. Члени виконавчого комітету обговорили та підтримали звернення церкви християн Віри Євангельської м. Пирятин та інших церков міста щодо проведення 19 червня духовно-освітнього свята з нагоди свята Трійці. Захід відбудеться в неділю з 15 до 20 години на майдані Незалежності.

17 червня 2016 року

Прийміть найщиріші вітання з нагоди одного з величніших християнських свят – Трійці! Це свято є торжеством віри у Бога, духовності та моральності. Свято Трійці додає всім нам сили жити, боротися зі злом, бути впевненими, що правда і любов завжди перемагають, що віра творить дива.

Традиційно цей день вважається початком історії церкви, коли Господь відкрив апостолам повноту своєї слави у триєдинствi: Бога-Отця, Бога-Сина i Святого Духу.

Тож нехай це свято надихає всіх Вас на добрі справи, наповнює серця любов’ю до ближніх, дарує кожному сімейний затишок і добробут, несе щастя і впевненість у майбутньому. Бажаю Вам душевного спокою, гармонії, мудрості, добрих починань, миру, щастя і здоров’я.

17 червня 2016 року

З нагоди Вашого професійного свята прийміть щирі вітання та безмежну вдячність за Ваші чуйні серця, за врятовані життя, за повернуте здоров’я мешканців нашої громади!

Ваші талановиті руки дарують людям радість життя, вселяють віру у зцілення.

Хай усе хороше, зроблене з душею та натхненням, повертається до Вас сторицею! Нехай кожна мить життя радує своєю неповторністю!

Зі святом Вас! Щастя Вам і добра! І нехай клятва Гіппократа ніколи не буде обтяжливим обов’язком, а лише приємною місією!

17 червня 2016 року

За кошти бюджету міської об’єднаної територіальної громади для пільгової категорії громадян – інвалідів по зору – було придбано житло в місті Пирятині: двокімнатну та однокімнатну квартири в житлових будинках по вулиці Соборна, 47 та Соборна, 14.

17 червня 2016 року в Пирятинській міській раді міський голова Олексій Рябоконь вручив ордери на вселення в ці квартири інвалідам по зору Бутенко Світлані Миколаївні та членам її сім’ї та  Пилипенко Оксані Андріївні, які перебували на квартирному обліку при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради для поліпшення житлових умов та тривалий час проживали у гуртожитку на площі Героїв Майдану.

 

15 червня 2016 року

З 14 червня в Пирятинському краєзнавчому музеї, напередодні Дня медичного працівника, проводяться відкриті екскурсії для працівників Пирятинської ЦРЛ.

Першими відвідувачами були працівники терапевтичного відділення. Для них провели оглядову екскурсію та тематичну краєзнавчу годину „Історія медицини на теренах Пирятинщини“. 

15 червня 2016 року

В Пирятинському Центрі дитячої та юнацької творчості лунає дзвінкий дитячий сміх – це вихованці табору відпочинку „Юні умільці“ готують інсценізацію української народної казки. Кожен день табірної зміни є цікавим та змістовним. Діти співають українські пісні, танцюють народні танці, згадують українські звичаї та традиції, плетуть вінки з барвінку та любистку, готують малюнки про рідний край, про єдину й неповторну Батьківщину – Україну. І все це не просто так, адже тема табірної зміни у „Юних умільців“ – „З Україною в серці“. 

13 червня 2016 року

10 червня в Полтавській обласній раді відбулося засідання «круглого столу», організованого Комітетом Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування спільно з Полтавською обласною радою, облдержадміністрацією. Захід підтримано Проектом Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Реформа управління на сході України».

Темою обговорення стало питання впровадження Закону України «Про співробітництво територіальних громад». Як зазначив Сергій Власенко, Голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, народний депутат України, цей Закон  сьогодні недооцінений окремими органами місцевого самоврядування. Це, на його думку, є помилкою, адже він відкриває громадам

10 червня 2016 року

9 червня відбулась зустріч міського голови Олексія Рябоконя з мешканцями сіл Заріччя та Новоселівка. Приводом для зібрання стало обговорення будівництва водопровідної мережі, протяжністю 2,6 км та водонапірної башти (V=25 м. куб.). Цей водогін забезпечить впровадження заходів, спрямованих на забезпечення населення сіл питною водою нормативної якості в необхідній кількості та відповідно забезпечення нормальних соціально-побутових умов проживання.

10 червня 2016 року

Ось і настала та довгождана мить. Мить суму та прощання, сліз радості в очах. Це день, коли 19 випускників Пирятинської зш І-ІІ ступенів №1 попрощалися зі своєю рідною школою. Випускників прийшло привітати багато гостей: найрідніші люди – батьки, вчителі, які були поряд і завжди йшли на допомогу усі дев’ять років, міський голова Олексій Рябоконь та інші.  

10 червня 2016 року

9 червня 2016 року в Пирятинській міській раді відбулося чергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради, на якому були розглянуті питання надання інвалідам по зору, які проживають у гуртожитку на площі Героїв Майдану, 2,  житла – однокімнатної та двокімнатної квартир, придбаних за кошти бюджету міської об’єднаної територіальної громади.

10 червня 2016 року

Роздрібні ціни на продовольчі групи товарів на Пирятинському ринку (підприємство Пирятинської РССТ „Пирятинський ринок“,  площа Героїв Майдану, 7 (площа Борців Революції)

 

Дані  станом на   08.06.2016 року.

8 червня 2016 року

07 червня в Пирятині, у Центрі дитячої та юнацької творчості, відбулися загальні збори з висунення кандидата в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 151 з центром у м. Лохвиця. У зібранні взяли участь понад двісті представників Гадяцького, Лохвицького, Гребінківського, Чорнухинського та Пирятинського районів.  Серед присутніх – керівники підприємств, працівники органів державної виконавчої влади і місцевого самоврядування, приватні підприємці, ветерани праці, громадські активісти.

8 червня 2016 року

З нагоди професійного свята журналістів краєзнавці загону „Карби“, що діє при Пирятинському краєзнавчому музеї, провели зустріч з представниками засобів масової інформації. Відвідали та щиро привітали працівників районної газети „Пирятинські вісті“ зі святом. Краєзнавців тепло зустріли господарі та розповіли історію редакції за сто років.

 

7 червня 2016 року

06 червня ініціативна група лідерів громадської думки з п’яти районів Полтавської області, яку очолив Олександр Горбачов, директор Пирятирянської ДЮСШ, депутат міської ради, провела  у Пирятині неформальне засідання. У зв’язку з тим, що Тарас Кутовий, народний депутат України по 151 мажоритарному виборчому округу, очолив Міністерство аграрної політики та продовольства України, обговорювали можливість висунення нового кандидата в депутати Верховної Ради від громади.

7 червня 2016 року

З часу створення такого актуального сервісу, як Електронний кабінет платника, перелік його функцій постійно доповнюється новими, а сам процес  дистанційної взаємодії з органами Державної фіскальної служби вдосконалюється.

У рамках адміністрування податку на додану вартість в електронному сервісі Електронний кабінет платника (оновлена версія) платники мають можливість:

- отримати в режимі он-лайн дані реєстру платників ПДВ;

- надіслати в електронному вигляді заявку на реєстрацію платником податку на додану вартість, запит для отримання витягу з реєстру платників ПДВ;

- переглянути дані про стан розрахунків з бюджетом;

7 червня 2016 року

Лубенська ОДПІ повідомляє, що у разі зміни відомостей, зазначених у виданій суб’єкту господарювання ліцензії (найменування юридичної особи або прізвища фізичної особи, місцезнаходження або місця проживання, адреси місця торгівлі у зв’язку з перейменуванням населеного пункту, вулиці тощо), орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб’єкта господарювання видає суб’єкту господарювання ліцензію, оформлену на новому бланку з урахуванням змін.

Для цього платнику необхідно подати заяву (довільної форми) та документи, що підтверджують зміну відомостей (зокрема, в разі перейменування вулиці чи населеного пункту – копію відповідного  рішення органу місцевого самоврядування).

6 червня 2016 року

Сердечно вітаю Вас з професійним святом!

Ваша праця почесна й необхідна, адже сучасне суспільство неможливо уявити без нескінченного потоку інформації, без засобів її передачі, а головне, без професіоналізму тих, хто доносить її до читача, слухача, глядача.

У цей святковий день бажаю Вам міцного здоров’я, щастя, наснаги,

благополуччя і добробуту, натхнення та подальших творчих злетів!

6 червня 2016 року

Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, що граничний строк (останній день) подання звітів за травень 2016 року – 9 червня 2016 року!

Відповідно до порядків подання  та заповнення звітів, затверджених Наказом №49, суб’єкти господарювання незалежно від форм власності подають звіт за основним місцем обліку в електронній формі.

У зв’язку із численними зверненнями, ДФС України повідомляє, що відповідно до Закону України від 19 грудня 1995 року № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» всі суб’єкти господарювання, які мають ліцензії, а це виробники, підприємства оптової та роздрібної торгівлі, подають до органів ДФС за основним місцем обліку суб’єкта господарювання, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіти про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

 

6 червня 2016 року

З 1 червня 2016 року в роботі всіх Центрів обслуговування платників Лубенської ОДПІ, в т.ч. Гребінківського, Оржицького, Пирятинського, Семенівського, Хорольського та Чорнухинського відділень встановлено новий режим роботи, а саме:

-  з понеділка по четвер – з 9 год. 00 хв. до 18 год. 15 хв.;

-  у п’ятницю – з 9 год. 00 хв. до 17 год. 00 хв.;

-  у суботу – з 9 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв.;

обідня перерва – з 13 год. 00 хв. до 14 год. 00 хв.

4 червня 2016 року

03 червня 2016 року відбулася десята позачергова сесія Пирятинської міської ради. ЇЇ проведення було спричинене необхідністю підведення підсумків перших виборів старост сіл Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, які відбулися 15 травня цього року.

2 червня 2016 року

01.06.2016 проведено чергове засідання робочої групи із розробки Стратегії   розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Розробка Стратегії проводиться в рамках реалізації шведсько-українського Проекту „Місцеве самоврядування і верховенство права в Україні“.

Володимир Проскурнін, експерт цього Проекту, детально зупинився на підготовленому робочою групою проекті Стратегії   розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Доповідач ознайомив зі структурою стратегічних та оперативних цілей розвитку громади, результатах SWOT – аналізів (сильних та слабких сторонах розвитку громади) та проектах, які плануються до виконання для реалізації оперативних цілей.

1 червня 2016 року

Щороку в перший день літа ми відзначаємо свято – Міжнародний день захисту дітей.

Цього дня у великій залі адмінбудинку зі святом вітали дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, обдарованих дітей, які мають досягнення у навчанні, спорті, культурі. Голова районної ради Сергій Пазюк, виконуючий обов’язки міського голови Ігор Шикеринець та заступник голови райдержадміністрації Ольга Яременко відзначили дітей грамотами та подарунками.

Продовжилося святкування в Центрі дитячої та юнацької творчості святковим концертом „В гостях у Мухи - цокотухи“, цікавими різноманітними іграми і розвагами та спортивними змаганнями, в яких взяли участь всі бажаючі.

1 червня 2016 року

31 травня в приміщенні міської ради відбулася зустріч керівництва міської ради із німецькими партнерами, міжнародними експертами проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва „Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH“ Штефаном Дрегером, Арлет Стоянович та Тарасом Журавлем. Мета зустрічі - підведення підсумків реалізації проекту міжмуніципального співробітництва, забезпечення його сталості та можливість продовження. Заступник міського голови Ігор Шикеринець наголосив на важливості реалізації таких проектів для територіальних громад та подякував представникам Проекту за надану фінансову, методичну допомогу і супровід його реалізації. 

1 червня 2016 року

Вже стало традиційним, що в кінці навчального року в Пирятинському Центрі дитячої та юнацької творчості проходить тиждень сім’ї та громадськості. Тиждень був насичений цікавими заходами: відверта розмова „Батьки, сім’я – понад усе“; виставка малюнків „Любій матусі квіти малюю“; читання віршів про Україну, родину, матусю „Трепетний дотик словом“; зустріч з представником сектору Пирятинського ВПГУМП України в Полтавській області „Бережи життя – будь обачливим“.

Завершився Тиждень великим родинним святом, в рамках якого пройшли звіти відділу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва і відділу художньої самодіяльності. 

1 червня 2016 року

30 травня 2016 року в територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Пирятинського району відбувся святковий випуск слухачів «Університету третього віку».

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua