Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 червня 2016 року 18:19

КРУГЛИЙ СТІЛ З ПИТАНЬ ВПРОВАДЖЕННЯ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД»

10 червня в Полтавській обласній раді відбулося засідання «круглого столу», організованого Комітетом Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування спільно з Полтавською обласною радою, облдержадміністрацією. Захід підтримано Проектом Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Реформа управління на сході України».

Темою обговорення стало питання впровадження Закону України «Про співробітництво територіальних громад». Як зазначив Сергій Власенко, Голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, народний депутат України, цей Закон  сьогодні недооцінений окремими органами місцевого самоврядування. Це, на його думку, є помилкою, адже він відкриває громадам можливість ефективного використання фінансових ресурсів для розв’язання нагальних питань розвитку територій. Саме тому, важливо вивчити та поширити кращий досвід співробітництва громад. За словами голови парламентського Комітету, прикладом такого досвіду є Полтавщина - лідер серед областей України з впровадження проектів міжмуніципального співробітництва. Так, з 39 договорів про співробітництво територіальних громад, укладених в Україні, 17 – успішно реалізуються територіальними громадами Полтавської області.

Потому відбулася презентація результатів впровадження проектів співробітництва територіальних громад Полтавської області.

Заступник міського голови міста Пирятина Максим Варава, поділився із присутніми досвідом впровадження Закону України «Про співробітництво територіальних громад», розповів про реалізацію проекту «Придбання сміттєвоза та контейнерів для покращення матеріально-технічної бази громад – спільний крок до чистого довкілля Пирятинського краю», після чого обговорили питання, що виникають у ході реалізації ініціатив громад.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua