Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 жовтня 2016 року

28 жовтня на базі Пирятинського ліцею проведено ІІ етап VІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Конкурс проводився спільно з відділами освіти міської ради та райдержадміністрації. До участі в ньому подано 90 заявок від шкіл міста та району, проте прибуло на конкурс лише 73 учасників, залучено 27 педагогів. Умови проведення конкурсу були схожі на проведення зовнішнього незалежного оцінювання: роботи учнів закодовані, в аудиторіях, під час написання робіт конкурсантами, перебували залучені спеціалісти-педагоги не гуманітарного циклу предметів.

31 жовтня 2016 року

28 жовтня до старшої групи „Сонечко“ дитсадка „Ромашка“ завітала чарівна Леді Осінь, яка принесла святкову атмосферу. Вихователі створили незабутнє, радісне, веселе дійство як для маленьких талановитих акторів, так і для гостей.

Діти порадували присутніх піснями, хороводами, інсценівками, навіть продемонстрували свої знання англійської мови на осінню тематику. 

30 жовтня 2016 року

Щиро вітаю Вас із професійним святом!

Автомобіліст – професія особлива, зі своєю романтикою та своїми традиціями. Це дуже напружена і, в той же час, почесна праця, що вимагає високої фізичної та емоційної самовіддачі, професіоналізму, таланту.

Це свято об’єднує між собою професіоналів та автолюбителів. Вітаю всіх, хто вдень і вночі працює на громадському, легковому та вантажному транспорті. Ви сидите за кермом різних авто, але всі Ви – на одній дорозі. Від Вашої майстерності та якості роботи дорожників, які забезпечують будівництво та ремонт доріг, залежить своєчасне здійснення перевезень та безпека пасажирів.

29 жовтня 2016 року

28 жовтня вихователь - методист Пирятинського ДНЗ „Берізка“ Анна Тристан  провела для педагогів методичний захід „Особливості роботи з дітьми з негативними проявами у поведінці“. Під час роботи учасники напрацювали  ряд правил роботи з агресивними та тривожними дітьми, з вихованцями, які кажуть неправду та беруть чужі речі.

28 жовтня 2016 року

28 жовтня ми вшановуємо мужність тих, хто 72 роки тому відстояв нашу рідну землю на фронтах Другої світової війни.

З цієї нагоди Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь разом з учнями Пирятинської ЗОШ № 6 поклали квіти загиблим у Пироговій Леваді.

Після цього Олексій Рябоконь разом з керівництвом району, колективом міської ради та учнівськими колективами поклали квіти до підніжжя братської могили та пам’ятного знаку полеглим воїнам-землякам біля  Меморіалу Слави.

28 жовтня 2016 року

Від усього серця вітаю Вас із важливою та знаменною датою для нашої країни – 72 річницею визволення України від нацистських загарбників.

Світла пам’ять тим, хто віддав своє життя у боротьбі за мирне небо для українського народу. Низький уклін та щира вдячність нашим сивочолим ветеранам, які піднімали з руїн, наново відроджували міста та села. Сьогодні Ви – найбільша наша гордість, приклад мужності та незламності духу.

Бажаю кожному міцного здоров’я, родинного затишку, мирного та благословенного неба, натхнення й успіхів в усіх починаннях і усіляких гараздів! І нехай кожен із нас береже святу пам’ять про нашу славетну минувшину!

28 жовтня 2016 року

27 жовтня на засіданні виконкому міської ради було розглянуто питання організації харчування у школах Пирятинської міської ради. Головний спеціаліст відділу освіти Олена Яременко ознайомила членів виконкому зі станом організації харчування у загальноосвітніх навчальних закладах Пирятинської міської ради.

У 2016-2017 н.р. у школах Пирятинської міської ради безкоштовним гарячим харчуванням забезпечено 473 дитини пільгових категорій. За рахунок освітньої субвенції харчується 131 дитина. Це діти-сироти та позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, які навчаються в інклюзивних класах, та діти з малозабезпечених сімей, що навчаються у 1-4 класах. За рахунок бюджету Пирятинської міської ради харчується 342 дитини. Це всі діти-інваліди, діти з малозабезпечених сімей, які навчаються у 5-11 класах, діти учасників АТО, діти-чорнобильці та діти з багатодітних сімей. 

28 жовтня 2016 року

В Пирятинському Центрі дитячої та юнацької творчості пройшов тиждень національно-патріотичного виховання. В рамках тижня були проведені цікаві та змістовні заходи для вихованців Центру.

З великим бажанням, вкладаючи все своє тепло, доброту, любов, повагу, гуртківці виготовляли власноруч привітальні листівки «Поважаємо! Гордимось! Чекаємо!» та писали листа воїнам АТО від вихованців ЦДЮТ «Я напишу тобі слова, дитячим серцем їх зігрію».

Цікавою та зворушливою була екскурсія до краєзнавчого музею, присвячена вшануванню героїчних подвигів українських воїнів на Сході України «Шануємо Вас, України захисники». Діти ще раз пригадали імена героїв-земляків, які загинули в АТО та почули розповідь про волонтерів, що допомагають нашим захисникам.                                                                                         

 

28 жовтня 2016 року

24-25 жовтня 2016 року у Києві відбулась робоча зустріч для представників 10 об’єднаних територіальних громад-учасниць проекту GIZ „Реформа управління на сході України“, в яких створюються центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) за підтримки цього проекту і впроваджується за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

У зустрічі взяли участь представники місцевих рад, що відповідають за сферу адміністративних послуг та фінансові розрахунки. Пирятинську міську раду представляли міський голова Олексій Рябоконь, керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур та заступник головного бухгалтеру виконкому Марина Шевченко.  

28 жовтня 2016 року

25 жовтня працівники відділу освіти та керівники навчальних закладів Пирятинської міської ради відвідали Восьмий міжнародний форум „Інноватика в сучасній освіті – 2016“ та Четверту Міжнародну виставку закордонних навчальних закладів „World Edu“.

Організатори: Компанія „Виставковий Світ“ за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України, Національної академії педагогічних наук України (лист МОН України №1/11-10201 від 20.07.2015, лист НАПН України №2-7/220 від 24.07.2015).

Міжнародний форум „Інноватика в сучасній освіті“ - найбільший представницький в Україні професійний форум освітніх, наукових і науково-технічних інновацій, який з 2009 року представляє досягнення національних і закордонних навчальних закладів; експозиції виробників і постачальників навчального обладнання та технічних засобів, інноваційних програм і рішень для освіти; науково-практичні конференції, семінари, презентації з актуальних проблем сучасного розвитку освіти.

27 жовтня 2016 року

24 жовтня вихователі Пирятинського ДНЗ „Берізка“ Коробка В. та Кондрашова О. провели для своїх вихованців тематичні заняття під назвою „Свої права ти добре знай та про чужі не забувай“, під час яких ознайомили дітей з їхніми правами та обов’язками. За допомогою різних дидактичних вправ донесли до малюків те, що всі люди народжуються вільними й рівними у своїй гідності та правах, що кожне право надає людині певну конкретну можливість, і їхній обов'язок – не порушувати чужих прав.

Педагоги усвідомлюють свою вагому роль у формуванні особистості підростаючого покоління як добропорядного члена суспільства та громадяника України, тому працюють в цьому напрямку систематично та послідовно.

26 жовтня 2016 року

З метою проведення широкої інформаційно – роз’яснювальної роботи серед населення області щодо порядку надання житлових субсидій департамент соціального захисту населення Полтавської ОДА підготував  пам’ятку. З її змістом можна ознайомитися тут.

25 жовтня 2016 року

Творчим центром заслуженої артистки України Наталії Май, благодійним фондом розвитку культури і підтримки обдарованих дітей та молоді „Горлиця“ започатковано Всеукраїнський фестиваль-конкурс „Мамина сорочка“.

І-й фестиваль проходив в Полтавському міському Будинку культури 21 та 22 жовтня 2016 року за участі 185 конкурсантів.

Пирятинську школу естетичного виховання гідно представив вокальний дует у складі Діани Біліченко та Каріни Радченко. В номінації „колективи, 3-я категорія“ вони вибороли третє призове місце.

25 жовтня 2016 року

24 жовтня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю голів інших постійних комісій та представників Національного природного парку „Пирятинський“.

Депутати обговорили питання щодо поліпшення екологічної ситуації на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, напрацювання пропозицій щодо створення програми дій з охорони навколишнього середовища та забезпечення сприятливих умов для відпочинку громадян.

20 жовтня 2016 року

„З квітами у душі“ – під такою назвою в Пирятинському краєзнавчому музеї 19 жовтня пройшов майстер-клас Тетяни Миленко – майстрині по виготовленню унікальних прикрас із живих квітів та ювелірної смоли.

Тетяна Олексіївна створює не просто прикраси, а обереги, які дарують неповторність, особливу чарівність, підкреслюють природню жіночу красу. Прикладом цього був показ виробів юними моделями – учнями 10-А класу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4.

19 жовтня 2016 року

Зараз тривають роботи по ремонту Олександрівського сільського клубу.  Підрядною організацією ПП „Удайбудпроект“, з якою міська рада співпрацює не один рік, завершено роботи по частковому ремонту покрівлі, яка тривалий час протікала та руйнувала будівлю, відремонтовано навіс над входом до приміщення. Планується ще заміна кількох вікон й вхідних дверей.

Роботи проводяться за рахунок коштів бюджету міської об’єднаної територіальної громади.

19 жовтня 2016 року
Отримати податкову знижку можна до кінця року

Найбільш поширеними витратами, що дозволені включатися до податкової знижки є сума коштів, сплачених платником податку на користь закладів освіти для компенсації  вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти. Податкова знижка може бути надана тільки резиденту, що має реєстраційний номер облікової картки платника податку, а так само резиденту-фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомила про це відповідний орган державної податкової служби і має про це відмітку у паспорті. 

18 жовтня 2016 року

17 жовтня відбулася п’ятнадцята  позачергова сесія Пирятинської міської ради. Її скликання було спричинено необхідністю прийняття міської цільової Програми діяльності комунального підприємства „Готель „Пирятин“. Відповідно до цієї Програми із бюджету міської об’єднаної територіальної громади виділено 78 тисяч гривень для погашення заборгованості готелю за послуги з теплопостачання. Разом з тим прийнято рішення вивчити питання щодо причин виникнення заборгованості з метою недопущення такої ситуації в подальшому та розробки заходів щодо розвитку підприємства.

17 жовтня 2016 року

Напередодні відзначення Дня захисника України та Дня українського козацтва, 13 жовтня, керівництво міста та району, військовослужбовці, учасники антитерористичної операції, ветерани війни та військової служби, воїни-афганці поклали квіти до Меморіалу Вічної Слави, до пам’ятних знаків захисникам України, пам’ятника воїнам-афганцям, до могил загиблих  в АТО земляків та меморіальних дощок, встановлених на їх честь.

З нагоди свята всі бажаючі змогли оглянути фото-виставку у фойє районного Будинку культури та тематичну виставку Пирятинського краєзнавчого музею.

17 жовтня 2016 року

14 жовтня відзначається свято Покрови Пресвятої Богородиці. Це одне з найбільш шанованих свят на Україні. З недавніх пір свято Покрови відзначається ще й як День українського козацтва та День захисників  України. В переддень свята  у садочку проведені тематичні заходи : виставки малюнків «З Україною в серці» та «Мальовнича Україна», музична  розвага  « Покровські забави». До малюків завітав отаман війська запорізького Богдан. Діти виконували  таночки, співали пісні, грали у народні ігри.    Маленькі артисти отримали гучні оплески, щирі усмішки   від гостей свята. Минуло свято, але ми впевненні, що   ті зерна знань та любові до своєї Батьківщини, гордості за свій народ, закладені нами, обов’язково зростуть, і наші вихованці стануть справжніми громадянами великої держави.

17 жовтня 2016 року

Осінь—це дуже гарна пора року. Все навкруги таке барвисте!  Гарно зливаються в одну мелодію осінні барви.  Саме цієї погожої днини до нашого садочка  завітала красуня Осінь .   Діти із задоволенням співали пісні, розказували віршики, прославляючи осінь за її красу та врожаї.  А Осінь розважала малят іграми та загадками, а на заверешення вона усіх почастувала своїми дарами – яблучками та грушами. Оригінальність та  кольорова палітра  прикрас музичної зали  дарувала піднесений настрій. Свято принесло малятам радісні усмішки, веселий сміх та гарний настрій.

14 жовтня 2016 року

За останні 2 роки до законодавства України були внесенні численні зміни, які значно розширили повноваження органів місцевого самоврядування у багатьох сферах. Стрімко розвивається процес добровільного об’єднання територіальних громад. Зважаючи на це, посадові особи та депутати органів місцевого самоврядування потребують більш глибоких професійних знань щодо системи місцевого самоврядування, бюджетного процесу, управління майном комунальної власності тощо. Саме тому вже втретє Швейцарсько-український проект DESPRO проводить  Школу місцевого самоврядування-2016. Вперше проект DESPRO залучив до організації школи асоціації органів місцевого самоврядування: Асоціацію малих міст України, Всеукраїнську асоціацію сільських та селищних рад та Українську асоціацію районних і обласних рад. Школа місцевого самоврядування DESPRO-2016 стартувала в Києві 11-13 жовтня.

Учасники школи – голови ОМС, включаючи голів ОТГ, секретарі міських рад, керуючі справами виконавчих комітетів міських рад малих міст, депутати місцевих рад, старости, а також представники регіональних ЗМІ, які пройшли конкурсний відбір та дистанційне навчання. Полтавщину в проекті представили Пирятинська міська рада (керуюча справами виконкому Лариса Кочур) та Миргородська міська рада (секретар міської ради Наталія Гирка). 

14 жовтня 2016 року

Педагоги дошкільних навчальних закладів Пирятинської міської ради постійно працюють над підвищенням фахової майстерності, розвитком особистості та прагнуть до самовдосконалення. 13 - 14 жовтня 2016 року вихователь - методист Пирятинського ДНЗ „Берізка“ Анна Тристан взяла участь у навчальному семінарі „Психолого - педагогічне забезпечення особистісно - орієнтованої освіти на засадах гуманної педагогіки“, який проходив в місті Києві на базі Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова. Тренерами на семінарі були відомий автор освітньої системи „Гуманна педагогіка“ Шалва Олександрович Амонашвілі та його син, президент Міжнародного Центру Гуманної Педагогіки, Паата Шалвович Амонашвілі. 

13 жовтня 2016 року

У Центрі громадського діалогу відбулося засідання Пирятинського Клубу громадського діалогу. Захід проводився в рамках участі Пирятинської міської ради у польсько-українському проекті „Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об’єднаних громад“ та „Суспільна підтримка реформи місцевого самоврядування. Українська мережа клубів громадського діалогу“, які реалізуються Фондом „Школа лідерів“ (Варшава), Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ, Фундацією Розвитку місцевої демократії (Польща, Щецин) та Інститутом демократії ім. Пилипа Орлика (Україна, Київ). На засіданні розглядалося актуальна тема для  Пирятинської об’єднаної громади тема: „Реалізовані Програми співробітництва – результати та перспективи“.

13 жовтня 2016 року

 

13 жовтня відбулося спільне засідання постійних комісій Пирятинської міської ради, на якому обговорено та узгоджено перелік питань та проектів рішень, що виносяться на п’ятнадцяту позачергову сесію міської ради.

Перше питання, заради якого скликається позачергова сесія, стосується заборгованості комунального підприємства „Готель „Пирятин“ за послуги з теплопостачання, яка на даний час складає 78 тисяч гривень. Депутати погодилися профінансувати міську цільову Програму діяльності комунального підприємства „Готель „Пирятин“, виділивши цю суму коштів для погашення заборгованості.

13 жовтня 2016 року

Прийміть щиросердні вітання з нагоди Дня захисника України! Це свято вже другий рік поспіль відзначається в українському суспільстві в день великого православного свята - Покрови Пресвятої Богородиці. Саме Свята Покрова здавна була захисницею українського козацтва, а тепер і Українського війська.

Сьогодні День захисника України є особливим для тих, хто зі зброєю в руках боронить нашу землю  на сході України, не дає ворогу втілити свої плани та роз’єднати український народ.  

13 жовтня 2016 року

В м. Миргороді пройшли фінальні змагання чемпіонату області з баскетболу серед юнаків середньої вікової групи.

Відмінно виступили юні баскетболісти Пирятинської ДЮСШ. Не зазнавши жодної поразки в ході турніру, в заключному поєдинку впевнено здолавши команду господарів майданчика, наша команда здобула звання чемпіона області. До складу команди входять представники ліцею – Антон Довгополий, Владислав Громенко, Роман Андрущенко, Владас Вайтуліоніс, Дмитро Баглай; ЗОШ №6 – Олександр Скрябін, Богдан Курєпін, Олександр Деркач; ЗОШ №4 – Андрій Попов

11 жовтня 2016 року

Смачно жити в Україні,

Особливо у селі,

Коли в кожній є родині

Шматок сала на столі.

Сало – це стратегічний продукт, який давно вже став візитною карткою української національної кухні. 8 жовтня у мальовничому куточку славетного Пирятинського краю, в селі Смотрики, відбулося свято любителів сала.

8 жовтня 2016 року

І цього року Пирятинська міська рада прийняла активну участь у святкуванні  Свята сала, яке втретє відбулося 8 жовтня 2016 року в селі Смотрики Пирятинського району.

Свіже, копчене, варене й солоне, з часником і перцем, у рулетах, варениках, паштетах і ковбасках – експозиції виставки-дегустації ломилися від достатку сальної продукції.

8 жовтня 2016 року

08 жовтня у суботу була проведена сходка мешканців  багатоквартирних  будинків по вул. Європейська 62, 64 та 66 в м. Пирятин, в якій взяли участь міський голова Олексій Рябоконь та заступник міського голови Максим Варава.

Основні питання обговорення – встановлення теплових лічильників або переведення будинків на індивідуальне опалення.

7 жовтня 2016 року

07 жовтня  у міській раді відбулося чергове засідання комісії по наданню матеріальної допомоги на часткове відшкодування витрат за надані комунальні послуги членам сімей військослужбовців- жителям Пирятинської міської ради, мобілізованим на військову службу, та особам, що несуть службу по контракту в зоні антитерористичної операції. На засіданні головував заступник міського голови Ігор  Шикеринець. 

7 жовтня 2016 року

З метою перевірки об’єктів комунальної власності  щодо готовності до початку опалювального сезону проводилось обстеження теплового господарства дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних та інших комунальних закладів Пирятинської міської ради.

У роботі комісії взяли участь представники міської ради та керівники навчальних закладів.

Варто зазначити, що заклади освіти Пирятинської об’єднаної територіальної громади готові до опалювального сезону 2016/17 року.

7 жовтня 2016 року

06 жовтня відбулося чергове засідання робочої  групи  з  питань  Громадського бюджету  у  Пирятинській  міській раді  за  участю  6  депутатів  міської  ради,  яких  додатково  делегував  депутатський  корпус міської  ради.  Головував на  засіданні  заступник міського голови Ігор Шикеринець.

7 жовтня 2016 року

6 жовтня Пирятинський район відвідали гості з Чернігівщини – представники органів місцевого самоврядування Бахмацького району. Делегацію очолив голова Бахмацької районної ради Віталій Кочерга. Головною метою візиту було вивчення досвіду місцевих рад Пирятинського району.

В рамках офіційного візиту у районній раді колег з Чернігівської області привітали голова районної ради Сергій Пазюк та голова райдержадміністрації Олег Куча. Про історію Пирятинського району та його соціально-економічні досягнення за останні роки проінформував Олексій Гусак, заступник голови районної ради. 

7 жовтня 2016 року

З  метою підтримки жителів Пирятинської міської об’єднаної громади, які потребують грошової допомоги на довготривале лікування та дороговартісні хірургічні операції,  проведено чергове засідання комісії  по попередньому розгляду матеріалів для надання разової грошової допомоги  малозабезпеченим та хворим громадянам.

На засіданні розглянуто 4 заяви від громадян, які звернулися до виконавчого комітету, та прийнято рішення щодо виділення цим особам одноразової грошової допомоги на загальну суму 4000,00 грн.

7 жовтня 2016 року

Щиро вітаю із професійним святом.

Засвідчую глибоку повагу Вам, людям, які присвятили себе справі служіння законові та утвердженню принципів верховенства права.

Високо несіть звання юриста, неухильно дотримуйтесь засад гуманізму, неупередженості та об'єктивності, вірою і правдою служіть суспільству.

Зичу Вам міцного здоров’я, сімейного щастя та нових здобутків на благо рідної громади.

 

6 жовтня 2016 року

З 5 по 7 жовтня 2016 року в Києві проходить 23-й Міжнародний туристичний салон UITM „Україна“. У роботі туристичного салону приймають участь понад 100 туристичних компаній, профільних асоціацій, готелів, транспортних агенцій, страхових компаній.

         З метою популяризації туристичних об’єктів Полтавщини, у складі делегації від Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади в роботі салону приймає участь директор Пирятинського краєзнавчого музею Наталія Купріян.

4 жовтня 2016 року

З метою реалізації Закону України „Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку“ відносно житлових будинків, співвласниками яких станом на 01.07.2016 року не створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, не прийнято рішення про форму управління багатоквартирним будинком та не обрано управителя, відповідно до пункту 5 статті 13 Закону України „Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку“ виконавчим комітетом Пирятинської міської ради з 10.08.2016 р. по 09.09.2016р. був проведений конкурс з призначення управителя багатоквартирними будинками на території міста Пирятин.

3 жовтня 2016 року

30 вересня з нагоди Дня вчителя в районному Будинку культури відбулися урочистості та святковий концерт.

Голова райдержадміністрації Олег Куча, голова районної ради Сергій Пазюк, міський голова Олексій Рябоконь, виконуючий обов’язки начальника відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Володимир Романенко, начальник відділу освіти міської ради Наталія Шерзой привітали освітян з професійним святом та відзначили грамотами кращих працівників освітянської ниви.

Святковий концерт підготували  колективи та солісти художньої самодіяльності району.

3 жовтня 2016 року

        29 вересня 2016 року в приміщенні Пирятинської школи естетичного виховання відбувся щорічний День відкритих дверей.  В концертній програмі приймали участь учні та викладачі школи. З великим захопленням глядачі сприймали виступи Гартвіг Віолетти, Сергієнка Олексія, Радченко Каріни, Біліченко Діани, Титаренко Анни, хореографічного колективу „Стиль“, дитячого оркестру народних інструментів та багатьох інших.

         Викладачів, учнів та батьків на свято прийшли привітати заступник міського голови Ігор Шикеринець та начальник відділу культури і туризму міської ради Лідія Прокопенко. За досягнуті успіхи в естетичному вихованні молоді кращі викладачі були відзначені грамотами міської ради.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua