Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
14 жовтня 2016 року 23:41

Школа місцевого самоврядування – 2016

За останні 2 роки до законодавства України були внесенні численні зміни, які значно розширили повноваження органів місцевого самоврядування у багатьох сферах. Стрімко розвивається процес добровільного об’єднання територіальних громад. Зважаючи на це, посадові особи та депутати органів місцевого самоврядування потребують більш глибоких професійних знань щодо системи місцевого самоврядування, бюджетного процесу, управління майном комунальної власності тощо. Саме тому вже втретє Швейцарсько-український проект DESPRO проводить  Школу місцевого самоврядування-2016. Вперше проект DESPRO залучив до організації школи асоціації органів місцевого самоврядування: Асоціацію малих міст України, Всеукраїнську асоціацію сільських та селищних рад та Українську асоціацію районних і обласних рад. Школа місцевого самоврядування DESPRO-2016 стартувала в Києві 11-13 жовтня.

Учасники школи – голови ОМС, включаючи голів ОТГ, секретарі міських рад, керуючі справами виконавчих комітетів міських рад малих міст, депутати місцевих рад, старости, а також представники регіональних ЗМІ, які пройшли конкурсний відбір та дистанційне навчання. Полтавщину в проекті представили Пирятинська міська рада (керуюча справами виконкому Лариса Кочур) та Миргородська міська рада (секретар міської ради Наталія Гирка).

Перша навчальна сесія пройшла цікаво та змістовно, оскільки вона включала ряд важливих тем, що стосуються розвитку місцевого самоврядування, - впровадження реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, повноважень органів місцевого самоврядування та організації діяльності ОМС, передачі повноважень у сфері Державної архітектурно-будівельної інспекції,  впровадження системи управління якістю та інші.

 

Крім того, що учасники Школи мали можливість обмінятися практичним досвідом щодо створення об’єднаних громад, поділитися з колегами проблемами, які супроводжували їх на початковому етапі, та показати реальні здобутки об’єднання на сьогодні.  

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua