Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 жовтня 2016 року 23:42

Чергове засідання у Пирятинському Клубі громадського діалогу

У Центрі громадського діалогу відбулося засідання Пирятинського Клубу громадського діалогу. Захід проводився в рамках участі Пирятинської міської ради у польсько-українському проекті „Без мешканців не вдасться. Громадські консультації як стандарт функціонування об’єднаних громад“ та „Суспільна підтримка реформи місцевого самоврядування. Українська мережа клубів громадського діалогу“, які реалізуються Фондом „Школа лідерів“ (Варшава), Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ, Фундацією Розвитку місцевої демократії (Польща, Щецин) та Інститутом демократії ім. Пилипа Орлика (Україна, Київ). На засіданні розглядалося актуальна тема для  Пирятинської об’єднаної громади тема: „Реалізовані Програми співробітництва – результати та перспективи“.  

Присутніх на засіданні привітав міський голова Олексій Рябоконь Магдалена Тхужніцка (Польща) - член правління „Школи лідерів“, керівник команди  політичних програм та Костянтин Плоский (Київ) - заступник виконавчого директора фундації польсько – української співпраці ПАУСІ.

 Учасники Клубу ознайомилися з презентаційними матеріалами „Міжмуніципальне співробітництво – шлях  до  вирішення спільної місцевої проблеми“ та реалізацією спільного проекту щодо організації водопостачання села Прихідьки КП „Пирятинський міський водоканал“ та Дейманівською сільською радою. Обговорили переваги і ризики міжмуніципального співробітництва  та шляхи сприяння процесу розвитку його розвитку.

Потім присутнім було запропоновано попрацювати в 3 групах та запропонувати відповіді на поставленні запитання. Ці завдання було сформульовані з реального життя. Групам необхідно було запропонувати заходи щодо подальшого розвитку співробітництва в сфері  збору і вивезення ТВП, умови співробітництва громад у сфері водопостачання, як найбільш проблемної в Україні та вигоди, які можуть отримати громади при реалізації програм міжмуніципального співробітництва. Для цієї роботи був використаний такий метод інтерактивної роботи як „плакат по колу“, який дав можливість всім  групам виконати всі 3 завдання. Потім представники кожної групи презентували свої напрацювання.

Підсумовуючи результати зустрічі міський голова Олексій Рябоконь  сказав, що Прятинська міська рада надає велике значення формуванню і вдосконаленню організаційних технологій, зокрема міжмуніципальному співробітництву. Громади, які активно займаються пошуками нових форм співпраці отримують конкурентну перевагу як за рівнем якості надання  послу, так і за оптимальними витратами та реальною можливістю отримати додаткове грантове фінансування. Тому, можливо, це засідання Клубу матиме продовження і спільно будуть напрацьовані реальні системні заходи по впровадженню міжмуніципального співробітництва між Пирятинською об’єднаною територіальною громадою та іншими громадами Пирятинського та інших районів.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua