Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 жовтня 2017 року

У четвер, 26 жовтня 2017 року, в ЦДЮТ відбувся перший етап обласного фестивалю-конкурсу учнівських проектів "Ми віримо в гарне майбутнє".

Участь брали 4 навчальні заклади міста та команда від району, Березоворудська загальноосвітня школа I-III ступенів . Переможці,а це- Опорний заклад Пирятинська загальноосвітня школа I-III ступенів №6, Пирятинський ліцей та Пирятинська загальноосвітня школа I-III ступенів №4 (кожен у своїй номінації), надіслали проекти для розгляду журі до м.Полтава . Кращі матимуть  можливість " поборотися "за перемогу в області, 9 листопада .Удачі всім!
30 жовтня 2017 року

Розважальне свято Хелловін все більше стає улюбленим і веселим для дітей та молоді.

Так і цього року воно зібрало в Олександрівському сільському клубі всіх небайдужих до змістовного відпочинку по-новому. Незвичні макіяжі та костюми створили образи відьом, чаклунів, привидів, духів... Гарбузові ліхтарики навіяли атмосферу чарівництва. Сценічний шабаш переплітався з конкурсами, іграми, розвагами та розворушував як дрібноту, так і дорослих. Підкріпившись гарбузовою кашею та печеним гарбузом з яблуками в „печері відьом“, вся весела компанія ще довго танцювала і веселилась. 

30 жовтня 2017 року

З року в рік все більше українців відмічають День усіх святих або Хелловін. Долучились до свята і вихованці Калиновомостівського сільського Будинку культури. 28 жовтня провели невеликий костюмований захід. Діти власноруч готували декорації, малювали привидів, вирізали павутинки, а також продумували свої „образи“ на свято.

30 жовтня 2017 року

27 жовтня у великій залі адмінбудинку з нагоди 73-ї річниці визволення  України від нацистів відбулися урочистості за участі ветеранів війни, керівників міста та району, громадськості, учнів шкіл міста.

30 жовтня 2017 року

31 жовтня відзначається „Міжнародний День Економії“ (International Saving Day)

28 жовтня 2017 року

Перехід на зимовий час відбудеться 29 жовтня відбудеться 29 жовтня, в ніч з суботи на неділю, о 4-й годині.

27 жовтня 2017 року

27 жовтня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Приводом зібрання став протокол регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій в Полтавській області та нагальні питання, які виникли при підготовці до осінньо-зимового періоду.

27 жовтня 2017 року

Відповідно до плану виховної роботи відділу освіти Пирятинської міської ради у закладах загальної середньої освіти проходять вибори до учнівського

парламенту.
27 жовтня 2017 року

Шановні пирятинці!

73 роки тому з України було вигнано нацистських окупантів.

Наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про тих, хто героїчно боронив  рідну землю зі зброєю в руках та самовіддано працював у тилу,   хто загинув, визволяючи наш рідний край  від    фашистських загарбників.

27 жовтня 2017 року

 

Водій – це особлива професія і особливі люди  зі своєю романтикою та своїми традиціями. Це дуже напружена і, в той же час, почесна праця, що вимагає високої фізичної та емоційної самовіддачі, професіоналізму, таланту.

 

27 жовтня 2017 року

Впроваджуючи реформу місцевого самоврядування виконавчий комітет працює над покращенням якості надання адміністративних послуг, створенням комфортних умов для відвідувачів та підвищенням фаховості спеціалістів муніципалітету. На сьогодні мало хто з жителів громади не звертається за отриманням адміністративної послуги: хтось оформляє субсидію і йому потрібна довідка про склад сім’ї, хтось реєструє нерухомість, власний бізнес, дехто виписується чи приписується в квартиру, а хтось влаштовує дитину у садок.

27 жовтня 2017 року

У зв’язку із надходженням на адресу міської ради звернень небайдужих громадян щодо руху через м.Пирятин та с.Заріччя великовагового транспорту та з метою безпеки дорожнього руху на території населених пунктів, на виконкомі міської ради 25.10.2017 було прийняте рішення щодо встановлення дорожніх знаків, зокрема в с.Заріччя: „пішохідний перехід“ з нанесенням розмітки „нерегульований пішохідний перехід“, „обмеження максимальної швидкості (40 км/год)“, початок та кінець населеного пункту с.Заріччя та показчик напрямку с.Голобородька.

26 жовтня 2017 року

Запроваджено нові форми у проведенні особистого прийому громадян керівництвом міської ради.

 

26 жовтня 2017 року

25 жовтня 2017 року  в рамках проекту «Запровадження енергоменеджменту та енергомоніторингу в системі бюджетних закладів Пирятинської міської ради Полтавської області», що реалізується громадською організацією „Грінері“ спільно з Пирятинською міською радою та підтримується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH від Програми „U-LEAD з Європою“, що фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією, було проведено енергетичний аудит п’яти комунальних закладів.

26 жовтня 2017 року

В рамках проекту „Реформа в сфері енергоефективності України“, який реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH від Програми „U-LEAD з Європою“ та фінансується Європейським Союзом і його державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією, 25 жовтня відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя, головного спеціаліста відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Руслана Бикова із головою правління громадської організації „Грінері“ Борисом Пахолюком та директором Департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Сергієм Гаращуком.

25 жовтня 2017 року

25 жовтня відбулося засідання виконкому міської ради

25 жовтня 2017 року

24 жовтня відбулося засідання постійної комісії Пирятинської міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва за участю голів інших постійних комісій. Обговорювалися питання щодо внесення змін до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2017 рік.

24 жовтня 2017 року

Перелік документів необхідних для отримання „Довідки про склад сім’ї“:

На отримання субсидії:

1. Паспорт заявника

2. Облікова картка платника податків (ідентифікаційний код)

3. Паспорти всіх членів сім’ї

4. Свідоцтво про народження дитини (для неповнолітніх)

5. Домова книга (приватний сектор)

24 жовтня 2017 року

Пирятинська міська рада продовжує роботу по ремонту вулиць і тротуарів міста. За рахунок коштів міського бюджету проведено капітальний ремонт дорожнього покриття вул. Водосточна на площі 1034 м2 та капітальний ремонт на вул. Степова площею 1800 м2 в с. Олександрівка.

 

23 жовтня 2017 року

До уваги пирятинців!

Відповідно до розпорядження міського голови від 20 жовтня 2017 року № 128, у зв’язку зі  значним пониженням температури повітря, в Пирятині з 23 жовтня розпочинається опалювальний сезон. 

23 жовтня 2017 року

З метою якісного надання адміністративних послуг мешканцям громади, 20 жовтня 2017 року було проведено навчання адміністраторів Центру надання адміністративних послуг провідним спеціалістом з питань торгівлі, обліку та приватизації комунального майна відділу управління комунальною власністю Зубко Л.М., з питань що стосуються безоплатної передачі квартир  у приватну, спільну часткову власність громадян та видачі довідки власнику нерухомого майна щодо прийняття або неприйняття участі в приватизації квартир в житловому фонді Пирятинської міської ради

23 жовтня 2017 року

19 жовтня, в Опорному закладі Пирятинська загальноосвітня школа I-III ступенів №6,відбувся виховний захід" Козацькі гарти"

23 жовтня 2017 року

Відповідно до плану роботи відділу остіти Пирятинської міської ради,20 жовтня на о.Масальський ,відбулися туристичні змагання .

20 жовтня 2017 року

В І-й та ІІІ-й четвер місяця з 10:00 та 12:00 в Центрі надання адміністративних послуг надаються юридичні консультації працівником відділу „Пирятинське бюро правової допомоги“ Лубенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

19 жовтня 2017 року

Традиційно, кожного року в Пирятинському Центрі дитячої та юнацької творчості проходить свято «Посвята в гуртківці». Дітей, які вперше прийшли навчатись у Центр творчості, вітали запальними танцями та веселим співом. Новачки, в свою чергу, повторили клятву гуртківця, де обіцяли бути дружніми, веселими, наполегливими в роботі, досягати успіхів і перемог, достойно носити звання «Гуртківець» та бути вірним славним традиціям ЦДЮТ. Кожен з них отримав медаль «Я – гуртківець ЦДЮТ». Далі на дітей чекала розважально-ігрова програма.

Тепер попереду у новачків та й у всіх вихованців Центру творчості змістовне, цікаве, творче життя.

18 жовтня 2017 року

17 жовтня жительці Пирятина Василисі Сидоренко виповнилося 100 років. Жінка народилася за кілька днів до Жовтневого перевороту, 17 жовтня 1917 року, і пережила три війни, два голодомори, важкі повоєнні часи…

18 жовтня 2017 року

Благодійна організація „Світло надії“ на території Полтавської області реалізує проект по наданню організаційної та фінансової підтримки внутрішньо переміщеним особам для відкриття власної справи чи розвитку існуючого бізнесу.

18 жовтня 2017 року

17 жовтня відбулося позачергове засідання виконкому міської ради

18 жовтня 2017 року

13 жовтня 2017 року на острові Масальський відбувся ІІІ етап обласних змагань з легкоатлетичного кросу

17 жовтня 2017 року

Ви маєте шанс перетворити ваше місто на місто вашої мрії, віддавши свій голос за запропоновані проектні пропозиції, які будуть реалізовані владою  наступного року.

Голосування  проводиться шляхом он-лайн-голосування  на Е-сервіс “Громадський бюджет“ та  відкритого  голосування  у  пунктах  голосування починаючи з 16.10.2017 по 30.10.2017 року включно.

17 жовтня 2017 року

З настанням осені починаються господарчі роботи на при­садибних ділянках та подвір'ях приватних будинків або дач. Збираються та спалюються сухі гілки, листя та сміття. Саме в цей період різко зростає вірогідність виникнення пожежі. Суха трава, листя, стерня та ін. швидко можуть привести вогонь в небезпечну, в пожежному відношенні, зону, навіть від недбало  погашеного сірника чи недопалка.  Залишене без нагляду вогнище, при наявності вітру та легкозаймистих матеріалів, в лічені хвилини може охопити велику територію. Виникає необхідність  своєчасних обкосів територій та будівель, недопущення накопичення сухого травостою - швидкого розповсюджувача вогню. 

17 жовтня 2017 року

На території області продовжують траплятися випадки виявлення вибухонебезпечних предметів - боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни.

Піротехніки ДСНС України у Полтавській області виконують дуже потрібну і небезпечну роботу зі знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів часів Другої і навіть Першої світової воєн. Ще й досі, як вважають фахівці, в землі України є чимала кількість вибухонебезпечних предметів. Крім того, цей «арсенал» поповнюється боєприпасами, які не вибухнули на військових полігонах наших часів. 

17 жовтня 2017 року

У 2018 році зміст завдань сертифікаційної роботи з іноземних мов (англійська, німецька, французька, іспанська мови) буде укладено за програмою ЗНО, затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України від 03.02.2016 р. №77

14 жовтня 2017 року

13 жовтня відбулася двадцять дев’ята сесія Пирятинської міської ради сьомого скликання. На її розгляд виносилося близько п’ятдесяти питань, відтак період підготовки до пленарного засідання проходив напружено.

13 жовтня 2017 року
16 жовтня 2017 року розпочинається електронне голосування за проектні пропозиції подані в 2017 році, які будуть реалізовуватися в 2018 році. Для того, щоб проголосувати за проекти, які вам подобаються потрібно:
-         перейти на портал „Громадський бюджет“ за посиланням http://initiativ.e-dem.in.ua/pyriatyn;
-         увійти в кабінет за допомогою електронного цифрового підпису (ЕЦП) або BankID;
-         ознайомитися з проектами в категоріях „Локальні“ та „Загальноміські“
-         віддати голос за один проект в кожнії з цих категорій
Після закінчення голосування за проектні пропозиції, результати паперового голосування будуть довантажені в систему до результатів електронного голосування. Вразі, якщо в результатах паперового голосування будуть дублюватися громадяни, які голосували через електронну форму – такі записи будуть ігноруватися системою і не сумуватимуться в загальну кількість голосів.
13 жовтня 2017 року

11жовтня 2017 року відбулася міська дитячо-юнацька,військово-спортивна гра „ХРУЩ“ за підтримки міського голови - Олексія Рябоконя.

12 жовтня 2017 року

Пирятинська міська рада продовжує роботу щодо впровадження принципів верховенства права в діяльність муніципалітету та життя громади. Сьогодні відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя з директором Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександром Черчатим.

Вони обговорили напрямки співпраці муніципалітету та бюро правової допомоги.

10 жовтня 2017 року

09 жовтня 2017 року відбулося позачергове засідання виконкому міської ради. Було обговорено та затверджено тарифи ДП „Пирятинтеплопостачання“ на  послуги з централізованого опалення для населення  та постачання теплової енергії для ДНЗ „Ромашка“. Встановлено тариф на опалювальний період на послугу з централізованого опалення для мешканців будинку № 33 по вул. Коцюбинського за 1 кв. м. загальної опалювальної площі за розрахунковий період протягом опалювального сезону - 30 грн. 80 коп. та  постачання теплової енергії для ДНЗ „Ромашка“ за 1 Гкал – 1739 грн. 68 коп.

9 жовтня 2017 року

В осінньо-зимовий пожежонебезпечний період значно збільшується кількість пожеж. При зниженні температу­ри повітря на вулиці власники житла починають використовува­ти для обігріву свого помешкання саморобні електроприлади з відкритим нагрівальним елементом та газові плити. Це призво­дить до пожежі. Неправильна експлуатація пічного опалення також стала справжньою бідою.

9 жовтня 2017 року

4 жовтня у Центрі дитячої та юнацької творчості відбулося засідання Творчої Лабораторії для педагогів, відповідальних за виховну роботу.

9 жовтня 2017 року

6 жовтня відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Депутати заслухали інформацію заступника міського голови Максима Варави щодо стану підготовки об’єктів комунальної власності, зокрема навчальних закладів, до роботи в осінньо-зимовий період. Практично всі об’єкти готові до опалювального сезону. З 10 жовтня розпочнуться пробні пуски систем теплопостачання в закладах освіти.

6 жовтня 2017 року

Шановні працівники пошти!

Прийміть вітання з нагоди Всесвітнього дня пошти. Щодня багато пирятинців користуються послугами поштового зв’язку, відправляючи листи, посилки, отримуючи улюблені газети та журнали. Ваші клієнти прагнуть отримати оперативні та якісні послуги.

6 жовтня 2017 року

Шановні юристи!

Щиро та сердечно вітаю з професійним святом. Юрист – це той, хто своєю щоденною працею відстоює справедливість, стоїть на сторожі законності, верховенства права та демократичних цінностей.

6 жовтня 2017 року

6 жовтня в Калиновомостівському старостаті пройшов День міської ради. Міський голова Олексій Рябоконь провів особистий прийом громадян, спеціалісти міської ради – оглянули об’єкти соціальної сфери.

6 жовтня 2017 року

На початку вересня в Пирятинському ліцеї стався спалах кишкової інфекції серед учнів. Було зареєстровано 11 осіб із діагнозом гострий гастроентерит. 8 вересня міським головою було видане розпорядження про надання дозволу на тимчасове припинення роботи харчоблоку.

6 жовтня 2017 року

Пирятинська міська рада приймає участь у Проекті Мінсоцполітики „Модернізація системи соціальної підтримки населення України“, метою якого є впровадження моделі адміністрування надання соціальних послуг за принципом єдиного вікна. 5 жовтня управлінням соціального захисту населення проведено відповідне навчання для адміністраторів старостатів Калинового Мосту та Олександрівки

6 жовтня 2017 року

3 жовтня розпочався набір учасників на другий сезон Програми „Адвокат майбутнього“ – першої всеукраїнської програми професійного розвитку адвокатів, спрямованої на підвищення якості правничої допомоги, ефективного впровадження реформ у сфері правосуддя та розвитку юридичної спільноти в Україні.

6 жовтня 2017 року

5 жовтня відбулося засідання Координаційної ради з питань Громадського бюджету. Було розглянуто п’ять питань порядку денного. Першим обговорено порядок проведення моніторингу активності громадян в реалізації громадського бюджету. Вирішено проводити анкетування під час голосування.

5 жовтня 2017 року

Сьогодні відбулося позачергове засідання виконкому міської ради. Розглядалися питання про затвердження проектно-кошторисних документацій „Реконструкція існуючої системи газопостачання житлових будинків № 62 та № 64 по вул. Європейська“. Один із членів виконкому вважає, що кошти із бюджету міської ОТГ не повинні витрачатися на багатоквартирні будинки, тому під час голосування утримався. Проте рішення прийнято, бо решта присутніх проголосували „за“.

5 жовтня 2017 року

4 жовтня виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Пирятинської міської ради Анна Тристан та вихователь - методист Пирятинського ДНЗ „Берізка“ Олена Курочка взяли участь в майстер - класі „Ляльки з особистими історіями (ляльки - персони)“, який проходив у Києві на базі дитсадка № 138. Ця методика покликана надихати педагогів та озброїти їх необхідними навичками, аби за допомогою ляльок долати стереотипи й упередження, які лежать в основі стигматизації, виключення та дискримінації. Методика, що грунтується на застосуванні ляльок - персон, добре узгоджується з Базовим компонентом дошкільної освіти та сприяє його реалізації.

5 жовтня 2017 року

Ще в серпні в тестовому режимі розпочав свою роботу Центр надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради, а вже 15 вересня відбулося офіційне відкриття установи. 4 жовтня послугами ЦНАПу скористався двотисячний клієнт.

5 жовтня 2017 року

4 жовтня відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. Депутати обговорили стан виконання робіт по облаштуванню антивандальних спортивних майданчиків, спортивного майданчика в школі № 1, реконструкції басейну в ліцеї, облаштування канатового містечка на території скверу „Фантазія“. Всі проекти в процесі реалізації. Депутати взяли інформацію до відома та рекомендували пришвидшити виконання робіт.

5 жовтня 2017 року

Щороку учні загальноосвітніх навчальних закладів Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади беруть участь в математичних змаганнях імені Михайла Остроградського. Конкурс проходить у два тури.

4 жовтня 2017 року

Сьогодні відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Приводом зібрання стало доручення голови комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій в Полтавській області щодо недопущення надзвичайних ситуацій в навчальних закладах. 

4 жовтня 2017 року

3 жовтня біля будинку 161 по вулиці Європейська відбулися громадські слухання з його жителями щодо зміни тарифу на послуги з утримання будинку та прибудинкової території. Попередньо мешканці цього будинку звернулися із проханням виключити із тарифу плату за прибирання прибудинкової території. Нині вони отримують 6 видів послуг і тариф складає 5,22 грн. за один квадратний метр площі квартир.

4 жовтня 2017 року

3 жовтня відбулося засідання робочої групи з питання впровадження дієвих механізмів забезпечення громадян житлом. Зокрема, мова йшла про сприяння молодіжному житловому будівництву.

3 жовтня 2017 року

30 вересня та 1 жовтня виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Пирятинської міської ради Анна Тристан взяла участь в І сесії програми для вчителів Liberal Arts „Свобода. Відповідальність. Довіра“, організатором якої виступила громадська організація „Українська академія лідерства“.

3 жовтня 2017 року

Нині триває монтаж штучного покриття спортивного майданчика на території школи № 1. Він буде облаштований воротами, волейбольною сіткою та баскетбольними щитками. Таким чином, діти зможуть займатися різними видами спорту.

2 жовтня 2017 року

З 90 учасників конкурсу проектів в рамках Програми „U-LEAD з Європою“ за напрямком „Реформа в сфері енергоефективності України“, що виконується за дорученням уряду Німеччини, Пирятинська міська об’єднана територіальна громада з проектом „Запровадження енергоменеджменту та енергомоніторингу в системі бюджетних закладів“, розробленим відділом муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту виконкому міської ради, визнана переможцем в числі 18 ОТГ, які отримають гранти загальною сумою 2,2 млн. гривень на впровадження заходів з підвищення енергетичної ефективності.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua