Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 листопада 2017 року

30 листопада в Центрі громадського діалогу відбулося зведене засідання постійних комісій Пирятинської міської ради. Депутати швидко погоджували проекти рішень, адже всі розглядалися на профільних комісіях.

30 листопада 2017 року

Цього тижня розпочалися роботи із реалізації проекту „Впровадження енергоефективних та енергозберігаючих технологій в ДНЗ „Сонечко“ Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади шляхом заміни вікон, дверей та утеплення зовнішніх стін“. Нині тривають роботи із заміни вікон на першому поверсі. Наступного тижня розпочнеться заміна на другому. Також здійснюватиметься облаштування відкосів.

30 листопада 2017 року

29 листопада відбулося засідання постійної комісії Пирятинської міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Обговорювалися питання щодо внесення змін і доповнень до програм та розглядалися листи від установ та організацій щодо виділення коштів із бюджету міської об’єднаної територіальної громади.

30 листопада 2017 року

Відповідно до плану роботи відділу освіти Пирятинської міської ради продовжила роботу Авторська творча майстерня для вихователів дошкільних навчальних закладів. Захід відбувся днями в центрі розвитку дитини „Долоньки“.

29 листопада 2017 року

Начальником відділу з земельних та екологічних питань 29 листопада проведено нараду-навчання для адміністраторів Центру надання адміністративних послуг. Євгеній Стадник розповів про нюанси надання дозволу на розробку технічної документації щодо поділу (об’єднання) земельних ділянок Пирятинської міської ради, що перебувають в власності. Під час наради також обговорено особливості прийняття документів від заявників на оформлення адміністративної послуги.

29 листопада 2017 року

Штаб волонтерського руху Пирятинщини звертається до всіх небайдужих з проханням допомогти зібрати обоз для пирятинців, які несуть службу в зоні АТО. Потрібні продукти харчування, зокрема, городина: картопля, морква, буряк, капуста, цибуля, часник та інше.

29 листопада 2017 року

29 листопада  відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Членами виконкому було прийнято рішення щодо припинення піклування над дитиною, позбавленої батьківського піклування, та влаштування її в комунальний заклад „Центр соціально-психологічної реабілітації  дітей“  Полтавської обласної ради. Також прийняті рішення про внесення змін до штатних розписів закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради та Олександрівського сільського клубу. Затверджено Положення про конкурс „Краще новорічне оформлення фасадів та вітрин об’єктів торгівлі, ресторанного господарства, сфери побутових послуг, підприємств установ та житлових будинків в населених пунктах Пирятинської міської ради до Нового 2018 року“.

29 листопада 2017 року

29 листопад в Центрі надання адміністративних послуг надавала консультації Надія Гриценко - провідний фахівець з профорієнтації Пирятинської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості.

29 листопада 2017 року

За результатами конкурсу швейцарсько-українського проекту “Підтримка децентралізації в Україні”, який фінансується Швейцарською Конфедерацією, Пирятинська ОТГ відібрана до участі у Школі місцевого самоврядування DESPRO-2017. Ціль проекту - покращення якості життя жителів громади. До складу команди-учасниці увійшли міський голова Олексій Рябоконь, керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур, начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Олександр Новіков, начальник відділу економічного прогнозування Наталія Троян та депутат міської ради Аліна Мірошніченко.

29 листопада 2017 року

28 листопада відбувся заключний етап конкурсного відбору кандидатур на заміщення вакантної посади директора Пирятинського ліцею. Члени комісії Сергій П’ятак та Валентина Крагель внесли пропозицію провести процедуру голосування за кандидатів таємним способом. Решта членів підтримали дану пропозицію.

28 листопада 2017 року

28 листопада у дитячій біблотеці міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно з центром дитячої та юнацької творчості проведено майстер-класи для дітей з особливими потребами. Викладачі ЦДЮТу Олена Девяніна, Світлана Ніколаєва та вчитель Повстинської школи Юлія Кияновська вчили дітей виготовляти ялинки на підставці, використовуючи техніку валяння з вовни, виготовляти грибну поляну з бісеру та виготовляти сніговика, застосовуючи техніку моделювання. 

28 листопада 2017 року

Пирятинська міська рада стала учасником пілотного проекту Ради Європи щодо впровадження сучасних інструментів управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування/. Проект передбачає створення системи управління персоналом із врахуванням нового законодавства та нових підходів до роботи з кадрами.

28 листопада 2017 року

З метою  вдосконалення знань та вмінь у сфері надання адміністративних послуг 25 листопада начальником відділу державної реєстрації виконкому міської ради Оксаною Нечипоренко проведено навчання з адміністраторами ЦНАП з питань: державної реєстрації фізичної особи, яка має намір стати підприємцем, державної реєстрації змін до відомостей про фізичну особу -підприємця, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця за її рішенням. 

27 листопада 2017 року

Сьогодні в Пирятинському ліцеї відбувся другий етап конкурсного відбору кандидатур на заміщення вакантної посади директора Пирятинського ліцею. Двоє кандидатів Наталія Шерзой та Лариса Пономаренко демонстрували свої публічні презентації перед батьками та педагогічним колективом закладу. Такий підхід в пирятинських закладах застосовується вперше.

27 листопада 2017 року

27 листопада відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. Обговорювалися проекти рішень, які виносяться на сесію міської ради.

27 листопада 2017 року

26 листопада в м. Полтава відбувся Всеукраїнський конкурс гри на народних інструментах „Барви Полтави“. В ньому взяли участь сольні виконавці та творчі колективи з п’ятнадцяти областей України. 

27 листопада 2017 року

Щороку депутат міської ради Аліна Мірошніченко спільно з міським та районними центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить акцію "Святий Миколай - дітям". Цього року також запрошує всіх небайдужих долучитися до благодійної акції: принести іграшки, канцелярію, солодощі та інше. Все це буде доставлено дітям із сімей, що опинилися в складних життєвих обставинах, багатодітних родин, родин учасників АТО.

Звертатися за адресою: Майдан Незалежності, 2 або в центр соціальних служб (вул. Соборна, 42, 2-й поверх).

27 листопада 2017 року

Пирятинська міська рада є учасником пілотного проекту Міністерства соціальної політики України „Впровадження моделі надання соціальних послуг в об’єднаних громадах“.  В рамках цього проекту 22-23 листопада в Миргороді проходив семінар-нарада, в якому взяв участь заступник міського голови Ігор Шикеринець. 

27 листопада 2017 року

Минулого тижня в Полтаві пройшов обласний конкурс вихованців гуртків художньо-технічного профілю „Візерунки фантазій“ (конкурс з рукоділля). В ньому взяли участь делегації 20 позашкільних навчальних закладів з різних куточків області. Серед учасників і вихованці Пирятинської станції юних техніків.

27 листопада 2017 року

„Запали свічку пам’яті“. Під такою назвою пройшла виховна година-реквієм у Калиновому Мості 25 листопада. 

27 листопада 2017 року

         25 листопада біля меморіальної дошки героям-землякам художній керівник Олександрівського сільського клубу Ніна Черненко провела мітинг „Скорботний тридцять третій.“

25 листопада 2017 року

Зроніть сльозу. Бо ми не мали сліз.
Заплачте разом, а не наодинці.
Зроніть сльозу за тими, хто не зріс,
Що мали зватись гордо — українці.

(автор Ніна Виноградська)

24 листопада 2017 року

Щороку у четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв голодоморів. Всією громадою ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув від голоду на українській родючій землі. 2006 року було визнано події Голодомору геноцидом нашого народу.

24 листопада 2017 року

24 листопада, напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів, пирятинці вшанували тих, хто загинув від голоду в 1921-1923, 1932-1933, 1946-1947 роках.  Розпочався захід із перегляду документального фільму ТРК „Пирятин“.

24 листопада 2017 року

23 листопада в приміщенні Пирятинського краєзнавчого музею пройшла краєзнавча година „Голодомор в Україні – геноцид  українського народу“. Учням Давидівської школи було організовано зустріч із Ларисою Ковалівською , яка свого часу зібрала свідчення очевидців та розповіді  їхніх рідних про голодомори 1921-1922, 1932-1933 та 1946-1947 років в Україні, що призвело до масового вимирання селян.

 

24 листопада 2017 року

У ці скорботні дні, уся Україна вшановує пам’ять невинно замордованих голодом жителів нашої країни. 23 листопада у Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся перегляд документального фільму „Територія Голодомору: пам’ять невмируща“.

24 листопада 2017 року

З метою популяризації мистецтва серед підростаючого покоління в Пирятинській школі естетичного виховання відбуваються концерти для учнів загальноосвітніх шкіл міста. 23 листопада гостями закладу були учні п’ятих класів школи № 4 та Пирятинського ліцею. В заходах взяли участь вихованці школи та викладачі.

24 листопада 2017 року

За даними Пирятинського районного лабораторного відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний лабораторний центр“ МОЗ України за останній тиждень спостерігається зниження захворюваності на грип та ГРВІ на 48,1% порівняно з епідпороговим показником. 

24 листопада 2017 року

Сьогодні відбулося засідання комісії з конкурсного відбору кандидатур на заміщення вакантної посади директора Пирятинського ліцею. Прийом документів тривав з 1 по 20 листопада. Виявили бажання стати директором закладу два кандидати: Наталія Шерзой та Лариса Пономаренко.

24 листопада 2017 року

Протягом трьох днів, з 21 по 23 листопада, у Центрі громадського діалогу відбувалися покази документальних фільмів режисерів з різних країн світу. Організувала проведення Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно  Docudays в Пирятині журналіст, волонтер, громадський діяч Альона Гуленко.

24 листопада 2017 року

З метою покращення надання адміністративних послуг жителям Пирятинської об’єднаної територіальної громади адміністратори та керівник ЦНАПу постійно беруть участь у семінарах, тренінгах, конференціях для підвищення кваліфікації. 22 листопада у Полтаві відбувся семінар для працівників ЦНАПів об’єднаних громад області на тему „Розбудова ЦНАП як інтегрованого офісу та децентралізація повноважень з надання адміністративних послуг“. У засіданні взяла участь керівник-адміністратор ЦНАПу виконкому Пирятинської міської ради Людмила Коваль.

23 листопада 2017 року

23 листопада в Центрі надання адміністративних послуг працювала громадська приймальня. Прийом громадян здійснювала спеціаліст з питань торгівлі, обліку та приватизації комунального майна відділу управління комунальної власності виконкому міської ради Лілія Зубко.

23 листопада 2017 року

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. Розглядалося питання внесення змін до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2017 рік.

23 листопада 2017 року

Зазвичай причиною виникнення пожеж у житловому секторі є нехтування громадянами елементарних правил пожежної та, в першу чергу, власної безпеки. Адже часто для обігріву власних помешкань люди використовують саморобні або не сертифіковані електрообігрівачі, а також порушують правила експлуатації пічного опалення.

22 листопада 2017 року

22 листопада відбулася навчально-пізнавальна екскурсія для учнів 11-Е класу Пирятинського ліцею за сприяння відділу освіти Пирятинської міської ради  під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи, вчителя історії Валентини Бутко та класного керівника Віктора Левченка.

22 листопада 2017 року

Пирятинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області застерігає власників великої рогатої худоби про заразний вузликовий дерматит (ЗВД). Це вірусна хвороба великої рогатої худоби, що характеризується пропасницею, набряками підшкірної клітковини, внутрішніх органів та кінцівок, утворенням типових, схильних до некротичного розпаду вузликів (горбочків) у шкірі та слизових оболонках травного каналу й дихальних шляхів, ураженням очей та генералізованим лімфаденітом.

22 листопада 2017 року

З 20 листопада в рамках проведення тижня основ безпеки життєдіяльності рятувальники розпочали проводити тематичні уроки для учнів шкіл міста. Першими лекцію слухали діти Пирятинської загальноосвітньої школи № 1. 

22 листопада 2017 року

21 листопада відбулося перше засідання членів круглого столу з питання розробки Програми підтримки  молодіжних ініціатив, створення умов для самореалізації молоді у м. Пирятин (2017-2020 років). Програма розробляється з метою активного залучення молоді до суспільно-громадського життя міста, підвищення патріотизму та любові до своєї малої батьківщини.

22 листопада 2017 року

Державна служба з надзвичайних ситуацій нагадує кілька правил, які слід виконувати кожному:

21 листопада 2017 року

Починаючи з 2014 року, 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи, який встановлений на честь двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Сьогодні в Пирятині з цієї нагоди відбувся мітинг.

21 листопада 2017 року

Щиро вітаю з Днем Гідності та Свободи в Україні!

Події Революції Гідності показали, що українці – сильна нація, яка здатна відстоювати свою свободу і незалежність, єднатися проти ворога і спільними зусиллями розбудовувати країну.

21 листопада 2017 року

20 листопада в Центрі громадського діалогу відбулося засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. На порядок денний було винесено п’ять питань, які стосувалися фінансових потреб навчальних закладів та інших установ і організацій.

21 листопада 2017 року

18 листопада в м. Київ пройшов Міжнародний фестиваль-конкурс „Україна об’єднує світ“.

21 листопада 2017 року

Відповідно до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2018 році приймаються сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2016, 2017 та 2018 років, крім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов.

20 листопада 2017 року

Пирятинська міська рада активно впроваджує реформу з децентралізації. Один із проектів роботи в цьому напрямку -  водозабезпечення в селах Олександрівка, Тарасівка, Калинів Міст та Прихідьки в рамках міжмуніципального співробітництва, який зараз на етапі реалізації. Сьогодні міський голова Олексій Рябоконь та керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур взяли участь у підсумковій конференції Програми Ради Європи ,,Децентралізація і територіальна консолідація в Україні“, що проходила в Києві.

 

20 листопада 2017 року

Виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Анна Тристан взяла участь у Дні відкритих дверей в Новопечерській школі міста Києва. Даний заклад освіти є лідером інноваційної освіти в Україні. Школа працює за українською програмою освіти, поєднаною з провідними світовими методиками викладання. У Новопечерській школі є все необхідне для навчання учнів - цікава навчальна програма, кваліфіковані вчителі з України та з-за кордону, сучасно устатковані класи, спортивні майданчики, місця для прогулянок і дозвілля, смачні обіди та власна медична служба з сучасним обладнанням.

20 листопада 2017 року

З метою ефективного впровадження реформи з децентралізації Пирятинська міська рада постійно бере участь у різних проектах, програмах, конференціях та семінарах. Відділ освіти активний учасник тематичних заходів, щоб переносити позитивний досвід та нові знання на впровадження ефективної молодіжної політики в місті Пирятині. 

20 листопада 2017 року

17 листопада в рамках розвитку руху „Молодь обирає здоров’я“ та реалізації Програми МОНУ „Сприяння просвітницькій роботі “Рівний - рівному“ серед молоді України щодо здорового способу життя“ у Києві відбувся фестиваль-конкурс міні-композицій. Вихованці ЦДЮТ,  команда „Щасливе життя“ представляла Полтавську область на Всеукраїнському конкурсі. 

20 листопада 2017 року

З 16 по 17 листопада у Полтаві пройшов тренінг на тему: „Децентралізація – нові виклики для налагодження діалогу в об’єднаних громадах“. Учасником зібрання була головний спеціаліст відділу економічного прогнозування виконкому міської ради Наталія Троян.

19 листопада 2017 року

15 листопада, о 17 годині 02 хвилини, до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу за адресою: м.Пирятин, вул.Абаканська, 4. По приїзду на місце події було виявлено горіння внутрішньої частини груби на площі 2 квадратних метри. 

17 листопада 2017 року

Шановні працівники сільського господарства!

Традиційно наприкінці осені, коли польові роботи практично завершено, своє професійне свято відзначають працівники сільського господарства. Це свято тих, хто своєю нелегкою працею забезпечує полиці магазинів якісними українськими продуктами, а кожну родину – запашним хлібом.

17 листопада 2017 року

Сьогодні, 17 листопада, у міського голови відбулася нарада щодо організації харчування в загальноосвітніх навчальних закладах. Детально мова йшла про харчування у школі №4 та ліцеї.

17 листопада 2017 року

Для забезпечення економного споживання природного газу мешканцями багатоквартирних житлових будинків та економії коштів громадян при оплаті послуг з централізованого опалення Пирятинською міською радою було прийнято програми обладнання вузлами обліку теплової енергії та переведення на індивідуальне (поквартирне) опалення.

17 листопада 2017 року

Прийміть щирі вітання з нагоди Міжнародного дня студента. Напевне, для кожної людини найактивніші та найвеселіші часи в житті – це студентські роки. Роки кохання, роки звершень, роки змін, коли кожен день несе щось нове, свіже і невідоме.

17 листопада 2017 року

15 листопада Пирятинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з районним сектором Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання та апробації Міністерства Юстиції провів заняття з елементами тренінгу для молоді, засудженої до покарань не пов’язаних з позбавленням волі.  

16 листопада 2017 року

Пирятинська міська рада активно впроваджує реформу з децентралізації. Прикладом цього є міжмуніципальне співробітництво, в рамках якого реалізовано кілька проектів. Один із них - водозабезпечення в селах Олександрівка, Тарасівка, Калинів Міст та Прихідьки, - на етапі виконання.

16 листопада 2017 року

15 листопада вихованці Центру дитячої та юнацької творчості були запрошені  виступити на обласному семінарі-практикумі в м. Полтава із літературно-музично-спортивною композицією.

16 листопада 2017 року

Починаючи з 1994 року, 16 листопада в Україні відзначається День працівників радіо, телебачення та зв’язку. Адже саме цього дня 1924 року в Харкові вийшла в ефір перша передача українського радіо. Для місцевого телеканалу 16 листопада – це не лише професійне свято, а й день народження. Цього року ТРК „Пирятин“ виповнилося 25 років.

16 листопада 2017 року

Щиро вітаю із професійним святом! Телебачення та зв’язок у сучасному суспільстві відіграють надзвичайно важливу роль. Щодня тисячі пирятинців користуються вашими послугами: переглядають цікаві фільми, передачі, дізнаються останні новини із життя громади, спілкуються в Інтернеті. 

15 листопада 2017 року

Участь громади у прийнятті рішень - важливий напрямок діяльності органів місцевого самоврядування. З метою збільшення активності мешканців ОТГ у житі громади, Пирятинська міська рада є учасником проекту „Підтримка ролі громадськості в управлінні місцевим розвитком в Україні“, що реалізується Асоціацією малих міст України за фінансової підтримки американського Фонду Чарльза Стюарта Мотта.

15 листопада 2017 року

З метою ефективного впровадження реформи з децентралізації надзвичайно важливо сформувати якісний і дієвий План соціально-економічного розвитку громади. Тому 14 листопада відбулося засідання Робочої групи з підготовки проекту Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2018 рік. У засіданні взяли участь заступник міського голови Ігор Шикеринець, начальники та спеціалісти структурних підрозділів виконкому міської ради, керівники комунальних підприємств, голова освітянської комісії та директор Опорного закладу.

15 листопада 2017 року

14 листопада в Центрі громадського діалогу відбувся практичний семінар-тренінг „Основи сучасної медіаграмотності“, який провів експерт Полтавського центру розвитку місцевого самоврядування Юрій Ісаєв за підтримки Пирятинської міської ради. До участі у тренінгу були запрошені спеціалісти міської ради та працівники закладів освіти, які готують і публікують інформацію на сайті та офіційних сторінках навчальних закладів, а також представники засобів масової інформації.

14 листопада 2017 року

13 відбулося чергове засідання Творчої лабораторії відповідальних педагогів за виховну роботу у школах. Розглядалися питання щодо розвитку творчих та інтелектуальних здібностей учня, як спонукати самого школяра до творення власної особистості його ціннісних орієнтацій.

14 листопада 2017 року

В рамках проведення акції „Тиждень доброти“ Пирятинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та  молоді спільно з депутатом міської ради Аліною Мірошниченко за підтримки небайдужих людей надано допомогу родинам,  які перебувають в складних життєвих обставинах та потребують підтримки.

14 листопада 2017 року

13 листопада відділ освіти Пирятинської міської ради провів нараду для  керівників позашкільних навчальних закладів. Мова йшла про проблемні питання розвитку позашкільної освіти та залучення учнів до гурткової роботи при закладах загальної середньої освіти. 

14 листопада 2017 року

З метою охорони навколишнього природного середовища у приміщеннях Пирятинської міської ради облаштовано  4 пункти для  збору  відпрацьованих елементів живлення (батарейок). 

13 листопада 2017 року

11 листопада депутат міської ради Аліна Мірошніченко прозвітувала про діяльність перед жителями свого округу. За час депутатства вже вдруге проводить такий захід.

13 листопада 2017 року

13 листопада відбулася тридцята позачергова сесія Пирятинської міської ради сьомого скликання. На порядок денний було винесено 6 питань та Різне.

13 листопада 2017 року

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Члени комісії розглянули питання про внесення змін та доповнень до Програми утримання служби благоустрою КП „Каштан“ на 2017 рік. Мова йшла про збільшення Програми на 100 тисяч гривень на придбання запасних частин. Комісія рекомендувала внести зміни до Програми. 

13 листопада 2017 року

11 листопада в районному будинку культури було весело і гамірно. Сюди з 14 населених пунктів Полтавської області з’їхалися 78 учасників відбіркового туру обласного телешоу естрадної пісні і танцю „Естрадна веселка-2017“ імені Володимира Прокопенка. Серед учасників 11 з Пирятина.

12 листопада 2017 року

Продовжується реалізація проекту міжмуніципального співробітництва з водозабезпечення. Нині тривають роботи із прокладання водогону у селі Тарасівка Гребінківського району. Згідно з проектом там буде укладено 400 метрів нової труби.

12 листопада 2017 року

Пирятинська міська рада продовжує реалізацію Проекту Академії  Фольке Бернадотта, який фінансується Шведським агенством з міжнародного розвитку SIDA „Місцеве самоврядування та верховенство права в Україні“.

12 листопада 2017 року

Два роки поспіль, 11 листопада,  у Пирятині проходить турнір з особистої першості Полтавської обласної організації ВФСТ „Колос“ з шахів пам’яті Надії Шамфарової. Цього року участь у змаганнях взяли 54 спортсмени з Полтавської, Чернігівської та Сумської областей. Серед них 13 з міста Пирятина і двоє з району.

11 листопада 2017 року

9 листопада в Пирятинській міській раді відбулася зустріч з представником ГО „Бюро соціальних та політичних розробок“ Маріанною Капінус в рамках проекту „Сильна місцева громада – Соціальна місцева громада“ за підтримки Представництва дитячого фонду ООН (INICEF) в Україні. Метою участі у проекті Пирятинської міської ради є покращення діяльності об’єднаної територіальної громади у соціальній сфері, отримання методичної та технічної підтримки.

11 листопада 2017 року

10 листопада відбулися засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку і підприємництва та спільне засідання профільних комісій. Депутати обговорили та узгодили проекти рішень, що виносяться на позачергову сесію міської ради 13 листопада.

10 листопада 2017 року

10 листопада у Пирятинській міській раді відбувся практичний семінар з питань енергоефективності та енергозбереження для керівників та завідувачів господарств об’єктів бюджетної сфери.

10 листопада 2017 року

9 листопада відділом освіти Пирятинської міської ради на базі Пирятинського ліцею проведено навчання з охорони праці та безпеки життєдіяльності для адміністрації закладів освіти Пирятинської об’єднаної територіальної громади.

10 листопада 2017 року

9 листопада Пирятинський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з небайдужою сім’єю з міста Пирятина надав допомогу родині з села Олександрівки, яка опинилися в складних життєвих обставинах. Передано посуд, теплі ковдри, пледи, подушки, 2 шафи, диван, ліжко та 2 тумбочки.

10 листопада 2017 року

Традиційно восени проводяться господарчі роботи на при­садибних ділянках та подвір’ях приватних будинків, або дач. Збираються та спалюються сухі гілки, листя та сміття. Саме в цей період різко зростає вірогідність виникнення пожежі. Залишене без нагляду вогнище, при наявності вітру та легкозаймистих матеріалів, в лічені хвилини може охопити велику територію. Виникає необхідність  своєчасних обкосів територій та будівель, недопущення накопичення сухого травостою - швидкого розповсюджувача вогню. 

10 листопада 2017 року

9 листопада в Пирятині відбувся семінар „Державна політика та нормативне регулювання у сфері надання адміністративних послуг“ для керівників центрів надання адміністративних послуг Полтавської області. Навчання проводилося за ініціативи Полтавського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій спільно з Полтавським центром розвитку місцевого самоврядування за підтримки Програми U-LEAD з Європою.

9 листопада 2017 року

8 листопада під час засідання виконкому міської ради було порушено питання щодо будівництва на вулиці Південна цеху для змішування мінеральних добрив. Член виконкому міської ради Віктор Бугайов зазначив, що в місті поширюється інформація, що „Баришівська зернова компанія“ незаконно будує екологічно небезпечний об’єкт.

9 листопада 2017 року

Щиро та сердечно вітаю із професійним святом. Недарма з 2014 року в Україні День працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначається 9 листопада, в День української писемності та мови. Адже культура та мова – це найбільші надбання кожного народу. А працівники культури - це ті, хто відроджує духовні скарби нації, дбає про розвиток культурної спадщини нашого краю та примножує українські традиції.

8 листопада 2017 року

6 листопада заступник міського голови Ігор Шикеринець, виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Анна Тристан, головний спеціаліст із соціальних питань Анастасія Колос взяли участь у Форумі місцевого самоврядування з обговорення фінансування та реформування соціальної сфери: освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, організований Асоціацією міст України в рамках проекту USAID „Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні (ПУЛЬС)“. 

8 листопада 2017 року

Рішенням двадцять третьої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання від 31 травня 2017 року № 113 було затверджено міську програму „Шкільна парта - 2017 - 2019“. 

8 листопада 2017 року

8 листопада відбулося чергове засідання виконкому міської ради. На порядок денний було винесено 10 питань.

8 листопада 2017 року

4-5 листопада виконуюча обов’язки начальника відділу освіти Пирятинської міської ради Анна Тристан пройшла навчання в ІІ сесії програми для педагогів Liberal Arts „Знання. Мислення. Цілісність“, організованій Українською академією лідерства. 

8 листопада 2017 року

7 листопада в Міжнародному виставковому центрі міста Києва відбулась конференція “Енергоефективність та відновлювані джерела енергії: сьогодення та перспективи”, яку проводили Асоціація з енергоефективності та енергозбереження під егідою Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та за підтримки Угоди Мерів та GIZ в рамках XIІІ Міжнародного конгресу „Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства“.

8 листопада 2017 року

Цього року пріоритетним напрямком роботи міської ради є заходи з енергозбереження. Тому в навчальних закладах Пирятинської ОТГ було замінено вікна та двері на енергоефективні. В ліцеї встановлено 7 дверей та понад 50 вікон: в обох спортивних залах та роздягальнях, майстерні і лабораторії класу хімії.

7 листопада 2017 року

Сьогодні, 7 листопада, в Пирятині відзначали подвійне свято: 50-річчя районного будинку культури і День працівників культури  та майстрів народного мистецтва.

7 листопада 2017 року

7 листопада відбулося засідання Погоджувальної ради міської ради. На зібранні було узгоджено перелік проектів рішень, що виноситимуться на позачергову сесію 13 листопада.

6 листопада 2017 року

6 листопада відбулося засідання робочої групи по реалізації проекту міжмуніципального співробітництва з водозабезпечення. Нещодавно було придбано необхідне обладнання для прокладання нових ліній  водогону в селах Олександрівка, Калинів Міст, Прихідьки, Тарасівка. Тому члени робочої групи обговорювали обсяг робіт, який потрібно виконати найближчими днями для успішної реалізації проекту.

6 листопада 2017 року

Сьогодні, 6 листопада, міський голова провів особистий прийом громадян. Відтепер, для зручності громадян, подібні заходи будуть відбуватися в Центрі надання адміністративних послуг.

6 листопада 2017 року

Минулого тижня вихованці Пирятинської дитячо-юнацької спортивної школи повернулися із Молдови, де проходив Чемпіонат Європи з боротьби сумо. У змаганнях брали участь 280 спортсменів з різних країн, серед них 7 пирятинців.

6 листопада 2017 року

3 листопада у Пирятинській міській об’єднанній територіальній громаді, в рамках проекту „Енергоефективність та енергетичний менеджмент в об’єднаних територіальних громадах”, що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за дорученням уряду Німеччини спільно з „U-Lead з Європою“, відбувся практичний семінар-навчання „Енергоефективнісмть та енергоменеджмент для об’єднаних територіальних громад“.

6 листопада 2017 року

У рамках проекту Дай руку Першокласнику!" 02.11.2017 року Пирятинський ліцей гостинно приймав майбутнiх першокласникiв - вихованцiв ДНЗ Берiзка", Сонечко",Ромашка", Пролiсок"Червона шапочка".

У дружньому колi спiлкувалися та розважалися хлопчики i дiвчатка разом iз вихователями та учителями ліцею - Клименко Л.I. та Хижняк I.Г. Кожен iз малюкiв отримав масу задоволення та подаруночок на згадку.

4 листопада 2017 року

Відбулася надзвичайна подія у житті нашого міста та району - 50 років виповнилося Пирятинському краєзнавчому музею.

3 листопада 2017 року

3 листопада у великій залі адмінбудинку зібралися працівники соціальної сфери, щоб відзначити своє професійне свято.

3 листопада 2017 року

Вже традиційно, у першу неділю листопада в Україні  відзначають День працівника соціальної сфери

2 листопада 2017 року

02 листопада відбулося засідання координаційної ради з питань громадського бюджету, на якому підрахували кількість голосів, а також визначили переможців гоосування, проектні пропозиції яких будуть реалізовуватися за рахунок коштів громадського бюджету (бюджету участі) у 2018 році.

2 листопада 2017 року

Відділ муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту виконкому міської ради здійснює супровід реалізації заходів проекту міжмуніципального співробітництва з Асоціацією органів місцевого самоврядування „Асоціація об’єднаних територіальних громад“ в рамках програми фонду Ради Європи „Підвищення якості водозабезпечення територіальних громад“.

2 листопада 2017 року

1 листопада делегація фахівців та депутатів Пирятинської міської ради відвідала Білозірську об’єднану територіальну громаду Черкаського району Черкаської області. Поїздку здійснено з метою обміну досвідом наших громад, об’єднаних тим, що вони одними з перших в Україні пішли шляхом впровадження реформи з децентралізації влади, місцевого самоврядування, мають певні здобутки у своїй діяльності.

2 листопада 2017 року

Шкільна медіація у різних її формах поширена в усьому світі, країни на всіх континентах об’єднані спільними цінностями шкільної медіації. Відбуваються міжнародні конференції з обміну досвідом роботи шкільних центрів медіації. Відділ освіти Пирятинської міської ради підтримує усі починання юних медіаторів та їх керівників Шкільних служб порозуміння. 1 листопада ,відбулося засідання відповідальних за медіацію у школах міста. 

1 листопада 2017 року

Як вже повідомлялося раніше виконавчий комітет розпочав роботу по впровадженню Єдиних вимог (стандарту) до якості обслуговування відвідувачів центрів надання адміністративних послуг. Які стандарти якісного обслуговування? Як повинен вести себе адміністратор при спілкуванні з клієнтом? Як повинні взаємодіяти між собою працівники виконавчого комітету?  Як діяти в нестандартних або конфліктних ситуаціях під час обслуговування? Які створити умови, щоб громадяни від вас виходили задоволені результатом? Як змінити філософію та застосувати найкращі практики співпраці представників органів влади та громадян? Як цього досягти команді? На ці та інші  питання давали відповідь під час навчання, проведеного керуючим справами виконкому Ларисою Кочур та адміністраторами Центру надання адміністративних послуг.

1 листопада 2017 року

У Полтавському обласному центрі естетичного виховання учнівської молоді підведено підсумки обласного конкурсу мініатюр серед педагогів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва позашкільних навчальних закладів. У цьому році тема  конкурсу – "Орнамент – етнічний код полтавського краю".

Для участі у Конкурсі подали заявки 88 педагогів з 28 позашкільних навчальних закладів області. Журі, до складу якого входили члени Національної спілки майстрів народного мистецтва України, працівники освіти, відзначили творчий підхід до виконання завдань. Педагоги Пирятинського Центру дитячої та юнацької творчості теж  були учасниками конкурсу та посіли призові місця.

1 листопада 2017 року

Виконавчий комітет Пирятинської міської ради оголошує конкурс на заміщення вакантної посади директора Пирятинського ліцею Пирятинської міської ради Полтавської області.

1 листопада 2017 року

30 жовтня в клубі громадського діалогу відбувся семінар по проекту „Запуск регіонів: планування і менеджмент“, який здійснюється Українським інститутом міжнародної політики у партнерстві з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України за підтримки Національного Фонду Підтримки Демократії (NED). 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua