Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 листопада 2017 року 21:06

В Пирятинській ОТГ планують підтримувати народжуваність

27 листопада відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту. Обговорювалися проекти рішень, які виносяться на сесію міської ради.

Розглянуто питання про затвердження Програми підтримки народжуваності у Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2018 рік. Попередньо пропонувалася підтримка породіль, які народжуватимуть в Пирятинському пологовому відділенні. Але юристи зазначили, що такий підхід носить елементи дискримінації. Тому було вирішено допомагати всім жителям Пирятинської ОТГ, в яких народжуються дітки.

Розглядалися різні варіанти допомоги: грошима та речами. Як сказала Аліна Мірошніченко, родини, в яких народилися немовлята, в перший місяць найбільше потребують саме коштів. Тому поки що зупинилися на виплаті грошової допомоги.

Обговорили депутати і зміни до Програми культурно-мистецьких заходів на 2017 рік. Зокрема, придбання штучної ялинки, ілюмінації та огорожі. Начальник відділу економічного прогнозування Наталія Троян проінформувала про результати опитування серед жителів громади. Більшість, а це понад 70% опитаних, проголосували за придбання і встановлення такої ялинки. Окремі громадян запропонували прикрашати живу ялинку, що росте на Майдані. Цю пропозицію відхилили, оскільки водити хороводи біля Вічного Вогню недоречно. Крім того, можна пошкодити живу рослину. В результаті обговорень комісія рекомендувала затвердити зміни до Програми та винести питання щодо її фінансування на бюджетну комісію.

Присутні розглянули питання щодо розміру вартості харчування дітей в дошкільних навчальних закладах на 2018 рік. Нині вартість харчування складає 25 гривень, з них батьківська доплата 15 грн. Начальник бухгалтерського відділу та звітності Ірина Цюра зазначила, що протягом 9 місяців поточного року розроблений раціон вкладався в дану суму. Але з жовтня ціни на продукти харчування зросли, і вже зараз почалися відхилення. Тому було запропоновано підвищити вартість до 30 грн., з них батьківська доплата становитиме 18. Також зауважили, що було проведено анкетування батьків вихованців ДНЗ „Ромашка“. Більшість не проти підвищення. Члени комісії підтримали пропозицію і рекомендували винести питання на бюджетну комісію, а також провести опитування батьків у решті дошкільних навчальних закладах.

Крім цього, депутати заслухали інформацію про стан будівництва антивандальних спортивних майданчиків. З цього приводу виступив директор КП „Каштан“ Віталій Скочко, який сказав, що реалізація цього проекту на етапі виконання. Депутати взяли інформацію до відома та рекомендували закінчити роботи до 5 грудня. Також взяли до відома інформацію стосовно огорожі навколо спортивного майданчика школи № 1. Огорожа вже придбана, а встановлення відбудеться вже навесні. Придбання снігозбиральних машин для штучних майданчиків школи №4 та Опорного закладу буде здійснено, як тільки техніка надійде в магазин.

Також обговорили питання щодо виділення коштів на встановлення шведських стінок в спортзалі ліцею. Заслухавши начальника відділу управління комунальною власністю Тараса Ільченка, депутати рекомендували виділити кошти та винести дане питання на бюджетну комісію.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua