Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 листопада 2023 року
30 листопада 2023 року

Міський голова Андрій Сімонов взяв участь у засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва Полтавської області.

Офіс створений за ініціативи Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України та має на меті розвиток взаємодії місцевих і регіональних влад із міжнародними партнерами, які прагнуть співпрацювати на рівні області й територіальної громади.

30 листопада 2023 року

У Пирятинській громаді розпочала роботу мобільна соціальна служба центру надання соціальних послуг.

Послуги мобільної служби здійснюються на базі спецавтомобіля, який наша громада – одна з чотирьох в області, отримала в рамках проєкту ПРООН в Україні “EU4Recovery-Розширення можливостей громад в Україні” за фінансової підтримки ЄС. Авто обладнане інструментами для задоволення різних потреб маломобільних груп населення та жителів віддалених сіл.

30 листопада 2023 року

Фахівці Українського інституту національної пам’яті підготували Збірник матеріалів, рекомендацій і документів щодо виконання вимог Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

 

29 листопада 2023 року

Відповідно до регламенту, виконавчим комітетом схвалено, а сесією прийнято рішення щодо внесення змін до діючих цільових програм. З метою ефективного використання бюджетних коштів значна частина цих змін проведена в межах перерозподілу вже виділеного фінансування.

29 листопада 2023 року

29 листопада 2023 року, о 13:00, скликається шістдесят четверта сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій, причетні до розгляду питань порядку денного.

 

28 листопада 2023 року

Проведенням засідань депутатських комісій з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності і комісії з питань земельних відносин та охорони природи завершилася підготовка до чергової сесії міської ради.

28 листопада 2023 року

29 листопада, о 10.00 год, у великій залі адмінбудинку відбудеться чергове засідання виконавчого комітету міської ради.

26 листопада 2023 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 27 по 1 грудня, з 8:00 до 17:00.

 

25 листопада 2023 року

Щороку наприкінці осені українців об’єднує важка дата – в четверту суботу листопада ми вшановуємо пам'ять українців, які стали жертвами нелюдського тотального знищення голодом.

День пам’яті жертв голодоморів – день, коли ми згадуємо всіх, чиє життя обірвалося в муках під час одного з трьох голодоморів, організованих радянською владою, аби фізично знищити найпрацьовитішу націю, яка живе на найродючіших землях Європи!

 

24 листопада 2023 року

Міський голова Андрій Сімонов вручив ордер на тимчасове вселення у житло – 2-кімнатну квартиру у Великій Кручі, ще одній родині з числа внутрішньо переміщених осіб.

24 листопада 2023 року

Вихованці зразкового аматорського хореографічного колективу «Флеш» взяли участь у Міжнародному конкурсі-фестивалі мистецтв «Dance-Vocals Class», який відбувся в столиці. Пирятинські танцюристи представили два номери і обидва завоювали призові місця.

 

23 листопада 2023 року

Відбулося засідання профільної депутатської комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв`язку та сфери послуг.

За участі ініціативної групи пирятинців та представників АТ "Лубнигаз" було детально опрацьовано звернення депутатів Пирятинської міської ради до Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо відсутності дієвого механізму обліку споживання газу та якості надання послуг оператором газорозподільних систем АТ „Лубнигаз“.

23 листопада 2023 року

Після вдалого виступу на Чемпіонаті з сумо у Луцьку збірна команда Пирятинської громади у складі трьох вихованців ДЮСШ взяла участь у Чемпіонаті Європи з сумо у Швейцарії.

 

22 листопада 2023 року

Пирятинська громада знову в жалобі – сьогодні в місті в останню путь провели Захисника Артура Шаповала. Після тяжкого поранення, отриманого поблизу Бахмута на початку жовтня, він пішов із життя у військовому шпиталі 18 листопада.

21 листопада 2023 року

Війна продовжує наносити криваві та болючі рани від втрат життів українських воїнів… Трагічна звістка про смерть Захисника знову надійшла до Пирятинської громади: 18 листопада у військовому шпиталі міста Немирів на Вінничині обірвалося життя Артура Шаповала.

21 листопада 2023 року

Шановні пирятинці!

21 листопада – День Гідності та Свободи! День, який демонструє всьому світу, що для українців гідність та свобода – це найвищі цінності, заради яких ми готові віддавати життя.

Десять років тому, 21 листопада 2013 року, українці вийшли на Майдан Незалежності відстоювати європейський напрямок розвитку України, почавши тим самим відлік нової держави. 

20 листопада 2023 року

Розпочалася підготовка до чергової сесії Пирятинської міської ради. Сьогодні відбулися засідання двох депутатських комісій, на яких опрацьовано проєкти рішень відповідно до профільного спрямування.

Зокрема, депутати комісії з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності проаналізували запропоновані розробниками зміни до діючих програм медичної галузі, соціального захисту, фізичної культури.

20 листопада 2023 року
19 листопада 2023 року

Відбувся традиційний 8-й відкритий Чемпіонат області з шахів присв’ячений памяті пирятинки, кандидата у майстри спорту з шахів Надії Шамфарової. У змаганнях взяли участь 50 спортсменів з Полтавщини, Чернігівщини та Київщини.

 

19 листопада 2023 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 20 по 25 листопада, з 8:00 до 17:00.

 

19 листопада 2023 року

Щиро вітаю вас із професійним святом!

З давніх-давен Україна славиться добрими, талановитими та працьовитими людьми, які понад усе шанують славні традиції свого народу та постійно дбають про землю. Ви обрали справою свого життя працю в аграрній сфері та становите міцний осередок трудівників, які забезпечують людей найнеобхіднішим для життя.

 

18 листопада 2023 року
18 листопада 2023 року

18 листопада - День сержанта. Свято відзначається з 2019 року, відколи в ЗСУ почалася реформа сержантського складу.

В сучасному українському війську роль сержанта суттєво інша, ніж це було раніше: зараз це – лідер і наставник для підлеглих. Молодший командир, здатний брати на себе відповідальність та, за потреби, замінити командира підрозділу.

 

18 листопада 2023 року
18 листопада 2023 року

19 листопада своє професійне свято відзначатимуть люди однієї з найважливіших та найпотрібніших професій - ті, хто справою свого життя обрав роботу в аграрній галузі. 

Пирятинщина - край славних сільськогосподарських традицій та земля кращих трудівників-аграріїв.

 

17 листопада 2023 року

Естонська рада у справах біженців в Україні оголошує про відкриття п’ятого відбору на участь у «Програмі розширення можливостей жіночого підприємництва в Україні» для жінок з Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей.

 

17 листопада 2023 року

Сьогодні працювали позачергові виконком та сесія Пирятинської міської ради. Оперативне зібрання колегіальних органів зумовлене необхідністю додаткового фінансування програми підтримки Збройних Сил України. Також прийняті рішення щодо передачі спеціального обладнання військовим підрозділам. Відповідні зміни унесено до бюджету Пирятинської громади, попередньо схвалені виконкомом міської ради.

У громаді відновлено вуличне освітлення!

17 листопада 2023 року, о 13:00, скликається шістдесят третя позачергова сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій, причетні до розгляду питань порядку денного.

 

17 листопада 2023 року

Щиро вітаю зі святом, яке для кожного з нас є щасливою сходинкою до вершин знань й самоствердження, - з Днем студента!

Студентський вік – особливий час, вирішальний та важливий етап розвитку особистості.

 

15 листопада 2023 року

Голова громади Андрій Сімонов з 13 по 15 листопада бере участь німецько-українській конференції муніципальних партнерств, яка проходить у Лейпцигу під гаслом „Спільно для Європи: солідарність, відбудова, перспективи на майбутнє“. Конференція проходить під патронатом Федерального президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера.

14 листопада 2023 року

Мати домашнього улюбленця — дуже класно! Однак слід пам'ятати, що це ще й велика відповідальність.

Дотримуватися правил безпечного поводження з домашніми тваринами легко, просто пам'ятай правила поведінки з іншими людьми!

 

13 листопада 2023 року
КП "Екосервіс-2022" провело екологічну акцію «Мрій та Дій» для закладів освіти Пирятинської громади. Протягом двох тижнів учасники освітнього процесу активно збирали пластик, який передали на підприємство.
У підсумку загальна вага зібраного всіма навчальними закладами пластику становить 958 кг, це близько 27000 тисяч пластикових пляшок.
13 листопада 2023 року

Стартували ігри Чемпіонату Пирятинської громади з міні-футболу. У змаганнях беруть участь 7 команд.

13 листопада 2023 року

Цими вихідними у Лазірках проходила відкрита обласна спартакіада з рекреаційних видів спорту. У змаганнях взяли участь команди осіб з інвалідністю Полтавської області. Пирятинську громаду представляли 6 дітей, а також 6 дорослих, які є членами Пирятинської районної організації інвалідів СОІУ.

 

13 листопада 2023 року

У Полтавському спортивному ліцеї з посиленою фізичною підготовкою презентували новий проєкт «Шкільні ліги Полтавщини». Спортивні учнівські змагання з семи видів спорту розпочнуться в громадах уже в цьому навчальному році.

 

13 листопада 2023 року

Щороку Пирятинська міська рада проводить дитячий інклюзивний фестиваль «Казкові мрії». Цей рік не став виключенням. Захід відбувся онлайн.

30 учасників із Канева, Кременчука, Вінниці, Семенівки, Пирятина,Одещини та навіть з Грузії надіслали свої відео, де демонстрували свою творчість і таланти. Діти представили свої роботи у номінаціях: художнє читання, естрадний і народний вокал, хореографія і театральне мистецтво.

 

12 листопада 2023 року

Сьогодні Пирятин у жалобі – в останню дорогу проводжали Героя-захисника Олексія Шевченка. Ворожий обстріл забрав молоде життя 8 листопада у Запорізькій області.

 

10 листопада 2023 року

Трагічна звістка про загибель земляка сколихнула Пирятинську громаду – 8 листопада внаслідок мінометного обстрілу населеного пункту Вербове Пологівського району Запорізької області загинув пирятинець Олексій Шевченко.

Народився він 2 червня 1996 року у Пирятині. Упродовж 2002-2013 років здобував освіту у Пирятинському ліцеї. Паралельно навчався у Дитячо-юнацькій спортивній школі, отримував спортивні перемоги на змаганнях районного та обласного рівнів. Далі вступив до Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, здобув фах вчителя фізичної культури.

 

10 листопада 2023 року

Завдяки налагодженим партнерським стосункам міського голови Андрія Сімонова з обласною організацією Червоного Хреста, Пирятинська громада отримала два нові генератори, потужністю 30 кВт кожен.

Генератори будуть передані в користування двом сільським комунальним підприємствам – КП "Новомартиновицьке" та КП "Вікторійське джерело".

10 листопада 2023 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 13 по 17 листопада, з 8:00 до 17:00.

 

9 листопада 2023 року

Голова громади Андрій Сімонов перебуває у складі української делегації на Конференції мерів міст ACT NOW 2023, яка проходить у Брюсселі під назвою „Незламний дух: Розширення можливостей місцевого демократичного врядування для відновлення України“

9 листопада 2023 року

Відбулися позачергові засідання колегіальних органів міської ради – сесії та виконавчого комітету.

На початку засідання виконавчого комітету заступник начальника Другого відділу РТЦК та СП Віталій Пономаренко передав Орден "За мужність" ІІІ ступеня, яким посмертно нагороджений житель нашої громади Владислав Савченко, матері загиблого Захисника Ніні Михайлівні.

9 листопада 2023 року

Кожен з батьків, навіть у такі складні часи, прагне, аби їхні діти не лише навчалися шкільним наукам, а й всебічно розвивались, знаходили улюблені заняття та вдосконалювали свої таланти.

У Пирятинській громаді діти мають змогу обрати справу до душі у позашкільних закладах та закладі культури: центрі дитячої та юнацької творчості, дитячо-юнацькій спортивній школі та школі мистецтв.

Сьогодні розпочинаємо цикл матеріалів, в яких покажемо, де і чим можуть займатися юні жителі нашої громади.

 

9 листопада 2023 року

09 листопада 2023 року, о 13:00, скликається шістдесят друга позачергова сесія Пирятинської міської ради восьмого скликання.

На сесію запрошуються депутати Пирятинської міської ради, Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, керівники та представники комунальних підприємств, установ, організацій, причетні до розгляду питань порядку денного.

 

9 листопада 2023 року

Шановні працівники культури, майстри народного мистецтва!

Щиро вітаю з Всеукраїнським днем працівників культури та майстрів народного мистецтва всіх, хто присвятив себе благородній справі – зберігати, розвивати і відтворювати безцінні духовні скарби нашого народу!

8 листопада 2023 року

09 листопада, о 10.00 год, у великій залі адмінбудинку відбудеться чергове засідання виконавчого комітету міської ради

7 листопада 2023 року

Міський голова Андрій Сімонов підписав Меморандум про співробітництво між Пирятинською міською радою та ГО «Інноваційні соціальні рішення», яким передбачається партнерство у реалізації проєкту «WE ACT II: Діємо задля жінок та їхніх можливостей» на території громади.

Проєкт покликаний посилити економічну спроможність жінок, що постраждали від війни, зокрема, внутрішньо переміщених осіб (ВПО), жінок з інвалідністю, постраждалих від гендерно зумовленого та домашнього насильства, жінок, що опинились в складних життєвих обставинах.

 

7 листопада 2023 року

Благоустрій населених пунктів громади – важливий і системний напрямок діяльності муніципалітету. З метою створення комфортних умов для відвідувачів дитячих майданчиків, цієї осені проведено заходи з їх озеленення.

7 листопада 2023 року

Очищення димоходів та печей від сажі потрібно проводити перед початком, а також протягом усього опалювального сезону. Зокрема:

  • опалювальних печей періодичної дії на твердому та рідкому паливі - не рідше одного разу на три місяці;
  • печей безперервної дії - не рідше одного разу на два місяці;
  • кухонних плит та кип’ятильників – один раз на місяць.

 

6 листопада 2023 року
6 листопада 2023 року
Чергова партія військового обладнання, вартістю 2 мільйони гривень, готова для передачі нашим захисникам! 
Реагуючи на запити військових, проведено закупівлю необхідних технічних засобів, які допоможуть у боротьбі з ворогом. 
6 листопада 2023 року

Жителька села Замостище Пирятинської громади Віра Сокур сьогодні відзначає 90-річчя.

З поважною датою ювілярку привітав секретар міської ради Сергій Пазюк. "Щиро вітаю з ювілейним днем народження та дякую за довгі роки праці на теренах нашої громади", - відзначив він.

6 листопада 2023 року

В Україні щороку діагностують декілька тисяч випадків гепатиту А - вірусної інфекції, яка передається через контакт із забрудненими руками, їжею або водою. Ця хвороба є досить поширеною в країнах, що розвиваються, зокрема, в містах з недостатньо розвиненою інфраструктурою водопостачання та поганою санітарією.

Гепатит А — це спричинене вірусом гепатиту А захворювання, що вражає печінку. Його також називають хворобою Боткіна. Це захворювання може мати як легкий, так і важкий перебіг.

 

5 листопада 2023 року
Сьогодні професійне свято відзначають працівники соціальної сфери - люди, які справою свого життя обрали надання допомоги тим, хто її потребує! Напередодні працівники Пирятинського центру надання соціальних послуг та будинків-інтернатів, які працюють на території громади, приймали вітання від керівництва муніципалітету.
Кращі фахівці отримали заслужені відзнаки. 
5 листопада 2023 року
Шановні працівники соціальної сфери!
Щиро вітаю вас з професійним святом!
День працівників соціальної сфери – це свято тих, хто постійно опікується проблемами людей, допомагає їм, забезпечує особливі потреби. Ваша праця сповнена милосердям і теплом, а вашу чуйність відчувають широкі верстви населення: пенсіонери та інваліди, діти-сироти, малозабезпечені й багатодітні сім’ї, у часи війни – ще й внутрішньо переміщені особи – люди, які, залишившись без власних домівок і прихистку, рятуються у нашому місті від бойових дій та окупації. 
5 листопада 2023 року

У зв’язку із проведенням робіт у мережах АТ «Полтаваобленерго» можливі тимчасові перерви в електропостачанні споживачів з 6 по 10 листопада, з 8:00 до 17:00.

 

4 листопада 2023 року

Інтенсивними темпами йде будівництво модульного укриття для Великокручанської гімназії. Роботи виконуються за кошти бюджету громади – їх вартість становить 3,790 мільйона гривень. 

2 листопада 2023 року

У населених пунктах громади проводяться роботи із ремонтів та прокладання мереж водовідведення.

Зокрема, вже завершено підключення дитячого садка "Червона Шапочка" до каналізаційної мережі міста. Паралельно із цими роботами проведено підключення модульної вбиральні, яку облаштовують на території стадіону "Ювілейний". 

1 листопада 2023 року

Ще один новий шкільний автобус поповнив автопарк закладів освіти Пирятинщини! Автобус, придбаний за рахунок співфінансування бюджету громади та державної субвенції, буде підвозити учнів із Харківець та Дейманівки до міського ліцею №4.

1 листопада 2023 року

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства України реалізують ініціативу з надання аграріям мінеральних добрив для забезпечення продовольчої безпеки України. Завдяки підтримці уряду США українські фермери, які мають в обробітку від 5 до 500 га, отримають мінеральні добрива (карбамід) від 1 до 2 тонн на 1 господарство для внесення під ярі зернові та олійні культури в сезоні 2024 року.

 

1 листопада 2023 року

Лубенське районне управління ГУ ДСНС України у Полтавській області наводить детальний дані виникнення пожеж та загибелі на них людей в Пирятинській територіальній громаді з початку 2023 року.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua