Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
23 листопада 2023 року 09:17

Працювала депутатська комісія

Відбулося засідання профільної депутатської комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв`язку та сфери послуг.

За участі ініціативної групи пирятинців та представників АТ "Лубнигаз" було детально опрацьовано звернення депутатів Пирятинської міської ради до Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо відсутності дієвого механізму обліку споживання газу та якості надання послуг оператором газорозподільних систем АТ „Лубнигаз“. Секретар міської ради Сергій Пазюк проінформував, що до міської ради надійшло звернення від жителів громади, під яким підписалося понад 500 пирятинців, щодо недоброякісної роботи АТ "Лубнигаз". Люди розповідають про випадки завищених сум у платіжках, які отримують споживачі, нарікають на неналежне проведення технічного обслуговування приладів тощо. Пирятинці надіслали листи у відповідні органи та звернулися до міської ради, аби заручитися підтримкою депутатів у вимогах розірвати договір з "Лубнигаз" та визначити іншого надавача послуг на території громади. Представники АТ "Лубнигаз" надавали роз`яснення та обіцяли провести аналіз претензії кожного, хто звернувся зі скаргою. В результаті обговорення члени профільної комісії одноголосно проголосували за винесення на розгляд чергової сесії даного звернення.

Окрім цього, комісією розглянуто проєкти рішень щодо внесення змін до діючих програм комунального профілю.

Програму покращення благоустрою Пирятинської міської територіальної громади на 2023 рік планується дофінансувати на 903,7 тисячі гривень: зокрема 250 тисяч гривень планується довиділити на матеріали для ремонту системи вуличного освітлення, 400 тисяч гривень – на оплату електроенергії для вуличного освітлення.

Підтримано зміни до Програми утримання об’єктів комунальної власності на загальну суму 387 тисяч гривень: кошти передбачаються на придбання будматеріалів для проведення ремонтів у закладах комунальної власності та оплату енергоносіїв.
Всі проєкти рішень, опрацьовані комісією, рекомендовані до розгляду на бюджетній комісії та черговій сесії міської ради, засідання якої відбудеться 29 листопада.  

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua