Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 листопада 2023 року 15:36

Відбулися чергові засідання сесії міської ради та виконавчого комітету

Відбулися чергові засідання сесії міської ради та виконавчого комітету.

Відповідно до регламенту, виконавчим комітетом схвалено, а сесією прийнято рішення щодо внесення змін до діючих цільових програм. З метою ефективного використання бюджетних коштів значна частина цих змін проведена в межах перерозподілу вже виділеного фінансування.

Зокрема, невикористані з ряду заходів Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення кошти в сумі 74,4 тисячі гривень перерозподілено на надання одноразової матеріальної допомоги особам пільгової категорії та сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах.

По програмі підтримки КП "Готель "Пирятин" зекономлені 185 037 гривень з заробітної плати з нарахуваннями перерозподілено на оплату комунальних послуг у закладі.

Розподілено 10 780 931 гривень коштів бюджету громади:
2,850 мільйона гривень передбачено на виготовлення трьох робочих проєктів – на будівництво нової амбулаторії сімейної медицини у Пирятині та на спорудження двох укриттів у міських ліцеях №4 та №6
1,362 мільйона гривень з бюджету громади виділено на Програму розвитку та підримки Пирятинської лікарні: 600 тисяч гривень – на медикаменти, 72 тисячі гривень – на встановлення вікон, 690 тисяч гривень – на оновлення матеріально-технічної бази закладу
100 тисяч гривень – на Програму розвитку та підтримки ЦПМСД
710 тисяч гривень – на оплату електроенергії та ремонт системи вуличного освітлення у громаді
500 тисяч гривень – на будівництво водозабірного вузла та ділянки водопровідної мережі по вулиці Урожайній у Пирятині
387 тисяч гривень – на Програму утримання об`єктів комунальної власності: на придбання та встановлення лічильника обліку теплової енергії для КП "Райдуга", на закупівлю будматеріалів для облаштування поліцейської станції у Вікторії, на оплату енергоносіїв у комунальних закладах громади
383 тисячі гривень – на фінансування заходів програми "Питна вода"
818 тисяч гривень – на потреби закладів освіти, в тому числі: придбання засобів навчання для обладнання кабінетів по програмі "Нова українська школа", придбання будматеріалів для ремонту системи теплопостачання Теплівської школи, придбання плитки для облаштування сховища у Великокручанській школі, придбання вантажного учбового автомобіля для ліцею №4, шин для шкільного автобуса
109,5 тисячі гривень – на програму культурно-мистецьких заходів
90 тисяч гривень – на придбання будматеріалів для поточного ремонту філій КГЦ.

Сесією прийнято звернення до Кабінету Міністрів України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо відсутності дієвого механізму обліку споживання газу та якості надання послуг оператором газорозподільних систем АТ „Лубнигаз“. На розгляді цього питання були присутні його ініціатори – жителі громади. Вони озвучили свої думки і пропозиції, що були враховані при остаточному формуванні звернення.

Депутати разом з міським головою обговорили негативно проведену роботу щодо розчищення снігу у громаді. Андрій Сімонов запевнив, що висновки винесено – вжиті організаційні заходи, які поліпшать цю роботу надалі. Будуть укладені договори з підприємствами, техніку яких долучатимуть до розчищення снігу за інтенсивних снігопадів.

Відповідні рішення сесії прийнято з ряду земельних питань.

Виконавчим комітетом затверджено тарифи з водопостачання для двох комунальних підприємств – КП "Березоворудське-2016" та КП "Вікторійське джерело". По обох підприємствах у 2024 році продовжуватимуть діяти тарифи цього року.

Прийнято рішення виконкому щодо встановлення „лежачих поліцейських“ та відповідних дорожних знаків на перехресті вулиць Європейської та Перемоги. Також прийнято рішення щодо одностороннього руху на відрізку вулиці Зоряної: між вулицями Соборною та Музейною. Відповідно до прийнятого рішення рух по цій вулиці буде дозолено з боку Соборної. Встановлення відповідних дорожніх знаків має бути здійснено до 15 грудня поточного року.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua