Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 листопада 2015 року

Приємно, коли наш Пирятин змінюється: стає привабливим та комфортним і до цього залучаються самі пирятинці. Саме так з’явилася  на вулиці Цибаня зупинка„Лісгосп“.

З ініціативи державного підприємства „Пирятинський лісгосп“ за участю та сприяння місцевих підприємців було проведено реконструкцію автобусної зупинки „МПМШК -18“, що розташована поблизу адмінприміщення Пирятинського лісгоспу, та впорядковано прилеглу територію з установкою окремої тумби для оголошень. 

28 листопада 2015 року

Сьогодні, 28 листопада, традиційно в четверту суботу листопада, пирятинська громада, як і вся Україна, зібралася на міському цвинтарі аби в скорботі схилити голови та вшанувати жертв голодоморів, що сталися в нашій державі в радянські часи – у 1932-1933 та 1946-1947 роках.

 З тих страшних часів минуло 82 роки, але не стихає біль в душах наших людей, не стираються з пам’яті ті жахливі картини історії, які спричинив Голодомор 1933 року, і немає виправдань тим, хто приніс нещастя в українські села. 

27 листопада 2015 року

27 листопада в приміщенні будинку дитячої та юнацької творчості було проведено навчання для депутатів місцевих рад, яке організоване Пирятинською міською радою, Офісом реформ у Полтавські області та Центром підвищення кваліфікації для працівників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. У цьому заході взяли участь не тільки депутати Пирятинської міської ради, а й спеціалісти виконавчого  комітету та керівництво міста Пирятина. Для розширення дружніх зв’язків між депутатами та можливістю обміну досвідом для участі у семінарі була запрошена і Гребінківська міська рада. Делегацію від депутатського корпусу сусідів очолили новообрані міський голова Колісніченко Віталій та секретар ради Людмила Цапенко.

Заступник директора Офісу реформ Ірина Дудка ознайомила депутатів з історією розвитку і становлення місцевого самоврядування в Україні та світі, з основними повноваженнями депутатів місцевих ради, які визначені Законами України 

26 листопада 2015 року

25 листопада відбулося друге засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради. Основне питання для розгляду – стан виконання заходів щодо формування і впровадження системи збирання і впровадження твердих побутових відходів у м. Пирятин, які були  затверджені рішенням виконкому у 2012 році.

Інформуючи з цього питання заступник міського голови Максим Варава нагадав присутнім, що ці заходи були прийняті за результатами проведених делібераційних майстерень три роки тому. На той час метою проведення майстерні було вирішення актуальної проблеми щодо збору та вивезення сміття на території міста. В делібераційній майтерні взяли участь громадські активісти і влада.  Спільно вони дійшли висновку, що необхідно формувати систему відповідних заходів та запроваджувати її в роботу. Пропозиції учасників делібераційної майстерні і були включені до рішення виконавчого комітету.

26 листопада 2015 року

24 листопада 2015 року відбулася нарада у міського голови за участю надавачів житлово-комунальних послуг та представників банківських установ.

Приводом для проведення цієї наради стали скарги мешканців міста на високу вартість банківських послуг при проведенні розрахунків споживачів житлово-комунальних послуг. Величина комісійного збору в багатьої банківських установах інколи перевищувала розмір самого платежу.

Під час проведення наради встановлено, що місцеві надавачі житлово-комунальних послуг - КП „Пирятинський міський водоканал“, Пирятинські очисні споруди, ТОВ „ТД „Лубнигаз“, Пирятинська філія ВАТ „Полтаваобленерго“, крім ПП „Хазар - 2007“, при розрахунку тарифу на свої послуги включили оплату банківських послуг у структуру тарифу. Надавачі житлово-комунальних послуг повинні були заключити договора із банківськими установами для безоплатного обслуговування всіх своїх споживачів, крім споживачів послуг які надає ПП „Хазар-2007“. Тобто споживачі послуги централізованого опалення будинку 4А, 4Б по вул. Червоноармійська та вул. Коцюбинського, 33 повинні сплачувати за послуги банку самостійно. Таке рішення було прийнято жителями будинків під час проведення громадських слухань з метою зниження розміру тарифу.   

25 листопада 2015 року

18 листопада Кабінетом Міністрів України прийнято розроблене Мінрегіоном розпорядження щодо внесення змін до перспективних планів формування спроможних територіальних громад сіл, селищ, міст Дніпропетровської, Полтавської, Рівненської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської областей.

Зазначене рішення Уряду дозволить ще 24-м об’єднаним громадам набути повноважень міст обласного значення та перейти на прямі міжбюджетні відносини з Державним бюджетом України.

Зокрема, у Полтавській області перейдуть на прямі міжбюджетні відносини ще 7 громад (Клепачівська, Недогарківська, Пришибська, Піщанська, Червонознамянська, Пирятинська, Семенівська);

24 листопада 2015 року

23 листопада 2015 року відбулася нарада у міського голови за участю завідуючих та медичних сестер дошкільних навчальних закладах міста, на якій розглянуто питання організації та забезпечення якісного харчування дітей в дошкільних навчальних закладах  та розмір вартості харчування дітей на 2016 рік.

Необхідно зазначити, що на 2015 рік розмір вартості  1 дня харчування в дошкільних навчальних закладах встановлено 18,00 грн. з них - 10,80 грн. становить батьківська плата.

Працівниками міської ради проведено аналіз стану забезпечення харчування в інших районах, який показав, що виконання норм харчування далеко в минулому.

24 листопада 2015 року

23 листопада 2015 року відбулося чергове засідання комісії з питань укомплектування комунальних дошкільних навчальних закладів, розміщених на території Пирятинської міської ради. 

Члени комісії розглянули 19 заяв від батьків, які мають наміри влаштувати дитину в дошкільні навчальні заклади міста у 2015-2017 роках. Провівши детальний аналіз наповнюваності груп в садках та черги на отримання місця в дошкільному навчальному закладі, прийнято рішення про направлення 10 дітей в дитсадки, розміщені на території міста.

23 листопада 2015 року

        21 листопада в районному Будинку культури відбувся ювілейний відбірковий тур обласного телешоу-конкурсу дитячої пісні і танцю «Естрадна веселка» імені Володимира Прокопенка, який співпав з ще одним днем українського календаря, державним святом – Днем гідності та свободи. Юні громадяни нашого краю вшанували пам’ять Героїв Майдану, які віддали свої життя за світле майбутнє України хвилиною мовчання.

      «Естрадній веселці – 20!». І об’єднує усіх її учасників його величність – Мистецтво. В цей день Пирятинщина зустрічала друзів – юні таланти та обдаровану молодь Полтавщини, бо кожен приніс із собою неоціненний скарб – любов до пісні та хореографії.  

21 листопада 2015 року

        Золота барвиста осінь продовжує свою поважну ходу теренами нашого краю, розфарбовуючи ліси, гаї та парки фантастичними відтінками.

Не оминула вона і дошкільний навчальний  заклад „Червона шапочка“.

      Вихованці дитсадка взяли активну участь у проведенні свята Осені.   

    Всі групи доклали чимало зусиль, щоб створити святковий осінній настрій. Зустрічали Осінь-чарівницю піснями, таночками, інсценуванням казок, іграми та розвагами.

20 листопада 2015 року

Сьогодні в Пирятині відбувся мітинг з нагоди  Дня Гідності та Свободи. Пирятинська громада, вшановуючи пам’ять в цей день про Героїв Небесної Сотні та віддаючи шану тим, хто власним життям демонстрував щире прагнення українців жити у вільній, демократичній й суверенній державі восени 2004 року (Свято Свободи)  та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року (Революція Гідності), зібралася на площі біля адмінбудинку. 

Хвилиною мовчання вшанували присутні Героїв Небесної Сотні та військовослужбовців-пирятинців, які виконуючи свій святий обов’язок, захищаючи наш спокій та мирне небо  загинули на Сході України - у зоні проведення АТО.

19 листопада 2015 року

Шановні пирятинці!
Щиро вітаю з Днем Гідності та Свободи!

Це свято усіх, хто відстояв перемогу Революції Гідності та сьогодні мужньо боронить рідну землю на  Сході України, свято тих, хто власним життям демонструє щире прагнення українців жити у вільній, демократичній й суверенній державі. Цей день є доказом того, що українці були і залишаються великою європейською нацією гордих,вільних і відповідальних громадян, здатних відстояти свою свободу, державність і людську гідність.

 

16 листопада 2015 року

Вітаємо вас з Міжнародним днем студента!

Адже студентські роки - сама романтична і весела пора в житті кожної людини. Зі студентської лави, з порога своєї альма-матер починається довга і наполеглива дорога пошуків, стверджень і досягнень. Саме в студентські роки вперше виникає таке почуття, як любов, всі ми краще починаємо розуміти і вивчати світ, стаємо особистістю, яка готова виборювати свій шлях у майбутнього, формувати  національну еліту країни.

16 листопада 2015 року

Від щирого серця вітаю вас з професійним святом – Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку.

Від вашої щоденної кропіткої праці залежить наскільки проінформованою та свідомою буде наша громада.

Це свято об’єднує людей різних професій: журналістів, редакторів, листонош, операторів, сортувальників – всіх тих, чия благородна праця забезпечує одне з основних прав громадян – право на отримання інформації.

Щира  подяка вам за творчий труд, об’єктивну інформацію, високий професіоналізм та громадянську позицію.  

14 листопада 2015 року

У п’ятницю, 13 листопада, відбулося чергове засідання виконкому міської ради у новому складі. На початку засідання керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур ознайомила членів виконавчого комітету з основними повноваженнями виконавчого комітету, Регламентом роботи та порядком ведення засідань.

Основними питаннями для обговорення були звіти керівників комунальних підприємств міста: „Пирятинський міський водоканал“, Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди, „Каштан“, „Готель „Пирятин“ та КПРТ „Райдуга“ про виконання фінансових планів та господарську діяльність підприємств за 9 місяців 2015 року. 

13 листопада 2015 року

З давніх – давен восени, коли землю вкриває жовте листя, коли зібрано врожай, а комори та стодоли заповнені збіжжям, ми відзначаємо Свято працівників сільського господарства.

Свято тих, хто самовідданою, невтомною, натхненною працею, розумом і руками, серцем і душею з великою любов’ю до праці щодня долучається до високого творення, забезпечення добробуту нашої громади.

12 листопада 2015 року

11 листопада відбулася перша сесія Пирятинської міської ради сьомого скликання. На початку пленарного засідання Пирятинський міський голова  Олексій Рябоконь та Олександрівський сільський голова  Ніна Клітко підписали Договір про виконання соціальних зобов’язань. Цим документом передбачено, що кошти, отримані від сплати податків на території сіл Олександрівка, Могилівщина, Рівне, використовуватимуться в повному обсязі на покращення інженерної та соціальної інфраструктури, утримання об’єктів комунальної власності  вищезгаданих сіл. Пирятинська міська рада сприятиме створенню громадського активу при старості села Олександрівка, забезпечить збереження дошкільного навчального закладу, загальноосвітньої школи 1-го ступеня, фельдшерсько-акушерського пункту, сільського будинку культури. Продовжить роботу з благоустрою, вивозу сміття в рамках реалізації проекту співробітництва, здійснюватиме утримання доріг на території сіл Олександрівка, Могилівщина, Рівне.

9 листопада 2015 року

9 листопада в районному  Будинку культури відзначали своє професійне свято працівники культури та майстри народного мистецтва. З вітальним словом та нагородженням кращих працівників культури перед присутніми виступили: міський голова Олексій Рябоконь, заступник голови районної державної адміністрації Олена Яременко, голова районної ради Сергій Пазюк та завідувач сектору культури і туризму райдержадміністрації Лідія Прокопенко. 

5 листопада 2015 року

Прийміть мої найщиріші вітання з нагоди професійного свята. Свята тих, для кого збереження, розвиток і відтворення духовних скарбів нашого народу стали головними життєвими орієнтирами.

Ваша праця робить людину особливою, неповторною  і не схожою на інших. Без вашого доброго серця, ініціативності, творчої думки та відданості неможливі реальні зміни у нашому суспільному житті.

3 листопада 2015 року

2 листопада 2015 року в приміщенні Центру громадського діалогу відбулося  чергове засідання Клубу громадського діалогу. Цього разу темою для обговорення на засіданні Клубу стало питання „Створення та впровадження комплексної системи поводження з відходами на території громад-учасниць проекту співробітництва“.

Учасників Клубу привітали міський голова Олексій Рябоконь, доктор наук з державного управління, професор, координатор Національної платформи з питань міжмуніципального співробітництва В’ячеслав Толкованов, експерти Проекту GIZ Штефан Дрегер та заступник керівника Проекту  GIZ в Україні Тарас Журавель.

2 листопада 2015 року

За повідомленням Пирятинської міської виборчої  комісії постановою Пирятинської міської виборчої комісії Полтавської області з виборів депутатів міської ради об’єднаних територіальних громад та міського голови  від  01 листопада 2015 року № 25 до Пирятинської міської ради визнано обраними 26 депутатів міської ради, які представили політичні партії: Пирятинська районна в Полтавській області організація ПАРТІЯ „БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА „СОЛІДАРНІСТЬ“ – 5 депутатів; Пирятинська районна організації Всеукраїнської об’єднання „Батьківщина“ – 4; Пирятинська районна ПОЛІТИЧНА  ПАРТІЯ „СОЦІАЛІСТИ“ – 4; Пирятинська районна організація політичної партії „Рідне місто“ – 3; Пирятинська районна організація Радикальної Партії Олега Ляшка в Полтавській області – 3; Пирятинська районна партійна організація Всеукраїнського об’єднання „Свобода“ – 3; Пирятинська районна партійна організація політичної партії „Партія простих людей Сергія Капліна“ – 2; Пирятинська районна організація політичної партії „Українське об’єднання патріотів – УКРОП“ – 2. 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua