Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
27 листопада 2014 року

26 листопада проведено чергове засідання виконавчого комітету міської ради. Вів засідання міський голова Олексій Рябоконь.

З метою соціальної підтримки жителів Пирятинської міської ради- членів сімей військовослужбовців, призваних на військову службу під час мобілізації або які проходять військову службу за контрактом в зоні АТО, виконкомом міської ради прийнято рішення щодо створення комісії з надання матеріальної цільової допомоги на харчування  дітям 1-11 класів загальноосвітніх закладів, розташованих на території міської ради. Діти визначеної категорії отримають адресну грошову допомогу з розрахунку вартості харчування 6,5 грн. в день на дитину з вересня по грудень місяць 2014 року включно. Для отримання такої допомоги до відділу фінансів та обліку виконкому міської ради вже звернулося 6 сімей.

25 листопада 2014 року

21-22 листопада 2014 року пройшла підсумкова конференція проекту „Доступ до публічної інформації в малих містах України“, учасником якого була Пирятинська міська рада. Нагадаємо, що проект реалізувався виконавчим комітетом Української міської ради та Асоціацією малих міст України за фінансової підтримки Європейського Союзу. Темою підсумкової конференції стало питання „Співпраця органів місцевого самоврядування, громадськості та ЗМІ у розбудові місцевої демократії“.

У конференції взяли участь представники 18 міст-учасників проекту, міські голови малих міст, журналісти районних та міських ЗМІ, експерти з питань доступу до публічної інформації, представники центральних органів влади, міжнародних організацій. Пирятинську міську раду представляли міський голова Олексій Рябоконь, керуючий справами виконкому міської ради, координатор проекту в м. Пирятин Лариса Кочур та головний редактор ПП „ТРК „Пирятин“, депутат міської ради, член дорадчої групи з питань доступу до публічної інформації Тетяна Чайка.

21 листопада 2014 року

Щороку в четверту суботу листопада ми збираємося громадою, щоб в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю тих, хто вмирав від голоду на родючих українських землях.

Ми знаємо, через які нелюдські муки пройшов наш народ, яку криваву ціну він заплатив за свою свободу. То була жахлива сторінка в історії українського народу. Пам’ять про мільйони невинно загублених життів та скалічених доль, безлюдні села, страх у людських душах  є пересторогою для нових поколінь українців.

Час лікує рани… Але рану в серці України загоїти неможливо... Вона завжди буде невгамовним болем нагадувати про тих, хто загинув у той час від голоду.

Ми сумуємо, але ми відчуваємо і гордість за наш народ. Він зумів вистояти, незважаючи на весь трагізм тієї важкої доби. Ми славимо усіх, хто у часи Голодомору рятував земляків від лютої смерті, часто ризикуючи своєю свободою і життям. Ми віддаємо данину шани тим, хто не скорився і чинив опір репресивній політиці.

Тож нехай в цей скорботний вечір в кожній пирятинській оселі запалає свічечка за душі тих, кого забрав Великий Голод 1932-33 років. Вічна їм пам’ять.

 

Міський голова                     Олексій Рябоконь

21 листопада 2014 року

У підсумковій події польсько-українського проекту „Сприяння сільському мікропідприємництву в Україні“ - Ярмарку – конференції, який відбувся у Черкаському художньому музеї взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Ігор Шикеринець, керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур та начальник відділ культури, туризму та архіву райдержадміністрації Лідія Прокопенко.

20 листопада 2014 року

19 листопада у дошкільному навчальному закладі „Ромашка“  було проведено круглий стіл на тему „Екологічне виховання дітей дошкільного віку“.  У засіданні взяли  участь педагогічний колектив ДНЗ, спеціалісти міської ради та представник НПП „Пирятинський“.

Основною темою круглого столу стало підведення підсумків по екологічному вихованню дітей у ДНЗ „Ромашка“. Присутнім були представлені виступи педагогів усіх вікових груп вихованців щодо методів екологічного виховання при роботі з малюками.

20 листопада 2014 року

19 листопада міський голова Олексій Рябоконь взяв участь у засіданні ради обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області, заснованого обласною радою з метою підвищення активності територіальних громад та органів місцевого самоврядування у розв’язанні актуальних проблем розвитку територій.

Вів засідання голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету та управління майном, член ради конкурсу Валерій Пархоменко.

19 листопада 2014 року

Комісією з відбору проектів співробітництва територіальних громад Полтавської області спільний проект Пирятинської міської ради та Білоцерківської, Великокручанської, Дейманівської, Каплинцівської, Олександрівської, Сасинівської, Харківецької сільських рад „Об’єднання зусиль громад заради чистого довкілля Пирятинського краю“ (загальна сума – 680 тис. грн.) визначено одним з п’яти найкращих проектів співробітництва громад, які набрали найвищу кількість балів у рейтингу.

17 листопада 2014 року

„Часточку серця солдатам АТО“ – під таким гаслом 14 листопада в Будинку дитячої та юнацької творчості було проведено акцію по збору коштів для підтримки наших воїнів – земляків. Ініціаторами виступили представники дитячого самоврядування БДЮТ. Серед запрошених гостей були міський голова Олексій Рябоконь, заступник міського голови Ігор Шикеринець, керуюча справами виконкому міської ради Лариса Кочур, завідувач сектору з питань сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Алла Мелентьєва, активісти нашого міста.

Перед початком дійства було організовано ярмарок-продаж виробів гуртківців та педагогів декоративно-ужиткового відділу. Гості отримали можливість придбати оригінальні речі за символічну ціну.

17 листопада 2014 року

КП „Каштан“ спільно з ОКВПТГ „Лубнитеплоенерго“ проводяться аварійно-відновлювальні роботи щодо заміни мережі теплопостачання багатоповерхового житлового будинку по вул. Леніна, 14.  Прокладання теплотраси (98 метрів погонних) виконується з використанням пластикових труб з утеплювачем. Загальна вартість робіт складає близько 23,4 тис. грн. Кошти виділені з міського бюджету по „Програмі утримання об’єктів комунальної власності“.

17 листопада 2014 року

Прийміть щирі вітання та найкращі побажання з нагоди Міжнародного дня студентів! Це свято, що об’єднує студентів всіх поколінь, факультетів і навчальних закладів, асоціюється з молодістю, романтикою та веселощами.

Ви молоді, красиві, сповнені ідей і бажань, впевнені в своїх силах і переконаннях. Від вашої небайдужої життєвої позиції, активної участі у громадському житті та суспільних перетвореннях великою мірою залежить майбутнє нашого рідного міста і України.

Вітаю всіх тих, хто був студентом і ніколи не забуде свої студентські роки та протягом усього життя залишиться молодим, бо має в душі та очах незгасимий студентський вогник.

Щиро бажаю колишнім і нинішнім студентам бути на рівні високих вимог сучасного життя.  Щастя Вам на життєвому шляху, справжнього кохання, вірних друзів, мудрих наставників, досвідчених колег, надійних партнерів. Нехай збудуться Ваші мрії та назавжди збережеться у Ваших серцях романтика студентського життя.

 

Міський голова                               Олексій Рябоконь

15 листопада 2014 року

16 листопада відзначається міжнародний день толерантності, який запроваджено 1995 року за рішенням ЮНЕСКО. В цей день ухвалили Декларацію принципів терпимості, у якій йдеться про рівність усіх людей незалежно від їхньої національності, віросповідання, етнічної приналежності тощо. Ці ж принципи ввійшли до Загальної декларації  прав людини. 

15 листопада 2014 року

Шановні працівники телебачення та зв’язку!

 

Сердечно вітаю з професійним святом – Днем працівників радіо, телебачення та зв’язку України. Це свято об’єднує людей різних професій: журналістів, операторів, редакторів, - всіх, хто наділений талантом і щирою вдачею приносити в кожен дім світло обізнаності та радість спілкування.       

Велика вдячність тим, хто працює поряд з вами, залишаючись поза кадром чи ефіром. Разом ви робите життя громади цікавим, динамічним та комфортним, інформуючи про важливі події та цікаві новини, додаючи йому змістовності.

Щира  подяка вам за творчий труд, об’єктивну інформацію, високий професіоналізм та громадянську позицію.  

Від усього серця бажаю вам натхнення, яскравих репортажів,  втілення невичерпних ідей і професійних задумів, вірних друзів, надійних партнерів та колег. Нехай щоденна праця приносить вам задоволення та приємні емоції. Щастя, радості, міцного здоров’я вам і вашим родинам!

 

Міський голова  Олексій Рябоконь 

14 листопада 2014 року

Пленарне засідання, що пройшло у відкритому режимі, провів секретар міської ради Олександр Новіков.

У роботі сесії взяли участь 24 депутати. Вони розглянули, обговорили і прийняли рішення з 26 питань порядку денного.

Голова міської територіальної виборчої комісії Володимир Сальницький інформував про постанову щодо визнання повноважень та реєстрацію депутата Пирятинської міської ради шостого скликання Довженко Регіни Стасіо.

12 листопада 2014 року

Виконання дохідної та видаткової частини міського бюджету за 9 місяців 2014  року – одне з основних питань, яке розглядалося на плановому засіданні виконавчого комітету 12 листопада.

Головував виконуючий обов’язки міського голови Ігор Шикеринець. Керівники комунальних підприємств міста „Каштан“, „Пирятинський міський водоканал“, „Готель „Пирятин“, Пирятинські госпрозрахункові очисні споруди та „Райдуга“  проінформували про виконання фінансових планів та господарську діяльність комунальних підприємств за 9 місяців звітного року.

11 листопада 2014 року

11 листопада 2014 року відбулося засідання комісії з питань укомплектування комунальних дошкільних навчальних закладів, розміщених на території Пирятинської міської ради, під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Шикеринця І.С.

Членами комісії розглянуто 17 заяв про взяття на облік та надання місць дітям в дошкільних навчальних закладах міста.

11 листопада 2014 року

11 листопада 2014 року відбулося засідання комісії по здійсненню контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги за участю економіста приватного підприємства „Хазар-2007“ Барабаша Ю.М. Предметом розгляду комісії стало питання щодо обрахунку норм споживання теплової енергії на централізоване опалення житлових будинків, розташованих за адресами: вулиця Червоноармійська, № 4А, 4Б та вулиця Коцюбинського, № 33.

11 листопада 2014 року

11 листопада відбулося засідання постійної комісій з питань регламенту, депутатської етики, діяльності засобів масової інформації та контролю за виконанням рішень міської ради під головуванням депутата міської ради Тетяни Чайки та за участю секретаря ради Олександра Новікова.

11 листопада 2014 року

10 листопада в рамках підготовки до пленарного засідання сорокової сесії міської ради відбулися засідання постійної комісій з питань соціально-економічного розвитку, бюджету, фінансів і цін та розвитку підприємництва та головної постійної комісії з питань державної регуляторної політики під головуванням депутата міської ради Олександри Салівон. В роботі комісій взяли участь міський голова Олексій Рябоконь, заступник міського голови з питань діяльності виконкому Ігор Шикеринець, секретар міської ради Олександр Новіков, керуючий справами виконавчого комітету Лариса Кочур, начальники відділів міської ради Ірина Цюра та Оксана Порва, керівництво КП „Каштан“  Віталій Скочко, Валентина Бих, Надія Ткаченко та представник райвійськкомату Євгеній Наріманідзе.

11 листопада 2014 року

7-8 листопада міський голова Олексій Рябоконь, заступник міського голови Ігор Шикеринець та керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур взяли участь у підсумковій конференції польсько-українського проекту „Суспільний капітал для українського самоврядування. Клуби громадського діалогу“, який реалізовували Фундація розвитку місцевої демократії (Польща) та Інститут демократії ім. Пилипа Орлика (Україна).

7 листопада 2014 року

На засіданні Клубу громадського діалогу, який створено в рамках реалізації польсько-українського проекту „Суспільний капітал для українського самоврядування. Клуби громадського діалогу у регіонах“ сім сільських рад району, а саме: Білоцерківська, Великокручанська, Дейманівська, Каплинцівська, Олександрівська, Сасинівська, Харківецька вирішили об’єднати зусилля з Пирятинською міською радою заради  вирішення проблеми з відходами на території вищезазначених населених пунктів.

3 листопада 2014 року

Пирятинська міська рада висловлює щиру подяку мешканцям багатоквартирних будинків по вулиці Червоноармійська, 44А та Червоноармійська, 155А, які 2 листопада встановили у дворах гірки для малечі. Придбаваючи елементи ігрових майданчиків міська рада свідомо вирішила надавати ці гірки саме в багатоповерхівки, де активна громада, де молодь прагне забезпечити дозвілля своїх дітей та готова долучитися до встановлення таких майданчиків.

Робота на майданчиках біля цих будинків проходила  жваво. Дружно працювали дорослі, а їх активними помічниками були самі малюки.  Гарних розваг вам, діти!

3 листопада 2014 року

28 жовтня відбулася зустріч керівництва міської ради  з пирятинцями Багдіяном Віталієм та Козіним Петром, які були одними з перших мобілізовані  на військову службу, і сьогодні перебувають на службі в Одеській області (на кордоні з Придністров’ям). Підчас минулої зустрічі з Олексієм Петровичем наші хлопці попросили прапор міста Пирятина, який би вони могли взяти з собою для підтримки морального духу та настрою наших воїнів-земляків. Оскільки прапор міста в міській раді в одиничному екземплярі, тому звернулися до наших приватних підприємців-майстрів з пошиву одягу за допомогою.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua