Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 листопада 2014 року 13:57

Підсумкова конференція польсько-українського проекту „Суспільний капітал для українського самоврядування. Клуби громадського діалогу“

7-8 листопада міський голова Олексій Рябоконь, заступник міського голови Ігор Шикеринець та керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур взяли участь у підсумковій конференції польсько-українського проекту „Суспільний капітал для українського самоврядування. Клуби громадського діалогу“, який реалізовували Фундація розвитку місцевої демократії (Польща) та Інститут демократії ім. Пилипа Орлика (Україна).

Учасників конференції-представників 10 міст-учасників проекту привітали польський дипломат, голова представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські,  директор Щецинського навчального центру Фундація розвитку місцевої демократії Домінік Гурські, автор проекту Пшемислав Фенрих та член Правління МГО „Інститут демократії ім. Пилипа Орлика“ Олена Газізова. Ян Томбінські висловив ставлення Європи та Польщі до проведення реформи місцевого самоврядування в Україні.

В панельній дискусії „ Реформа місцевого самоврядування в Україні -  стан розробки, перспективи та потреби“ взяли участь  директор Інституту розвитку територій Юрій Ганущак, експерт з питань децентралізації Інституту громадянського суспільства Ніна Наталенко та Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь.  Ключовими питаннями обговорення стали готовність місцевих органів влади до змін, хід підготовки законопроектів по реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, реформа місцевого самоврядування в громадській думці.

Темою другої панельної дискусії було питання „Суспільний капітал для українського самоврядування – перебіг, результати, потреба та перспективи продовження“. В ході дискусії експерти проекту зазначили, що проект мав велику користь для з міст. На жаль, громади мало поінформовані стосовно реформи місцевого самоврядування. Тому проведені дебати в цих містах активізували громади навколо проблеми та стали реальним поштовхом для створення  дискусійних майданчиків для зустрічей та спокійного мирного висловлювання думок і формування спільної позиції з питань реформування місцевого самоврядування в Україні та інших суспільно важливих питань, що стосуються міст-учасників проекту.

Крім того, автори проекту „Суспільний капітал для українського самоврядування“ та експерти проекту вирішили не зупинятися лише на створенні Клубів громадського діалогу в містах. Наступним етапом цієї роботи стане функціонування мережі таких Клубів в Україні.  В свою чергу, польськими колегами підготовлено нові проекти на 2015 рік, які стануть продовженням цього проекту. А кінцевим результатом буде створення на базі таких Клубів громадських інституцій - навчальних центрів для українського самоврядування.  

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua