Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
29 листопада 2019 року

У нашому місті є категорії осіб та дітей  з інвалідністю, які без соціального таксі залишаються заручниками домівки і не мають змоги вирішити свої соціальні, медичні, освітні та реабілітаційні потреби. Міською радою було  отримано перемогу в проекті Мінсоцполітики України на придбання  спеціалізованого транспорту.

 

29 листопада 2019 року

Згідно з Конституцією України кожна людина має право на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується.

Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення належного рівня свого майбутнього, Ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору, а також додержання мінімальних гарантій по оплаті праці, своєчасної виплати заробітної плати відповідно до чинного трудового законодавства.

 

29 листопада 2019 року

Вдень 29 листопада по місту Полтава та Полтавській області  збері-

гатиметься  туман, видимість 100-500м.  (1 рівень небезпеки - жовтий).

3 грудня, починаючи з заходу області, очікується мокрий сніг, сніг,

з утворенням    снігового покриву висотою 2-7 см, на дорогах місцями  

ожеледиця, що може призвести до ускладнення руху транспорту.

 

29 листопада 2019 року

28 листопада відбулося пленарне засідання шістдесят другої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. Основне питання порядку денного – виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади за 9 місяців 2019 року в частині реалізації місцевих (регіональних) програм.

29 листопада 2019 року

Відбулося  9 засідань постійних комісій. 

Відбулося 2 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 43 рішення.

Проведено День міської ради в Олександрівському  старостаті.

 

28 листопада 2019 року

     23 та 24 листопада 2019 року на спортивному майданчику школи № 4 відбувся 3 та 4 тури Відкритого Чемпіонату Пирятинського району по міні-футболу

28 листопада 2019 року

27 листопада міський голова Олексій Рябоконь зустрівся з представником нового власника ТОВ „Кінний завод „Авангард“. Розмова йшла про  напрями подальшої діяльності підприємства на теренах громади. Зокрема, поряд із збереженням поголів?я коней, планується закупівля бичків для розвитку м?ясного скотарства. З метою забезпечення господарства електрикою вирішено питання закупівлі та встановлення сонячної електростанції потужністю 1 МВт.

27 листопада 2019 року
       15 листопада 2019 року в приміщенні Полтавської облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації для розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році
27 листопада 2019 року

Головне управління ДПС у Полтавській області нагадує, що з 1 листопада 2019 запроваджено новий механізм повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені відповідно положень наказу Міністерства фінансів України від 11.02.2019 № 60 «Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії Державної фіскальної служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів,

26 листопада 2019 року

25 листопада Асоціація об’єднаних територіальних громад святкувала свій день народження. Три роки тому на створення нової організації, яка б об’єднала колег-керівників громад, які мають однакові проблеми незалежно від статусу місто чи село, які шукають шляхи їх вирішення, які рівні між собою, бо мають одну мету – створити спроможну громаду, впроваджуючи принципи демократичного врядування, та забезпечити її розвиток, наважилися троє голів ОТГ – Олексій Рябоконь (Пирятинська міська ОТГ), Олександр Корінний (Новоукраїнська міська ОТГ)  та Григорій Рудюк (Новоборівська селищна ОТГ). 

 

Пропонуємо переглянути відеоролик за посиланням

26 листопада 2019 року

25 листопада на базі Пирятинського ІРЦ для керівників та їх заступників закладів освіти Пирятинської ОТГ проведено тренінг „Формуємо культуру лідерства та навички командотворення“. Тренінг провели викладачі Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В.Остроградського.

 

26 листопада 2019 року

Традиційно в четверту суботу листопада, пирятинська громада, як і вся Україна, вшановує жертв голодомору.

 

25 листопада 2019 року

25 листопада відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. На розгляд було запропоновано 11 питань.

25 листопада 2019 року

Традиційно у листопаді проводиться місячник правовиховної роботи по загальноосвітнім закладам Пирятинської ОТГ. До профілактичної роботи залучено працівників Пирятинського ВП ГУНП у Полтавській області та ,,Пирятинського бюро правової допомоги“ Лубенського міського центру безоплатної вторинної правової допомоги.   

25 листопада 2019 року

Останнім часом все частіше повідомляють про випадки не спровокованої агресії собак, які зграями бігають вулицями нашого міста та становлять загрозу для оточуючих людей.

Лише уявіть:  ви, нічого не підозрюючи, прямуєте вулицею. І тут зненацька  назустріч кидається собака, яка ще й гарчить… Картина вкрай неприємна й, на жаль, цілком реальна в нашому житті.

 

24 листопада 2019 року

23 листопада у Києві відбувся IV всеукраїнський конкурс-фестиваль дитячої творчості «Зоряний старт». На конкурсі засвітилися і наші юні зірочки Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6. Танцювальний колектив „Фантазія“ отримав І місце у номінації – естрадна хореографія (вікова категорія 8-10 років) з танцем „У ритмі Африки“.

24 листопада 2019 року

23 листопада в Олександрівському сільському клубі до Дня пам'яті жертв Голодомору 1932-1933рр. для молоді відбулися заходи: година пам'яті «Жнива скорботи», акція «Засвіти свічку», перегляд – обговорення документального фільму «33-ій- свідчення очевидців».

23 листопада 2019 року

    23 листопада, з нагоди Дня вшанування пам’яті жертв Голодоморів та 86-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні - геноциду Українського народу на міському кладовищі відбулася поминальна панахида та жалобна церемонія покладання квітів і траурних композицій з пшеничних колосків та калини до пам’ятного знаку „Хрест Скорботи“.

23 листопада 2019 року

Щороку у четверту суботу листопада в Україні відзначається День пам’яті жертв голодоморів. Всією громадою ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув від голоду на українській родючій землі. Голодомор - це жахлива сторінка в історії українського народу. Пам’ять про мільйони невинно загублених життів та скалічених доль є пересторогою для нових поколінь українців.

22 листопада 2019 року

22 листопада  відбувся навчально – ознайомчий візит з практик громадського бюджету до Пирятинської ОТГ. Учасниками візиту стали автори проектів, що подаються на громадський бюджет, представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування, студенти з міста Лубни. Учасники візиту зустрілися у форматі круглого столу на базі центру громадського діалогу.


22 листопада 2019 року

Питання ґендерної рівності й досі лишається серед провідних у світі, тому не минуло воно і пирятинську громаду. 22 листопада в рамках програми  USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) консультантка з ґендерно орієнтованого бюджетування Юлія Малько  та координаторка ГО ,,Бюро гендерних стратегій та бюджетування»  Світлана Губіна ознайомили  з інструментарієм  оцінки та розвитку  вимірювання ґендерної рівності  на місцевому рівні, який включає шість індексів та розроблений Національним демократичним інститутом (NDІ).


22 листопада 2019 року

21 листопада в рамках тижня безпеки життєдіяльності до пожежної частини м. Пирятин завітали учні 4 класів Пирятинської ЗОШ № 4. В ході екскурсії школярам було продемонстровано аварійно-рятувальне обладнання, яке знаходиться в автомобілі та ознайомлено з тактико-технічними характеристиками пожежного автомобіля.

22 листопада 2019 року

Рятувальники Пирятинського РС Головного управління ДСНС України у Полтавській області продовжують проводити відкриті уроки в рамках тижня безпеки життєдіяльності. Так, 21 листопада фахівці Служби порятунку «101» провели інформаційно-профілактичні заходи для учнів Опорного закладу Пирятинської ЗОШ № 6.

 

22 листопада 2019 року

20 листопада відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва.

В рамках розгляду питання про виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади за 9 місяців 2019 року заслухано звіти про виконання тринадцяти програм Пирятинської міської ради.

22 листопада 2019 року

19 листопада відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи за участю голів інших постійних комісій міської ради. На розгляд комісії було винесено 41 питання.

22 листопада 2019 року

19 листопада  відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг. На розгляд комісії було винесено 9 питань порядку денного.

Першим питанням комісія заслухала інформацію про виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної, зокрема програм Пирятинської міської ради, за 9 місяців 2019 року. Це питання - одне з найважливіших у порядку денному шістдесят другої сесії і тому обговорюється на засіданнях усіх профільних комісій відповідно до визначених повноважень.

22 листопада 2019 року

 Клас живопису Пирятинської школи мистецтв сьогодні провів благодійний аукціон. Діти віком від 7 до 10 продавали власні картини, щоб допомогти свої подрузі Василисі. 

21 листопада 2019 року

20 листопада 2019 року пройшов регіональний фестиваль "На крилах Віри" - під такою натхненною назвою з глибоким ідейним змістом відбувся черговий огляд художньої самодіяльності для осіб з інвалідністю у Хорольському РБК. Учасники були не тільки з Полтавської області, а й навіть гості з м.Балти Одеської області.

21 листопада 2019 року

21 листопада відбулася оперативно - розпорядча нарада з питань підготовки до розроблення місцевих програм на 2020 рік. В нараді взяли участь розробники програм – спеціалісти виконкому міської ради, комунальних підприємств, установ, організацій Пирятинської міської ОТГ. Начальник відділу економічного аналізу та розвитку управління економіки виконкому міської ради Валентина Комаренко 

21 листопада 2019 року

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи. Це день, коли шість років тому розпочалась Революція Гідності. Пирятинська громада, вшановуючи пам’ять Героїв Небесної Сотні та віддаючи шану тим, хто демонстрував щире прагнення українців жити у вільній, демократичній й суверенній державі восени 2004 року (Свято Свободи)  та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року (Революція Гідності), зібралася на площі біля адмінбудинку.

 

 

21 листопада 2019 року

Рятувальники Пирятинського РС Головного управління ДСНС України у Полтавській області продовжують проводити відкриті уроки в рамках тижня безпеки життєдіяльності.

 

21 листопада 2019 року

Пирятинщина має своїх героїв і ми повинні знати їх в обличчя. Книгу про воїнів АТО, наших земляків, готують до друку у грудні. Відбулося засідання робочої групи, на якому директор Пирятинського міського центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді Юлія Кабушка запропонувала ряд постатей, що увійдуть в першу частину книги.

21 листопада 2019 року

Події Революції Гідності показали, що українці – сильна нація, яка здатна відстоювати свою свободу і незалежність, єднатися проти ворога і спільними зусиллями розбудовувати країну. У цей день ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та усіх патріотів, які поклали на вівтар свободи й української державності своє життя. Усіх тих, хто відстоював прагнення жити в незалежному, демократичному європейському суспільстві.

 

20 листопада 2019 року

19 листопада делегація від Пирятинської міської ОТГ у складі заступника міського голови з питань діяльності виконкому міської ради Ігоря Шикеринця, начальника управління економіки виконкому міської ради Ірини Солдатової, фахівця із соціальної роботи Пирятинського ЦСССДМ Наталії Юрченко та громадської діячки Світлани Німець взяла участь у семінарі-тренінгу „Соціальне підприємництво, як генератор фінансового капіталу та інвестицій в державний та місцеві бюджети“. 

20 листопада 2019 року

Оздоровча кампанія в Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді у 2019 році здійснювалась відповідно до Закону України  „Про оздоровлення та відпочинок дітей“ (із змінами), розпорядження голови обласної державної адміністрації

20 листопада 2019 року

         16 листопада в культурно-громадському центрі відбувся відбірковий тур обласного телешоу-конкурсу дитячої пісні і танцю „Естрадна веселка“ імені Володимира Прокопенка. В цей день Пирятинщина зустрічала друзів – юні таланти та обдаровану молодь Полтавщини, бо кожен приніс із собою неоціненний скарб – любов до пісні та хореографії.

20 листопада 2019 року

16 листопада 2019 року вчителі-початківці Опорного закладу Пирятинська зш I-III cт. № 6 Анжела Васько, Наталiя Петрусенко, Лiдiя Нiмець та Iрина Скочко вiдвiдали освiтнiй захiд „НУШ-ФЕСТ“, який пройшов за ініціативи Педагогічного інституту та кафедри початкової освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.

 

20 листопада 2019 року

15 листопада завершився тиждень „Школи, сім'ї, та громадськості“. В актовій залі відбувся батьківський вечір „Запрошуємо на каву“. Між директором, головою батьківського комітету, головою ради школи та новообраним президентом школи було підписано меморандум про співпрацю. 

19 листопада 2019 року

Департамент екології та природних ресурсів Полтавської облдержадміністрації повідомляє:Традиційно восени люди згрібають опале листя та спалюють його, не задумуючись над тим, якої шкоди це завдає здоров’ю та довкіллю. 

18 листопада 2019 року

Координаційний центр з надання правої допомоги спільно з громадською організацією KYIV Legal Hackers 7-8 грудня 2019 року проводить Access to Justice Hackathon.

Захід відбудеться на базі правових клубів PRAVOKATOR у Дніпрі, Львові, Києві, Одесі та Харкові. 

 

18 листопада 2019 року

В першій половині дня 18 листопада по місту Полтава та  місцями по Полтавській області  зберігатиметься туман, видимість 200-500 м

 

17 листопада 2019 року

Розпочато голосування за шкільний громадський бюджет Полтавщини.

Серед 160 комісійно відібраних та допущених до голосування 2 проєкти від наших освітніх закладів беруть участь у конкурсі:

 

16 листопада 2019 року

Шановні працівники сільського господарства!

Традиційно наприкінці осені, коли польові роботи практично завершено, своє професійне свято відзначають працівники сільського господарства. Нелегко працювати на землі, але завдяки вашій наполегливій праці та умілому господарюванню  полиці наших магазинів більше наповнюються високоякісними українськими продуктами, в тому числі і місцевого виробництва.

Щиро дякую вам, працівники сільського господарства, за любов до землі, мудрість і витримку.

15 листопада 2019 року

15 листопада відбулося засідання робочої групи з питань стану харчоблоків та санвузлів у закладах освіти Пирятинської ОТГ за участю заступника міського голови Ігоря Шикеринця, голів постійних комісій та депутатів міської ради, керівників освітніх закладів і спеціалістів виконкому міської ради.

15 листопада 2019 року

Прийміть щирі вітання з нагоди вашого професійного свята. Засоби масової комунікації стали невід’ємною складовою сучасного суспільства. Сьогодні неможливо уявити наше життя без телебачення, радіо, інтернет-технологій та зв’язку.

Своєю щоденною самовідданою працею ви даруєте людям відчуття причетності до суспільних процесів, задовольняєте їх потреби в об’єктивній та неупередженій інформації, надійному та якісному зв’язку. Завдяки вам вибудовується діалог між владою і громадянами, формується нова комунікативна культура та утверджуються цінності демократії і відкритого суспільства.

15 листопада 2019 року

14 листопада відділ культури і туризму ініціював робочу поїздку в Кременчук з метою ознайомитися з діяльністю бібліотек. Перша бібілотека в Кременчуці з'явилася в 1893 році, тож за більш ніж сторічну історію, заклад має чим поділитися. У місті діє 2 окремі бібліотечні системи: для дорослих та для дітей. Бібліотечні філії представлені в кожному мікрорайоні

15 листопада 2019 року

15 листопада відбулося засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Пирятинської міської ради. Секретар опікунської ради Анастасія Колос  ознайомила присутніх членів комісії зі змістом листів, що надійшли від Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату на адресу опікунської ради.

 

15 листопада 2019 року

Виконавчий комітет Пирятинської міської ради доводить до відома, що постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року №107 „Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва“ зі змінами та доповненнями передбачено дотацію за молодняк, який народився в господарствах фізичних осіб.

 

15 листопада 2019 року

15 листопада відбулося засідання комісії з надання разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Було розглянуто 9 заяв громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування. Ознайомившись з документами заявників, враховуючи тяжкість захворювань, матеріальний стан та умови проживання, члени комісії рекомендували міському голові виділити грошову допомогу громадянам на загальну суму 11100 гривень.

 

15 листопада 2019 року

15 листопада, в культурно-громадському центрі, зібралися працівники товариства з обмеженою відповідальністю „ПКЗ-АГРО“ аби в дружній атмосфері відзначити День працівників сільського господарства.

 

15 листопада 2019 року

Пирятинський РГП ПАТ ,,Лубнига“, повідомляє, згідно вимог „Правил безпеки систем газопостачання“, затверджених Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України 15.05.2015 року №285, та Кодексу газорозподільних систем, затвердженого Постановою НКРЕКП від 30.09.2015 року №2494, зареєстрованого в Мін’юсті України 06.11.2015 року за №1379/27824 буде проводитися технічне обслуговування (ТО) газового обладнання у багатоквартирних будинках за адресою: м. Пирятин вул. Полтавська,  5, 6, 7, 8, 10 з припиненням газопостачання за графіком:

 

15 листопада 2019 року
  Ви маєте шанс перетворити ваше місто на місто вашої мрії, віддавши свій голос за запропоновані проєктні пропозиції, які будуть реалізовані владою наступного року.
   Голосування проводиться шляхом онлайн-голосування на Е-сервіс "Громадський бюджет“ https://pyriatyn-budget.e-dem.in.ua/#/ та відкритого голосування у пунктах голосування починаючи з 11.11.2019 по 25.11.2019 року включно.
   Пункти для голосування за подані проектні пропозиції розташовані:
- приміщення Пирятинської міської ради - час роботи установи з 8:00 до 17:15, вихідні дні - субота, неділя;
- приміщення центру надання адміністративних послуг - час роботи установи понеділок, вівторок, середа, п’ятниця з 8:00 до 17:00, четвер 8:00 до 19:00, субота з 8:00 до 14:00, вихідний день - неділя;
15 листопада 2019 року

14 листопада відбулося друге засідання робочої групи щодо реалізації Програми DOBRE зі стратегічного планування розвитку органу місцевого самоврядування за участю експертів Асоціації об’єднаних територіальних громад  Анатолія Мельничука та Анжеліки Близнюк щодо розробки „Дорожньої карти розвитку Пирятинської міської ради“, яка спрямована на розвиток муніципалітету, підвищення якості  послуг; ефективного управління фінансами та бюджету; публічності управлінської діяльності; прозорості та відкритості в діяльності міської влади,  застосування інформаційно-комунікаційних технологій для підтримки демократичного врядування та залучення  громадян до ефективного управління громадою.

14 листопада 2019 року

Центр надання адміністративних послуг Пирятинської міської ради завжди відкритий та доступний для відвідувачів, гостей та, звичайно, для колег.

13 листопада до Пирятинського ЦНАПу завітали з ознайомчим візитом представники Омельницької ОТГ.

 

14 листопада 2019 року

Учень  11-Б класу Пирятинської ЗШ І-ІІІ ст. №4, Михайло Варакута, під керівництвом Вольвача Сергія Володимировича, виборов  ІІ місце у Всеукраїнській науково-практичній виставці молодіжних інноваційних проектів „Майбутнє України“, яка відбулася 6-7 листопада в  м. Київ. Розробив та реалізував науково-технічний проект „SMART&STAND – інтелектуальна система по догляду за кімнатними рослинами з розширеними можливостями“. Система дозволяє власнику помешкання дистанційно за допомогою мережі Інтернет здійснювати моніторинг стану рослин і, при необхідності, втручатися в роботу системи  їх життєзабезпечення.

14 листопада 2019 року

13 листопада відбулося засідання міської комісії з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, у якому взяли участь представники контролюючих органів, управлінь та відділів виконавчого комітету міської ради.

Головний спеціаліст-інспектор праці управління економіки виконкому міської ради Юлія Йощенко проінформувала, що в жовтні поточного року робочою групою міської комісії було здійснене виїзне обстеження суб’єктів господарювання, проведена інформаційно-роз’яснювальна робота щодо переваг легальної зайнятості 

14 листопада 2019 року
  13 листопада відбулося чергове засідання виконкому  Пирятинської міської ради під головуванням міського голови Олексія Рябоконя.  
  Начальник фінансового управління міської ради Світлана Кеда ознайомила членів виконавчого комітету із змінами, які пропонується внести до бюджету міської об’єднаної територіальної громади на 2019 рік. Детально обґрунтувала спрямування коштів за пріоритетними напрямками. Презентувала квартальний звіт про виконання бюджету міської об’єднаної територіальної громади за 9 місяців 2019 року.

 

13 листопада 2019 року

12 листопада у ліцеї відбулася визначальна на найближчі шість років подія – обирали директора. Конкурсна комісія розпочала свою роботу о 13-й годині з тестування на перевірку знань законодавства кандидата на посаду. Лариса Пономаренко, єдиний кандидат, успішно впоралася з цим завданням: з 20 питань – 19 правильних відповідей. Далі виконувала ситуаційне завдання для перевірки професійних компетентностей та набрала найвищий бал. Цього  ж дня відбулася публічна презентація перспективного плану розвитку Пирятинського ліцею на 2019 – 2024 роки.

13 листопада 2019 року

Просимо всіх небайдужих пирятинців підтримати ініціативу Полтавської обласної ради „GO GREEN BOX: екостиль Полтавщини“, зареєстровану  за № 8 на платформі Всеукраїнського громадського бюджету, адже цей проєкт стосується і НАШОЇ З ВАМИ ГРОМАДИ!

 

13 листопада 2019 року
   16 листопада 2019 року о 12-00 в Пирятинському культурно-громадському центрі відбудеться відбірковий тур обласного телешоу-конкурсу дитячої пісні і танцю „Естрадна веселка“ імені Володимира Прокопенка.
    Запрошуємо всіх пирятинців та гостей міста отримати насолоду від виступів дітей Полтавщини.

 

13 листопада 2019 року

12 листопада міський голова Олексій Рябоконь взяв участь у Форумі „Полтавщина бізнесова“, який організовано Полтавською облдержадміністрацією в рамках Другого українського індустріального тижня. Захід проведено з метою стимулювання ефективних підходів до підвищення конкурентоспроможності підприємств Полтавщини, прискорення індустріального розвитку через обмін досвідом та діалог „бізнес-влада“. Учасники спостерігали за трьома панельними дискусіями: „Полтавщина  бізнесова: розвиток спільними зусиллями – результат для кожного“, „Полтавщина унікальна – пітчінг успішних підприємств“ та „Полтавщина ефективна – використання інструментів місцевого економічного розвитку“.

 

13 листопада 2019 року

З 1 жовтня по 8 листопада учасники інтернет-олімпіади „На Урок“ (https://naurok.com.ua/olimpiada) безкоштовно перевірили рівень знань із 16 предметів. Загалом виконали завдання пів мільйона юних українців, серед яких 18 520 осіб із Полтавської області. 

11 листопада стало відомо, що учні із усього району найкраще впорались із завданнями з таких предметів: предмети початкової школи, основи здоров’я та українська мова і література. Найактивнішими в олімпіаді серед Пирятинського району стали учні Опорного закладу Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6 

 

13 листопада 2019 року

Пирятинська міська рада запрошує всіх небайдужих громадян об’єднаної територіальної громади долучитися до благородної справи – до проведення Дня донора. 20 листопада 2019 року з 09:00 до 12:00 забір крові проводитиме виїзна бригада Лубенської ОСПК у відділенні переливання крові КП „Пирятинська центральна районна лікарня“.

 

12 листопада 2019 року

З метою гарантування безпеки дорожнього руху та попередження дорожньо-транспортних пригод відбулося засідання комісії з безпеки дорожнього руху при виконкомі Пирятинської міської ради. Розпочали роботу з розгляду питання щодо заборони руху вантажного транспорту по вул.Спартака, яку члени комісії відхилили до встановлення факту пересування великогабаритних автомобілів.

 

12 листопада 2019 року

7 та 12 листопада  проведено навчання для  працівників виконкому міської ради з питання підготовки розпорядчих документів; вимоги щодо їх оформлення та етапи проходження.  

Керуючий справами виконкому міської ради Лариса Кочур, начальник загального відділу та інформаційного забезпечення Тетяна Нестерець і начальник відділу інформаційних технологій та захисту інформації Андрій Божко акцентували увагу на дотриманні вимог Інструкції з діловодства

12 листопада 2019 року

9 листопада,  суботній вечір у сільському клубі пройшов  продуктивно та цікаво. Гурткове  заняття „Умілі руки“   поступово перейшло у спілкування з гостями. Батьки, підлітки та сільська молодь  мали змогу поспілкуватися  з Мариною Грицай, дільничним офіцером поліції сектору превенції Пирятинського ВП ГУНП у Полтавській області, яка у своїй розповіді зупинилася на питаннях збереження здоров’я та життя під час проведення дозвілля, розваг, організації власного відпочинку, наголосила про наслідки шкідливих звичок, небезпечність спілкування з незнайомцями

12 листопада 2019 року

Днями завершився поточний ремонт актової зали у Пирятинській загальноосвітньої школи І-ІІІ №4. Створено сучасний простір для проведення змістовного дозвілля школярів. Тепер заходи в школі будуть яскравіші, веселіші та урочистіші.

 

11 листопада 2019 року

Яцун Руслан Валентинович, 1981 р.н. потребує вашої підтримки!

Лікарі ,,Інституту нейрохірургії ім. Академіка А.П. Ромоданова НАМН України“ боряться за життя пирятинця. Руслан Валентинович п’яту добу перебуває в комі, переніс 2 складні операції головного мозгу.  Коштів, на жаль, у родини не вистачає, тому рідні та друзі просять усіх небайдужих допомогти.

11 листопада 2019 року
     Розпочато поточний ремонт покрівлі Пирятинського культурно-громадського центру по вул. Соборна, 59. Роботи виконує підрядна організація ПП „Аталіо“ (м. Пирятин). 
    У ході робіт буде проведено поточний ремонт фальцевої покрівлі та частини металопрофільної покрівлі, завдяки цьому буде усунуто затікання в приміщеннях закладу. Вартість робіт складає 277,998 тис.грн.
11 листопада 2019 року

  У перший тиждень листопада до багатьох відвідувачів і гостей Олександрівського сільського клубу  помандрувала  додому  лялька-мотанка, оберіг виготовлений  своїми руками.

  Лялька-мотанка приходить у наш світ у якомусь образі, створюється з певною ціллю. Її виготовляли із різними побажаннями, 

11 листопада 2019 року

Досить часто громадяни, які звернулися до державної служби зайнятості, опиняються в ситуації, коли з певних причин припиняється їх реєстрація як безробітних і вони одночасно втрачають право на матеріальне забезпечення. Уникнути непорозумінь, допоможуть наші роз’яснення.

Законодавство про зайнятість населення передбачає широкий спектр безоплатних послуг для осіб, які втратили роботу. Проте, окрім наданих прав держава покладає на безробітних такі зобов’язання:

 

11 листопада 2019 року

Дифтерія – це гостре інфекційне захворювання, що характеризується запаленням слизових оболонок верхніх дихальних шляхів і носоглотки.

Основний прояв – поява фіброзних плівок сіруватого кольору на поверхні мигдалин і слизових оболонках ротоглотки.

 

11 листопада 2019 року

За повідомленням управління цивільного захисту Полтавської ОДА вранці  11 листопада  по місту Полтава  та по Полтавській  області  очікується туман видимістю 100-500 м.

 

10 листопада 2019 року

08 листопада відбулося засідання відповідальної комісії з підготовки регуляторних актів - постійної комісії міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. На розгляд було винесено 9 проєктів регуляторних актів, які планується затвердити до кінця 2019 року.

9 листопада 2019 року

Шановні працівники культури та аматори народного мистецтва!

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом. Ваша професія - особлива, адже ви покликані дарувати людям радість, гарний настрій, наповнювати наші душі високими і світлими почуттями, вчити розуміти прекрасне. Своєю плідною працею та силою духу ви звеличуєте рідну Україну та Пирятинську громаду, примножуєте їх успіхи і досягнення.

8 листопада 2019 року

8 листопада  відбулося засідання робочої групи по розгляду звітів комунальних підприємств за підсумками роботи 9 місяців 2019 року. У засіданні взяли участь заступники міського голови Ігор Шикеринець, Максим Варава та спеціалісти управління економіки виконкому міської ради.

Аналіз показників виконання фінансових планів комунальних підприємств свідчить, що план по доходах за 9 місяців не виконано. Так загальна сума доходів склала 16 457,4 тис. грн, що на 3 621,0 тис. грн. менше ніж передбачено планом або 82,0%.

8 листопада 2019 року

Перелік конкурсних предметів для вступу на навчання для здобуття освітнього ступеня молодшого бакалавра, бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти подано у додатку 4 наказу Міністерства освіти і науки України від 11.10.2019 року № 1285.

У додатку (окрім обов’язкового конкурсного предмету для усіх спеціальностей та галузей знань – української мови і літератури) зазначені другий та третій конкурсні предмети з усіх спеціальностей.

 

8 листопада 2019 року

Напередодні Дня української писемності та мови Пирятинська міська рада долучилася до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який розпочався об 11:00 у читальній залі Національної бібліотеки України імені В. І. Вернадського в Києві. Текст радіодиктанту в прямому ефірі читав відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко, який складає текст диктанту останні 13 років.

 

8 листопада 2019 року

Працівниці сфери культури Пирятинської ОТГ - переважно жінки. Красуні, на плечі яких випала така приємна, проте нелегка, ноша. 7 листопада красунь та ентузіасток, а також мужніх і креативних чоловіків, що працюють з ними пліч-о-пліч вітали із Днем працівників культури та аматорів народного мистецтва. Міський голова Олексій Рябоконь побажав розвитку галузі та особистих перемог усім працівникам культури. Грамотами були відзначені бібліотекар І категорії Публічної бібілотеки Алла Кабушка, вчитель образотворчого мистецтва Школи мистецтв Юлія Міхно, завідуюча Калиновомостівською бібліотекою Ілона Ляшенко, звукорежисер КГЦ Андрій Ющенко, приватний підприємець, що завжди підтримує заходи Вікторія Стародубцева.

 

7 листопада 2019 року

7 листопада у селі Олександрівка пройшов день міської ради у старостаті. Керівництво та фахівці міської ради цього дня оглянули об’єкти комунальної власності, поспілкувалися із жителями старостинського округу, визначили пріоритетні напрямки роботи.

 

7 листопада 2019 року

Відділ освіти, молоді та спорту міської ради інформує, що Український центр оцінювання якості освіти затвердив загальні характеристики сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання 2020 року. Відповідний наказ оприлюднено на сайті Українського центру оцінювання.

Характеристиками тестів визначено форми тестових завдань з усіх предметів, час на їх виконання, схеми нарахування балів, поділ завдань тестів, що зараховуватимуться як державна підсумкова атестація та вступний іспит до вишів, інші особливості.

 

7 листопада 2019 року

06 листопада у міського голови відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради. На розгляд винесено 2 питання.

Перше питання стосувалося підготовки комунальних підприємств Пирятинської міської ради до дій за призначенням в осінньо-зимовий період 2019/2020 року. Всі комунальні підприємства повністю готові.

 

7 листопада 2019 року

Трудовий договір укладений з працівником може бути безстроковим, що укладається на невизначений строк та строковий, що укладається на певний строк, установлений за погодження сторін та на час виконання певної роботи (пп. 2,3 ст. 23 КЗпП).

Строковий трудовий договір укладають у випадках, коли трудові відносини не можуть бути встановлені на невизначений строк 

7 листопада 2019 року

6 листопада відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради.  Розглянуто 25 питань та прийнято відповідні рішення.

Більшість питань стосувалися затвердження робочих проєктів, які передбачають проведення реконструкції вуличного освітлення в місті Пирятин.

 

7 листопада 2019 року

Нарада на тему збереження культурної спадщини в Пирятинській ОТГ відбулася 6 листопада з ініціативи відділу культури і туризму міської ради. Запрошені на засідання спеціалісти міської ради, представники депутатського корпусу та краєзнавці переглянули список об’єктів, які вже є на державному обліку. Деякі з них потребують зміни назви та частково опису у зв’язку із законом про декомунізацію. Активне обговорення викликали вагомі історичні споруди – сучасна філія Пирятинського ліцею (школа №1) та ЦДЮТ. 

7 листопада 2019 року

5 листопада відбулася розгерметизація газопроводу середнього тиску на котельні по вул. Європейська, 4Б. Згідно з тактичним задумом, на даному об’єкті відбувся умовний вибух газоповітряної суміші в замкнутому об’ємі. Тому учасники навчань умовно зупинили теплопостачання житлових будинків та адміністративних установ мікрорайону. Фахівці Пирятинського РС ГУ ДСНС України спільно з органами місцевого самоврядування та органами місцевої влади, Пирятинським відділенням поліції ГУ НП України та ПАТ „Лубнигаз“ перевіряли вміння та навички під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

 

7 листопада 2019 року
  Починаючи з 1 жовтня 2019 року діє новий механізм виплати пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Пільги надаються у грошовій готівковій або безготівковій формі.
  При цьому, порядок розрахунку суми пільги залишається незмінним та визначається, як і раніше в залежності від: 
 
 

 

7 листопада 2019 року

6 листопада Публічна бібліотека провела захід для учнів 10-Б класу Пирятинського ліцею. Не традиційні посиденьки, а екскурсію та коуч-сет – незабутні враження для дітей.  Цікаво та захоплююче можна подорожувати навіть власною ОТГ. Виявилося, що багато школярів ніколи не були в Олександрівці. І от завдяки Аллі Кабушці, бібліотекареві, яка працює з юнацтвом, вони познайомилися з цією частинкою нашої ОТГ.

 

6 листопада 2019 року

5 листопада Пирятинський краєзнавчий музей святкував свою 52-у річницю з дня його заснування. З вітальним словом виступила директор музею Наталія Купріян. Також на гостину завітали міський голова Олексій Рябоконь  та провідний спеціаліст відділу культури і туризму міської ради Наталія Половка.

 

6 листопада 2019 року

Вночі та вранці  6 листопада  по місту Полтава  та Полтавській  області  очікується туман видимістю 100-500 м.

         (1 рівень небезпеки - жовтий).

 

 

6 листопада 2019 року

Днями у місті Полтава відбувся Кубок України з сумо. У змаганнях вихованці Пирятинської ДЮСШ стали переможцями: у ваговій категорії 55 кг І місце посіла Жанна Мальцева та виконала норму майстра спорту.

Андрій Саймелюк (вагова категорія 65 кг), Андрій Головня (вагова категорія 75 кг)  виконали норми кандидатів в майстри спорту.

 

6 листопада 2019 року

Ви можете оцінити роботу нашого Центру шляхом заповнення електронної форми – при вході в ЦНАП та на столах адміністраторів розміщені таблички „Розкажи нам свої враження від візиту до ЦНАП“, на яких деталізовано як це зробити - листом на електронну пошту, оцінити ЦНАП знайшовши його на картах Google, або зісканувавши QR-код з таблички.

 

5 листопада 2019 року

4 листопада, за ініціативи міського голови, відбулася  зустріч Олексія Рябоконя з суб’єктами господарювання: ФОП Шаповал Л.О. (кафе „ Затишок“), ФОП  Стельмах Т.Г. (кафе „Королева    бензоколонки“),  ФОП  Маслак В.О. (міні-пекарня),  ФОП Ситник  Л.М. (кафе  „Сатурн“),  підприємство Пирятинської РССТ   ресторан „Удай“ (директор  Сабірова   Г.А.), які здійснюють  господарську  діяльність    у  сфері  громадського харчування на території  Пирятинської ОТГ.

 

4 листопада 2019 року

Ви маєте шанс перетворити ваше місто на місто вашої мрії, віддавши свій голос за запропоновані проєктні пропозиції, які будуть реалізовані владою  наступного року.

Голосування  проводиться шляхом онлайн-голосування  на Е-сервіс „Громадський бюджет“ та  відкритого  голосування  у  пунктах  голосування починаючи з 11.11.2019 по 25.11.2019 року включно.

 

4 листопада 2019 року

У перший, третій, п’ятий понеділок кожного місяця міський голова Олексій Рябоконь проводить особистий прийом громадян.

 4 листопада зі своїми проблемами звернулися 4 пирятинці, які порушили ряд актуальних питань: приватизація земельної ділянки, вивезення опалого листя, вирішення спірних питань з сусідами та інші.

 

4 листопада 2019 року

4 листопада відбулося засідання комісії виконавчого комітету Пирятинської міської ради по здійсненню контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги. Провів засідання заступник міського голови з питань діяльності виконкому, голова комісії – Ігор Шикеринець, який  проінформував присутніх  про розгляд звернення  ДП „Пирятинтеплопостачання“  щодо встановлення тарифу на послуги з постачання теплової енергії для житлового будинку по вул. Коцюбинського 33, м. Пирятин

4 листопада 2019 року

За допомогою сучасного електронного сервісу Міністерства юстиції України – Он-лайн будинок юстиції можна отримати послуги у сфері державної реєстрації бізнесу, інформацію з реєстрів (Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців, громадських формувань, державного реєстру речових прав на нерухоме майно), повторно отримати документи про державну реєстрацію актів цивільного стану, витяги з Державного реєстру актів цивільного стану громадян (свідоцтво про народження, шлюб, розірвання шлюбу, смерть, зміну імені).

 

4 листопада 2019 року

На виконання Рішенням виконкому Пирятинської міської ради від  27.03.2019 № 113 „Про створення робочої групи для здійснення моніторингу за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг та громадського харчування“  02.11.2019  з 22-00 проведено черговий моніторинг. 

Під час заходу, групою відвідано всі заклади сфери розваг та громадського харчування, які розташовані на території міста. Неповнолітніх у вищевказаних закладах виявлено не було.

4 листопада 2019 року

Он-лайн будинок юстиції – це повністю прозора автоматизована система, яка забезпечує отримання послуг без контакту з представниками влади.

Із запровадженням порталу Он-лайн будинок юстиції з’явилася можливість подати документи щодо державної реєстрації громадської організації зі статусом юридичної особи для проведення попередньої правової експертизи.

 

4 листопада 2019 року

З метою підвищення надійності та безпечної роботи ліфтів в м.Пирятин, поліпшення роботи ліфтового господарства, підвищення якості надання житлово-комунальних послуг пирятинцям реалізується „Програма диспетчеризації ліфтів багатоквартирних житлових будинків м.Пирятин на 2019 рік“.

 Так, у ході її реалізації за кошти бюджету Пирятинської ОТГ проведено поточний ремонт (диспетчеризація) ліфтів житлових будинків:

4 листопада 2019 року

Протягом п’яти днів керівники відділів освіти, директори шкіл та їх заступники зі всієї України стали учасниками „Школи освітніх управлінців“. Кожен з учасників є представником громади, яка є частиною проекту „Школа 3.0 Об’єднані громади“.

Пирятинську ОТГ представляли головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради Наталія Шерзой та директор Пирятинського ліцею Лариса Пономаренко.

 

4 листопада 2019 року

Залучення безробітних до організації підприємницької діяльності – одна з активних форм підтримки безробітних, яка здійснюється державною службою зайнятості у разі відсутності на ринку праці підходящої роботи.

Безробітним, яким виповнилося 18 років та які не можуть бути працевлаштовані, за сприяння служби зайнятості протягом одного місяця у зв’язку з відсутністю на ринку праці підходящої роботи, за їх бажанням, допомога по безробіттю може виплачуватись одноразово для організації підприємницької діяльності.

 

4 листопада 2019 року

2-3  листопада  2019 року  на місцевому стадіоні „Ювілейний“  відбулась фінальна частина Чемпіонату Полтавської області серед юнацьких команд з футболу. До фіналу потрапили команди:

ФК „Пирятин“ Пирятин  -  „Колос“ Кобеляки; 

„Олімпія“ Савинці  -  „Лубни“ Лубни.

4 листопада 2019 року

Першого листопада в кафе „Агося“ відбулася костюмована вечірка, а також майстер клас по виготовленню „страшно“ смачного імбирного печива, який проводила Вікторія Мишко. Разом з дітками та їх батьками створювали зубатих гарбузиків та привидів, павучків та смачні мордочки.

 Кожна дитина отримала масу задоволення не тільки від майстер класу, а й від розважальної програми і дискотеки, яку провела аніматор Алла Тимчур.

 

3 листопада 2019 року

2 листопада у Культурно-громадському центрі відбувся  святковий концерт  з нагоди  15-ти річчя хореографічного  колективу ,,СТЕНЕТ Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості. У залі зібралися  радіти успіхам і досягненням талановитих дітей батьки, рідні  та гості.  Розпочався захід з танцю ,,СТЕНЕТ єднає нас!“. Яскраві костюми, шалені танці та запальна музика –  весела і приємна атмосфера панувала навколо. На сцені виступали малюки, які роблять свої несміливі кроки у танці ,,Казкові ельфи.

2 листопада 2019 року

Щиро вітаю вас з професійним святом!

Турбота про людину, її майбутнє, забезпечення соціальних гарантій – це надважливі завдання, які виконують працівники соціальної сфери. Соціальний працівник – це не просто професія, це мистецтво добра і справедливості, поклик серця. Ви даруєте людям надію на краще, вчасно подаючи  руку допомоги тим, хто цього потребує. Низький вам уклін, шановні працівники соціальної сфери, за доброту, терпіння, щирість, любов до людей та співчуття. Ви робите потрібну і гуманну справу. А це свято – чудова нагода ще раз подякувати вам за вагомий внесок у загальну справу підвищення добробуту кожного українця.

2 листопада 2019 року

2 листопада у Пирятині, на стадіоні “Ювілейний”, відбулися півфінальні матчі Чемпіонату Полтавської області з футболу серед юнаків.

1 листопада 2019 року
  У Полтавському Регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся практикум із застосування законодавства на тему: „Особливості здійснення контролю за додержанням законодавства про працю в об’єднаних територіальних громадах“.Участь у заході взяла головний спеціаліст-інспектор праці Юлія Йощенко.
 
1 листопада 2019 року

Морозний листопад цьогоріч розпочався з теплого свята – Дня працівників соціальної сфери. Свята тих людей, чия діяльність сповнена милосердя і тепла, чия праця не завжди помітна, але така потрібна.

 

1 листопада 2019 року

1 листопада відбулося перше засідання конкурсної комісії з відбору кандидатур на заміщення  посади керівника Пирятинського ліцею Пирятинської міської ради Полтавської області.Голова конкурсної комісії Ігор Шикеринець поінформував членів комісії про те, що на конкурс надійшли документи від одного претендента – Пономаренко Лариси Вікторівни. Зазначив, що подані документи повністю відповідають вимогам Положення про призначення на посаду та звільнення з посади керівників закладів загальної середньої освіти Пирятинської міської ради.

1 листопада 2019 року

1 листопада, у Центрі дитячої та юнацької творчості, зібрався колектив Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) аби в дружній та теплій атмосфері відзначити своє професійне свято.

 

1 листопада 2019 року

31 жовтня відзначають Хеловінську ніч. Свято прийшло до нас із заходу та стало популярним серед молоді. Адже увечері, 31 жовтня, можна увібратися в найстрашніші костюми та полякати друзів, рідних чи й просто перехожих. На численні прохання молоді заклади культури Пирятинської ОТГ відгукнулися святковими костюмованими заходами.

1 листопада 2019 року

31 жовтня у міського голови відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради. На розгляд винесено 7 питань.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua