Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
26 листопада 2019 року 17:00

Асоціації ОТГ виповнилось 3 роки! Щиро вітаємо!

Для перегляду відеоролуку  натисніть на зображення

 

25 листопада Асоціація об’єднаних територіальних громад святкувала свій день народження. Три роки тому на створення нової організації, яка б об’єднала колег-керівників громад, які мають однакові проблеми незалежно від статусу місто чи село, які шукають шляхи їх вирішення, які рівні між собою, бо мають одну мету – створити спроможну громаду, впроваджуючи принципи демократичного врядування, та забезпечити її розвиток, наважилися троє голів ОТГ – Олексій Рябоконь (Пирятинська міська ОТГ), Олександр Корінний (Новоукраїнська міська ОТГ)  та Григорій Рудюк (Новоборівська селищна ОТГ). Виступаючи на Загальних зборах Асоціації ОТГ Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь зазначив, що ключовими принципами Асоціації є об’єднання рівних, відстоювання інтересів відстоювання прав та інтересів об’єднаних громад на державному та регіональному рівнях. Ще один, не менш важливий принцип, - це незаполітизованість – не зважаючи на те, що голови ОТГ мають різні політичні погляди та уподобання, Асоціація діє лише в інтересах громад, а не політичних партій.

 За цей час Асоціація ОТГ розширилася із 3 до 490 громад-членів. А це вже більше половини об’єднаних громад України. Така кількість членів дала право здійснити наступний значний крок - стати всеукраїнською!

Рішенням зборів створено ще одну – нову – платформу „Сільський розвиток“, яку очолила Олександра Шереметьєва, голова Омельницької ОТГ. Нагадаємо, що Пирятинський міський голова очолює платформу „Адміністративні послуги, е-врядування та управління людськими ресурсами“. 

Окрім делегатів на Загальних зборах побували партнери – ті, хто тоді повірив і підтримав новостворену Асоціацію, представники Верховної Ради України, центральних органів виконавчої влади та міжнародних проектів і програм.

Друга частина заходу проходила у форматі „Відкритого простору“ темою якого було „Завершення реформи місцевого самоврядування та децентралізації: виклики і перспективи“. Учасники працювали в рамках тематичних платформ, напрацьовуючи основні подальші кроки щодо змін до Конституції, законодавства про місцеві вибори, завершення процесу формування громад; розмежування повноважень у сфері охорони здоров’я; реалізації повноважень з соціального захисту та їх фінансового забезпечення. Обговорили умови від громад щодо запровадження обігу землі, безпеки в громадах, формування культурного простору. 

Єдність та консолідація в прийнятті рішень та діях - ключ до успіху і подальших перемог місцевого самоврядування України.

Успішні разом!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua