Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 листопада 2019 року 13:40

Поважай свою працю і відстоюй свої права!!!

Згідно з Конституцією України кожна людина має право на працю, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується.

Для реалізації своїх трудових прав та забезпечення належного рівня свого майбутнього, Ви повинні вимагати від роботодавця легального оформлення трудових відносин через укладання трудового договору, а також додержання мінімальних гарантій по оплаті праці, своєчасної виплати заробітної плати відповідно до чинного трудового законодавства.

Виконавчий комітет Пирятинської міської ради роз’яснює працівникам, котрі працюють нелегально та отримують винагороду за свою роботу у „конвертах“, що вони:

позбавляють себе гарантованого державою розміру заробітної плати (у тому числі розміру тарифної ставки або посадового окладу працівника, доплати, надбавки);

втрачають можливість користуватися державними гарантіями відповідно до чинного законодавства, такими як: державна допомога сім’ям з дітьми, соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям, субсидії;

втрачають трудовий  стаж при розрахунку розміру пенсії;

 через зарплати у „конвертах“ відсутні внески до фондів соціального страхування, що унеможливлює соціальний захист працівників, і тому такі особи втрачають право на отримання гарантованої державою відпустки, своєчасно та не нижче мінімальних гарантії в оплаті праці, здоров’ї, безпечних умовах праці.

Для суспільства поширення такого явища як нелегальна праця призводить до:

 ненадходження податків до місцевих бюджетів, які б направлялись на добробут громади, на реалізацію програм соціально-економічного розвитку районів, міст;

нестабільності та невпевненості у майбутньому громадян (відсутність належного розміру пенсій, інших соціальних виплат);

не в повному обсязі наповнення фондів соціального страхування, що призводить до надмірного навантаження на них та пошук додаткових джерел для виконання функцій держави.

Виконавчий комітет Пирятинської міської ради застерігає працівників: погоджуючись на нелегальну трудову зайнятість, Ви автоматично  потрапляєте у групу ризику. Неофіційно працевлаштована особа позбавлена законодавчого захисту та повністю залежить від роботодавця та його дій по відношенню до працівників. Офіційно ж оформлені трудові відносини надають можливість громадянам відстоювати свої права у судах у разі конфлікту з роботодавцем.

Оформлення трудових відносин – гарантія соціального захисту  й запорука гідних і безпечних  умов праці.   

 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua