Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 листопада 2019 року 08:10

Інформація про проведену апаратом виконавчого комітету міської ради роботу в міжсесійний період (29.10.2019 – 27.11.2019)

Відбулося  9 засідань постійних комісій. 

Відбулося 2 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 43 рішення.

Проведено День міської ради в Олександрівському  старостаті. Проведено конкурс з відбору кандидатур на заміщення  посади керівника Пирятинського ліцею Пирятинської міської ради Полтавської області

В рамках роботи  правління Асоціації  ОТГ  міський голова взяв участь  у робочій зустрічі з Прем’єр-Міністром України та представив основні проблемні питання  з бюджетних питань.  Взято участь у загальних зборах  Асоціації об’єднаних територіальних громад.

 Пирятинську міську ОТГ відібрано на участь у 3 інвестиційній програмі ДОБРЕ за сприяння проєкту USAID. Отримано перемогу по проєкту ІРЦ  „Облаштування ресурсної кімнати та медіатеки для дітей з особливими освітніми потребамидля дітей з особливими освітніми потребам“.

Проведено:

поточний ремонт покрівлі будівлі Пирятинського культурно-громадського центру.  Роботи виконані підрядною організацією ПП „Аталіо“ (м. Пирятин). Вартість робіт склала 277,998 тис. грн.;

капітальний   ремонт  покрівлі  Калиновомостівської школи.  Роботи виконані   ТОВ „Ренобау“ (м. Новомосковськ). Вартість робіт склала – 610515,89 грн.

поточний  ремонт актової зали у Пирятинській загальноосвітньої школи І-ІІІ № 4. Ремонтні роботи виконано підрядною організацією ФОП Смірнова Н.В., з бюджету Пирятинської міської ОТГ виділено 198 742 грн.

поточні ремонти систем опалення (вартість 6416,00 грн.) та освітлення (7798,00 грн.) в Пирятинській ДЮСШ. Роботи виконані ФОП Клещенко С.М. 

 

Затверджено рішенням виконкому 14 робочих проектів по реконструкції вуличного освітлення,  проект по реконструкції покрівлі загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. №6 по вул.Гагаріна, 84 в м.Пирятин Полтавської області. Виготовлено та погоджено робочий проєкт „Реконструкція перехрестя вул.Визволення-вул.Цибаня-вул.Ярмаркова-вул.Аврущенка з облаштуванням кругового руху в м.Пирятин Полтавської області“. Коригування.

Проведено роботи з озелення скверу „Фантазія“ та клумб в центральній частині міста.

Проведено грейдерування вулиць з підсипкою _   вул.Лесі Українки, вул.Коцюбинського, вул.Сковороди, вул.Горького, вул.Свободи, пр.Шкільний, вул.Визволення (за стадіоном до ДНЗ „Червона Шапочка“), (між Пирятинським ліцеем та стадіоном), вул.Кулініча до вул.Цибаня,  вул.Визволення груйдерування обочини.

Проведено реконструкції вуличного освітлення міста: вул. Миру, пров. 2-й Мирний, вул. Калинова та вул. Іподромна, вул. Калинова, пров. Річковому, вул. Приудайський Узвіз,  вул. Пушкіна, пров. Лубенський, вул. Першотравнева, вул. Січових Стрільців, вул. Гайдара, пров. Славний, пров. Тупий, вул. Фабрична, вул. Котляревського, вул. Ранкова, вул. Гагаріна, вул. Герцена, площі Богдана Хмельницького, вул. Молодіжна, пров. Київському, вул. Ярмаркова, вул. Надії, пров. 2-й Кінечний, пров. Чехова, пров. Грушевського. Всього реконстрюйовано 27 вулиць та провулків, а саме: встановлено 131 світильник, 21 опора, протяжністю 7389 м.

Встановлено дорожні знаки вул.Визволення -2шт, вул.Соборна – 3 шт, вул.Єлени -1шт, площа Майдану -1.

Реалізація проєктів та програм

Проведено:

робочу зустріч з експертами Німецького товариства Міжнародного співробітництва (GIZ) щодо управління твердими побутовими відходами;   

 зустріч з регіональним представником Фонду енергоефективності в Полтавській області за участі спеціалістів міської ради та голів ОСББ щодо впровадження в місті Пирятин Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків Фонду енергоефективності; комісії по обстеженню зелених насаджень.

Відбулося друге засідання робочої групи щодо реалізації Програми DOBRE зі стратегічного планування розвитку органу місцевого самоврядування за участю експертів Асоціації об’єднаних територіальних громад  щодо розробки „Дорожньої карти розвитку Пирятинської міської ради“, яка спрямована на розвиток муніципалітету, підвищення якості  послуг; ефективного управління фінансами та бюджету; публічності управлінської діяльності; прозорості та відкритості в діяльності міської влади,  застосування інформаційно-комунікаційних технологій для підтримки демократичного врядування та залучення  громадян до ефективного управління громадою.

Продовжується реалізація   шведсько-українського проєкту DESPRO –„Школа місцевого самоврядування“- ІІ очна сесія (Бердій З.О., Гуленко О.І. – категорія  „Молоді спеціалісти“.

Отримано відзнаку за розроблення практичної допомоги по вирішенню кесів ОТГ – Солдатовою І.В.

Продовжується реалізація  проєкту U-LEAD: експертами проєкту готується посібник щодо надання адміністративних послуг на базі досвіду міжмуніципального співробітництва Пирятинської міської ради з наданеня адміністративних послуг.

 Участь у засіданні міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального базового та районного устрою Полтавської області та двох робочих зустрічах з народними депутатами України.

Пирятинський ЦНАП відвідали з ознайомчим візитом представники Омельницької ОТГ щодо вивчення досвіду міського ЦНАП та надання адміністративних послуг.

 07 листопада участь у презентації Інструментарію гендерної рівності (Шикеринець І.С., Кабушка Ю.В.)

12 листопада участі в економічному форумі „SME-forum#Полтавщина бізнесова“ (Рябоконь О.П., Солдатова І.В.)

з 20 по 21 листопада участь у третій конференції партнерів DOBRE „Стратегічний розвиток та інвестиції“ (Рябоконь О.П.) 

15 листопада участь у першій тематичній зустрічі з питань управління людськими ресурсами в органах місцевого самоврядування України (Кочур Л.В.)

20 по 21 листопада участь у третій конференції партнерів DOBRE „Стратегічний розвиток та інвестиції“ (Рябоконь О.П.)

 22 листопад участі у Всеукраїнському форумі щодо запровадження ринку землі (Рябоконь О.П.)

  Участь у семінарі на тему: „Соціальне підприємництво, як генератор фінансового капіталу та інвестицій в державні та місцеві бюджети“                        (Шикеринець І.С., Солдатова І.В., Юрченко Н.І.)

 На базі ЦНАПу в рамках реалізації Програми „U-LEAD з Європою“ проведено  3 дводенні семінари-тренінги щодо надання окремих адміністративних послуг, гендерної політики та діяльності ОМС.

В рамках програми  USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) відбулася робоча зустріч представників структурних підрозділів виконкому міської ради з консультантами  ґендерно орієнтованого бюджетування щодо напрацювання Плану дій по проведенню оцінки та розвитку  вимірювання ґендерної рівності  на місцевому рівні.

У міжсесійний період працівники виконавчого комітету міської ради продовжують підвищувати кваліфікацію, взято участь у конференціях, форумах, семінарах, тренінгах та круглих столах:

участь в освітньому форумі „Успішний освітній менеджмент в об’єднаних громадах“ (Зібніцька Л.І.)

участі у тренінгу „Бюлетень громади: як зробити його цікавим та потрібним для мешканців“ (Гуленко О.І., Нестерець Т.Д., Бульда Ю.В.)

участі у семінарі ФОРУМ БЮДЖЕТ. ОСІНЬ 2019 „Актуальні питання бухгалтерського обліку та звітності в бюджетній сфері. Оплата праці та звітність з ЄСВ. Новини законодавства в державних закупівлях“ (Гудзь В.І., Шевченко М.В.)

участі у першій сесії професійної програми для землевпорядників об’єднаних територіальних громад, які не підвищували кваліфікацію більше трьох років   (Ящик І.А.)

вивчення досвіду  шкіл м.Миргород та ознайомлення з результатами впровадження проекту „E-schools“ (Зуєв С.В.)

участі у тренінгу „Внутрішнє переміщення в Україні: гендерна чутливість локальних практик, юридичних інструментів і бізнес-практик“ (Кабушка Ю.В.)

участі у тематичному короткостроковому семінарі „Реалізація державної політики у сфері містобудування і архітектури“ для посадових осіб виконавчих органів об’єднаних територіальних громад, відповідальних за питання просторового   планування   територій,     містобудування   і  архітектури (Зергані М.І.)

участь у навчальній поїздці з метою ознайомлення з реалізацією пілотного проекту з впровадження заходів з енергоефективності в лікарнях,  організованому проектом „Енергоефективність у громадах ІІ“, що впроваджується в Україні Німецьким товариством міжнародного співробітництва (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) (Биков Р.В.)

4 листопада, за ініціативи міського голови, відбулася  зустріч міського голови з суб’єктами господарювання, які здійснюють  господарську  діяльність    у  сфері  громадського харчування на території  Пирятинської ОТГ. (ФОП Шаповал Л.О. (кафе „ Затишок“), ФОП  Стельмах Т.Г. (кафе „Королева    бензоколонки“),  ФОП  Маслак В.О. (міні-пекарня),  ФОП Ситник  Л.М. (кафе  „Сатурн“),  підприємство Пирятинської РССТ   ресторан „Удай“ (директор  Сабірова   Г.А.).  Основна  мета   зустрічі – це отримання пропозицій від  операторів потужностей (виробників страв, кулінарних та кондитерських  виробів),  закладів  ресторанного  господарства щодо налагодження співпраці з фізичними особами - підприємцями  торговельно-розважального комплексу в  районі  АС 1.

   Проведено нараду щодо  збереження культурної спадщини в Пирятинській ОТГ, на якій переглянуто список об’єктів, які вже є на державному обліку. Деякі з них потребують зміни назви та частково опису у зв’язку із законом про декомунізацію.

   Центром надання адміністративних послуг надається 184 послуги. Станом на 25 листопада надано – близько  22,0 тис. послуг, оформлено 476 ID-картки та 648 закордонних паспорти, видано 436 ID-карток та 596 закордонних паспорти.

    Продовжується реалізація проєкту Мінсоцполітики „Соціальна громада“. Розпочато роботу в електронній програмі на віддалених робочих місцях та у ЦНАПі.

   Відділом державної реєстрації:

   у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців опрацьовано 14 заяв;

   у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно опрацьовано 25 заяв.

   Продовжується робота по наповненню Реєстру території громади.

Стратегічне та оперативне планування

Розроблено проєкт Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2020 який направлено до Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації з метою отримання висновку про його відповідність законодавству та Стратегії розвитку Полтавської області на 2016-2020 роки. 30 листопада  відбуваються громадські слухання.

Проведена нарада з розробниками місцевих (регіональних) програм з метою підвищення якості підготовки аплікаційних форм та програм.

Сприяння розвитку бізнесу

Проведено засідання конкурсної комісії Конкурсу міської ради „Розвиваю бізнес у своїй громаді“, присвячене розгляду питання про внесення змін до  рішення 61 сесії міської ради сьомого скликання від 29.10.2019 № 392 „Про підсумки роботи конкурсної комісії Конкурсу міської ради „Розвиваю бізнес у своїй громаді“  в частині долучення до  переліку переможців Конкурсу фізичної особи-підприємця Горбачової Г.Г.

Житлово-комунальне господарство

Проаналізовано стан виконання фінансових планів комунальних підприємств за 9 місяців 2019 року, підготовлено та затверджено рішенням виконкому 5 проєктів рішень.

Реалізація повноважень у сфері регуляторної політики

Підготовлено 8 проєктів регуляторних актів та Аналізів їх регуляторного впливу, які розглянуто на засіданні профільної комісії міської ради, опубліковано у ЗМІ та на веб-сайті міської ради, надіслано до Державної регуляторної служби з метою отримання висновків про відповідність законодавству.

Проведено  засідання комісії по здійсненню контролю за додержанням правил при  нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги присвячене розгляду розрахунку скоригованого тарифу на послугу з постачання теплової енергії ДП „Пирятинтеплопостачання“ та громадські слухання з цього питання. За рекомендаціями комісії та громадськості виконкомом прийнято рішення про встановлення тарифу для житлового будинку по вул.Коцюбинського,33, м.Пирятин.

Орендні відносини

З метою підвищення ефективності використання комунального майна на підставі затверджених рішенням виконкому калькуляцій підготовлено розрахунки витрат на проведення заходів у  Пирятинському культурно-громадському центрі 11 заявникам.

Реалізація повноважень у сфері праці

Міською комісією з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення проведено 1 засідання, на якому проаналізовано інформацію щодо результатів обстеження 15 суб?єктів господарювання. За результатами роботи, в добровільному порядку, було легалізовано 1 робоче місце. 

Завершено інспекційне відвідування суб?єкта господарювання інспектором з праці управління економіки. За наслідками направлено до суду 1 справу про адміністративне правопорушення.

Участь в грантах

Подано 2 заявки на участь в конкурсах і грантах:

у проекті HOUSE of EUROPE  із заявкою „YOUNG_Pyriatin_Hub – молодіжний публічний простір нового типу у м.Пирятин на базі ЦДЮТ;

у конкурсі Ради Европи із заявкою „Успішний розвиток Пирятинської міської ОТГ шляхом впровадження принципів гуманізму та народовладдя, демократизму та соціальної справедливості, законності та верховенства права, забезпечення прозорості та гласності в роботі органів місцевого самоврядування“  щодо впровадження кодексу етики для міського голови та депутатів міської ради.

 

 Відділом із земельних та екологічних питань проведено 12 виїзних комісій щодо обстеження земельних ділянок за зверненнями громадян. Оголошено конкурс з надання послуг з вивезення побутових відходів на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.

Відбулося 2 засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Пирятинської міської ради.

З метою підвищення надійності та безпечної роботи ліфтів в м.Пирятин, поліпшення роботи ліфтового господарства реалізується „Програма диспетчеризації ліфтів багатоквартирних житлових будинків м.Пирятин на 2019 рік“. Так, у ході її реалізації за кошти бюджету Пирятинської ОТГ проведено поточний ремонт (диспетчеризація) ліфтів житлових будинків: ОСББ  „Соборна, 45“,  вул. Соборна, 16, вул. Полтавська, 2).  

 Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей обстежено умови проживання: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою (піклуванням) – 6 дітей;   дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах – 8 дітей.

  Організовано та проведено місячник правовиховної роботи у загальноосвітніх навчальних закладах міської ради.

  З метою забезпечення дітей-сиріт житлом сформовано та передано до управління соціального захисту населення райдержадміністрації особову справу особи із числа дітей, позбавлених батьківського піклування Ковальчук В.В. для отримання компенсації на придбання житла. Здійснено супровід гр. Ковальчук В.В. в придбанні житла за рахунок державної субвенції. 08.11.2019 року нею придбано ½ будинку

 Проведено 02.11.2019 та 09.11.2019 моніторинги за перебуванням неповнолітніх у закладах сфери розваг та громадського харчування. Під час проведення заходів дітей виявлено не було.

Працівниками центру соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді за місцем їх проживання відвідано 9 сімей, соціальною роботою охоплено 21  сім?ю; проводиться благодійна акція на лікування Археменка Богдана, під час якої зібрано 3600,0 грн.

 В рамках реалізації Програми підтримки сімей, дітей та молоді 4 породіллі отримали матеріальну допомогу в розмірі 2000,0 грн. на загальну суму 10000,0 грн.

Надано разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади 9 громадянам на загальну суму 11100 грн.

Надано матеріальну допомогу на поховання непрацюючим жителям  міста, які не досягли пенсійного віку - 2 заявникам на загальну суму 2000,00 грн.

Відділом освіти, молоді та спорту та закладами освіти проведено ряд заходів:

3 наради для керівників закладів освіти та заступниками директорів з навчально-виховної роботи;

нарада для керівників закладів дошкільної освіти з питань здійснення контролю адміністраціями ЗДО за організацією освітньої діяльності, про атестацію педагогічних працівників у 2019-2020 навчальному році;

нарада для відповідальних та помічників відповідальних за проведення ЗНО у 2020 році;

засідання атестаційної комісії ІІ рівня, визначено список педпрацівників для атестації у 2020 році (40 педпрацівників);

нарада-навчання для керівників закладів загальної середньої освіти та їх заступників з питань впровадження хмарних сервісів в освіті, роботи з Google-формами, електронним календарем;

навчальні тренінги  для вчителів початкової школи з упровадження Концепції „Нова українська школа“;

навчання керівних кадрів закладів освіти з питань лідерства та командоутворення за участю Тетяни Устименко, к.пс.н., доцента, професора кафедри менеджменту освіти ПОІППО ім. М.В.Остроградського, та Тетяни Водолазької, к.п.н., доцента кафедри менеджменту освіти ПОІППО ім. М.В.Остроградського;

робочу зустріч з питання стану харчоблоків та санвузлів в закладах освіти Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади за участю керівників закладів загальної середньої освіти, дошкільних навчальних закладів за участю заступника міського голови  з питань діяльності виконкому міської ради Шикеринця І.С. та голів постійних депутатських комісій Пирятинської міської ради.

Вихованці Пирятинської ДЮСШ стали переможцями на Кубку України з сумо у місті Полтава. У ваговій категорії 55 кг І місце посіла Жанна Мальцева та виконала норму майстра спорту. Андрій Саймелюк (вагова категорія 65 кг), Андрій Головня (вагова категорія 75 кг)  виконали норми кандидатів в майстри спорту.

На місцевому стадіоні „Ювілейний“  відбулась фінальна частина Чемпіонату Полтавської області серед юнацьких команд з футболу;

У культурно-громадському центрі відбувся  святковий концерт  з нагоди  15-ти річчя хореографічного  колективу ,,СТЕНЕТ“ Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості.

Відділом культури та туризму міської ради взято участь у культурно-мистецьких заходах,  проведено  ряд тематичних заходів в  Пирятинській публічній бібліотеці.  

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua