Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 листопада 2019 року 14:54

Школа освітніх управлінців: Done!

Протягом п’яти днів керівники відділів освіти, директори шкіл та їх заступники зі всієї України стали учасниками „Школи освітніх управлінців“. Кожен з учасників є представником громади, яка є частиною проекту „Школа 3.0 Об’єднані громади“.

Пирятинську ОТГ представляли головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради Наталія Шерзой та директор Пирятинського ліцею Лариса Пономаренко.

Навчання проходило з 28 жовтня по 1 листопада під Києвом. Тренери проеєту Анка Уварова, Олександра Пєтушкова та Олександра Мухіна змотивували освітян-управлінців творити зміни вже зараз.

Команда Про.Світ підготувала для учасників насичену програму, зосереджену довкола теми лідерства. Від командотворення та спіральної динаміки до практичних завдань з міжособистісної та ненасильницької комунікації.

Вправи дозволили всім учасникам відчути на собі переваги якісної командної роботи та зрозуміти комунікаційні виклики, що стоять перед сучасним освітнім управлінцем.

Кожен мав змогу побути фасилітатором, вибудувати стратегію розвитку навчального закладу, зрозуміти основи проєктного менеджменту, використовуючи інструменти стратегування. Дуже цікавим і змістовним було заняття з освітнього фандрейзингу та краудфандингу, питання залучення стейкхолдерів.

Наприкінці школи управлінці мали змогу зустрітися з експертом Державної служби якості освіти, секторальної освітньої платформи Асоціації ОТГ, аналітиком ефективності освітніх мереж Сергієм Пазюком, який зорієнтував освітян на те, як створити максимально ефективну внутрішню систему управління якістю освіти в закладі (стратегія розвитку та система планування діяльності закладу, співпраця учасників освітнього процесу, зворотній зв’язок), розповів про побудову внутрішньої системи забезпечення якості освіти в освітньому закладі і не тільки, нові освітні тренди.

Організатори проєкту впевнені, що таке навчання допоможе кожному з учасників зафіксувати та продовжити зміни, які розпочалися в їхніх громадах з старту програми й взаємодії з менторами. Наступні цілі – реалізація освітніх ініціатив у своїй спільноті.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua