Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 листопада 2019 року 14:46

Тиждень ляльки-мотанки в Олександрівці

  У перший тиждень листопада до багатьох відвідувачів і гостей Олександрівського сільського клубу  помандрувала  додому  лялька-мотанка, оберіг виготовлений  своїми руками.

  Лялька-мотанка приходить у наш світ у якомусь образі, створюється з певною ціллю. Її виготовляли із різними побажаннями, наділяли різними символічними значеннями: на щасливу долю, сприяння потаємним  бажанням, гармонії людини з природою, на успіх і здоров’я, на добро і злагоду.

   Тиждень такої майстерності пройшов за окремим планом: створення нових образів мотанки та виставка виробів, виготовлених учасниками любительського об’єднання „Умілі руки“, яку відвідало 80 чоловік; пізнавальна лекція з історії ляльки-мотанки  та фотовиставка від бібліотекаря Антоніни Гузевської;  коуч-сет з гостями сільського клубу: учнями Пирятинського ліцею, бібліотекарем  Аллою Кабушкою і місцевими майстринями: Аллою Ященко, Ніною Черненко, Ларисою Дронишинець та Дар’єю Тарасовською; майстер-класи з виготовлення соннички  ангелика-травнички та мотанки-дзвіночка; виставка виробів майстрині Ніни Клітко в Пирятинському КГЦ, присвячена   Дню працівників культури та аматорів народного мистецтв.

  Заходи пройшли цікаво, пізнавально і весело!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua