Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 листопада 2019 року 16:54

Програма „Ресурсна кімната (облаштування ресурсної кімнати та медіатеки для дітей з особливими освітніми потребами)“ серед переможців конкурсу проектів громадських об?єднань – 2020

     15 листопада 2019 року в приміщенні Полтавської облдержадміністрації відбулося засідання конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації для розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2020 році та водночас – відкритий захист конкурсних пропозицій, поданих на конкурс проектів громадських об’єднань, оголошений Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації. Представники громадських об?єднань презентували конкурсній комісії Департаменту конкурсні пропозиції. Протягом 4 годин роботи було презентовано та розглянуто всі 26 конкурсних пропозицій. За результатами відкритого захисту конкурсна комісія на своєму засіданні 20 листопада 2019 року затвердила результати персонального конкурсного оцінювання.
Програма „Ресурсна кімната (облаштування ресурсної кімнати та медіатеки для дітей з особливими освітніми потребами)“ (ініціатори: Олена Холоділоваа, в.о. директора інклюзивно-ресурсного центру відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради, Юлія Кузовкова, голова БО „Благодійний фонд „Вектор Плюс“, Ольга Делембовська, серед переможців конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка за рахунок коштів обласного бюджету у 2020 році.
Метою Програми є облаштування ресурсної кімнати та медіатеки Пирятинського ІРЦ для всебічного забезпечення потреб дітей з особливими освітніми потребами, створення середовища для надання корекційно-розвиткових послуг та здійснення їх кваліфікованого супроводу.   
     Ресурсна кімната – додатковий інструмент для адаптації психологічного та фізичного здоров’я дітей з особливими освітніми потребами, що дозволяє емоційно розвантажити дитину, зняти нервове збудження, знизити рівень тривожності, активізувати мозкову діяльність, займатися зі спеціалістом в індивідуальному порядку. В таких кімнатах передбачаються навчальна, соціально-побутова, ігрова зони та зона відпочинку. Облаштування таких спеціальних сучасних кімнат є необхідністю для якісного впровадження інклюзивної освіти.
Медіатека надає можливість дітям працювати з різними носіями інформації, з комп’ютерними банками даних, довідковими та енциклопедичними виданнями, отримувати інформацію під час індивідуального перегляду, оцінювати й вибирати необхідну інформацію, яка використовується в процесі корекції та розвитку. Тобто медіатека – це зібрання медіа засобів з облаштованою комп’ютерною зоною та зоною для індивідуальної роботи.
    Облаштування ресурсної кімнати та медіатеки в Пирятинському ІРЦ допоможе дітям з особливими освітніми потребами адаптуватися до соціального середовища, отримувати необхідні корекційно-розвиткові послуги у повному обсязі, ефективно навчатися та жити повноцінним життям. Програма спрямована на забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами.
 
Протокол за посиланням
 

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua