Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 грудня 2019 року

Управління  Державної  казначейської  служби  у  Пирятинському  районі  повідомляє, що відповідно  до  Плану  рахунків  бухгалтерського  обліку  в  державному  секторі,  затвердженого  наказом  Міністерства  фінансів  України  від  31.12. 2013  року  № 1203  та  довідника  відповідності  символу  звітності  коду  класифікації  доходів  бюджету,  затвердженого  наказом  Державної  казначейської  служби  України  від  28.11. 2019  року  № 336,  з  03.01. 2020  року  будуть  введені  в  дію  нові  реквізити  рахунків  для  обліку  надходжень  до  державного  та  місцевих  бюджетів.  Рахунки,  що  діяли  у  2019  році  будуть  закриті.

31 грудня 2019 року

Шановна пирятинська громадо!

Вітаю вас із Новим 2020 роком та Різдвом Христовим!

Рік, що минає був багатий на події та здобутки. Спільними зусиллями нам вдалося втілити ряд проєктів та завдань, спрямованих на розвиток Пирятинської громади. Дякую усім, хто своєю невтомною працею творив історію нашого міста та забезпечував його життєдіяльність у році, що іде.

Дорогі земляки, нехай 2020 рік буде щедрим на сміливі плани, цікаві задуми та великі перемоги. Добра, миру і Божої благодаті кожній пирятинській родині.   І нехай з останніми хвилинами старого року вас покинуть турботи і всілякі негаразди.

30 грудня 2019 року

Неповторні зимові свята з Різдвяною зіркою, колядками, щедрівками, такі самобутні в Україні,  створюють особливу атмосферу та спонукають нас творити добро і вірити в його  перемогу.

Щедрувальна група Пирятинського культурно-громадського центу, яка декілька днів поспіль ходила містом та селами ОТГ, вітаючи громаду з Новим роком та Світлим Різдвом Христовим, сьогодні завітала до жителів сіл Замостище, Заріччя та вулиці Січових Стрільців. Бажали всім добра, миру, щастя та злагоди на весь рік.

 

30 грудня 2019 року

28 грудня 2019 року в місті Києві відбувся традиційний турнір- пам’яті видатних динамівців Віктора Колотова та Євгенія Рудакова з міні-футболу. У ньому протягом чотирьох років бере участь Ветеранська команда ФК Пирятин 40 р.+ . Турнір проходив у спорткомплексі НТУУ „КПІ“.

Обігравши команди „Політехнік“ з рахунком 5:0 та знамениту команду ЦСКА Київ 3:1, але  поступившись молодій команді „Динамо“ Біла Церква з рахунком 0:2 пирятинці посіли 2 місце в турнірі.

 

29 грудня 2019 року

У Пирятині шанують народні звичаї. З метою відтворення та збереження народних свят і традицій, створення передноворічного настрою, щедрувальна група Пирятинського культурно-громадського центру сьогодні щиро та весело вітала пирятинців на вулицях Замок, Спартака та Полтавська.

 

28 грудня 2019 року

Закінчення року стало для жителів мікрорайону Острів не лише приємним часом підготовки до різдвяних свят, а ще й  наявністю в домівках якісного централізованого водопостачання.

Вчора 27 грудня на черговій зустрічі з мешканцями цього житлового масиву підбили підсумки реалізації робочого проєкту „Реконструкція водогону по вул. Острів, вул. Кутузова, вул. Лермонтова в м.Пирятин Полтавської області“ та визначилися із терміном пуску води.

 

28 грудня 2019 року

Напередодні Нового року з піснями і побажаннями добра та злагоди завітали до міської ради щедрувальники – народний аматорський хоровий колектив „Ветеран“ Пирятинського культурно-громадського центру.

У своїх виступах-привітаннях бажали і здоров’я, і достатку та всіляких гаразді у Новому 2020 році. Щедрувальники створили дійсно святковий настрій.

Міський голова Олексій Рябоконь подякував за щирі привітання  та вручив подарунок.

 

28 грудня 2019 року

26-27 грудня розпочався передноворічний марафон щедрувальної групи Пирятинського культурно-громадського центру в мікрорайонах Пирятина та селах об’єднаної громади. З веселими щедрівками, піснями та новорічними вітаннями щедрувальники побували на вулицях Цибаня, Київській, Аврущенка, Європейська (старе військове містечко) в селі Калинів Міст та Олександрівка. 

 

27 грудня 2019 року

          27 грудня на черговому засіданні виконкому міської ради начальник  відділу освіти, молоді та спорту виконкому міської ради Зуєв С.В.  проінформував про стан організації харчування дітей у закладах освіти Пирятинської міської ради.                                                        

 

27 грудня 2019 року

27 грудня на черговому засіданні виконкому міської ради начальник  загального відділу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Нестерець Т.Д.  проінформувала про підсумки роботи із зверненнями громадян за 2019 рік.                                                         

27 грудня 2019 року

          27 грудня на черговому засіданні виконкому міської ради начальник  загального відділу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Нестерець Т.Д.  проінформувала про доступ до публічної інформації“ у 2019 році.                                                        

 

27 грудня 2019 року

27 грудня на черговому засіданні виконкому міської ради начальник  загального відділу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Нестерець Т.Д.  проінформувала про підсумки роботи архівного підрозділу апарату виконавчого комітету міської ради у 2019 році

 

27 грудня 2019 року

Лубенський МВПЛД ДУ „Полтавський обласний лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан захворюваності на грип та гострі респіраторні інфекції:

по Пирятинському району за 52 тиждень 2019 року на гострі респіраторні інфекції захворіло 89 осіб, тижневий показник захворюваності – 275,9  на 100 тисяч населення,  нижче епідпорогового  на 53,7%, в порівнянні з попереднім тижнем відмічається зниження захворюваності на 19,1%. Захворіла 51 дитина, що складає 57,3% від усіх захворілих, в т.ч. 19 школярів - 21,3% від усіх захворілих.

 

27 грудня 2019 року

Спортивні традиції нашого краю засвідчують, що заняття спортом стали частиною життя пирятинців. Спортивний рух на Пирятинщині вже не один десяток років радує своїми досягненнями. Не став винятком і спортивний сезон 2019 року. Більше ніж 300 нагород різного гатунку здобули наші спортсмени на змаганнях обласного, всеукраїнського та міжнародного рівня. Продовжують радувати своїми досягненнями наші легкоатлети, свідченням є перемоги та призові місця цілого ряду спортсменів на обласних та всеукраїнських змаганнях.

27 грудня в актовій залі Пирятинського ліцею вітали цьогорічних лауреатів конкурсу Пирятинської ОТГ „Герої спортивного року Пирятинщини – 2019“. Кращих спортсменів також привітав і міський голова Олексій Рябоконь.

 

27 грудня 2019 року

У цьому році Пирятинська зш І-ІІІ ст. № 4 виграла Всеукраїнський грантовий конкурс від громадської організації „Інноваційні освітні технології“, Інституту модернізації змісту освіти та благодійного фонду „LEGO Fundation“ та активно впроваджує  міжнародну освітню STEM-програму для дітей FIRST LEGO League в свому навчальному закладі!

 

26 грудня 2019 року

27 грудня о 19.20 год. на телеканалі „Пирятин“ відбудеться зустріч з міським головою Олексієм Рябоконем у програмі „Зворотний зв’язок“ у прямому ефірі.

Запитання можна задавати попередньо в коментарях до повідомлення на ФБ або з 09.00 до 15.00 за телефоном: 2-05-81 чи безпосередньо в прямому ефірі за номером: (067) 2845885.

26 грудня 2019 року

Пирятинська міська об’єднана територіальна громада визнана переможцем у конкурсі „Безпечна громада – 2019“, проведеного у рамках проєкту Асоціації ОТГ „Марафон 2019: енергоефективна та безпечна громада“!

Вже сьогодні ми впевнено рухаємося шляхом скорочення та заміщення споживання природного газу, підвищення рівня енергоефективності у різних сферах життєдіяльності населення, розвитку відновлюваної енергетики.

 

26 грудня 2019 року

Перш за все новорічну ялинку необхідно встановити на добре закріпленій підставці та подалі від приладів опалення.

Забороняється використовувати саморобні електричні гірлянди, іграшки з легкозаймистих матеріалів, освітлювати ялинку за допомогою свічок, запалювати різного роду феєрвер­ки, бенгальські вогні, користуватися хлопавками. Ні в якому разі не гасіть світло під час розваг та ігор!

 

26 грудня 2019 року

24 грудня на території КП „Каштан“ відбулася зустріч міського голови Олексія Рябоконя та спеціалістів міської ради з колективом комунального підприємства, щодо подальшої діяльності підприємства та оплати праці.

 

26 грудня 2019 року

Пирятинське районне лабораторне відділення Лубенського МВПЛД ДУ „Полтавський обласний  лабораторний центр МОЗ України“  інформує про стан інфекційної захворюваності в районі  на грип та гострі респіраторні інфекції:

за 51 тиждень  2019 року в Пирятинському районі відмічається зниження захворюваності на 51,0 % порівняно з епідпороговим показником. Епідемічний поріг становить – 731,9 на 100 тис. нас., рівень дійсний – 358,8 на 100 тис. нас.

 

26 грудня 2019 року

24 грудня відбулося засідання комісії виконавчого комітету Пирятинської міської ради по здійсненню контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги. Очолив засідання заступник міського голови з питань діяльності виконкому, голова комісії – Ігор Шикеринець, який  проінформував присутніх  про розгляд звернення ПП „Хазар-2007“ щодо коригування тарифу на послугу з централізованого опалення.

 

25 грудня 2019 року

24 грудня фахівці інклюзивно-ресурсного центру відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради відвідали дошкільний навчальний заклад „Ромашка“ села Олександрівка Пирятинської ОТГ. До роботи були залучені працівники дошкільного закладу та батьки дітей.

24 грудня 2019 року

Щедрування – давній звичай новорічних обходів, під час яких групи щедрувальників піснями славили господарів, бажали їм здоров’я й достатку, за що отримували винагороду.

24 грудня до міської ради завітала щедрувальна група Пирятинської школи мистецтв. Діти у надзвичайно яскравих національних костюмах щиро вітали колектив міської ради із святами, співали щедрівки і бажали всім щастя та здоров’я.

 

24 грудня 2019 року

Пирятинська міська рада – одна з 12 громад-переможців у конкурсі на участь у грантовому проєкті „Громади просувають стійкі енергетичні рішення (CASES)“, який реалізується ГО „Екоклуб“ (м.Рівне) за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії:

 

24 грудня 2019 року

Новий рік – це чарівний час доброї казки та очікування дива. Новорічне свято у дитячому садочку – одна з найважливіших подій у підготовці до Нового року і для вихованців, і для їх батьків, і для працівників закладу.

24 грудня відбулося новорічне свято у середній групі дитячого садочка „Ромашка“. Дітлахи весело зустрічали Сніговика, символ року Мишку та чарівника Діда Мороза, який запалював вогні на красуні ялинці. 

24 грудня 2019 року

Графік роботи ЦНАП під час Новорічних та Різдвяних свят

24 грудня 2019 року

23 грудня відбулося пленарне засідання шістдесят четвертої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. До порядку денного включено 54 питання.

У зв’язку з тривожною ситуацією, яка склалася в галузі охорони здоров’я, на початку засідання сесії, міський голова Олексій Рябоконь виступив із відкритим зверненням щодо стану медичного обслуговування жителів Пирятинської ОТГ та Пирятинського району (з повною версією звернення можна ознайомитися за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=M-IskvvthYk&fbclid=IwAR0z_8lKyEJodovnHthIcKDSDoQdUnBSBKofY3WC11eI2kjqLKcZkaUPR2I, http://pyriatyn.org.ua/news/p4416).

 

24 грудня 2019 року

Змушений виступити з відкритим зверненням, у зв’язку з тривожною ситуацією, яка на сьогодні склалася в галузі охорони здоров’я: щодо забезпечення медичним обслуговуванням дорослого, а особливо дитячого населення, коли лише в Пирятинській ОТГ  не охоплено деклараціями близько 40% мешканців, коли Центр первинної медичної допомоги, у зв’язку з тим, що лікарі переходять на приватну практику, до кінця наступного року може збанкрутіти, а наші люди так і не отримають необхідного медичного обслуговування. Не зрозумілою на сьогодні є перспектива подальшого функціонування Пирятинської ЦРЛ. Особливо резонансним є питання можливого закриття дитячого відділення.

24 грудня 2019 року

21-22 грудня на спортивному майданчику Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4 відбулися заключні 8-й та 9-й тури Відкритого Чемпіонату Пирятинського району з міні-футболу.

 Наводимо результати  турів:

 

24 грудня 2019 року

Відбулося  9 засідань постійних комісій. Відбулося 3 засідання виконавчого комітету міської ради, на яких прийнято 29 рішень. Проведено День міської ради в Килиномостівському  старостаті, виїзний прийом громадян та 2 особистих прийомів в ЦНАПі.

 

24 грудня 2019 року

24 грудня ви відзначаєте своє професійне свято. Ви - головні хранителі пам'яті про історичний шлях людства, знань людей про своє коріння і традиції. Завдяки вашій старанній праці зміцнюється духовний зв'язок минулих і майбутніх поколінь, формується потужний інформаційний ресурс, який дає можливість широкому колу людей - вченим, історикам, студентам і тим, хто просто цікавиться історичною спадщиною, поповнити знання про наш народ і пройдений ним шлях, відчути героїчне минуле, перейнятися думками предків, відкрити маловідомі сторінки їх життя.

23 грудня 2019 року

Сьогодні відбулася робоча зустріч міського голови Олексія Рябоконя з переможцями  конкурсу щодо встановлення зупинкових комплексів-тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в м.Пирятинь. Такі об’єкти планується облаштувати на майдані Незалежності (біля магазину „Гроно“); вулиці Соборній  (біля приміщення міської ради) та  вулиці Соборній (біля центральної аптеки № 85, існуючий карман).

Під час зустрічі розглянуто схеми благоустрою, обговорено деталі реалізації проєкетів, пропозиції для доопрацювання та терміни виконання робіт. 

23 грудня 2019 року

22 грудня у спортивному залі Пирятинського ліцею відбулися змагання на Кубок міського голови з боротьби дзюдо. Участь у них взяли близько 40 вихованців Пирятинської ДЮСШ.

23 грудня 2019 року

Вихованці Пирятинського ЦДЮТу взяли участь у 15-му Всеукраїнському фестивалі-конкурсі „Лавина Талантів“, який проходив 21 грудня в м.Київ.

Мета фестивалю-конкурсу - надання допомоги талановитій творчій молоді та сприяння реалізаціії програм національно-культурного розвитку.

21 грудня 2019 року

21 грудня у Пирятинській школі мистецтв відбувся традиційний академічний концерт першокласників.

Концертна зала була вщент заповнена учнями, батьками, друзями, а також викладачами школи, які доклали до підготовки юних музикантів свою майстерність. Першокласники демонстрували свої вміння і навички набуті за період навчання в школі.

21 грудня 2019 року

21 грудня у Олександрівському сільському клубі відбувся звітний концерт художньої самодіяльності. Тепла затишна зала зібрала жителів села, адже на сцені - найголовніші артисти - їхні діти та внуки. Дитячі колективи „Калинка“, „Намистинки“, „Перлинки“ - не залишили байужими жодного глядача. Малеча танцювала та співала щиро й невимушено. Усі артисти надзвичайно старалия. Адже це вперше звіт в Олександрівці відбувається на новій сцені.

 

21 грудня 2019 року

З 18.10.2019 року набув чинності Закон України  від 02.10.2019 № 140-IX „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції“, яким внесено зміни в т.ч. і до Закону України „Про запобігання корупції“ (далі – Закон).

Так, змінами до Закону розширено поняття „близькі особи“ - відтепер ними також  стали: двоюрідні брати і сестри, рідний брат та сестра дружини (чоловіка), племінник, племінниця, рідний дядько, рідна тітка.

 

21 грудня 2019 року

Сьогодні, 21 грудня, відбулось засідання координаційної ради з питань громадського бюджету Пирятинської ОТГ. Члени координаційної ради обговорили хід виконання проєктних пропозицій, реалізація яких запланована на 2019 рік.

Так, станом на кінець 2019 року реалізовано 9 із 11 проєктів, з них у категорії проєктних пропозицій, реалізація яких стосується бюджетних установ Пирятинської міської ОТГ - 4 із 4 проєктів на загальну суму 288 тис. грн, а у категорії проєктних пропозицій, реалізація яких не стосується бюджетних установ Пирятинської міської ОТГ — 5 із 7 проєктів на суму 183 тис грн.

 

21 грудня 2019 року

20 грудня відповідно до річного плану роботи відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради на 2019-2020 н.р., з метою соціалізації дітей з особливими освітніми потребами, які відвідують Пирятинський ІРЦ, та залучення їх до святкування Дня Святого Миколая біля головної ялинки країни, працівниками  інклюзивно – ресурсного центру було організовано поїздку до м. Києва з проведенням екскурсії містом, відвідування новорічного містечка на площі Богдана Хмельницького та Державного музею іграшки. Діти були вражені та із захопленням розглядали новорічні споруди, які зачаровували своєю красою та створювали святкову атмосферу.

 

21 грудня 2019 року

Уряд виключив можливість розповсюдження грального бізнесу під виглядом державних лотерей та почав масову боротьбу з незаконним гральним бізнесом. Вночі вже закрили понад 150 закладів по Україні та вилучили обладнання на 46 млн грн.

21 грудня 2019 року

За результатами конкурсу на участь у грантовому проєкті, оголошеному компанією MLS group „Громада спільних дій“, серед численних подавачів проєктних заявок з усієї України визначено переможців: Пирятинська міська ОТГ (Полтавська область)

21 грудня 2019 року

З 10 по 19 грудня проходив відкритий Чемпіонат Пирятинської ОТГ з баскетболу серед чоловічих команд.

Цього року п’ять команд по коловій системі розігрували звання чемпіона.

У підсумку змагань І місце посіли юні баскетболісти Пирятинської ДЮСШ, які протягом Чемпіонату набрали максимальну кількість очок. ІІ місце у БК „Леляківське“, а ІІІ місце - БК „Піца-Хата“. Переможці та призери отримали відзнаки.

 

21 грудня 2019 року

Напередодні Дня енергетика, 21 грудня, заступник міського голови Ігор Шикеринець привітав колектив Пирятинської філії ПАТ „Полтаваобленерго“ та ветеранів  з професійним святом.

 

20 грудня 2019 року

У рамках підготовки до пленарного засідання сесії, 17 та 19 грудня  працювала постійна комісія міської ради з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва. До участі в роботі долучилися голови інших постійних комісій міської ради.

Начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова запропонувала обговорити  пропозиції до Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік в частині повноважень бюджетної комісії. У ході обговорення депутати підтримали ряд наданих пропозицій та запропонували ще декілька.

Комісія розглянула ряд проєктів програм на 2020 рік. Зокрема, „Оздоровлення та відпочинку дітей“, „Соціальної підтримки сімей, дітей та молоді“, „Покращення благоустрою Пирятинської ОТГ“, „Розвитку дорожнього руху та його безпеки в Пирятинській ОТГ“ та інші.

 

20 грудня 2019 року

Головним спеціалістом з питань захисту прав дітей виконкому міської ради Інною Грицай та інспектором ювенальної превенції сектору превентивної діяльності Пирятинського ВП ГУНП у Полтавській області Мариною Грицай відвідано всі заклади сфери розваг та громадського харчування, які розташовані на території міста. Неповнолітніх у вищевказаних закладах виявлено не було.

 

20 грудня 2019 року

Останній місяць року пов’язаний з великою кількістю свят. 17 грудня - вшановують великомученицю Варвару святу. 18 грудня в свято Сави в Пирятинській публічній бібліотеці зібралися користувачі бібліотеки на народознавчі посиденьки „На Варвари у бібліотеці“. Ведуча заходу Алла Кабушка розповіла гостям про історію та традиції свята Варвари.

19 грудня 2019 року

Усі знають повір’я, що 19 грудня відбуваються дива - до слухняних дітей приходить Святий Миколай з чарівною торбинкою, повною подарунків. Цього дня у інклюзивно-ресурсному центрі відділу освіти, молоді та спорту відбулося свято до Дня Святого Миколая, організоване фахівцями центру та членами клубу „Доброта“. 

19 грудня 2019 року

18 грудня в рамках партнерських відносин працівники публічної бібліотеки провели для вихованців старшої групи „Волошка“ дитячого садочка „Ромашка“ майстер-клас на тему „Святий Миколай, нам добрим та чемним рости допомагай“. Малюки прослухали цікаву розповідь „Хто ж такий Миколай?“, розгадували загадки, переглянули цікавий мультфільм про добро та виготовили Миколайчики. На згадку про бібліотеку всі отримали запрошення до книгозбірні.

 

19 грудня 2019 року

Сьогодні на День Святого Миколая відбулося урочисте відкриття головної ялинки міста. На майдані Незалежності зібралися пирятинці щоб разом розпочати цикл новорічно-різдвяних свят.

З наступаючими святами присутніх привітав міський голова Олексій Рябоконь, побажавши усім міцного здоров’я, радості та достатку.

19 грудня 2019 року

Оголошується конкурс дитячих малюнків до новорічно-різдвяних свят.

19 грудня 2019 року

Працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених законами України „Про військовий обов’язок і військову службу“, „Про альтернативну (невійськову) службу“, „Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію“, надаються гарантії та пільги відповідно до цих законів.

 

19 грудня 2019 року
Шановні пирятинці!
   Знову до нас приходить довгоочікуване свято – день Святого Миколая, яке приносить до наших домівок світлу радість і добрі сподівання. В Україні здавна шанують Миколу Чудотворця – захисника, наставника і покровителя дітей, тому що він надихає нас на добро та дарує усім віру в здійснення найзаповітніших мрій. Найбільше цього свята чекає малеча. Ми ж, дорослі, маємо подбати, щоб воно залишило приємну згадку в душах дітлахів, посіяло зерно любові до ближнього, поваги до традицій минулого.
   Нехай 19 грудня Святий Миколай завітає до кожної пирятинської родини і наповнить оселю щастям, злагодою, теплотою, миром і любов’ю, подарує усім надію, віру в себе та у людей і надихне на добро.  Зі святом!
19 грудня 2019 року

18 грудня, в Центрі громадського діалогу відбулося засідання постійної комісії міської ради містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. На розгляд комісії винесено 2 питання. 

18 грудня 2019 року

Шановні пирятинці та гості нашого міста! Запрошуємо Вас 19 грудня о 16 годині на відкриття міської новорічної ялинки на майдані Незалежності.  

Приходьте обов’язково всією родиною, щоб усією громадою розпочати святкування Нового Року.

 

18 грудня 2019 року

19 грудня – улюблене свято всіх дітлахів та дорослих. День, коли віриш у диво. Напередодні свята,  зала Пирятинського центру дитячої та юнацької творчості перетворилася на казку. Адже на святкове дійство завітали Снігова Королева, ельфи, чортеня та звичайно ж Святий Миколай з янголами.

 

18 грудня 2019 року

За доброю традицією Святий Миколай та його помічники вітають дітей пільгових категорій. Починаючи з 17 грудня  діти учасників антитерористичної операції, діти із сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та діти із вимушено переміщених сімей отримали подарунки та вітання за місцем проживання.

Загалом до Дня Святого Миколая планується привітати близько 300 дітей пільгових категорій.

 

18 грудня 2019 року

17 грудня у Пирятинському краєзнавчому музеї презентували книгу місцевого краєзнавця Олександра Вовка. Автор – секретар районного краєзнавчого товариства – більше 10 років працює над цією темою. Олександр виріс у сім’ї залізничників, сам працює також у цій галузі. Отож тема йому близька і розповісти йому є про що. До книги увійшли документи та фотографії від початку ХХ ст. до наших днів.

18 грудня 2019 року

16 грудня о 20:50 виникла пожежа у житловому будинку по вул.Київська,- повідомляють у 19 ДПРЧ 3 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Полтавській області. Завдяки своєчасному залученню сил і засобів вдалося загасити пожежу та не допустити подальшого розповсюдження вогню. О 23:55 пожежу ліквідували. Внаслідок пожежі вогнем знищено перекриття та покрівлю на площі 35 м.кв., домашні речі, 6 вікон, 3 міжкімнатних дверей.

18 грудня 2019 року

У рамках підготовки до проведення пленарного засідання сесії, яке відбудеться 23 грудня, вчора 17 грудня, працювала постійна комісія міської ради з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності, транспорту, зв’язку та сфери послуг.  Було розглянуто сімнадцять питань порядку денного. Начальник управління економіки виконкому міської ради Ірина Солдатова запропонувала обговорити 

18 грудня 2019 року

Виконавчий комітет Пирятинської міської ради інформує: згідно із Законом України „Про вищу освіту“, Законом України „Про освіту“, Законом України „Про зайнятість“, у більшості випадків, мета стажування працівника - набуття ним досвіду виконання завдань та обов’язків певної спеціальності.

 

17 грудня 2019 року

Результати перших пілотних інституційних аудитів, внутрішня система забезпечення якості освіти, механізми самооцінювання освітнього та управлінського процесів у закладі загальної середньої освіти, сертифікація педагогічних працівників – концепти семінар-наради для лідерів шкіл Пирятинської ОТГ та Пирятинського району, яка сьогодні відбулася на базі Пирятинського ЦДЮТ.

17 грудня 2019 року

 17 грудня - день Варвари. На Варвари не можна було прати, білити чи глину місити, — тільки вишивати. У цей день дівчата збиралися разом, молилися і вишивали долю… Адже саме в ці дні ворожили на врожай, на долю, спостерігали за погодою.

17 грудня 2019 року

14 грудня  на спортивному майданчику Пирятинської загальноосвітньої  школи І-ІІІ ст. № 4 відбувся 7-й тур Відкритого Чемпіонату Пирятинського району з міні-футболу.  Наводимо результати  туру:

 

17 грудня 2019 року

16 грудня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань містобудування, будівництва, земельних відносин та охорони природи. На розгляд комісії було винесено 15 питань.

 

17 грудня 2019 року

16 грудня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Депутати розглянули 5 проєктів рішень, які планується винести на затвердження чергової  сесії міської ради.

 

16 грудня 2019 року

У неділю в селі Олександрівці відбувся великий концерт народного аматорського хорового колективу „Ветеран“ Пирятинського культурно-громадського центру. Артисти виступали майже дві години: співали хором, тріо та дуетами, сольно, читали поезію і навіть танцювали! Концерт зібрав майже повну залу глядачів, адже виступ таких досвідчених і талановитих артистів не щодня побачиш у сільському клубі.

На завершення концерту Алла Ященко, завідувач Олександрівського клубу, подякувала артистам і низько вклонилася, запросила артистів до подальшої творчої співпраці й побажала міцного здоров’я!

Фінансово підтримав поїздку Вадим Кирпиченко, редактор газети „Апельсин“.  Захід організовано відділом культури і туризму міської ради.

 

16 грудня 2019 року

З 9  по 15 грудня у Полтавському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій проходила друга сесія професійної програми для землевпорядників сільських та селищних рад, спеціалістів із регулювання земельних відносин виконкомів ОТГ, які не підвищували кваліфікацію більше 3 років. Від Пирятинської ОТГ у навчанні взяла участь головний спеціаліст відділу із земельних та екологічних питань Ірина Ящик.

 

16 грудня 2019 року

14 грудня в місті Пирятині відбувся заключний Гала-концерт обласного телешоу-конкурсу дитячої пісні і танцю „Естрадна веселка“ імені Володимира Прокопенка та урочиста церемонія нагородження лауреатів.

Талановиту молодь Полтавського краю нагороджували Дипломами та цінними подарунками шановні гості обласного конкурсу:

15 грудня 2019 року
14 грудня в спортивному залі Пирятинського ліцею відбулася третя щорічна спартакіада серед жінок  Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. У змаганнях взяло участь 7 команд. Привітальним словом відкривав Спартакіаду міський голова  Олексій Рябоконь.
У програмі змагань учасниці змагалися з настільного тенісу, шахів, шашок, присідання, дартс, вправи зі скакалкою, армспорт та піднятті тулуба в положення сидячи.
14 грудня 2019 року

Щороку, 14 грудня, в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього дня завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком. Цей день ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців та їх жертовний подвиг. 

Ми низько схиляємо голови перед ліквідаторами і з особливим почуттям вшановуємо тих, хто віддав життя та здоров’я, приборкуючи „мирний“ атом. Велика вам подяка і низький доземний уклін за відвагу, героїзм і мужній вчинок, який врятував людство у квітні 1986 року.

 

13 грудня 2019 року

13 грудня відбулася шістдесят третя позачергова сесія міської ради сьомого скликання. За годину до пленарного засідання проведено засідання постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку та підприємництва, на якому попередньо розглянуто два питання, що виносилися на позачергову сесію. Одне з них вчора розглянула профільна постійна комісія з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту.

13 грудня 2019 року

Веселі яскраві традиційні вечорниці на Андрія провів відділ культури і туризму міської ради 12 грудня. І хоч  апостол Андрій Первозванний проповідував християнство, та дохристиянські традиції наклалися на це свято. Було тут і ворожіння, і пісні, і танці, гра на українських інструментах і навіть ліплення вареників.

Проходило дійство у Пирятинській школі мистецтв, серед запрошених були всі учні закладу, завітали також учні ліцею та всі бажаючі. Розпочала дійство начальник відділу Олена Гуленко, привітала всіх зі святом та закликала долучатися до автентичних традицій.

13 грудня 2019 року

13 грудня підписано Додаткову угоду до договору від 21.06.2018 року про співробітництво територіальних громад по реалізації спільного проєкту з надання якісних адміністративних послуг Центром надання адміністративних послуг виконкому Пирятинської міської ради жителям сільських громад Великокручанської, Дейманівської, Каплинцівської, Харківецької сільських рад  Пирятинського району та Куріньківської сільської ради Чорнухинського району Полтавської області.

 

13 грудня 2019 року

У великій залі адмінбудинку відбулося урочисте зібрання з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС, який в Україні щороку відзначається 14 грудня. Саме цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих людей, хто відійшов у вічність, захистивши нас і увесь світ від невидимого ворога.

 

13 грудня 2019 року

Міський голова Олексій Рябоконь підписав Меморандум про співпрацю з Генеральним Секретарем Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреасом Кіфером щодо реалізації  проєкту „Успішний розвиток Пирятинської міської ОТГ шляхом впровадження принципів гуманізму і народовладдя, демократизму і соціальної справедливості, законності та верховенства права, забезпечення прозорості та гласності у роботі органів місцевого самоврядування“.

 

13 грудня 2019 року

12 грудня закінчився третій етап дводенного навчання посадових осіб місцевого самоврядування  за програмою „Ефективна комунікація органів місцевого самоврядування із засобами масової інформації“. У заході взяли участь начальник та головний спеціаліст загального відділу та інформаційного забезпечення виконкому міської ради Тетяна Нестерець та Юлія Бульда.

Медіаграмотність посадових осіб місцевого самоврядування“. Цікавою та корисною була тема профілактики та корекції синдрому емоційного та професійного вигорання від Анжеліки Яценко,  практикуючого психолога, кандидата психологічних наук.

 

13 грудня 2019 року

Державна служба зайнятості сьогодні діє на відкритому ринку праці, який висуває високі вимоги до учасників. Щоб конкурувати з численними приватними агентствами, Службі необхідно мати суттєві переваги і не лише безоплатність послуг, а клієнторієнтованість, швидкість і зручність обслуговування, доступність і різноплановість сервісів.

Саме тому в серпні 2019 року був запущений пілотний проект „Інститут „Консультант роботодавця“

13 грудня 2019 року

Гепатит А – захворювання печінки, спричинене вірусом. На відміну від гепатитів В і С, гепатит А не провокує розвиток хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертю, люди повністю одужують і у них формується пожиттєвий імунітет до хвороби.

 

11 грудня 2019 року

10 грудня в Центрі громадського діалогу працювала робоча група у складі керівництва міської та районної рад, профільних депутатських комісій, депутатів Полтавської обласної ради, керівників комунальних підприємств „Пирятинська центральна районна лікарня“ та „Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги“. Ініціювала проведення такого засідання постійна комісія міської ради з питань освіти, культури, молоді, фізичної культури, охорони здоров’я та соціального захисту.

11 грудня 2019 року

10 грудня 2019 року відбулося розширене засідання кафедри публічного управління та адміністрування, на якому розглядалося питання удосконалення освітніх програм першого, другого та третього рівнів вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування.

11 грудня 2019 року

Запрошуємо вас 14 грудня 2019 року о 12 годині до Пирятинського культурно-громадського центру на заключний Гала-концерт обласного телешоу-конкурсу дитячої пісні і танцю "Естрадна веселка" імені Володимира Прокопенка. На вас чекатимуть:  виступи переможців конкурсу, зірковий гість - Заслужена артистка України Тетяна Садохіна та розіграші Новорічних подарунків.

10 грудня 2019 року

10 грудня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради під головуванням міського голови Олексія Рябоконя.

Начальник фінансового управління Світлана Кеда презентувала проєкт бюджету міської ОТГ на 2020 рік. Детально проаналізувала видатки на окремі галузі на наступний рік. Також схвалено проєкт рішення „Про внесення змін до бюджету міської об’єднаної ОТГ на 2019 рік“.

10 грудня 2019 року

5 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтерів.

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, а у зв’язку зі змінами в політичній та суспільній ситуації в нашій країні, волонтерство і для нас набуває нового значення та є актуальним напрямом у житті українців. З цієї нагоди у великій залі адмінбудинку відбувся урочистий захід, ініціатором якого виступила член президії ради ветеранів Валентина Димова.

10 грудня 2019 року

14 грудня  в спортивному залі Пирятинського ліцею відбудеться особисто-командна спартакіада серед жінок  Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади.  

10 грудня 2019 року

Благодійні фонди та громадські організації Полтавської області мають можливість виграти грант на реалізацію свого проекту 30 000 гривень в рамках соціального проекту „Дельта Милосердя“. Проект створено для підтримки благодійних фондів України. 

У межах цього проекту фонд або організація мають змогу виграти грант в таких номінаціях:

- „Благодійний проект“ – грант у 20 000 грн на його реалізацію або співфінансування;

- „Візитка Фонду“ – 10 000 грн на адміністративні потреби.

10 грудня 2019 року

З метою посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва та алкоголізму, попередження правопорушень, злочинів учинених підлітками в стані алкогольного сп’яніння на території Пирятинської міської ради, рішенням виконавчого комітету Пирятинської міської ради № 463 від 25 листопада 2009 року заборонено продаж алкогольних напоїв:

в  торговельних об’єктах:  з 22.00 до 09.00 години; 

10 грудня 2019 року

7 грудня  на спортивному майданчику Пирятинського ліцею відбувся турнір пам’яті Дєдова Василя Германовича. Команда ФК Пирятин-Ветеран 50р.+ приймала команду „Локомотив“ Гребінка і здобула перемогу з рахунком 5:4.

10 грудня 2019 року

 7 грудня на спортивному майданчику Пирятинської зш № 4 відбувся 6-й тур Відкритого Чемпіонату Пирятинського району з міні-футболу.

 Наводимо результати  туру:       

10 грудня 2019 року

10 грудня – Міжнародний День прав людини. З нагоди цього свята в Центрі громадського діалогу зібралися члени клубу „Сучасник“, учні 10-Б класу Пирятинського ліцею на брейн-ринзі „Реалізація прав дитини в сучасному українському суспільстві“. Захід розпочала бібліотекар відділу обслуговування Пирятинської публічної бібліотеки – Алла Кабушка.

 

10 грудня 2019 року

Пробне ЗНО проводиться з метою ознайомлення всіх бажаючих із процедурою проведення ЗНО. Переваги пробного ЗНО, яке організовує Харківський РЦОЯО: процедура пробного ЗНО максимально відповідає процедурі основного ЗНО;

 

9 грудня 2019 року
   6 квітня та 18 травня 1942 року – найчорніші дні нашої крайової історії, - дні, коли в урочищі Пирогова Левада відбулись масові розстріли мирних жителів фашистськими окупантами. Ці дві дати злились у свідомості для пирятинців в одне ціле, в одне величезне і непоправне горе. Сьогодні на цьому святому місці відбувся мітинг з нагоди відкриття пам’ятного знаку на могилі знищеної фашистськими окупантами єврейської громади.

 

9 грудня 2019 року

З жовтня 2019 року запроваджено монетизацію пільг, однак це не впливає на розмір пільгової знижки з оплати житлово-комунальних послуг в межах встановлених соціальних нормативів, який залишається незмінним (незалежно від форми отримання пільги (готівка чи безготівка).

 

9 грудня 2019 року

Ініціатива ЄС „Мери за економічне зростання“ продовжує надавати інформаційну підтримку громадам учасницям під час виконання Планів місцевого економічного розвитку. Так, 5-6 грудня  у м.Київ відбувся семінар „Як зрозуміти та підтримати малий та середній бізнес“.

 

9 грудня 2019 року

У Запоріжжі, в рамках проєкту USAID „Підтримка аграрного і сільського розвитку“, відбувся практичний тренінг на тему „Розвиток бізнес ініціатив комунальним підприємством ОТГ“.

У заході взяла участь головний спеціаліст відділу містобудування, архітектури та ЖКГ виконкому міської ради Оксана Порва .

 

9 грудня 2019 року

Із настанням холодної пори року на людину чекає ще одна небезпека - загроза провалитись під лід. Тому щоб зберегти своє здоров’я слід пам’ятати наступне:

  • ходити по льоду можна лише тоді, коли його товщина досягне 7 см;
9 грудня 2019 року

7 грудня у Києві відбувся Всеукраїнський фестиваль-конкурс з хореографічного мистецтва „Kashtan Dance Festival“, в якому взяли участь вихованці Пирятинського центу дитячої та юнацької творчості – хореографічний колектив „Стенет“, керівник Тетяна Зубенко.

 

9 грудня 2019 року

Радісно та приємно жити серед людей, які мають добрі серця. Днями Україна відзначила свято волонтерів. Та хіба можна вписати усі імена у безкінечний список людей, які роблять наш світ кращим!

Знаково, що саме 5 грудня у Пирятинську публічну бібліотеку завітав місцевий житель, підприємець, небайдужий до культурного життя нашої громади - Андрій Тристан. Приніс із собою цілу коробку новесеньких книг сучасних авторів як подарунок бібліотеці.

 

8 грудня 2019 року

У понеділок, 9.12.2019 року, о 14:00 відбудеться урочисте відкриття пам'ятного знаку євреям, розстріляним у Пироговій Леваді в роки Другої світової війни.

Місце проведення - урочище Пирогова Левада Гребінківського району

7 грудня 2019 року

  6 грудня Пирятинська міська об’єднана територіальна громада відсвяткувала День місцевого самоврядування. На сьогодні місцеве самоврядування є найбільш наближеним до людей рівнем влади, який відіграє провідну роль у налагодженні плідної співпраці громадськості та обраних нею представницьких органів. Місцеве самоврядування є основою громадянського суспільства, вираженням ініціативи людей, реальним базисом у вирішенні соціально-економічних питань на місцевому рівні.

6 грудня 2019 року

Прийміть найщиріші вітання з Днем місцевого самоврядування.

Майбутнє нашої країни у великій мірі пов’язане з розвитком місцевого самоврядування, зростанням ролі громади та відповідальності кожного її члена за долю свого рідного краю. Сьогодні місцеве самоврядування стало основою народовладдя, одним з головних чинників розвитку громадянського суспільства та з кожним роком стає дедалі дієвішим та впливовішим органом влади в нашій державі.  Адже в умовах проведення реформи децентралізації саме місцеве самоврядування отримало реальні стимули для соціальної, економічної, культурної реалізації громад.

6 грудня 2019 року

5 грудня 2019 року, в рамках тижня Безпеки дорожнього руху, спеціалісти управління інфраструктури Полтавської ОДА вручили учням Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 флікери (світловідбивачі).

 

6 грудня 2019 року

6 грудня відбулося позачергове засідання виконкому міської ради. На порядок денний винесено 2 питання.

Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства виконкому міської ради Марина Зергані проінформувала присутніх про підсумки засідання журі з визначення переможця архітектурного конкурсу щодо облаштування громадського простору вшанування захисників територіальної цілісності України в місті Пирятин

6 грудня 2019 року

3-4 грудня, у Харкові, в рамках проекту USAID „Підтримка аграрного і сільського розвитку“ відбувся практичний тренінг на тему „Розвиток підприємництва в ОТГ на основі ефективного використання місцевих ресурсів та просторового планування“.

У заході взяв участь начальник відділу муніципальних ініціатив та інвестицій виконкому міської ради Євгеній Крагель.

 

6 грудня 2019 року

Компанія CyberShark проводить вже другий конкурс „Scholarship в Україні“ для студентів коледжів, технікумів та ПТУ України (також зараз діє четветий конкурс для студентів ЗВО). Переможець цього конкурсу отримає 10 000 грн на своє навчання, а студенти, які займуть 2 і 3 місце отримають цінні грошові призи.

Основна мета проекту – це мотивування здібних українських студентів до вивчення різних сфер діяльності, як технічних, так гуманітарних і економічних.
 

6 грудня 2019 року

Вітаю вас з професійним святом -  Днем Збройних Сил України. Ваша служба - це не тільки професія, для більшості з вас - це справа всього життя. 

Висловлюю глибоку подяку всім, хто нині несе військову службу на Сході країни, за ту відвагу, яку ви щодня проявляєте захищаючи українську землю, ризикуючи життям. Переконаний, що ваш патріотизм, професійна майстерність та самовіддане служіння українському народу слугуватиме взірцем для наслідування прийдешніми поколіннями.

 

6 грудня 2019 року

5 грудня в центрі громадського діалогу відбувся конкурс по визначенню переможця архітектурного конкурсу щодо облаштування громадського простору вшанування захисників територіальної цілісності України в місті Пирятин.

 

5 грудня 2019 року

„Децентралізація. Інформація. Стандарти“ саме під такою назвою 3 грудня відбувся семінар, організований Офісом Ради Європи для переможців Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт „Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади“ у 2019 році та 2018 року.     Участь в цьому заході взяв і Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь, як заступник голови Асоціації об’єднаних територіальних громад. 

5 грудня 2019 року

5 грудня відбулося засідання комісії з надання разової грошової допомоги малозабезпеченим та хворим громадянам Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Розглянуто 9 заяв громадян, які потребують матеріальної допомоги на лікування. Ознайомившись з документами заявників, враховуючи тяжкість захворювань, матеріальний стан та умови проживання, члени комісії рекомендували міському голові виділити грошову допомогу громадянам на загальну суму 16500 гривень.

 

5 грудня 2019 року

5 грудня в Міжнародний день волонтера та напередодні Дня Збройних сил України, в Пирятинському культурно-громадському центрі, відбулися урочисті та святковий концерт. Не випадково ці свята стоять поруч у календарі,  в житті ці два покликання тісно пов’язані. Сьогодні волонтери і військовослужбовці працюють заради спільної мети – захисту нашої Батьківщини.

 

5 грудня 2019 року

5 грудня відбувся день міської ради в Калиновомостівському старостаті. Міський голова Олексій Рябоконь провів особистий прийом громадян, спеціалісти міської ради з керівниками комунальних підприємств – оглянули об’єкти соціальної сфери.

Детально обговорено хід виконання попередніх доручень міського голови та проблеми населених пунктів старостату. 

5 грудня 2019 року

4 грудня делегація з Республіки Білорусь з ознайомчим візитом відвідала Пирятин. Мета візиту - вивчення досвіду та кращих практик організації надання адміністративних послуг в Україні на прикладі Пирятинського центру надання адміністративних послуг.

Міський голова Олексій Рябоконь привітав гостей та коротко презентував Пирятинську ОТГ. Зазначивши, що розпочата реформа децентралізації дала можливість наблизити послуги до населення, внаслідок створення центрів надання адміністративних послуг.

5 грудня 2019 року

  Пирятинським міським центром соціальних служб для сім?ї, дітей та молоді спільно з закладами загальної середньої освіти, представниками БО ,,Світло надії“ та за фінансової підтримки управління молоді та спорту облдержадміністрації 4 грудня в культурно-громадському центрі проведена тематична акція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

5 грудня 2019 року

Виконавчим комітетом Пирятинської міської ради визначено тимчасові місця для торгівлі новорічними ялинками:

майдан Незалежності (майданчик поруч з магазином „Наше м’ясо“); 

вул.Європейська , 163 (майданчик, розміщений поруч з входом до ТОВ „Пирятинагроконсерв“)  та надано дозвіл ДП „Пирятинське лісове господарство“  на реалізацію ялинок з транспортних засобів.

Із 14 по 31 грудня  2019 року  з 09.00 до 15.00 години  за вказаними   адресами  покупці   зможуть придбати новорічні  ялинки.

 

5 грудня 2019 року

4 грудня делегація від Пирятинської міської ОТГ у складі заступника міського голови Ігоря Шикеринця, начальника управління економіки виконкому міської ради Ірини Солдатової та головного спеціаліста відділу муніципальних ініціатив та інвестицій Олександра Новікова взяла участь у семінарі „Вдосконалення місцевих стратегій залучення інвестицій в Полтаві - рекомендації ОЕСР щодо ефективного публічного інвестування на всіх рівнях урядування“. 

 

5 грудня 2019 року

5 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день волонтера. Це свято людей з великою душею і чуйним серцем, які присвятили своє життя служінню ідеї гуманності. Особливо важко переоцінити роль волонтерської діяльності в умовах, коли на нашу землю прийшла війна. Пирятинці не залишаються осторонь і кожен житель громади вніс хоча б часточку себе, своєї душі і праці у спільну мету – надання допомоги та підтримки нашим бійцям. Прийміть щиру подяку за чуйність і незламну віру у свій народ, за бажання допомагати усім, хто цього потребує.

 

4 грудня 2019 року

3 грудня в приміщенні ЦДЮТ відбулися громадські слухання з приводу обговорення Схеми планування території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади та стратегічно-екологічної оцінки.  На слуханнях були присутні спеціалісти виконавчого комітету міської ради, члени виконкому, старости сіл Олександрівки та Калинового Мосту, керівники комунальних підприємств міста, директор НПП „Пирятинський“, представник Пирятинського лісгоспу, начальник Пирятинського району газопостачання АТ „Лубнигаз“.

 

4 грудня 2019 року

30 листопада у м. Київ відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс мистецтв „KYIV ART FEST“.

У номінації конкурсу „Хореографічне мистецтво“ змагалися наші юні таланти - зразковий аматорський хореографічний колектив „ФЛЕШ“, під керівництвом Оксани Сегеди. Пирятинці вразили членів журі своєю артистичністю та здобули нагороди у жанрі „естрадний танець“: І вікова категорія – лауреат ІІ  ступеню, ІІ вікова категорія – лауреат ІІІ ступеню, ІІІ вікова категорія – І ступеня.

4 грудня 2019 року

Вчора, 3 грудня, на засіданні координаційної ради з питань громадського бюджету Пирятинської ОТГ здійснювався підрахунок голосів за подані проєкти.

Під час визначення результатів опрацьовано 3 258 бюлетенів. Нагадаємо, що голосування проходило двома шляхами – електронним та паперовим. Можна було проголосувати у пунктах, розташованих у приміщеннях старостатів с. Калинів Міст, с. Олександрівка, міської ради та ЦНАПу. В останньому пункті спостерігалась найбільша активність громадян (майже 60% від загальної кількості голосуючих).

 

3 грудня 2019 року

2 грудня  відбулося чергове засідання виконкому  міської ради під головуванням міського голови Олексія Рябоконя.

Одним із основних питань розгляду було інформування начальником управління  економіки виконкому міської ради Іриною Солдатовою про хід виконання Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської об?єднаної територіальної громади на 2019 рік в частині реалізації місцевих (регіональних) програм за 9 місяців цього року.

3 грудня 2019 року

28-29 листопада, в рамках проєкту „Енергоефективність в громадах-II“, відбулася навчальна поїздка до міста Суми.

У заході взяв участь головний спеціаліст відділу управління комунальною власністю виконавчого комітету міської ради Руслан Биков.

У перший день навчання, учасники заглибилися в тему енергоефективної термомодернізації будівель та отримали знання щодо здійснення моніторингу, управління енергією, планування енергетичних заходів. Консультанти GIZ розповіли про енергетичні сертифікати, складові енергоаудиту та його проведення, а також надали інформацію щодо практичного використання результатів енергоуадитів.

 

3 грудня 2019 року

30 листопада 2019 року на спортивному майданчику Пирятинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 4 відбувся 5-й тур Відкритого Чемпіонату Пирятинського району з міні-футболу.

Наводимо результати  туру:

V тур    30.11.2019                                                                

900  ФК Юність – ФК „Лубни-Лейкерс“        2:9                    

 

3 грудня 2019 року

3 грудня, у великій залі адмінбудинку, відбувся захід до Міжнародного дня інвалідів. Саме так ми називаємо тих людей, які в силу різних життєвих обставин мають певні обмеження за станом здоров’я, але це не заважає їм творити, працювати, вчитися та досягати високих результатів і мати успіх у різних галузях. Своєю цілеспрямованістю, працею, наполегливістю вони дають нам колосальний заряд енергії та сили, вчать бути незалежними від обставин і не боятися труднощів. Ці люди з непростими долями всупереч усьому показують приклад і надихають усіх.

3 грудня 2019 року

Щороку 3 грудня у світі відзначається Міжнародний день інвалідів, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році. Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем інвалідів, захисту їх гідності, прав і благополуччя. Міжнародний день інвалідів акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

 

2 грудня 2019 року

Сьогодні, 2 грудня, у Центрі надання адміністративних послуг міський голова провів особистий прийом громадян.

До Олексія Рябоконя звернулося 5 пирятинців, які порушили ряд актуальних питань. Мова йшла про спиляння аварійного дерева, отримання дозволу для забудови, вирішення конфліктної ситуації з сусідами, отримання житла та інші.

2 грудня 2019 року

Пирятинським міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, за підтримки спонсора, організована екскурсія на фабрику ялинкових прикрас в смт. Клавдієво-Тарасово, Київської області.16 дітей пільгових категорій відвідали справжнє казкове місто, де розміщено виробництво ялинкових прикрас. Екскурсовод провів по святково облаштованих кімнатах та виробничих залах. Діти побачили технологію видування вогню, за допомогою якого починають свій шлях майбутні ялинкові прикраси

2 грудня 2019 року

30 листопада в Центрі дитячо-юнацької творчості відбулись громадські слухання з питання обговорення проєкту Плану соціально-економічного розвитку Пирятинської міської ОТГ на 2020 рік, в яких взяли участь 43 особи. Відкрив зібрання міський голова Олексій Рябоконь, який закликав до плідної роботи над Планом, оскільки тільки спільними зусиллями можна зробити цей документ дійсно ефективним.

 

2 грудня 2019 року

29 листопада відбулося засідання комісії виконавчого комітету Пирятинської міської ради по здійсненню контролю за додержанням правил при нарахуванні тарифів на житлово-комунальні послуги. Очолив засідання заступник міського голови з питань діяльності виконкому, голова комісії – Ігор Шикеринець, який  проінформував присутніх  про розгляд звернення  Пирятинських госпрозрахункових очисних споруд щодо коригування тарифу на послугу з централізованого водовідведення.

 

2 грудня 2019 року

„Виконавчий комітет Пирятинської міської ради повідомляє, що рішенням Пирятинської міської ради сьомої сесії сьомого скликання від 24 лютого 2016 року № 25 заборонено використання  піротехнічних та інших вибухонебезпечних виробів на території Пирятинської міської об’єднаної  територіальної громади, до закінчення антитерористичної операції.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua