Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 грудня 2019 року 11:58

Підписано Меморандум про співпрацю з Конгресом Ради Європи

12 грудня у Києві відбулася зустріч Спільноти практик з місцевої демократії в Україні: проведені консультації вищих рівнів влади з органами місцевого самоврядування. Зустріч організована проєктом „Посилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні“, який реалізується Конгресом  місцевих та регіональних влад Ради Європи в рамках Плану дій Ради Європи для України на 2018 – 2021 роки. Зустріч спільноти практик зібрала разом представників національних асоціацій місцевих та регіональних органів влади в Україні для обговорення процесів спілкування, консультацій та діалогу між різними рівнями влади в Україні з метою відстоювання і лобіювання позицій та інтересів  органів місцевого самоврядування на найвищому державному рівні. Відкривали захід Маріте Морас, голова відділу Департаменту співробітництва та зовнішніх зв’язків Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, та Кельменд Заджазі, виконавчий директор Мережі асоціацій місцевих органів влади Південно-Східної Європи. Обговорили  ролі національних асоціацій місцевих та регіональних органів влади задля ефективного діалогу в контексті реформ місцевого самоврядування.

Головною подією дня стало підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо підтримки Конгресом дванадцяти обраних місцевих ініціатив, запропонованих органами місцевого самоврядування України, спрямованих на впровадження сталих етичних та інноваційних політик і практик. Пирятинська міська рада стала в числі обраних громад-переможців. Міський голова Олексій Рябоконь підписав Меморандум про співпрацю з Генеральним Секретарем Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреасом Кіфером щодо реалізації  проєкту „Прозорість етичного та інклюзивного процесу прийняття рішень у м.Пирятин".

Офіс Ради Європи в Україні, в свою чергу, надаватиме консультативно-експертну підтримку у впровадженні цього проєкту в Пирятинській міській раді.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua