Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
13 грудня 2019 року 17:11

У ніч на Андрія

Як годиться, на вечорницях була й хазяйка, старша жінка, яка приймала молодь у гості. Таку роль блискуче зіграла Алла Ященко – завідуюча сільським клубом в Олександрівці. А разом з нею Ніна Черненко, художній керівник клубу та вокальний аматорський ансамбль „Пісенне джерело“.

Жінки співали традиційні старовинні пісні, а також згадували про давні традиції. Родзинкою свята стали веселі сільські ігри, які зазвичай влаштовували на вечорницях наші предки.

На початку вечорниць Алла Ященко замісила тісто на вареники, а десятки маленьких помічників збіглися, щоб записати рецепт і своїми руками потрогати тісто.

Співали та грали не лише дорослі, учні школи мистецтв представили 5 номерів: на баяні грали Джим Ігор („Ліричний танець“ та Педченко Владислав („Ой на горі дощ іде“), композицію „Два півники“ виконав дует бандуристів, „Катерина та Василь“ - вокальне тріо. На завершення вечорниць залишили надзвичаний ансамбль бандуристів, що виконав „Подоляночку“.

Коли тісто підійшло, всі охочі ліпили вареники з картоплею та шкварками. А потім була справжня українська калита. Це круглий корж, посередині з діркою, який вішали на мотузку, і влаштовували розвагу хлопчакам. Найспритніший мав підскочити й вкусити калиту. А перед цим іще й пострибати на коцюбі та рогачеві, розкладених навхрест. Учні школи мистецтв із завданням справилися.

За цей час і вареники зготувалися. Смакували щоправда не тими, які виліпили дитячі ручки, а заздалегідь навареними від щирого серця пирятинкою Марією Радченко. Жінка – волонтер, щоразу, як їде машина на схід, пані Марія ліпить найсмачніші вареники із капустою та сиром для наших захисників. Адже й син її вже кілька років стоїть на захисті кордонів.

Андріївські вечорниці вдалися на славу! Дякуємо всім, хто брав участь!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua