Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
17 грудня 2019 року 17:26

Лідери-освітяни Пирятинського району зустрілися з представниками Управління Державної служби якості освіти у Полтавській області

Результати перших пілотних інституційних аудитів, внутрішня система забезпечення якості освіти, механізми самооцінювання освітнього та управлінського процесів у закладі загальної середньої освіти, сертифікація педагогічних працівників – концепти семінар-наради для лідерів шкіл Пирятинської ОТГ та Пирятинського району, яка сьогодні відбулася на базі Пирятинського ЦДЮТ.

З педагогами Пирятинщини спілкувалися Юрій Кращенко, Леонід Мироненко, Юлія Боловацька – представники Управління Державної служби якості освіти у Полтавській області.

З 2020 року розпочинається інституційний аудит закладів освіти, який здійснює Державна служба якості освіти. Яка мета аудиту, яка процедура, хто проводить, скільки триває, результати аудиту та про перші пілотні аудити – відповіді на ці та інші  питання отримали учасники заходу від фахівців. Такий концентрат інформації, практичне наповнення, діалог, дискусія, обговорення забезпечили цьому заходу очікуваний результат та високі оцінки від учасників.

Далі гості відвідали заклади загальної середньої освіти Пирятинської міської ради – Філію Пирятинського ліцею та Опорний заклад Пирятинська зш   І-ІІІ ст. № 6.

Наприкінці заходу Юрій Кращенко, начальник управління, поділився враженнями з представниками  виконкому міської ради та  керівництвом відділу освіти молоді та спорту міської ради: ,,Управління Державної служби якості освіти у Полтавській області приємно вражене рівнем зацікавленості розвитку системи освіти: і міського голови Олексія Петровича, і відділу освіти, молоді та спорту міської ради, і дирекції освітніх закладів. Ми побачили не лише їх запал стосовно розвитку якості освітньої діяльності, але й підтримку освітнього середовища та  директорів, в тому числі і фінансово, розвиток інфраструктури школи, дбання про якісне і здорове харчування дітей, харчування дітей  дошкільного і шкільного віку початкової школи за рахунок міського бюджету, надбавки вчителям до заробітної плати і т.д. Також захоплює фінансова грамотність учнів, що сповідує Нова українська школа в контексті того, якщо ти маєш банківську картку, ти нею розраховуєшся за харчування. Харчування відбувається на умовах співфінансування батьків і міського бюджету. Таким чином влада залучає батьків до партнерства. Це хороші практики, які варто поширювати і транслювати на інші заклади освіти Полтавської області. Дякую за теплий прийом нашої команди. Я думаю, що в подальшому будемо разом співпрацювати на розбудову внутрішньої системи якості освіти“.

Леонід Мироненко, заступник начальника управління, також відмітив якість освітнього процесу: ,,Мені сподобалося те, що освітнє середовище динамічно розвивається в ногу з часом. І якщо ділитися досвідом, то я знатиму яку пирятинську школу ставити у приклад іншим“.

До речі, державна служба якості освіти була створена рішенням Кабміну навесні 2018 року. Це державний орган, який підпорядковуються Міністерству освіти і науки, контролює та наглядає за забезпеченням якості освіти і закладами освіти щодо дотримання законодавства. Держслужба має у регіонах власних аудиторів – таких собі «шкільних ревізорів», сфера контролю яких розповсюджується у межах кожної області. Серед функцій управлінь: проведення інституційного аудиту закладів освіти; надання рекомендацій закладам освіти (крім закладів вищої освіти) щодо організації та функціонування внутрішньої системи забезпечення якості освіти; участь у сертифікації педагогічних працівників в частині вивчення практичного досвіду їхньої роботи; державний нагляд (контроль) за діяльністю закладів освіти (крім вищої) щодо дотримання ними вимог законодавства про освіту та видання обов'язкових до виконання розпоряджень щодо усунення виявлених порушень; вивчення роботи органів місцевого самоврядування з реалізації ними освітньої політики щодо забезпечення якості освіти на відповідній території згідно із законодавством про освіту; контроль за веденням обліку дітей шкільного віку в частині здійснення структурними підрозділами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування повноважень, визначених законом.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua