Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
5 грудня 2019 року 21:19

Децентралізація. Інформація. Стандарти

„Децентралізація. Інформація. Стандарти“ саме під такою назвою 3 грудня відбувся семінар, організований Офісом Ради Європи для переможців Всеукраїнського конкурсу журналістських робіт „Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади“ у 2019 році та 2018 року. Участь в цьому заході взяв і Пирятинський міський голова Олексій Рябоконь, як заступник голови Асоціації об’єднаних територіальних громад. Говорячи журналістам про децентралізацію Олексій Петрович зосередився на ролі Асоціації об’єднаних громад. Розповів про історію та умови створення Асоціації, про основні проблеми, з якими стикаються об’єднані громади і їх вирішують, про інтереси, які відстоює Асоціація на регіональному та національному рівнях. Зазначив, що до АОТГ вже входить 490 об’єднаних громад і днями вона набула статусу Всеукраїнської. Також він коротко зазначив досягнення Пирятинської ОТГ.

Про те, які теми є важливими, але не цікавими, і навпаки: про теми, які  не зрозумілі, але скандально смачні, -  говорив з журналістами Анатолій Ткачук, експерт Програми Ради Європи, директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства. Юрій Бова, Тростянецький міський голова, представив історію успіху Тростянецької громади.

Головна думка, яку підтримували всі учасники цього заходу, що журналісти мають писати, говорити і показувати децентралізацію, бо тільки тоді реформа закінчиться успішно.  

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua