Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
4 грудня 2019 року 17:03

Відбулися громадські слухання Схеми планування території ОТГ

3 грудня в приміщенні ЦДЮТ відбулися громадські слухання з приводу обговорення Схеми планування території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади та стратегічно-екологічної оцінки.  На слуханнях були присутні спеціалісти виконавчого комітету міської ради, члени виконкому, старости сіл Олександрівки та Калинового Мосту, керівники комунальних підприємств міста, директор НПП „Пирятинський“, представник Пирятинського лісгоспу, начальник Пирятинського району газопостачання АТ „Лубнигаз“.

Фахівці ТОВ „Український науково-проекний інститут цивільного будівництва“ (с.Софіївська Бощагівка Києвської обл.) представили графічні матеріали, а саме: план існуючого використання території, проектний план, суміщений зі схемою проектних планувальних обмежень, схему дорожньої мережі та транспортної інфраструктури, схему інженерних мереж та споруд, схеми формування мережі первинної медичної допомоги та освітніх закладів, ландшафтний план, схему просторової реалізації стратегії розвитку території, схему розповсюдження факторів природної та техногенної небезпеки, схему інженерної підготовки та захисту територій від надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.      

Заступник директора інституту Тетяна Криштоп, спеціалісти з відповідних напрямків проінформували присутніх щодо проведеної комплексної оцінки території та ознайомили з проектними рішеннями. 

Вказана Схема розробляється на проектний період – 20 років.

Обговорено демографічну ситуацію по Пирятинській ОТГ, розвиток соціальної інфраструктури, туризм, транспортна інфраструктура, інженерні мережі, виробничі зони та ряд інших питань.

Бурхливе обговорення було щодо необхідності закриття існуючого міського кладовища, в зв’язку з порушенням санітарних норм  його розміщення до житлової забудови та запроектованої території під новий міський цвинтар, земельна ділянка для якого передбачена Генеральним планом міста Пирятина.

Крім того, присутні ставили багато питань щодо подальшого функціонування  приватних об’єктів на території колишнього колгоспу „Авангард“ по вул.Київська, 87, де ведеться дерево- та металообробка, виготовлення бетонних парканів, складується та реалізується щебінь та інша діяльність.

Також обговорювалася питання проходження газової мережі високого тиску  вздовж траси Київ-Харків-Довжанський, яка своєю значною охоронною зоною обмежує територіальний розвиток с.Олександрівка.

Всі зауваження присутніх взято фахівцями УКРПІЦИВІЛЬБУДу для подальшого доопрацювання.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua