Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
27 грудня 2019 року 17:05

Герої спортивного року Пирятинщини – 2019

Спортивні традиції нашого краю засвідчують, що заняття спортом стали частиною життя пирятинців. Спортивний рух на Пирятинщині вже не один десяток років радує своїми досягненнями. Не став винятком і спортивний сезон 2019 року. Більше ніж 300 нагород різного гатунку здобули наші спортсмени на змаганнях обласного, всеукраїнського та міжнародного рівня. Продовжують радувати своїми досягненнями наші легкоатлети, свідченням є перемоги та призові місця цілого ряду спортсменів на обласних та всеукраїнських змаганнях.

Вихованці відділення сумо вже голосніше заявляють про себе на змаганнях високого рівня. Ціла плеяда переможців змагань, три майстри спорту України – такий здобуток вихованців тренера Петра Антончука в 2019 році.

Цьогоріч, завдяки фінансовій підтримці Пирятинської міської ради, було відкрито відділення з боротьби дзюдо, яке здобуло популярність не лише серед учнів, а й дорослих жителів нашої громади.

Юні футболісти Пирятинщини в Чемпіонаті області зупинилися за крок до призового місця. В обласній дитячо-юнацькій футбольній лізі команда юнаків 2006-2007 р.н. здобула бронзу.

2019 рік став успішним для наших баскетболістів. Другий рік поспіль команда юнаків старшої вікової групи піднімається на вищу сходинку п’єдесталу пошани у Чемпіонатах області серед міст, районів та ДЮСШ. Третє місце у Чемпіонаті посіла чоловіча команда, дівчата здобули дві срібні та дві бронзові нагороди в цьому сезоні. Юнаки середньої вікової групи здобули срібні нагороди.

У цьому році команда Пирятинської ОТГ взяла участь в обласних змаганнях територіальних громад Полтавщини. Здобувши перше місце в загальнокомандному заліку успішно представила нашу громаду у Всеукраїнських змаганнях, які проходили в м.Вінниця.

  27 грудня в актовій залі Пирятинського ліцею вітали цьогорічних лауреатів конкурсу Пирятинської ОТГ „Герої спортивного року Пирятинщини – 2019“. Кращих спортсменів також привітав і міський голова Олексій Рябоконь.

За підсумками спортивного року нагороджені:

Номінація „Кращий спортсмен року“ з олімпійських видів спорту:

3 місце – Вікторія Тараненко, бронзова призерка Чемпіонату України, спортсменка першого розряду;

2 місце – Владислав Скочко, дворазовий бронзовий призер Чемпіонатів України з бігу на 3000 м;

1 місце – Ірина Безсмертна, срібна та бронзова призерка Чемпіонатів України зі стрибків у висоту з розбігу, спортсменка першого розряду.

Номінація „Кращий тренер року“:

3 місце - Холод Анатолій Михайлович, тренер-викладач Пирятинської ДЮСШ, відділення легкої атлетики, за підготовку спортсменів з легкої атлетики в обласних та всеукраїнських змаганнях;

2 місце - Антончук Петро Володимирович, тренер-викладач Пирятинської ДЮСШ, відділення боротьби сумо та дзюдо, за підготовку та успішний виступ чемпіонів та призерів обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань з боротьби сумо;

1 місце - Богатинський Олександр Якович, тренер-викладач Пирятинської ДЮСШ, відділення баскетболу, за підготовку та успішний виступ збірних команд юнаків та дівчат на чемпіонатах Полтавської області з баскетболу в спортивному сезоні 2019 року.

Номінація „Кращий спортсмен року“ неолімпійські види спорту:

3 місце – Софія Онікієнко, срібна призерка Чемпіонату України з боротьби сумо;

2 місце – Марина Гримашевич, срібна призерка Чемпіонату України та чемпіонка області з боротьби сумо;

1 місце – Вікторія Назаренко, чемпіонка України з боротьби сумо.

Номінація „Команда року“:

3 місце – збірна команда юнаків з футболу 2006 р.н., бронзові призери Чемпіонату ДЮФЛ Полтавської області. Тренери: Ліпчанський Сергій Іванович та Бурий Микола Сергійович;

2 місце - збірна команда дівчат 2002 р.н., срібні призерки Чемпіонату області з баскетболу. Тренер Богатинський Олександр Якович;

1 місце – збірна команда юнаків з баскетболу 2003 р.н., чемпіони Полтавської області Чемпіонату області з баскетболу. Тренер Богатинський Олександр Якович.

Номінація „Спортивна надія року“:

3 місце – Дмитро Скочко, одинадцятиразовий чемпіон і призер Чемпіонатів області з бігу на 800 та 1500 м;

2 місце – Едуард Грисюк, дванадцятиразовий чемпіон і призер Чемпіонатів області з бігу на 800, 1500 та 3000 м;

1 місце – Софія Костенко, чотирнадцятиразова чемпіонка області з бігу на 200, 400 м та естафетного бігу.

Номінація „За досягнення в спорті“:

3 місце – Сергій Бих, призер Всеукраїнських змагань ОТГ з футболу;

2 місце – Микола Чайка,  призер Всеукраїнських змагань ОТГ з шахів;

1 місце – Жанна Мальцева, переможець Кубку України з боротьби сумо та майстер спорту України.

Спорт – шлях до успіху кожної людини, адже саме він формує командний дух, жагу до перемоги, зміцнює силу волі.

Тож побажаємо  спортсменам  здоров’я, невичерпного оптимізму, нових спортивних звершень та перемог.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua