Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 грудня 2022 року
Шановні пирятинці!
Добігають останні миті 2022 року, який для України став роком болю, тяжких випробувань та втрат. На нашу землю прийшла повномасштабна війна, яка забрала тисячі людських життів, принесла небачені руйнування. Водночас 2022-й став роком, коли всі ми, як ніколи досі, відчули та усвідомили, що горді бути Українцями –  представниками незламної нації, яка довела всьому світу, що немає людей, міцніших і тілом, і духом! За цей рік всі ми стали мудрішими, сильнішими, ніж могли собі уявити досі. 
30 грудня 2022 року

2022-й рік Пирятинська громада завершує черговим благодійним ярмарком на підтримку ЗСУ: протягом року містяни та жителі сільських населених пунктів багато разів збиралися на подібні заходи, аби зібрати кошти для потреб наших захисників. Сьогодні у Пирятині, на майданчику біля будівлі культурно-громадського центру, зібралося чимало бажаючих долучитися до доброї справи.

Гості заходу мали змогу придбати різноманітні смаколики, солодощі, мед, свіжі фрукти, вироби, виготовлені власноруч. Всього під час заходу вдалося зібрати 78312 гривень.

30 грудня 2022 року

Настають світлі новорічні свята, коли українці незважаючи на складні умови воєнного часу, збираються разом у теплому родинному колі. Енергетики  звертаються до енергоємних підприємств Полтавщини при можливості обмежити споживання електроенергії у ці святкові дні, зокрема з вечора 30 грудня і до 1 січня 2023 року. Та  підтримати роботу енергосистеми України, дотримуючись і так низьких лімітів потужності доведених до області. Це допоможе стабільно пройти цей період без застосування графіків обмеження і  дасть можливість полтавським родинам відсвяткувати Новий рік зі світлом і теплом. Будьмо відповідальними! Перемога неодмінно буде за нами!

 

29 грудня 2022 року

До Пирятинської громади надійшла міжнародна гуманітарна допомога. В рамках реалізації проєкту ЮНІСЕФ "Спільно. Для молоді" 125 школярам з числа пільгових категорій передано набори канцелярського приладдя, до складу яких серед іншого входять зошити, кольоровий папір, альбом, фарби, пластилін, щоденник.

29 грудня 2022 року, о 13.00 год, у  великій залі адмінбудинку (вул. Соборна, 42, м.Пирятин) відбудеться засідання сорок п’ятої позачергової сесії міської ради.

На сесію запрошуються депутати Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, заступники міського голови з питань діяльності виконкому, керуючий справами виконкому міської ради, керівники та спеціалісти структурних підрозділів виконкому міської ради, причетні до розгляду питань порядку денного, представники засобів масової інформації.

29 грудня 2022 року

Серед прийнятих рішень – затвердження нового тарифу на послугу з водопостачання КП "Пирятинський міський водоканал", який вступає в дію з січня 2023 року та становитиме 23,23 гривні за кубічний метр води. Окрім цього, з січня наступного року вводиться абонентська плата в розмірі 18,2 гривні за одне домоволодіння за місяць.

Рішеннями виконавчого комітету було затверджено фінансові плани комунальних підприємств громади на наступний рік та внесено зміни до фінпланів водоканалу, готелю "Пирятин" та КП "Пирятин-агроліс" на 2022 рік.

29 грудня 2022 року

Тренінгом для домогосподарств, які отримали теплиці в рамках проєкту ЄС, розпочато серію навчально-практичних заходів для учасників проєкту в сфері розвитку мікротепличних господарств Пирятинської громади.

Відкрив захід заступник міського голови, координатор проєкту Михайло Мельниченко, який у вітальному слові наголосив на важливості таких навчань, адже мікротеплічний бізнес може стати успішним за умови наявності необхідних для цього знань та напрацювання досвіду. 

29 грудня 2022 року

З метою підвищення рівня військово-патріотичного виховання громадян та популяризації військової служби серед населення, а також для отримання жителями Пирятинщини відповідних знань та певних навичок у військовій справі, з 29 по 30 грудня, біля Пирятинської міської ради, другим відділом Лубенського РТЦК та СП будуть проведені заняття по ознайомленню із зразками стрілецької зброї, інженерної підготовки, тактичної медицини.

Учасники заходу матимуть змогу власноруч попрактикуватися у збиранні та розбиранні стрілецької зброї.

 

28 грудня 2022 року

Сьогодні відбулися відкриті громадські слухання щодо встановлення тарифу на послуги з централізованого водопостачання КП "Пирятинський міський водоканал".

Тариф, презентований на слуханні, попередньо розглянула та вивчила його структуру відповідна комісія. Затвердити тариф на послугу з централізованого водопостачання планується в розмірі 23,23 грн за 1 кубічний метр.

Нині діючий тариф затверджений у 2013 році, відтоді він кілька разів проходив коригування, востаннє – у жовтні 2019 року. З 1 листопада 2019 року ціна на водопостачання для споживачів водоканалу становила 15,6 гривні за кубічний метр, вона не зростала, в той час як за цей період відбулося значне підвищення вартості основних складових тарифу – цін на паливно-мастильні матеріали, електроенергію, зросла і мінімальна заробітна плата.

28 грудня 2022 року

Лубенське районне управління Головного управління ДСНС України у Полтавській області інформує, що відповідно до частини 2 ст. 57 Кодексу Цивільного захисту України,початок роботи новоутворених підприємств, початок використання суб’єктом господарювання об’єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин)(далі - об’єкти нерухомості) здійснюється суб’єктом господарювання на підставі поданої декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки (далі - декларація), реєстрація якої здійснюється на безоплатній основі.

 

27 грудня 2022 року
27 грудня 2022 року

Виплата державних допомог та пільг у період воєнного стану продовжується лише особам, які проживають на території громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні):

 

26 грудня 2022 року

Для жителів вулиці Київської та Завокзалля, які не встигли отримати індивідуальні сміттєві баки, 27 та 28 грудня, з 13:00 до 16:00, на території майданчику поблизу магазину по вулиці Київській, КП «Каштан» проводитиме додатковий розподіл контейнерів для ТПВ. Також контейнери можна отримати, звернувшись безпосередньо у КП«Каштан» у робочі дні. Наголошуємо – контейнери громадяни отримують безкоштовно!

26 грудня 2022 року

24 грудня  в місті Буча - незламному та нескореному місті-Герої, яке  пережило жахливі дні окупації, але вистояло, відбувся  традиційний  турнір з міні-футболу, пам’яті  видатних вітчизняних  футболістів -  заслужених майстрів спорту Віктора Колотова, Євгенія  Рудакова та Володимира Трошкіна.

 

26 грудня 2022 року

Реагуючи на звернення громадян, міською радою було прийнято рішення та виділено кошти на реалізацію заходу Програми покращення благоустрою Пирятинської міської територіальної громади на 2022 рік - проведення робіт з промивки ливневої каналізації.  

З бюджету громади виділено 100 тисяч гривень на проведення гідродинамічного очищення каналізаційного трубопроводу по двох міських вулицях – Ярмарковій та Миру. Сьогодні працівники підрядної організації ТОВ "БУДФОКС" приступили до виконання робіт – прочистки з допомогою спеціального обладнання трубопроводів, розташованих під землею, та каналізаційних колодязів.

 

 

 

25 грудня 2022 року
Найщиріші вітання усім, хто святкує Різдво Христове сьогодні!
Щодня наші молитви линуть до Бога про мир в Україні! Ми просимо у Господа допомоги здолати ворога та очистити нашу землю від орди. Ми просимо, аби всі українські захисниці й захисники повернулися до своїх родин живими!
Єднаймося у вірі і надії навколо єдиної мети і неодмінно переможемо!
Миру, злагоди й добра кожній українській родині сьогодні й назавжди!
25 грудня 2022 року
23 грудня 2022 року

Прийняття бюджету на 2023 рік, затвердження Плану соціально-економічного розвитку громади та ряду цільових програм на наступний рік, - такі основні підсумки чергових засідань колегіальних органів міської ради: виконавчого комітету та сесії.

Бюджет громади затверджено в розмірі 323 186 680 гривень. Левова його частка припадає на захищені статті видатків: оплату праці та нарахування на неї працівникам галузей освіти, культури, державного управління, соціального захисту та соціального забезпечення, житлово-комунального господарства та на енергоносії. В тіло бюджету закладено і бюджет розвитку, 10 мільйонів з якого - на співфінансування реконструкції Пирятинського ліцею. "Наша громада увійшла в число одинадцяти проєктів, які в наступному році планується реалізувати в області в межах Програми з відновлення України, - відзначив міський голова Андрій Сімонов. – Вартість повної реконструкцію Пирятинського ліцею становитиме близько 100 мільйонів гривень, з них з держбюджету буде виділено 80 мільйонів, решту будемо забезпечувати ми, можливо шукатимемо інші джерела співфінаннсування, окрім бюджету нашої громади"

23 грудня 2022 року

Починаючи з листопада цього року у застосунку „Дія“ можна згенерувати витяг про місце проживання (відома як довідка про „прописку“ або довідка форми 13) і завантажити на смартфон за три кліки.

 

23 грудня 2022 року

23 грудня 2022 року, о 13.00 год, у  великій залі адмінбудинку (вул. Соборна, 42, м.Пирятин) відбудеться засідання сорок четвертої сесії міської ради.

На сесію запрошуються депутати Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, заступники міського голови з питань діяльності виконкому, керуючий справами виконкому міської ради, керівники та спеціалісти структурних підрозділів виконкому міської ради, причетні до розгляду питань порядку денного, представники засобів масової інформації.

22 грудня 2022 року

З метою покращення процесу переробки, виробництва та маркетингу сільськогосподарської продукції, Агенція регіонального розвитку Полтавської області „Офіс євроінтеграції“ вивчає причини, що стримують розвиток українського агробізнесу у контексті сучасних викликів.
Для залучення до аналітичного дослідження представників агробізнесу, які задіяні у вирощування та переробці сільськогосподарської продукції, просимо аграріїв пройти опитування за анкетою, що додається.

 

22 грудня 2022 року

Відповідно до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 ,,Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива“ (далі - Положення), житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива призначається один раз на календарний рік.

 

22 грудня 2022 року

Під час занять рятувальники розповідають дітям правила пожежної безпеки в побуті, а також роз’яснюють про заборону використання піротехнічних виробів, таких як петарди, феєрверки, бенгальські вогні тощо та звертають увагу на те, як провести новорічні та різдвяні свята безпечно.

 

 

22 грудня 2022 року

Шановні енергетики!

Щиро вітаю вас з професійним святом!

Енергетична галузь – одна із найважливіших складових інфраструктури, адже успішна робота кожної окремої галузі господарства безпосередньо залежить від ефективного функціонування енергетичного сектору. Завдяки вам працює промисловість, функціонують транспорт і зв’язок, ви забезпечуєте  світлом і затишком кожну оселю. Щодня, щогодини ви виконуєте свою професійну справу з повною віддачею!

21 грудня 2022 року

Цей маршрут впродовж тривалого часу не функціонував через відсутність перевізника. До міського голови Андрія Сімонова надходило безліч нарікань від жителів Березової Рудки, Крячківки, Вечірок щодо необхідності автобусного сполучення з містом. Міським головою була проведена низка зустрічей та переговорів, аби заохотити перевізників на цей маршрут, і нарешті проблему вирішено: від завтра на маршрут Пирятин- Крячківка-Березова Рудка-Вечірки виїздить автобус Пирятинського АТП-15343 (керівник - Паєвський С.М.).

Рейс здійснюватиметься двічі на тиждень – у вівторок та четвер за графіком, що додається.

 

21 грудня 2022 року
21 грудня 2022 року

Проведенням засідань двох депутатських комісій завершено цикл підготовки до чергової сесії міської ради, на розгляд якої буде винесено проєкт бюджету громади на наступний рік та ряд цільових програм, розроблених для забезпечення роботи всіх галузей.

На засіданні постійної комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності розглянуто та ретельно проаналізовано ряд нових програм та внесення змін в частині заходів на наступний рік до програм, дія яких поширюється на кілька років.

Зокрема, заслухано інформацію про заходи Комплексної програми соціального захисту та соціального забезпечення населення. Її пропонується затвердити в обсязі 4,79948 мільйона гривень.

20 грудня 2022 року
  • Встановлюйте ялинку на надійній стійкій підставці, подалі від штор, гардин та інших предметів, які легко піддаються вогню. Не ставте її в проходах та біля виходу з помешкання, освітлюйте ялинку гірляндами тільки промислового виробництва.

 

20 грудня 2022 року
Триває підготовка до чергової сесії міської ради, в рамках якої відбулося засідання постійної комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг. Депутати розглянули проєкти програм, спрямованих на підтримку комунальної галузі.  
Зокрема, Програму покращення благоустрою Пирятинської міської територіальної громади пропонується затвердити в загальному обсязі 18,183 мільйона гривень, Програму утримання об’єктів комунальної власності  - на 4,646743 мільйона гривень.  
20 грудня 2022 року
19 грудня 2022 року

Стартувала підготовка до чергової сесії Пирятинської міської ради. Розпочата робота над затвердженням цільових програм на 2023 рік. Акцент у розробці кожної робився на раціональному використанні бюджетних коштів та їх максимальній економії.

Зокрема, під час засідання комісії з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності розглянуто ряд програм, спрямованих на підтримку медичної галузі.

19 грудня 2022 року

 Наразі у Полтавській області діє графік погодинних відключень з одночасним вимкненням двох черг - основної та додаткової, що позначена у дужках. Ознайомитися з даним графіком можна за посиланням: https://www.poe.pl.ua/wp-content/uploads/2022/12/Kopyia-Hodyny-vidkliuchen-novi.pdf

19 грудня 2022 року

Недолік конструкції печі та димаря – причина двох пожеж, що сталися 16 грудня в селі Олександрівка та 17 грудня в Пирятині. Порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення — це досить поширена причина виникнення пожеж у побуті в холодну пору року. Небезпека пічного опалення обумовлюється тим, що кожна піч це вогнедіюче джерело. Частіше за усе пожежі відбуваються з причини перегрівання печей, появи у цегляній кладці тріщин, а також в результаті застосування для розтоплювання печей горючих і легкозаймистих рідин, випаданні з топки або зольника вуглин.

 

19 грудня 2022 року
19 грудня 2022 року

Шановні пирятинці!

Щиро вітаю вас із Днем Святого Миколая Чудотворця – одним із найсвітліших і найрадісніших християнських свят.

Нехай цей день принесе до ваших осель радість, світло і приємні несподіванки. Кожен з нас очікує на маленьке диво, звершити яке під силу лише Святому. У ці тяжкі для України часи всі ми маємо єдине бажання та просимо у Святого Миколая про мир у нашій рідній Україні! Хай якомога швидше настане омріяний День Перемоги і кожна родина дочекається свого Захисника!

Міцності духу, непохитної віри кожному!

Міський голова Андрій Сімонов

17 грудня 2022 року

Сьогодні на футбольному майданчику біля Пирятинського ліцею було гамірно. Там проходив 7-й завершальний тур першого кола Чемпіонату Пирятинської громади з міні-футболу на підтримку Збройних Сил України.

17 грудня 2022 року
15 грудня 2022 року

Щодня і щохвилини Україна та українці продовжують платити надзвичайно високу ціну за право на життя. Щодня з життя йдуть ті, кому б працювати на цій землі, виховувати дітей, піклуватися про батьків…

Сьогодні Пирятинщина попрощалася ще з одним Захисником – 28 листопада у жорстокому бою під Бахмутом обірвалося життя 29-річного Євгена Ложкіна з села Кроти.

15 грудня 2022 року

Шановні працівники суду!

Щиро вітаю вас із професійним святом — Днем працівників суду!

Ваша фахова діяльність відіграє вагому роль в утвердженні принципів верховенства права та справедливості, сприяє розвитку України як демократичної та правової держави. Від ваших зусиль залежить надійність правового захисту громадян.

Почесна й нелегка місія служіння правосуддю вимагає від вас високого рівня знань, досвіду та виняткових особистих якостей - честі, гідності, відданості справі й наполегливості.

14 грудня 2022 року

Жахлива, приголомшлива звістка знову надійшла до нашої громади: захищаючи Батьківщину, на Донеччині загинув житель села Кроти Євген Ложкін.  

Народився він 10 грудня 1992 року в селі Лутайки Прилуцького району Чернігівської області.

Початкову освіту здобув у селі Нова Гребля, продовжив навчання у Новомартиновицькій, далі  - у Давидівській загальноосвітній школі на Пирятинщині.

Спеціальність слюсаря-ремонтника побутової техніки здобув у Полтавському професійно-технічному училищі №31.

У 2012 році Євгена призвали на строкову службу у лавах Збройних Сил України.

Після поверення зі служби відкрив приватне підприємство з ремонту побутової техніки.

З початком повномасштабного ворожого вторгнення Євген добровільно звернувся до військомату для того, аби стати до лав Захисників. 3 березня став на захист України та воював у складі 71 єгерської десантно-штурмової бригади.

28 листопада у важкому бою під Бахмутом отримав важке поранення, несумісне з життям.

14 грудня 2022 року
14 грудня 2022 року

У Пирятині відбулася особисто-командна спартакіада серед жінок громади. До участі у заході долучилися 10 команд з міста та сільських населених пунктів.

Змагання проходили в безкомпромісній та напруженій боротьбі і перемога в кожній з дисциплін далася учасницям складно та заслужено.

14 грудня 2022 року

Щороку 14 грудня ми вшановуємо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Саме цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу «Укриття» над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

13 грудня 2022 року

Рада оборони області ухвалила нові рішення, які вступають в дію з 15 грудня:

- особам, віком до 14-ти років включно, заборонено перебувати на вулиці в місцях загального користування без супроводу дорослих із 21:00 до 07:00;

- алкогольні напої у закладах торгівлі й громадського харчування області можна буде придбати з 10:00 до 21:00.

13 грудня 2022 року

Попри виклики, пов'язані з обмеженням капітальних видатків в умовах воєнного стану, працюємо над тим, аби відшукувати фінансові можливості для виконання критично важливих ремонтів у наших закладах. Одним із таких об'єктів є Пирятинський культурно-громадський центр, зокрема, дах цієї споруди. 

Цієї осені капітально відремонтовано дах, площею понад 600 квадратних метрів. Кілька попередніх років покрівля хаотично ремонтувалася невеликими латками, тому на значних ділянках протікала, в тому числі і над глядацькою залою. Під час виконання ремонтних робіт металопрофілем було перекрито вальцеву покрівлю.

13 грудня 2022 року

Цього тижня Україна вшановує пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Завдяки самовідданості та жертовності цих людей вдалось локалізувати руйнівний вплив «мирного атома», який вийшов з-під контролю у квітні 1986 року.

І поки росія погрожує світу ядерною війною, ми продовжуємо пам’ятати тих, хто ціною власного життя та здоров’я став на захист Європи та світу в день, який назавжди змінив історію й долі тисяч людей.

13 грудня 2022 року

У зв’язку з тим, що з 1 грудня Пенсійний фонд адмініструє процес надання житлових субсидій і пільг, всім надавачам житлово-комунальних послуг у найкоротші терміни необхідно зареєструватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду. Відтепер на цій унікальній цифровій платформі додалися нові функції і «кабінети», що спростять і пришвидшать пошук необхідної інформації.

 

12 грудня 2022 року

11 грудня на  спортивному  майданчику  Пирятинського ліцею  відбувся  турнір пам’яті футболіста  Василя  Дєдова. На футбольному майданчику зустрічалися  друзі  покійного пирятинського футболіста Василя  Дєдова  - «Нафтовик» (Пирятина)  та «Локомотив» (Гребінка) 50+. Перемогу з рахунком  5:3 здобули  пирятинці.

12 грудня 2022 року

У Головному управлінні Пенсійного фонду України в Полтавській області провели автоматичні (без додаткового звернення особи) перерахунки пенсій з 1 грудня 2022 року.

 

12 грудня 2022 року

З метою сприяння пошуку дітей, які зникли безвісти, були незаконно переміщені або депортовані до російської федерації чи інших країн, на території України діє  інформаційна кампанія "Діти війни".

12 грудня 2022 року

Урядова гаряча лінія з протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей

- 1547 (24/7, безкоштовно, анонімно і конфіденційно);
     - +38 044 284 19 15 (для дзвінків з-за кордону згідно тарифів вашого оператора);
     - 1547.ukc.gov.ua

11 грудня 2022 року
9 грудня 2022 року
8 грудня 2022 року

Сьогодні відбулися позачергові засідання виконавчого комітету та сесії міської ради.

Перед початком розгляду питань порядку денного міський голова Андрій Сімонов привітав загал із Днем місцевого самоврядування та вручив відзнаки з нагоди свята. Заступників міського голови Михайла Мельниченка та Тамару Коваленко нагороджено подяками обласної ради; Почесні грамоти міської ради вручено депутатам Віталію Ящику та Олегу Тристану; члени виконавчого комітету Віктор Гаркуша та староста Вікторійського старостинського округу Наталія Пазюк отримали грамоти Пирятинської міської ради.

8 грудня 2022 року

08 грудня 2022 року, о 13.00 год, у  великій залі адмінбудинку (вул. Соборна, 42, м.Пирятин) відбудеться засідання сорок третьої позачергової сесії міської ради.

На сесію запрошуються депутати Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, заступники міського голови з питань діяльності виконкому, керуючий справами виконкому міської ради, керівники та спеціалісти структурних підрозділів виконкому міської ради, причетні до розгляду питань порядку денного, представники засобів масової інформації.

8 грудня 2022 року

Триває реалізація проєкту Європейського Союзу «Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та екоорієнтованого зростання».

П'ять переможців конкурсного відбору "Розширення площі власних насаджень та запровадження широкого переліку послуг з сільськогосподарського обробітку земельних ділянок із застосуванням міні-трактора"  отримали мототрактори та комплекти навісного обладнання до них, придбані за рахунок гранту ЄС.

Міський голова Андрій Сімонов щиро побажав учасникам проєкту успіхів у нелегкій праці на землі, яка дасть можливість забезпечити родини продовольчими товарами. 

8 грудня 2022 року

Відбувся перший Всеукраїнський конкурс молодіжних науково-технічних проєктів “InventorUA-2022”. Це наступник виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів “Майбутнє України”, що проводився щорічно Національним центром “Мала академія наук України”. Зараз же конкурс змінено, журі віддає перевагу науково-технічним проєктам, які практичні в застосуванні.

 

8 грудня 2022 року

Шановні працівники і ветерани органів місцевого самоврядування, депутати, члени виконавчого комітету, голови квартальних комітетів, колеги!

7 грудня - День місцевого самоврядування. Прийміть щирі вітання з нагоди цього свята!

На жаль, нам з вами доводиться жити і працювати в надзвичайно складних умовах повномасштабної війни в державі. На органи місцевого самоврядування покладена величезна відповідальність за соціально-економічний стан громади, за безпеку та благополуччя жителів, за створення належних умов для життя в місті та селах.  Цьогоріч ми зіткнулися з безпрецедентними викликами в роботі. Та, не зважаючи на це, кожен з вас на ввіреній ділянці роботи працює сумлінно та з віддачею.

Я вдячний всім, хто в ці страшні часи допомагає армії в тилу, вдячний колегам, які зі зброєю в руках боронять свободу і незалежність нашої держави на фронті!

7 грудня 2022 року

Сьогодні Пирятинщина попрощалася з двома своїми Героями-захисниками Володимиром Охріменком та Іваном Вовченком.  Чоловіки проходили службу в одній військовій частині та загинули разом 2 грудня біля села Водяне на Донеччині.

Різні люди, з різними долями і різними планами на життя, але зі спільними цінностями, пріоритетами та життєвим вибором – зі зброєю в руках захищати найцінніше. Кожен з загиблих залишив по собі добру пам'ять як про людину, в обох лишилися сім'ї, в яких війна відібрала найдорожче – коханих чоловіків, люблячих татусів. Обоє – патріоти рідної землі, захищали яку ціною власних життів.

6 грудня 2022 року

Розв'язана росією війна продовжує нести горе та втрати…  2 грудня Пирятинська земля втратила двох Героїв-захисників: поблизу села Водяне на Донеччині загинули військові з нашої громади Іван Вовченко та Володимир Охріменко.

6 грудня 2022 року

З 1 грудня 2022 року прийом громадян (зокрема, щодо зміни адреси проживання, складу сім’ї пільговика, виконавців комунальних послуг, рахунку в уповноваженому банку), призначення пільг за новими зверненнями та взяття на облік до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (ЄДАРП), здійснює Пенсійний фонд України.

 

6 грудня 2022 року

Шановні військовослужбовці, дорогі Захисники України!

Ви наша сила, честь і гордість! Ви армія сильних, відважних, мужніх воїнів, які для всього світу стали взірцем незламності духу та віри в рідну державу, в її майбутнє. Своєю відвагою та самовідданою боротьбою, щоденними бойовими успіхами ви довели всьому світу, що наша українська армія найсильніша і найпрофесійніша у світі!

Сьогодні, в день Збройних Сил України, ми маємо нагоду висловити вам своє захоплення й любов! Вся країна, кожна українська родина молиться за вас і пишається вами!

Вітаю вас, Воїни Світла! Бажаю усім вам, дорогі захисники та захисниці, повернутися до рідних домівок живими і здоровими! Хай Бог береже вас кожної миті, кожної хвилини боротьби! Дякую за патріотизм і незламність!

6 грудня 2022 року

Щоб отримати кошти, заявник має обов’язково підписати договір з Державним фондом підтримки фермерських господарств у своєму електронному кабінеті в системі ДАР.

Для підписання Договору необхідно зробити такі кроки:

 

5 грудня 2022 року

АТ «Полтаваобленерго» разом з обласною військовою адміністрацією переглянули та доповнили черги погодинних відключень (ГПВ), який введений в дію 5 грудня.

У Пирятинській громаді зміни відбулися лише в першій та третій чергах, друга – лишилась без змін.

 

5 грудня 2022 року

Увага! Оновлений перелік пунктів незламності на території Пирятинської громади!

  • ЦДЮТ
  • ліцей № 6
  • міська рада
  • філія Пирятинського ліцею (школа №1)
  • заклад дошкільної освіти "Сонечко"
  • ДСНС
  • приміщення відділу поліції
  • приміщення старостату у Великій Кручі.

 

5 грудня 2022 року

5 грудня відзначають Міжнародний день волонтера. У цей нелегкий для країни час ми вдячні кожному і кожній, хто допомагає, ризикує, не зупиняється.

Турбота про людей і тварин, гуманність, відданість, відповідальність — все це про тих, хто став на шлях волонтерства, шлях покликання допомогти ближньому, зробити світ кращим.

 

5 грудня 2022 року

Шановні волонтери! 

Прийміть щирі вітання з нагоди Міжнародного дня волонтера! Це свято людей, які за покликом серця йдуть на допомогу іншим, усвідомлюючи свою важливу і відповідальну місію.

Від часу початку бойових дій на сході нашої держави цей день став особливим для нас, адже в Пирятинській громаді вже з 2014 року було розгорнуто активний волонтерський рух. З початком повномасштабного вторгнення росії до допомоги Збройним Силам України та людям, які постраждали внаслідок збройної агресії, долучилися сотні жителів громади. Волонтерський поклик об’єднав людей різного віку, професій і соціального статусу в єдиному бажанні допомагати тим, хто цього потребує!

3 грудня 2022 року
З нагоди 300-ліття Григорія Сковороди, міський голова Андрій Сімонов долучився до святкування у Чорнухах, де народився наш славетний земляк. Наші сусіди тепло зустрічали гостей у Чорнухинському літературно-меморіальному музеї Григорія Сковороди. У Галереї мистецтв представлена частина робіт Всеукраїнської мистецької виставки "Невловимий птах".
3 грудня 2022 року

Сьогодні в Культурно-громадському центрі було гамірно. Пирятинці вкотре організували та провели благодійний ярмарок. І дорослі, й діти продавали тістечка, торти, вироби власними руками, прикраси, мед, свічки, кімнатні квіти, молочну продукцію, книги, малюнки та картини. Одним словом - робили все, аби зібрати якомога більше коштів на потреби наших захисників.

 

3 грудня 2022 року

3 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю, який встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року. Документ закликав держави проводити подальшу інтеграцію осіб із інвалідністю в життя суспільства.

Відзначення цієї дати спрямоване на посилення уваги до проблем людей з обмеженими фізичними можливостями, до захисту їх гідності, прав і благополуччя. На  долю людей з обмеженими фізичними можливостями випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

3 грудня 2022 року

Продовжується реалізація проєкту Європейського Союзу «Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та екоорієнтованого зростання».     Переможцям додаткового конкурсу щодо започаткування овочево-ягідних плантацій в особистих селянських господарствах було вручено комплекти теплиць. Ще 19 господарств  започаткують мікротепличний бізнес за рахунок гранту ЄС. 

2 грудня 2022 року

Працівники служби у справах дітей міської ради спільно з інспектором ювенальної превенції відділення поліції №1 Лубенського районного відділу поліції ГУ НП у Полтавській області Мариною Грицай провели інформування населення щодо проведення акції "16 днів проти гендерно зумовленого насильства" . Під час відвідин родин, які перебувають на обліку, було проведено бесіди та роздано буклети, де міститься інформація щодо протидії насиллю у родинах.

2 грудня 2022 року
2 грудня 2022 року
2 грудня в теплій дружній атмосфері пройшов захід Пирятинського районного осередку Всеукраїнської організації інвалідів "Союзу організації інвалідів України", голова Олег Сімон з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю.
1 грудня 2022 року

Зважаючи на численні прохання споживачів та для зменшення соціальної напруги, АТ “Полтаваобленерего”оприлюднило оновлений графік погодинних відключень (ГПВ) на грудень з можливістю відключення двох черг одночасно.

 

1 грудня 2022 року

Гайда, брати участь у Всеукраїнському конкурсі творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді» з нагоди відзначення Дня Соборності України!

Його мета - підтримати обдаровану молодь, підвищити рівень обізнаності про історію становлення сучасної української культури, створити умови для творчого зростання.

 

1 грудня 2022 року

Прийміть щирі вітання з вашим професійним святом!

Діяльність прокуратури відіграє важливу роль у ствердженні верховенства права і відстоюванні демократичних принципів нашої держави. Своєю щоденною роботою ви докладаєте всіх зусиль для захисту прав і свобод громадян. Це надзвичайно важлива справа для побудови сильної європейської держави.

У цей святковий день щиро бажаю усім працівникам прокуратури, вашим рідним і близьким жити і працювати у мирній, незалежній, процвітаючій Україні!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua