Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
8 грудня 2022 року 08:41

Пирятинці – переможці та призери у конкурсі науково-технічних проектів

Відбувся перший Всеукраїнський конкурс молодіжних науково-технічних проєктів “InventorUA-2022”. Це наступник виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів “Майбутнє України”, що проводився щорічно Національним центром “Мала академія наук України”. Зараз же конкурс змінено, журі віддає перевагу науково-технічним проєктам, які практичні в застосуванні.

Вихованці гуртків науково-технічного напрямку Пирятинського Центру дитячої та юнацької творчості взяли участь у конкурсі та представили 10 власних проєктів. Змагалися у 4 номінаціях: “Збереження та лікування хвороб”, “Нові матеріали та сучасні технології”, “Стійкий життєвий простір”, “Цифрові технології”.

В результаті пирятинські діти посіли 6 призових місць :

1 місце у учня 10 класу Пирятинського ліцею Ярослава Гусака за роботу “Термоелектричний генератор для побутових потреб в умовах обмеженого електропостачання”;

2 місця посіли проєкти: “Обладнання для діагностики та реабілітації хребта та суглобів” учня 10 класу Пирятинського ліцею №6 Костянтина Гавриленка, “Моніторинг стану водойм та якості води в них за допомогою мережі міні лабораторій” учениця 10 класу Пирятинського ліцею Катерини Богомаз, “Система автоматизованого сортування та накопичування відходів пакувальної тари” учнів 10 і 8 класів Пирятинського ліцею Дар’ї та Артема Доценків;

3 місця у учня 11 класу Пирятинського ліцею Романа Нагорного за проект “Перспективний спосіб отримання та зберігання 'зеленого' водню з метою подальшого використання в технологічних процесах” та учениці 11 класу Пирятинського ліцею №4 Вікторії Бігун з проектом ““Розумне відро” та утилізація і переробка побутових харчових відходів”.

Крім того, до стартап-акселератора з метою подальшого розвитку із 178 проєктів було відібрано 29. Серед них і 3 проєкти вихованців Пирятинського ЦДЮТу: Ярослава Гусака, Дар’ї Доценко та Романа Нагорного.

Свої роботи також представили Димитрій Бударів (учень 9 класу Пирятинського ліцею) - "Портативний прилад для дезінфікування та очищення поверхні мобільних пристроїв", Дар’я Доценко - “Застосування спектрального аналізу при виявленні вибухонебезпечних предметів і речовин”, Людмила Соболевська (учениця 11 класу Пирятинського ліцею №4) – “SMART-теплиця” для вирощування рослин з використанням методу гідропоніки” та Роман Божко (учень 11 класу Пирятинського ліцею) – “Універсальний пристрій для друкування та лазерного гравіювання”.

Щиро вітаємо дітей та їхніх наукових керівників, керівників гуртків Пирятинського ЦДЮТ, - Марину та Сергія Вольвачів та бажаємо нових успіхів!

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua