Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 грудня 2022 року 07:27

19 грудня - День Святого Миколая

Сьогодні, 19 грудня, українці відзначають одне з найулюбленіших свят, яке розпочинає новорічно-різдвяний цикл,- День святого Миколая. Його завжди з нетерпінням чекають діти - саме цього дня вони знаходять солодкі подарунки під подушкою. Цього року на диво чекають не лише діти, а й дорослі - кожному з нас хочеться, щоб якнайшвидше закінчилася війна.

Микола Чудотворець, Микола Угодник або Святитель Миколай - так його називають православні віруючі. Згідно з древніми писаннями, чоловік жив в III-IV століттях і прославився багатьма чудесами. Одна з легенд свідчить, що одного разу Микола Чудотворець врятував від страти безвинно засуджених людей, зупинивши ката з мечем. А також вберіг жителів міста Міри від голоду, приснившись одному з італійських купців, давши йому грошей і попросивши його приїхати до людей із зерном.

На честь Миколи Угодника було побудовано безліч храмів і монастирів, святого шанують представники християнства в багатьох країнах, а в Україні в пам'ять про Чудотворця назвали місто.

Один з найбільш шанованих святих протегує всім мандрівникам, морякам, а також жебракам, хворим і, звичайно, дітям. Тобто, тим, хто потребує його допомоги.

Це свято дарує радість та вчить бути милосердними, небайдужими та щирими. Отож нехай у кожній домівці запанують мир, добро та Боже благословіння!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua