Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
19 грудня 2022 року 13:42

Працювали депутатські комісії

Стартувала підготовка до чергової сесії Пирятинської міської ради. Розпочата робота над затвердженням цільових програм на 2023 рік. Акцент у розробці кожної робився на раціональному використанні бюджетних коштів та їх максимальній економії.

Зокрема, під час засідання комісії з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров’я, соціального захисту та гендерної рівності розглянуто ряд програм, спрямованих на підтримку медичної галузі.

"Медицина була, є і буде нашим пріоритетом, - наголосив під час обговорення міський голова Андрій Сімонов. – Ми працюємо над залученням фахівців у медичні заклади, над покращенням їх матеріально-технічної бази. Завдяки цим крокам заклади отримуватимуть додаткове  державне фінансування від НСЗУ, при цьому навантаження на місцевий бюджет зменшуватиметься". Для прикладу – завдяки появі у структурі "первинки" нових лікарів, закладу самостійно вдасться утримувати наступного року частину ФАПів – Програму підтримки сільської медицини на 2023 рік пропонується затвердити в обсязі 2,6 мільйона гривень, тоді як у 2022 році вона профінансована на 4,6 мільйона гривень.

Підтримку членів профільної комісії здобули і програми соціального захисту, освіти та спорту на наступний рік, серед яких  - виплата стипендій обдарованим дітям, "Опікуємося освітою", програма розвитку фізичної культури і спорту місцевого осередку ВФСТ "Колос".

Продовжила роботу з розгляду програм на 2023 рік і комісія з питань прав людини, законності, культури, молоді, депутатської діяльності, етики та ЗМІ. Під час засідання було рекомендовано винести на сесію Програму висвітлення діяльності міської ради в ЗМІ, Програму культурно-мистецьких заходів, розвитку туризму та охорони культурної спадщини на 2023 рік. Кожна з комісій заслухала та підтримала пропозиції щодо внесення змін до Плану соціально-економічного розвитку та про затвердження плану роботи міської ради на 2023 рік.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua