Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
30 листопада 2022 року

Акценти під час прийняття рішень зроблені відповідно до вимог часу.

Об'єкти критичної інфраструктури громади, пункти незламності наразі забезпечені генераторами для того, аби працювати в умовах відсутності електроенергії. Сьогодні прийнято рішення про виділення коштів на придбання додатково ще п'яти потужніших генераторів для Пирятинської лікарні, водоканалу, очисних споруд на загальну суму 5 мільйонів гривень. Окрім цього, генератори меншої потужності планується придбати для міських ліцеїв, школи естетичного виховання, ЦНАПу та чотирьох сільських підприємств, що працюють у галузі водопостачання. Також виділено кошти на придбання пального для забезпечення роботи генераторів.

30 листопада 2022 року

Ділимося грудневим графіком погодинних відключень світла (таблиця). Перелік адрес по чергах лишається без змін https://bit.ly/3GR93PQ

 

30 листопада, 2022 року о 13.00 год, у  великій залі адмінбудинку (вул. Соборна, 42, м.Пирятин) відбудеться засідання сорок другої сесії міської ради.

На сесію запрошуються депутати Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, заступники міського голови з питань діяльності виконкому, керуючий справами виконкому міської ради, керівники та спеціалісти структурних підрозділів виконкому міської ради, причетні до розгляду питань порядку денного, представники засобів масової інформації.

29 листопада 2022 року

У Пирятинській громаді триває процедура визначення управителя багатоквартирними будинками.   28 жовтня повторно було оголошено конкурс, протягом місяця тривав прийом пропозицій від надавачів послуг. Сьогодні відбулося засідання конкурсної комісії.

На участь у конкурсі надійшла одна заява від ТОВ "Комфортна домівка" (м. Прилуки). Учасником конкурсу надано пакет документів, який було відкрито сьогодні під час засідання. 

29 листопада 2022 року

Триває підготовка до чергової сесії Пирятинської міської ради, в рамках якої відбулося засідання комісії з питань планування, фінансів, бюджету, соціально-економічного розвитку, підприємництва та комунальної власності.

Депутати розглянули та погоди винесення на сесію ряду питань, що стосуються внесення змін до діючих програм. Зокрема, Програму "Питна вода Пирятинської міської територіальної громади" запропоновано доповнити заходами на загальну суму 2 мільйони гривень, 1 мільйон з яких – на придбання генератора для Пирятинського водоканалу. Окрім цього, виділяються додаткові кошти  на генератори та паливо для сільських комунальних підприємств, які працюють у сфері водопостачання. 

29 листопада 2022 року
Відбулася велика міжнародна конференція, організована нашими партнерами Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH в рамках глобального проєкту «Підтримка ініціатив з експорту технологій захисту довкілля».
В ході динамічної, активної роботи в безперервному діалозі говорили про запобігання, зменшення та управління відходами на рівні локальних підходів до глобальних викликів.
29 листопада 2022 року

У межах співпраці Міністерства охорони здоров’я України та громадської організації “INSCIENCE” за фінансової підтримки Світового банку та Швейцарської конфедерації реалізується комунікаційна кампанія “Бережи себе”.

Її мета – викликати в українців бажання берегти себе та піклуватись про свій організм завжди, а особливо в час війни, пропагувати цінність здоров’я серед широкої аудиторії.

29 листопада 2022 року

В рамках підготовки до чергової сесії відбулося спільне засідання постійних комісій – депутати заслухали звіти про роботу 14-ти комунальних підприємств Пирятинської громади за 9 місяців поточного року.

Стабільну роботу у звітному періоді продемонстрували комунальні підприємства, що працюють у сфері охорони здоров'я, – Пирятинська лікарня та Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги. Завдяки систематичному надходженню коштів від НСЗУ, за надання медичних послуг населенню, орендної плати за здавані приміщення за підсумками роботи протягом дев'яти місяців підприємства мають прибутки понад 1,5 мільйона кожне.

29 листопада 2022 року

З 30 листопада 1998 року увесь світ щороку відзначає Міжнародний день захисту інформації. Саме цього року було зафіксовано першу масову епідемію комп’ютерного хробака, після чого фахівці задумалися про необхідність комплексного підходу до забезпечення інформаційної безпеки.

 

29 листопада 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 1-2 грудня, з 8:00 до 16:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

28 листопада 2022 року

Міський голова Андрій Сімонов перевірив роботу пунктів незламності. Зокрема, вже обладнані й працюють пункти у:

  • ЦДЮТі
  • ліцеї 6
  • міській раді
  • на території ДСНС.

Заклади забезпечені генераторами, тож там тепло, можна зігріти воду й випити гарячий чай, а також зарядити мобільні телефони.

Також як пункт обігріву діє приміщення Пирятинської міської лікарні.

Будьмо терплячими, допомагаймо один одному, дбаймо про слабших! Переможемо!!!

 

27 листопада 2022 року

Суб’єктам господарювання всіх форм власності. Рекомендації щодо переліку необхідних документів та процедур для отримання санітарного паспорта на право одержання, зберігання і застосування пестицидів та мінеральних добрив.

 

26 листопада 2022 року

 На Полтавщині продовжують застосовувати графік погодинних відключень світла (ГПВ). Через ворожі удари по українській енергоінфраструктурі залишається потреба в обмеженні енергоспоживання.

26 листопада 2022 року

Шановні пирятинці!

В останню субботу листопада ми вшановуємо пам'ять жертв голодоморів: геноциду українського народу 1932-1933 років, голодоморів 1921- 1922, 1946-1947 років в Україні.

Голодомор - масштабна національна трагедія, яку довелось пережити українському народові. Вона була найбільш жорстокою. Вона - за межею людського розуміння. Голод на найродючіших землях планети був організований задля приборкання українського духу та упокорення українців, які хотіли жити у своїй державі, працювати на своїй землі. Дуже важливо сьогодні, щоб усі ми усвідомлювали: голодомор не був випадковістю чи фатальним збігом обставин. Це була спланована акція. Українську націю хотіли зломити, залякати, поставити на коліна, винищити. Вистояли тоді, вистоїмо і зараз!

25 листопада 2022 року
Сьогодні міський голова Андрій Сімонов здійснив робочий візит у ряд сіл громади – Теплівку, Смотрики та Малютинці. 
 
Голова громади ознайомився, як забезпечується організація навчального процесу, спільно зі старостами оглянули приміщення закладів соціальної сфери, обговорили те, як забезпечуються теплом найважливіші соціальні об’єкти, зокрема, ФАПи. 
 
24 листопада 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 28 по 30 листопада, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

23 листопада 2022 року

Консультаційний центр надає підтримку громадянам України у режимі онлайн та офлайн щодо:

  • роз’яснення можливих шляхів повернення дитини або сімей з дітьми на підконтрольну Уряду України територію; 
  • отримання свідоцтва про народження дитини в умовах воєнного стану або його легалізації, якщо документ отриманий на непідконтрольній території; 
  • встановлення контакту з дитиною, яку вивіз один із батьків за кордон; 
  • заповнення форми розшуку дитини або заявки на отримання допомоги дітям, які зазнали травмувань внаслідок війни;
  • інші питання, пов’язані з порушеннями прав людини.
22 листопада 2022 року

У рамках підготовки до чергової сесії міськради відбулися засідання профільних депутатських комісій.

Наразі міською радою розробляється Положення про присвоєння звання "Почесний громадянин Пирятинської міської територіальної громади". Подібне положення у нашій громаді розробляється вперше і тому, аби детально опрацювати його, врахувати думку всіх депутатів, було прийнято рішення обговорити його на кожній із депутатських комісій. Ініціатива розробки положення належить голові відокремленого підрозділу Полтавської обласної організації "Сім`ї загиблих в АТО та учасників бойових дій Полтавщини" Галини Конопльової, яка взяла участь у сьогоднішньому засіданні комісії з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг. 

 

22 листопада 2022 року

Просвітницьку кампанію під такою назвою започаткувала ОБСЄ у сфері протидії торгівлі людьми в контексті попередження ризиків сексуальної та трудової експлуатації українських жінок та дітей з числа біженців у європейських країнах. Ресурс містить інформацію про ризики торгівлі людьми та шляхи уникнення таких ризиків.

Всю інформацію ви можете знайти за посиланням https://www.helpforukrainians.info

22 листопада 2022 року

За минулий тиждень на території громади зареєстровано 18 випадків COVID-19. В порівнянні з попереднім тижнем захворюваність зросла на 1 випадок. Серед дітей та  медичних працівників випадки не реєструвались. За минулий тиждень одужало 18 осіб, продовжують лікування 18 осіб. Серед підтверджених – 6 госпіталізовано (33,3%).  Всі випадки підтверджено швидкими тестами на визначення антигену SARS-CoV-2. Випадків смерті від COVID -19 не зареєстровано.

 

22 листопада 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 24-25 листопада, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

22 листопада 2022 року

Забезпечення безперебійного водопостачання жителів громади та підтримка в належному стані мереж водогонів у населених пунктах – один із головних пріоритетів цього року. На виконання заходів програми „Питна вода Пирятинської міської територіальної громади“ з бюджету громади було використано 2 084 692 гривні.  

Від початку року повністю замінено близько 5 кілометрів (4938 м) мережі водопостачаня у шести селах громади: Грабарівці, Крячківці, Давидівці, Смотриках, Малютинцях і Теплівці. Загальна вартість виконання цих робіт становить 1 338 292 гривні.

21 листопада 2022 року
21 листопада 2022 року

21 листопада в Україні відзначають День гідності та свободи – одне із знакових офіційних свят, встановлене на честь двох революцій, які відбулися в Україні у 2004 та 2013 роках. 

Цього дня українці вшановують пам’ять тих, хто під час Помаранчевої революції та Революції Гідності стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору. 

 

21 листопада 2022 року
21 листопада 2022 року
21 листопада 2022 року

Пирятинська лікарня отримала дизельний генератор, потужністю 10 кВт, від Міжнародного благодійного Фонду АІСМ Франція–Україна, президентом та засновником якого є Крістіан Каррер – француз, який у ці жахливі дні війни щиро перейнявся проблемами та потребами України та допомагає нам долати наслідки агресії.   

"Ми надзвичайно вдячні за чергову підтримку нашого закладу від фонду, який нещодавно передав нам величезний об'єм дороговартісних лікарських препаратів. Забезпечення лікарні генераторами в умовах перебоїв з енергопостачанням – дуже важливе", - відзначає директор КП "Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради" Олександр Гаркавенко.

21 листопада 2022 року

Шановні пирятинці!

Прийміть щирі вітання з Днем Гідності та Свободи!  

Дев'ять років тому, 21 листопада 2013 року, українці вийшли на Майдан Незалежності відстоювати європейський напрямок розвитку України, почавши тим самим відлік нової держави.

Цього дня ми вшановуємо всіх причетних до національно-визвольної боротьби України, всіх, хто стояв за перемогу Революції Гідності, всіх, хто сьогодні мужньо боронить рідну землю зі зброєю в руках. Ми віддаємо данину шани і поваги всім, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення жити у вільній, демократичній і суверенній державі.

21 листопада 2022 року

Від самого початку заснування Дня Гідності та Свободи у 2014 році українці відзначають цю дату в умовах війни. Бойові дії йшли на сході, саме там українська армія захищала найвищі цінності, відстоювані на Майданах, саме там ризик втрати цих цінностей усвідомлювався з особливою гостротою. У лютому цього року полем битви за свободу нації та незалежність стала вся Україна. Повномасштабна агресія росії проти України перетворила нашу державу на своєрідний Майдан з його базовими принципами самоорганізації, консолідації, взаємодопомоги та безстрашності. Війна змусила нас активніше переосмислювати наше минуле, глибше відчувати й усвідомлювати важливість тих ціннісних орієнтирів, що їх чітко та відкрито задекларували Майдани.

 

20 листопада 2022 року
Впевненими кроками продовжуємо відродження медичної галузі Пирятинщини У Пирятинській лікарні встановлено нову потужну кисневу станцію, яка критично необхідна закладу в період епідемії коронавірусу. «Минулого року, в період пікової ситуації із захворюванням на COVID-19, в нашому закладі одночасно перебувало на лікування близько 80 хворих, - розповідає директор КП «Пирятинська лікарня Пирятинської міської ради» Олександр Гаркавенко. - Більшість хворих на коронавірус потребують кисневої підтримки. Тому ми щоденно мусили возити величезну кількість балонів кисню із обласного центру. Це надзвичайно дорого". Держава контролює медичні процеси в закладах охорони  здоров’я. Зважаючи на кількісні та якісні показники надання медичних послуг населенню у Пирятинській лікарні, Міністерство охорони здоров’я внесло її в перелік тих, які потребують кисневих станцій. МОЗ передало Пирятинській лікарні потужну кисневу станцію, яка здатна продукувати необхідні для роботи закладу об’єми медичного кисню.
20 листопада 2022 року

Шановні аграрії! Дорогі працівники сільськогосподарської галузі!

Вітаю вас з професійним святом – Днем працівників сільського господарства!

Господарювати на землі – це не робота, не професія. Це стан душі і покликання. Лише людина, яка закохана у свою землю, здатна присвятити своє життя цій нелегкій праці, в якій часто немає  свят та вихідних, яка потребує повної самовіддачі щодня.

19 листопада 2022 року
19 листопада 2022 року
Навіть в умовах війни Пирятинська міська рада активізує роботу  в одному зі стратегічних напрямів – обмін досвідом та налагодження співпраці з європейськими муніципалітетами. В рамках ініацітиви «Мости довіри» за підтримки «U-LEAD з Європою» відбулася онлайн зустріч міського голови Андрія Сімонова з мером французького муніципалітету Валь-о-Перш Себастьєном Тируаром. Муніципалітет Валь-о-Перш у порівнянні з нашою громадою невеликий – має всього 3700 населення та площу 62 км?. Утворився кілька років тому. На його території працює велика кількість промислових підприємств, зокрема, машинобудівної галузі, понад 2 тисячі жителів задіяні на виробництві. Регіон є туристичним, розташований неподалік Парижу, тож користується популярністю у жителів великих міст Франції. Голова муніципалітету розповів, що вони активно підтримують Україну у її боротьбі з ворогом, зокрема прийняли на своїй території біженців з України.
18 листопада 2022 року
У Пирятинському центрі первинної медико-санітарної допомоги відсьогодні запрацював стоматологічний рентген.
"Обладнання – надзвичайно важливе та потрібне для жителів нашої громади, адже досі хворі зі стоматологічними проблемами для того, аби зробити рентген, мусили їздити в сусідні міста, витрачаючи час та значні кошти на дорогу. Придбаний апарат – сучасний, відповідає всім вимогам та дозволяє якісно та оперативно надавати послуги пацієнтам", - відзначає міський голова Андрій Сімонов.
18 листопада 2022 року

Наразі у громаді триває процедура визначення управителя багатоквартирними будинками. Всього управителя потребували 44 багатоповерхівки. Три з них визначилися з формою управління самостійно: в одному вже створено ОСББ, два переходять на самоуправління з перспективою створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Рішенням конкурсної комісії з визначення управителя багатоквартирними будинками, ці багатоповерхівки виключено з переліку будинків, які потребують управителя.

Роз`яснення Міністерства розвитку громад та територій України щодо вибору оптимальної форми управління багатоквартирним будинком - http://pyriatyn.org.ua/pages/p301

18 листопада 2022 року
18 листопада 2022 року

Підставами для отримання гуманітарної допомоги є:

для сімей, які виховують дітей з інвалідністю, - документ, що підтверджує інвалідність дитини;

для сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах, – документ, що посвідчує особу (допомога надаватиметься згідно зі списками, наданими Центром надання соціальних послуг);

одиноких батьків/матерів – на підставі свідоцтва про народження дітей/дитини із зазначенням підстави внесення відомостей про батька відповідно до абзацу 1 частини 1 статті 135 Сімейного кодексу.

Жителів сільської місцевості просимо звернутися до старостатів для формування списків та подальшого отримання гуманітарної допомоги.

Додаткова інформація за тел.: 095-162-89-92, Дитяча точка СПІЛЬНО.

18 листопада 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 21 по 23 листопада, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

17 листопада 2022 року

Рада оборони області ухвалила низку важливих рішень:

  • Змінено тривалість комендантської години: з 19 листопада по всій Полтавщині вона діятиме з 23:00 до 05:00;
  • Продовжено час продажу алкогольних напої у закладах торгівлі й громадського харчування області: з 19 листопада їх можна буде придбати з 12:00 до 20:00.
  • На території Полтавської області заборонено використання святкової ілюмінації. Мова про гірлянди й інші світлові декорації. Заборона стосується комерційних, комунальних і державних об'єктів, вулиць, скверів, парків, ялинок та приватних володінь.
17 листопада 2022 року

Пирятинська громада отримала вагому гуманітарну допомогу в рамках проєкту #CПІЛЬНОСоціальніПослуги.

В пакеті цієї допомоги було передано рідке мило, побутову хімію, набори для прибирання, миття підлоги, збирання сміття, індивідуальні гігієнічні набори, таблетки для знезараження води, бочки об'ємом від 300 до 1000 літрів та ємність для зберігання води на 20 тон.

Цей інвентар та засоби  передана закладам освіти, охорони здоров`я, будинкам-інтернатам, що працюють на території громади.

Ємності для зберігання води передали КП "Пирятинський міський водоканал".

Родинам з дітьми з числа ВПО будуть передані індивідуальні гігієнічні набори та пральний порошок.

17 листопада 2022 року

 

Щиро вітаю вас, молодих та енергійних, сповнених бажання розвиватися, з Днем студента! Ви – найцінніший потенціал нашої держави, її майбутнє!

Саме вам відбудовувати і відроджувати нашу країну після Перемоги! Тому будьте сумлінними та відповідальними. Розвивайтеся, навчайтеся, ставайте кращими! Мрійте та перетворюйте свої мрії на реальність! Не бійтеся помилок і перешкод – саме вони роблять вас мудрішими та сильнішими!

Бажаю вам здоров’я, радості, вірних друзів! Нехай щастить на всіх життєвих дорогах!

16 листопада 2022 року
16 листопада 2022 року

Пирятинщина попрощалася ще з одним Героєм-захисником – сьогодні у місті в останню путь провели солдата Олександра Іродовського, життя якого обірвалося 10 листопада на Донеччині.

24-річний чоловік кілька років  присвятив службі в лавах Збройних Сил України – спочатку був призваний на строкову службу, далі – підписав контракт та брав участь в ООС. По тому на деякий час повернувся до мирного життя, працював на підприємстві харчової промисловості. У вересні був мобілізований на захист Вітчизни.

16 листопада 2022 року

В умовах війни муніципалітети стикаються з безпрецедентними викликами. З метою донесення та вирішення найнагальніших проблем на рівні держави міський голова Андрій Сімонов зустрівся з Народним депутатом України Олексієм Устенком, який є головою підкомітету з питань рентних платежів, екологічного податку та оподаткування АПК Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

16 листопада 2022 року
16 листопада 2022 року

У Пирятинському ліцеї проведено ремонт укриття, яке дає змогу під час сигналу ,,Повітряна тривога“ розмістити близько 500 учнів та працівників закладу.

Захисна споруда облаштована  вентиляцією та фонтанчиками  з питною водою. Також проведено ремонт стін, стелі та підлоги, замінено світильники на енергозберігаючі, встановлено спеціальні металеві двері. Ремонтні роботи виконувала підрядна організація «Удайбудпроєкт». На ремонт найпростішого укриття  виділено кошти з бюджету громади у  сумі понад 1 мільйон гривень.

16 листопада 2022 року

Портал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) надає громадянам можливість зручно і оперативно взаємодіяти з Пенсійним фондом, дистанційно отримувати максимальний спектр послуг. Нині на вебпорталі доступно майже два десятки видів послуг. Незабаром на електронній платформі Пенсійного фонду з’являться кабінети надавачів та отримувачів субсидій.

 

16 листопада 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 17-18 листопада, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

16 листопада 2022 року

Консультаційний центр надає підтримку громадянам України у режимі онлайн та офлайн щодо:

• роз?яснення можливих шляхів повернення дитини або сімей з дітьми на підконтрольну Уряду України територію;

• отримання свідоцтва про народження дитини в умовах воєнного стану або його легалізації, якщо документ отриманий на непідконтрольній території;

• встановлення контакту з дитиною, яку вивіз один із батьків за кордон;

• заповнення форми розшуку дитини або заявки на отримання допомоги дітям, які зазнали травмувань внаслідок війни;

• інші питання, пов?язані з порушеннями прав людини.

 

15 листопада 2022 року
Після потужної дворічної роботи в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги „Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля”, що виконується Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ), в результаті низки зустрічей, навчань, нарад, після проведення громадських обговорень, сьогодні відбулася фінальна частина процедури створення КП "Екосервіс-2022" - підписання Договору про співпрацю територіальних громад у формі утворення спільного комунального підприємства щодо розвитку системи управління відходами. Підписи під документом, який підтверджує намір співпраці громад у сфері поводження з відходами поставили Пирятинський міський голова Андрій Сімонов, Гребінківський голова Віталій Колісниченко, селищний голова Чорнухинської громади Олександр Василенко та Новооржицької - Анатолій Тітенко. Окрім цього, під час зустрічі вони познайомилися з директором КП " Екосервіс-2022" Ярославом Сазоновим, контракт з яким підписано цього ж дня.
15 листопада 2022 року

Пирятинська земля знову втратила Героя-захисника – 10 листопада в районі населеного пункту Побєда Старобешівського району Донецької області загинув пирятинець Олександр Іродовський.

Народився Олександр у Пирятині 11 червня 1998 року. У нашому місті пройшло дитинство та юність хлопця. Тут він закінчив міську школу №6. У листопаді 2018 року був призваний на строкову службу в лавах Збройних Сил України. Під час служби підписав контракт та брав участь у проведенні операції об'єднаних сил на сході України. 

14 листопада 2022 року
14 листопада 2022 року

Продовжуємо серію матеріалів «Утилізація органіки в домашніх умовах», де показуємо, як пирятинці використовують рослинні рештки з користю для себе.

Компостування - це найпоширеніший вид утилізації органічних відходів. Якісний компост вносить мільйон спор корисних бактерій та грибків, які оновлюють ґрунтову мікрофлору.

 

14 листопада 2022 року

Минулими вихідними у Києві  проходив Чемпіонат  України  по  футболу  серед ветеранів 45 років  і старші. В турнірі  взяли  участь п'ять кращих  команд  з різних  куточків України. Серед них і ФК «Пирятин – Полтавщина». За результатами змагань наші футболісти  посіли друге  місце, поступившись лише команді з Хмельниччини.

Честь Пирятинщини захищали Павло Ралець, Юрій Чумак, Сергій Бих, Олег Проскурня, Валентин Долинний, Заза Манія, Сергій Симоненко, Іван Близнюк, Сергій Буянов, Олег Безуглий, Володимир Жила, Сергій Лупінос, Володимир Хлань, Сергій Тимошенков, Анатолій Маткевич,  Володимир Морозов  та Ігор Гуменюк.

12 листопада 2022 року

Наша майбутня велика і довгоочікувана всіма Перемога складається з безпрецедентної звитяги наших Збройних Сил та щоденної допомоги їм від мільйонів людей. Свій внесок у Перемогу щоденно роблять ті, хто ні за віком, ні за фізичними можливостями, здавалося б, робити цього не можуть. Але в цьому і є справжня сила українського народу, який згуртовано бореться і нещадно б'є загарбників.

Кілька тижнів тому на в'їзді до села Дейманівки сільські хлопчаки Богдан та Костя Ющенки, Руслан Таран, Богдан Устенко та Ваня Коваленко організували "блок-пост" – хто проїздив повз мали змогу долучитися до доброї справи: вкинути в надійно закупорену скляну банку гроші. 

12 листопада 2022 року

У Пирятинській громаді відбувся триденний тренінг "Надання соціальних послуг екстренно/кризово та застосування технології ведення випадку в роботі з сім'ями". До участі у ньому долучилася команда фахівців соціальної сфери громади.

11 листопада 2022 року

Сьогодні відбулися позачергові засідання виконавчого комітету та сесії Пирятинської міської ради.

Розглянуто та прийнято рішення щодо внесення важливих змін у програми комунального спрямування. Зокрема, до Програми покращення благоустрою громади внесено зміни в частині довиділення 2 мільйонів гривень на придбання індивідуальних сміттєвих контейнерів. Їх закупівля та розподіл між приватними домоволодіннями дозволить повністю охопити системою подворового вивозу ТПВ все місто до кінця поточного року.

Окрім цього, до Програми утримання об’єктів комунальної власності Пирятинської громади внесені зміни: 500 тисяч гривень виділено на придбання будматеріалів для проведення ремонтів у закладах громади.  

11 листопада 2022 року

Відзначення Дня працівників культури та 55-та річниця відкриття Будинку культури у Пирятині, - саме ці два приводи зібрали сьогодні у залі КГЦ працівників закладів культури громади.

З професійним святом їх привітав міський голова Андрій Сімонов. У вітальному слові керівника громади прозвучали побажання Перемоги, життя у мирній та процвітаючій Україні та натхнення, яке необхідне для плідної роботи творчим людям!

11 листопада 2022 року

11 листопада 2022 року, о 13.00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна, 42, м.Пирятин) відбудеться засідання сорок першої позачергової сесії міської ради.

На сесію запрошуються депутати Полтавської обласної ради, Лубенської районної ради, заступники міського голови з питань діяльності виконкому, керуючий справами виконкому міської ради, керівники та спеціалісти структурних підрозділів виконкому міської ради, причетні до розгляду питань порядку денного, представники засобів масової інформації.

11 листопада 2022 року

Незважаючи на постійні обстріли критичної інфраструктури, працівники енергетичного сектору мужньо відновлюють та продовжують надавати послуги населенню. Вони працюють 24/7 для того, щоб у кожній оселі було світло.

 

11 листопада 2022 року
11 листопада 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 14 по 16 листопада, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

9 листопада 2022 року
9 листопада 2022 року

Сьогоднішній день для Пирятина видався багатим на спортивні події.

На стадіоні "Ювілейний" відбувся футбольний матч 1/8 Кубка України з футболу серед аматорських команд. Змагалися футболісти з команди "Олімпія" (Савинці, Миргородський район) та "Пенуел" з Кривого Рогу. У цікавому та напруженому матчі перемогу з рахунком 6:0 здобули футболісти з Миргородщини.

Окрім цього, Пирятинська громада приймала учасників п'ятої гімназіади з шахів серед молоді. За шаховими дошками змагалися юнаки та дівчата з Пирятинської, Лубенської та Оржицької громад.

 

9 листопада 2022 року

Сьогодні – День української писемності та мови. Мова була і є найважливішим символом нашої боротьби за свободу. Шануючи, розповсюджуючи її, ми відстоюємо інтереси нашої держави, ми робимо свій вклад в майбутню Перемогу!

Українську мову забороняли і намагалися викорінити, її носіїв висміювали, намагаючись тим самим навісити ярлик меншовартості. Та наша мова, як і наша рідна Україна, вистояла і зараз визнана однією з найкрасивіших, наймилозвучніших мов у світі. Говорити українською сьогодні – почесно, адже це мова героїчної нації!

9 листопада 2022 року

Поради, як зберегти тепло та що робити, коли зникло опалення - в інфографіці.

9 листопада 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 10-11 листопада, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

9 листопада 2022 року

Щиро вітаю вас з професійним святом - Всеукраїнським днем працівників культури та майстрів народного мистецтва!

Пісня і танець, музика і слово, витвори майстрів народної творчості були, є і будуть виразниками національної ідеї та оберегами історичної пам’яті українського народу. В умовах війни, одним із проявів якої є намагання знищення української нації, її історії, самобутності, ваша роль у суспільстві – надзвичайно важлива. Адже зараз, як ніколи, ви маєте берегти, примножувати та доносити людям тисячолітні надбання поколінь наших предків.

8 листопада 2022 року

Сьогодні відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради. Відповідним рішенням затверджено тариф в розмірі 3038,34 гривні за 1 Гкал для постачальника теплової енергії ТОВ „АХІМ ЕНЕРДЖИ“, яке опалює будівлі КП „Укрспецзв’язок“.

Прийнято рішення про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану та про надання двом дітям з громади статусу дітей-сиріт у зв'язку зі смертю обох батьків.

7 листопада 2022 року

Поступовими кроками продовжуємо змінювати місто на краще: на місці чагарників та стихійного сміттєзвалища на початку вулиці Кулініча (з боку Соборної) висаджено зелені насадження.

Робота на цій локації розпочалася кілька тижнів тому, коли силами працівників комунального підприємства "Каштан" було проведено вирубку чагарників та вивезено сміття. Наступним кроком стало придбання саджанців декоративних дерев та кущів: у розпліднику "Осокор" за кошти бюджету громади придбали сосни кримські та звичайні, а також декоративні кущі пухироплідника калинолистого.  Сьогодні проведено висаджування рослин.

7 листопада 2022 року

Розпочинаємо серію матеріалів «Утилізація органіки в домашніх умовах», де покажемо, як пирятинці використовують органічні відходи з користю для себе.

Змішуючись з різними токсичними речовинами на звалищі, органіка утворює небезпечну рідину, яка потім потрапляє у ґрунтові води, та ще утворює метан, коли розкладається, і через це звалища горять. Відомо, що понад 40% нашого смітника - це органічні відходи. І перше, що маємо зробити, - зменшити їхню кількість.

 

7 листопада 2022 року

Зараз як ніколи українці об’єднані та підтримують одне одного. Соціальні послуги — це способи підтримки громадян, які опинились у скруті через хворобу, інвалідність, похилий вік тощо. У такий спосіб держава, громада і оточення підтримують тих, хто цього потребує. Комусь потрібна допомога у догляді за дитиною, а комусь — «соціальне таксі».

 

6 листопада 2022 року

Щиро вітаю вас із професійним святом!

День працівника соціальної сфери – свято, яке по праву належить тим, хто виявляє милосердя, створює добро не тільки зі службового обов'язку, а й за веліням совісті та покликом душі. Ви обрали для себе справою життя нелегку і гуманістичну місію – постійну, багатогранну і всебічну підтримку та захист всіх, хто найбільше цього потребує. Ви допомагаєте їм здолати життєві труднощі, повірити в себе і свої можливості, знайти вихід з найскрутнішої ситуації.

Вітаючи вас зі святом, хочеться висловити слова подяки за доброту, терпіння, щирість, любов до людей та співчуття. Нехай ваша компетентність, працьовитість, душевне тепло і надалі служитимуть людям!

 

4 листопада 2022 року

Нині кожній людині, яка постраждала від російської військової агресії та була змушена змінити місце проживання, потрібна допомога. 

 

4 листопада 2022 року

Цієї неділі своє професійне свято відзначатимуть працівники соціальної сфери – люди, які справою свого життя, своє професією, обрали допомогу тим, хто її потребує!

Напередодні свята міський голова Андрій Сімонов завітав на урочистості до працівників Пирятинського психоневрологічного будинку-інтернату.

"Щиро дякую вам за вашу сподвижницьку роботу, адже  ви – надійна підтримка і опора людям, яким на життєвому шляху складніше, ніж іншим, - відзначив він у вітальному слові до колективу. – Щиро бажаю вам наснаги у роботі та віри у всіма нами довгоочікувану Перемогу!"

4 листопада 2022 року

На території громади тривають ремонти доріг.

Наразі проведено поточний ремонт асфальтового покриття дороги до Куріньки – одного із найвіддаленіших сіл нашої громади.

Утримання доріг місцевого значення між селами здійснює Агентство місцевих доріг Полтавської області. Саме воно визначає підрядну організацію, яка виконує роботи, та контролює якість їх виконання. Кошти на фінансування робіт в сумі 500 тисяч гривень  виділені з бюджету Пирятинської громади.

4 листопада 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 7 по 9 листопада, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

4 листопада 2022 року

Щиро вітаю вас із професійним святом - Днем залізничника України!

Залізниця - найважливіша ланка транспортної інфраструктури, яка в умовах воєнного стану має стратегічне значення для країни. Від технічного стану та ефективної експлуатації залізничних шляхів залежить безперебійне сполучення між регіонами України та зарубіжжя, а також надійна доставка пасажирів та вантажів.

Ваша робота є прикладом патріотизму, відданості своїй справі та професіоналізму і заслуговує найвищої пошани та вдячності.

3 листопада 2022 року

Навіть небо сльозами дощу сьогодні плакало разом із пирятинцями, які проводжали в останню путь свого загиблого Героя-земляка Віктора Зубенка.

Віктор був в числі тих, хто в перші дні повномасштабного вторгнення добровільно пішов захищати рідну Україну від російських нелюдів. Він боровся за волю і свободу нашої держави і щиро вірив у те, що Перемога  вже скоро прийде на нашу землю. Вірив і віддав в ім'я цієї Перемоги найцінніше – життя.

Віктор – корінний пирятинець, тут народився, у нашому місті пройшло його дитинство та юність. У Пирятині залишилися його найрідніші та найближчі люди – батьки, діти, дружина, брат…

2 листопада 2022 року

З 1 листопада 2022 року набуває чинності постанова Кабінету Міністрів України від 14 жовтня 2022 року № 1180 „Про внесення змін у додаток до Постанови КМУ від 2 листопада 2016 р. № 770“, відповідно до якої ухвалено нові суми вартості адміністративних послуг у сфері міграції. 
Ті особи, які здійснили оплату адміністративних послуг до 1 листопада 2022 року, але заяву для оформлення документів ще не подавали, матимуть можливість здійснити доплату за тарифами, що діятимуть на момент подачі відповідних заяв.
Нові ціни – в інфографіці
Додаткову інформацію можна отримати за телефонами: 066617943205358323500535832353 у години роботи ЦНАП (пн - пт: 8.00 - 17.00).

2 листопада 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 3-4 листопада, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

1 листопада 2022 року

Знову горе втрати справжнього Захисника, патріота рідної землі спіткало нашу громаду – 31 жовтня на Донеччині загинув пирятинець Віктор Зубенко.

Віктор був одним із тих, хто в числі перших добровільно пішов на захист Батьківщини – на другий день повномасштабного вторгнення росії з'явився до військкомату та попросив відправити на фронт.

Народився він 1 травня 1985 року в Пирятині. Тут пройшло дитинство та юні роки. Після закінчення навчання у Пирятинському ліцеї здобув освіту у одному з професійно-технічних училищ Києва. Працював у столиці.

У загиблого лишилася велика родина: двоє неповнолітніх діток, дружина, батьки та брат, який теж захищає рідну землю від ворожої навали.

Церемонія прощання із загиблим Героєм відбудеться 3 листопада, об 11:00, на площі біля адмінбудинку міської ради.

1 листопада 2022 року

Пирятинська громада приймала поважних гостей – сьогодні до нас завітали ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка  Марина Гриньова та декани факультетів вишу. Метою візиту була профорієнтаційна робота з майбутніми випускниками шкіл Пирятинщини. Одинадцятикласники мали можливість в онлайн-форматі підключитися до зустрічі та заслухати всю інформацію про перелік освітніх послуг, що надаються у одному з найстаріших педагогічних вузів України.

1 листопада 2022 року

4 листопада, з 10:00 до 17:00, у Пирятині , вул. Соборна, 38, та у селі Березова Рудка,  вул.Центральна, 55а, відбудеться реєстрація ВПО на фінансову допомогу 6660 грн. для кожного члена сім’ї (до 4-х членів в сім’ї разом із представником) від "Карітас Полтава".

 

1 листопада 2022 року

Громадська організація “Інша Жінка” (https://www.facebook.com/divergentwoman) та Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine (https://www.facebook.com/UNFPA.Ukraine) в рамках програми WE ACT: Діємо задля жінок та їхніх можливостей надає можливості для 80 жінок Полтавщини та Харківщини мати постійний дохід та заробляти гроші.

 

Що пропонуємо:

1) безкоштовне навчання одній з 3 прикладних професій, які затребувані зараз на ринку праці (майстер з манікюру, перукар-універсал та майстер з ремонту/пошиття одягу) - 80 учасниць

2) безкоштовні набори інструментів для кожної з професій по результатах навчання - 60 наборів

3) працевлаштування на базі одного з підприємств-партнерів проєкту

4) допомога у відкритті власної справи, реєстрації ФОП та оренди першого робочого місця за пільговою ціною

1 листопада 2022 року

Нещодавно прийнято урядове рішення «Про надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України». Що викликало зміну механізму призначення житлових субсидій та пільг? Перш за все - це потреби воєнного часу, зокрема, активне переміщення населення з небезпечних регіонів. Аби захистити права внутрішньо переміщених осіб на отримання субсидій і пільг, у Пенсійному фонді призначення такої допомоги планують здійснювати екстериторіально, тобто громадяни матимуть можливість подавати документи на отримання виплат з будь-якої точки держави.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua