Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
9 листопада 2022 року 14:42

З нагоди Дня української писемності та мови

Сьогодні – День української писемності та мови. Мова була і є найважливішим символом нашої боротьби за свободу. Шануючи, розповсюджуючи її, ми відстоюємо інтереси нашої держави, ми робимо свій вклад в майбутню Перемогу!

Українську мову забороняли і намагалися викорінити, її носіїв висміювали, намагаючись тим самим навісити ярлик меншовартості. Та наша мова, як і наша рідна Україна, вистояла і зараз визнана однією з найкрасивіших, наймилозвучніших мов у світі. Говорити українською сьогодні – почесно, адже це мова героїчної нації!

З нагоди цього свята, сьогодні україніці в усьому світі долучилися до написання радіодиктанту національної єдності. Цьогоріч він носив символічну назву "Мій дім". Текст, наповнений глибоким змістом, напевно змусив багатьох з тих, хто його писав, заплакати, згадавши свій дім, який залишився за тисячі кілометрів, або ж взагалі був зруйнований "руським міром".

Авторка тексту – українська письменниця і режисерка Ірина Цілик. В прямому ефірі радіодиктант читала народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Відправити на перевірку текст можна двома способами:

надіслати паперовий лист за адресою: Київ, вулиця Хрещатик, 26, 01001. Гриф дати відправки має бути не пізніше 10 листопада;

сфотографувати або відсканувати написаний текст (у форматі jpg, png, jpeg, tiff, pdf) та надіслати його до 11 ранку 10 листопада на адресу rd@suspilne.media.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua