Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
29 листопада 2022 року 09:16

Як спрацювали комунальні підприємства за 9 місяців

В рамках підготовки до чергової сесії відбулося спільне засідання постійних комісій – депутати заслухали звіти про роботу 14-ти комунальних підприємств Пирятинської громади за 9 місяців поточного року.

Стабільну роботу у звітному періоді продемонстрували комунальні підприємства, що працюють у сфері охорони здоров'я, – Пирятинська лікарня та Пирятинський центр первинної медико-санітарної допомоги. Завдяки систематичному надходженню коштів від НСЗУ, за надання медичних послуг населенню, орендної плати за здавані приміщення за підсумками роботи протягом дев'яти місяців підприємства мають прибутки понад 1,5 мільйона кожне.

Серед підприємств, які відзвітувалися про роботу, за підсумками дев'яти місяців з прибутком спрацювали лише три – комунальне підприємство роздрібної торгівлі "Райдуга", КП "Вікторійське джерело" та КП Березоворудське-2016".

При цьому більша частина підприємств, які надають послуги населенню у сферах водопостачання, водовідведення, благоустрою, за підсумками роботи у звітному періоді є збитковими. Основні причини таких показників – низька платіжна дисципліна споживачів послуг, значне здорожчання енергоносіїв та палива, яке не відображається в діючих тарифах підприємств.

Під час обговорення кожного зі звітів керівниками були озвучені ті виклики, з якими стикаються надавачі послуг в умовах перебоїв з електроенергією, та обговорено алгоритми дій, які забезпечують їх роботу.

Усі заслухані звіти рекомендовано винести на розгляд чергової сесії міської ради.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua