Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
30 листопада 2022 року 15:58

День роботи колегіальних органів: відбулися чергові засідання виконавчого комітету та сесії

День роботи колегіальних органів: відбулися чергові засідання виконавчого комітету та сесії.

Акценти під час прийняття рішень зроблені відповідно до вимог часу.

Об'єкти критичної інфраструктури громади, пункти незламності наразі забезпечені генераторами для того, аби працювати в умовах відсутності електроенергії. Сьогодні прийнято рішення про виділення коштів на придбання додатково ще п'яти потужніших генераторів для Пирятинської лікарні, водоканалу, очисних споруд на загальну суму 5 мільйонів гривень. Окрім цього, генератори меншої потужності планується придбати для міських ліцеїв, школи естетичного виховання, ЦНАПу та чотирьох сільських підприємств, що працюють у галузі водопостачання. Також виділено кошти на придбання пального для забезпечення роботи генераторів.

Під час обговорення питання забезпечення генераторами об'єктів інфраструктури  міський голова Андрій Сімонов проінформував загал про ситуацію, яка складається у громаді з постачальниками тепла до багатоквартирних будинків – надавачі послуг не придбають генератори за власний кошт, попереджаючи жителів, що в разі тривалої відсутності електроенергії зупинять котельні. "Забезпечення постачальників тепла генераторами – не обов'язок і не повноваження органу місцевого самоврядування, - підкреслив Андрій Сімонов. – Надавачі послуг це приватні структури або ж комунальні підприємства, які нам не підпорядковуються. Вони зобов'язані шукати шляхи для виконання взятих на себе повноваження по опаленню будинків, адже саме їм люди сплачують за теплопостачання".

З метою ефективного використання бюджетних коштів прийнято ряд рішень про внесення змін до діючих програм, якими передбачено як перерозподіл закладеного фінансування, так і його збільшення.

Одноголосно депутати підтримали Положення про присвоєння звання "Почесний громадян Пирятинської громади".

Сесія та виконавчий комітет заслухали та прийняли до відома звіти комунальних підприємств про їх господарську діяльність. Серед підприємств, які працювали зі збитками, - чи не вперше КП "Пирятинський міський водоканал", збитковий фінансовий стан якого зумовлений невідповідним тарифом, який підприємство не підвищує в умовах війни, а також низькою платіжною дисципліною населення. Тож вчергове закликаємо жителів громади до сумлінної оплати отриманих послуг! Саме вчасна оплата дає можливість комунальникам працювати й задовольняти наші побутові потреби!

Блок рішень, прийнятих під час сесійного засідання, стосувався урегулювання земельних відносин.

За результатами роботи комісії з безпеки дорожнього руху виконавчий комітет прийняв рішення про встановлення пристроїв примусового обмеження швидкості по вулиці Цибаня, дорожнього дзеркала на розі вулиць Кулініча та Соборної, обмеження руху важковагового транспорту по вулиці Київській.

Під час засідання виконавчого комітету прийнято ряд рішень з питань виплати матеріальної допомоги жителям громади, в тому числі родинам загиблих військовослужбовців (здійснюється оплата ритуальної атрибутики та одноразова матеріальна допомога в розмірі 15 тисяч гривень).

Під час сесії міський голова Андрій Сімонов вручив грамоти, якими Пирятинських аграріїв відзначило обласне керівництво з нагоди Дня працівників сільського господарства: директор ПП "Теплівська калина" Петро Капштик відзначений Почесною грамотою обласної ради, головний агроном "Крячківка-Агро" Дмитро Ралець – Почесною грамотою обласної військової адміністрації.

 

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua