Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства

Новини

20142015201620172018201920202021202220232024
січеньлютийберезеньквітеньтравеньчервень
липеньсерпеньвересеньжовтеньлистопадгрудень
31 серпня 2022 року

Прийнято рішення сесії та змінено назви вулиць у місті та селах громади. Отже, знайомтеся з новими назвами:

Місто Пирятин:

вул. Суворова - вул. Прилуцька

вул. Чайкіної Л.  - вул. Фальковського Івана

вул. Космодем’янської З. - вул. Пилипа Орлика

пров. Суворова - пров.  Прилуцький

вул. Чкалова - вул. Оксанченка Олександра

31 серпня 2022 року

Традиційною моделлю роботи міської ради восьмого скликання стало проведення в один день засідань виконавчого комітету та сесії, оскільки ряд питань, які розглядаються на цих зібраннях, дублюються.

Так, сьогодні підтримку обох колегіальних органів здобули питання внесення змін до діючи програм. Зокрема, до програми "Територіальна оборона" внесено та підтримано фінансово (за рахунок залишку коштів минулорічної освітньої субвенції) зміни на загальну суму 1 мільйон гривень для проведення капітального ремонту споруди найпростішого укриття у Пирятинському ліцеї.

31 серпня 2022 року

Сьогодні голова Лубенської районної ради Тетяна Качаненко передала так звані "тривожні рюкзаки", укомплектовані товариством Червоного хреста, для потреб шкіл нашої громади.

Наявність таких торбинок з переліком товарів першої необхідності є обов'язковою умовою для перебування учнів під час повітряної тривоги у сховищах. У переданих торбинках – частина з необхідного переліку тривожного рюкзака для школярів.

 

31 серпня 2022 року

31 серпня 2022 року, о 13.00 годині, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна, 42, м.Пирятин), відбудеться пленарне засідання тридцять п’ятої сесії Пирятинської міської ради восьмого скликання.

31 серпня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 1-2 вересня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

30 серпня 2022 року

Останніми днями на території населених пунктів Пирятинщини зафіксовано випадки незаконного спалювання сухої рослинності! Звертаємося до всіх жителів громади не нехтувати забороною та не чинити дане правопорушення! Пам'ятайте про те, що ці ваші дії шкодять оточуючим. Будьте взаємосолідарними, ввічливими та зберігайте добросусідські стосунки!

30 серпня 2022 року

За останній тиждень до Державного аграрного реєстру приєдналися ще понад 2 тисячі аграріїв. Загалом від початку запуску платформи на ній зареєструвалися 5 190 агровиробників, кількість реєстрацій щодня зростає. Про це розповів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Денис Башлик.

Він нагадав, що з 1 вересня у ДАРі розпочнеться прийом заявок у межах двох програм допомоги малим агровиробникам на загальну суму понад 1,5 млрд грн. Перша – це виплата на гектар у розмірі 3100 грн на 1 га (максимальний розмір – до 120 га), друга – допомога тим, хто утримує від 3-х до 100 корів (виплата – 5300 грн на корову).‍

30 серпня 2022 року
31 серпня 2022 року, об 11:00, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна, 42, м.Пирятин), відбудеться чергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради.
 
30 серпня 2022 року
Один із наслідків повномасштабної війни — зникнення приблизно 4,8 млн робочих місць. А це 30% від довоєнної кількості. Такими є дані від МОП. Так, наш ринок праці поступово відновлюється — компанії повертаються чи релокуються, відкриваються нові бізнеси та справи. Однак це ще не перемога над безробіттям. Адже є українці, яким довелося евакуюватися в більш безпечні райони без можливості працювати дистанційно. Також зник попит на певні категорії послуг та робіт. Таких прикладів можна згадати чимало. Але всіх їх об’єднує одне – людям потрібна допомога.
30 серпня 2022 року

Відбулося засідання адміністративної комісії при виконкомі міської ради. Членами комісії розглянуто протоколи про порушення правил благоустрою на території громади, про продаж алкоголю неповнолітнім, про порушення правил утримання домашніх тварин.

Вирішено притягти до відповідальності зі сплатою штрафу в розмірі 6800 гривень продавчиню одного з торгових об'єктів сіл громади, яка здійснила продаж алкоголю неповнолітній. Окрім цього, штраф у розмірі 340 гривень накладено на пирятинця, який неналежним чином утримує собак, котрі виявляють агресію до перехожих.

29 серпня 2022 року
29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України
День пам’яті захисників України відзначається щорічно, починаючи з 29 серпня 2019 року, з метою гідного вшанування пам’яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
27 серпня 2022 року

Суботній вечір зібрав у Пирятинській школі мистецтв шанувальників оперного мистецтва. З благодійним концертом наше місто відвідав відомий чернігівський оперний співак Юрій Захожий-Катренко. Акомпонувала славетному тенору викладач Школи мистецтв Анна Масюкова. Програма складалася із арій та романсів зі світової, у тому числі української класики. Юрій Захожий-Катренко відомий тим, що співає в стилі "belcanto". Пирятинська публіка залишилася задоволена.

 

26 серпня 2022 року
Останні дні серпня – пора, коли освітяни активно готуються до початку нового навчального року. Зокрема, це час традиційних педагогічних конференцій, під час яких підводять підсумок минулого навчального року та розставляють акценти на навчальний рік, що має починатися. Цього року захід відбувся в онлайн-форматі, з міркувань безпеки його учасників.
До форуму педагогічних працівників „Освіта Пирятинщини: вектори розвитку у 2022-2023 навчальному році“ долучилися міський голова Андрій Сімонов та начальник Управління Державної служби якості у Полтавській області Юрій Кращенко.
26 серпня 2022 року

На виконання рішення Лубенської районної військової адміністрації в Пирятинській громаді відновлюється вуличне освітлення в темну пору доби. Припинятиметься робота освітлення з початком комендантської години, нині це о 23:00.

 

26 серпня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 29 по 31 серпня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

26 серпня 2022 року

25 серпня, в день коли минуло пів року від дня героїчної загибелі в повітряному бою нашого земляка Олександра Оксанченка,  Президент України Володимир Зеленський вручив нагороду його дружині та доньці. Про це повідомили у 831 бригаді тактичної авіації, в якій служив Герой.

Указом Президента України від 28 лютого №78 за визначну особисту мужність і героїзм полковнику Олександру Оксанченку було присвоєно звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

 

25 серпня 2022 року

Проблема наявності громадської вбиральні в центрі міста, зокрема в районі ринку, давно була актуальною. А відсьогодні вже вирішена! В місті запрацювала ще одна модульна вбиральня, що розташована на площі Героїв Майдану, поблизу Центру надання адміністративних послуг. 

25 серпня 2022 року

Благодійний фонд «Право на захист» запрошує внутрішньо переміщених осіб із числа вразливих категорій, які зареєструвалися на території Пирятинської громади після 24 лютого 2022 року, на прийом. Представники фонду сьогодні та завтра працюють у Пирятині - здійснюють реєстрацію і приймають заявки на надання багатоцільової грошової допомоги від УВКБ ООН у розмірі 2220 грн на кожну особу протягом 3-х місяців.

25 серпня 2022 року

Повідомляємо, що постановою Кабінету Міністрів України від 16.08.2022 №918 затверджено розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства України порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції.

25 серпня 2022 року
З нагоди найголовнішого свята Держави військовослужбовці отримали відзнаки міської ради та військового керівництва. "Ми вдячні вам за те, що захищаєте країну, тримаєте небо над головами мільйонів українців і стоїте на сторожі європейських цінностей та європейського вибору українців. Завдяки вашій самовідданості та звитязі ваших побратимів, в ці складні часи ми покрококово можемо розвивати громаду", - відзначив, вітаючи військовослужбовців з Днем Незалежності міський голова Андрій Сімонов.
25 серпня 2022 року

Основним завданням Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Полтавській області є реалізація державної політики у сфері здійснення державного контролю:

  • за дотриманням вимог законодавства під час надання соціальної підтримки (державна допомога, пільги, житлові субсидії та інші виплати, що здійснюються за рахунок коштів державного бюджету), соціальних послуг;
  • за використанням коштів державного бюджету, виділених для надання соціальної підтримки, зокрема, під час проведення перерахунку її розмірів у разі встановлення фактів надмірної виплати коштів або надання її з порушенням законодавства;
  • за дотриманням прав дітей.
25 серпня 2022 року

Хто може отримати психологічну та правову допомогу?

Люди з інвалідністю, близькі родичі та опікуни(-ки), які знаходяться закордоном чи в Україні. Допомога може надаватись як дорослим, так і за потреби дітям.
Яку допомогу можна отримати?

• Індивідуальні психологічні онлайнові консультації;
• приєднатись до психотерапевтичних онлайнових груп підтримки, де люди зі схожими проблемами діляться своїм досвідом та зі спеціалістами(-ками) знаходять шляхи їх подолання;
• консультації з правових питань, які виникають на території України та закордоном щодо соціальних гарантій для людей з інвалідністю.

24 серпня 2022 року

День Незалежності України – найбільше і найважливіше свято нашої великої держави! Кожен українець особливо загострено відчуває його справжність цього року! Увесь світ з шаною схиляє голову перед подвигом українського народу у його боротьбі за незалежність! Й напевне жодна з держав не платила такої ціни, яку платять українці,  за утвердження своєї незалежності. Та „на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі“… Ми, сини і доньки, славетних Івана Мазепи, Богдана Хмельницького, Тараса Шевченка, Лесі Українки... Ми народ, генетичний код якого формувався тисячолітньою історією, який не вдалося і не вдасться нікому здолати! Коли настає час, ми пліч-о-пліч стаємо до боротьби, бо у єдності наша незламність, і цю єдність, понад усе, ми мусимо берегти!

24 серпня 2022 року

24 серпня Україна відзначає найбільше державне свято – День Незалежності. Воно встановлене на честь виняткової історичної події – ухвалення у 1991 році Верховною Радою Української РСР Акта проголошення незалежності України. Цей документ увінчав тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу і самостійно визначати свою долю.

Для українців свобода і гідність завжди були основоположними цінностями. Вони спонукали до боротьби за незалежність. У ХХ столітті наш народ декілька разів здобував державність. Тому правильно вважати, що 24 серпня 1991 року Україна відновила незалежність.

23 серпня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 25-26 серпня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

23 серпня 2022 року

В Пирятинській громаді продовжується реалізація  проєкту ЄС та відбудеться  додатковий конкурсний відбір учасників  для створення 1 мобільного сховища зерна загальною ємністю 4000 тон.

Зацікавленим особам,  з метою своєчасної подачі повного комплекту документів для участі у конкурсі, рекомендуємо заздалегідь  замовити в органах ДПС документ про відсутність заборгованості з платежів, контроль за  справлянням яких покладено на контролюючі органи (належним чином оформлену довідку, видану органом Державної податкової служби України та чинну на дату подання, або Витяг про  стан розрахунків з бюджетом, отриманий з використанням Електронного кабінету платника).

З повним переліком документів для участі в конкурсі можна ознайомитися за посиланням:

https://docs.google.com/document/d/1gdSjFvj6WPr2NWSahd6pvyPN2Jnu4ttuemMm-fbusjc/edit.

23 серпня 2022 року

Комісія з питань містобудування, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та сфери послуг, засідання якої відбулося сьогодні, рекомендувала до розгляду на черговій сесії міської ради питання щодо перейменування ряду вулиць та провулків на території населених пунктів Пирятинської громади. В рамках процесів декомунізації та дерусифікації до перейменування пропонується 50 топонімів у Пирятині та ряді сіл громади. Напрацюванню проєктів рішеннь з цих питань передували громадські обговорення для вивчення думки людей, ряд засідань робочої групи за участі фахівців та громадських активістів.

23 серпня 2022 року

Під синьо-жовтими знаменами Україна й українці сьогодні виборюють своє право на життя у вільній та незалежній Державі! Вистоїмо, поборемо й піднімемо синьо-жовті стяги Перемоги над усіма територіями вільної та незалежної України!

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів Указом Президента України від 23 серпня 2004 року № 987 встановлено День Державного Прапора України, який відзначається щорічно 23 серпня. Державний Прапор є одним із державних символів країни, відбиває національні традиції, ідентифікуючи певну територію.

23 серпня 2022 року

Проект "Коло Турботи. Психологічне здоров'я кожної родини" пропонує підтримку в ці важки часи батькам, яких хвилює психічний стан їх дитини.

Якщо ваша дитина:

  • лякається сирени чи гучних звуків;
  • не може пристосуватися до нового місця;
  • боїться відійти від близьких навіть на крок;
  • замкнулася у собі чи проявляє нетипову для себе поведінку, пережила травмуючий досвід

телефонуйте та отримайте професійну консультацію дитячого психолога.

22 серпня 2022 року

Розпочалася підготовка до чергової сесії міської ради, в рамках якої сьогодні відбулося два засідання профільних депутатських  комісій.

Зокрема, комісія з питань освіти, фізичної культури, охорони здоров'я, соціального захисту та гендерної рівності рекомендувала до розгляду на сесії питання внесення змін до Положення про стипендії міськради в частині доповнення його заходами із виплати одноразової допомоги (3000 гривень) з метою визнання особистих досягнень випускників закладів загальної освіти та закладів позашкільної освіти в освітній, спортивній та мистецькій діяльності на національному та/або міжнародному рівнях. Вирішили таку виплату здійснювати одноразово до Дня міста.

22 серпня 2022 року

21 серпня завершився чемпіонат Пирятинської територіальної громади з футболу серед вуличних команд, що проводився на підтримку Збройних сил України. Перемогу в турнірі здобула команда ФК "Ветеран", на другому місці – ФК "Юність", на третьому – ФК ЗСУ.

22 серпня 2022 року

Всеукраїнський марафон «Сила Кожного» до Дня Незалежності України - це онлайн-захід під час якого можна буде познайомитися із українцями, які щодня, кожен на своєму «фронті» наближає перемогу!

22 серпня 2022 року

Шановні жителі Пирятинської громади! 180-й день від початку повномасштабного вторгнення. Боремося, тримаємося, працюємо на Перемогу! Просимо не нехтувати сигналами повітряної тривоги! Бережіть свої життя та життя близьких!

Комендантська година встановлена з 23:00 до 05:00.

Обов’язково контролюйте місця перебування дітей!

22 серпня 2022 року

Сьогодні економічний фронт як ніколи важливий. Ось чому бізнесу потрібно працювати там, де це можливо. А ідейним українцям – сприймати це як зелене світло до втілення мрій і планів про власну справу чи належно оформлену роботу.

21 серпня 2022 року

20 серпня у Центрі дитячої та юнацької творчості відбувся благодійний концерт «Україно, тобі моя пісня», приурочений до Дня Незалежності України.

 

20 серпня 2022 року
Війна триває і військові щоденно потребують нашої підтримки та допомоги. Міський голова Андрій Сімонов передав для потреб мобілізованих пирятинців, які захищають цілісність та незалежність України на передовій, придбані за власні кошти (близько 95 тисяч гривень) рації, тактичні окуляри, турнікети, навушники, каремати, аптечки, підсумки, охолоджуючі спреї для обозболення ран.     
19 серпня 2022 року

В Пирятинській громаді триває реалізація проєкту Європейського Союзу, в рамках якого було залучено близько мільйона євро. Проходять конкурси, затверджуються їх переможці задля започаткування нового бізнесу, або розвитку існуючого, створення нових робочих місць у громаді. Також проєктом передбачене проведення шкільних коворкінгів. На базі Пирятинського ліцею №6 впроваджується коворкінги: швейний та фудпроцесінговий.

19 серпня 2022 року

Позачергові засідання зумовлені нагальною необхідністю внесення змін до ряду суспільно значущих програм, які пов’язані з соціальним захистом населення, безпекою та благоустроєм громади. Тож внесені відповідні зміни до бюджету громади

19 серпня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 22 по 24 серпня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

19 серпня 2022 року

Вісім років тому, 19 серпня 2014 року, у Іловайську, Донецької області, загинув наш земляк Анатолій Курочка.

Народився він 30 серпня 1967 року у селі Сліпорід-Іванівка, на Гребінківщині. Освіту здобув у Дніпродзержинському технікумі фізичної культури. З 1989 року жив та працював у Пирятині.

18 серпня 2022 року

19 серпня 2022 року, о 10:30, у великій залі адмінбудинку (вул. Соборна, 42, м.Пирятин), відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Пирятинської міської ради.

18 серпня 2022 року

У Пирятині триває впровадження європейської системи вивезення твердих побутових відходів з території приватної забудови. Наразі у двох мікрорайонах міста: по вулиці Цибаня та прилеглих до неї вулицях і провулках та на вулицях Острів, Лермонтова, Кутузова проходить видача 120-літрових контейнерів у приватні домоволодіння.

18 серпня 2022 року

138 вакансій чекають на пирятинців у ТОВ «Пирятинський делікатес». У цей надскладний, і безпеково, і економічно, час – підприємство працює на повну потужність! Більше того – наразі запускає нову виробничу лінію, тому запрошує на роботу нових працівників.

18 серпня 2022 року

Останнім часом усі ми помітили перебої вивезення сміття з контейнерних майданчиків, розташованих на вулицях і міста, і сіл громади.

Проблема виникла через нестачу палУьного для транспорту КП "Каштан", що здійснює вивіз сміття.

17 серпня 2022 року

Якісне надання соціальних послуг так само важливе для людей, як і медичних. Саме тому дедалі більше коштів з бюджету громади виділяється на підтримку наших жителів, яким найскладніше внаслідок тих чи інших обставин. Варто зазначити, що соціального захисту потребує близько 52 % нашої громади.

17 серпня 2022 року

Цього літа у Пирятині працював літній клуб для дітей Summer Clubs „Ми вдома – в Україні“ від проєкту DECIDE.

Протягом двох змін понад 130 дітей вивчали основи громадянської освіти, відпочивали на спортивних та мистецьких локаціях, які для них підготували та провели педагогічні працівники закладів освіти Пирятинської громади та представники Молодіжної ради.

17 серпня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 18-19 серпня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

15 серпня 2022 року

На запрошення міського голови Андрія Сімонова у Пирятині розпочинає роботу дитячий стоматолог. Прийом маленьких пацієнтів лікар вищої кваліфікаційної категорії Вікторія Лобода розпочне з вівторка, 16 серпня, у кабінеті 42 приміщення Центру первинної медико-санітарної допомоги. Вікторія Георгіївна має 27 років стажу, донедавна очолювала дитяче стоматологічне відділення лікарні у Бахмуті, на Донеччині. 

15 серпня 2022 року

Рекомендації населенню щодо дій в зонах з підвищеною небезпекою перебування а також зонах з відносно безпечним перебуваням.

15 серпня 2022 року
Шановні жителі Пирятинської громади! 173-й день від початку повномасштабного вторгнення. Боремося, тримаємося, працюємо на Перемогу! Просимо не нехтувати сигналами повітряної тривоги! Бережіть свої життя та життя близьких! Комендантська година встановлена з 23:00 до 05:00. Обов’язково контролюйте місця перебування дітей!
15 серпня 2022 року

У разі виявлення вибухонебезпечного предмета зупиніть будь-які роботи в районі небезпечного місця. В жодному разі не чіпайте підозрілий предмет. Організуйте охорону небезпечного місця. Про знахідку вибухонебезпечного предмету терміново повідомте аварійно-рятувальний підрозділ Служби ДСНС України. Не допускайте сторонніх осіб до небезпечного предмету, доки не прибудуть спеціалісти.

14 серпня 2022 року

Цими вихідними, з нагоди дня села, жителі Харківець та Березової Рудки провели благодійні заходи для збору коштів на потреби Захисників. Вчора у Харківцях, сьогодні – у Березовій Рудці було проведено благодійні ярмарки з концертними програмами. Обидва заходи, об’єднані спільною метою, –допомогою у Перемозі над рашизмом, носили назву «З Україною в серці». 

14 серпня 2022 року
Щиро вітаю вас із професійним святом!  
Ваша професія цінна та необхідна в суспільстві віддавна. Вона надзвичайно складна, та водночас необхідна. У ці складні дні війни ворог руйнує багато об’єктів критичної інфраструктури, житлових будинків, знищує будівлі комунальної власності. Тому особливої цінності майстри будівельної справи набувають в Україні зараз – саме  завдяки вашим роботящим рукам, світлому розуму та креативним думкам ми відбудуємо все, що нищить росія щодня.   
14 серпня 2022 року
Шановні працівники ветеринарної медицини!  Прийміть найщиріші вітання з вашим професійним святом!  Професія, якій ви присвятили своє життя – одна з найнеобхідніших у нашому суспільстві. Від вашої невичерпної енергії, міцних знань і вмінь та наполегливості значною мірою залежить забезпечення ветеринарно-санітарної безпеки продуктів харчування, життя наших домашніх улюбленців та свійських тварин.
12 серпня 2022 року

Сьогодні Україна вперше відзначає День молоді разом зі світовою спільнотою. Починаючи з 1998 року 12 серпня відзначається міжнародний день молоді, заснований Генеральною Асамблеєю ООН. Указом Президента України це свято і в нашій державі щороку відзначатиметься саме 12 серпня.

В рамках відзначення Дня молоді у Пирятині відбулося кілька заходів.

12 серпня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 15 по 17 серпня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

12 серпня 2022 року

Цього року в Україні День молоді вперше відзначається 12 серпня – в день, коли це свято святкують в усьому світі. "Глава держави підписав відповідний указ № 333/2021 з метою підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, утвердження цінностей демократії та свободи, а також ураховуючи ініціативу молодіжних організацій та рухів", - ідеться у повідомленні Офісу Президента.

На жаль, цьогорічна ситуація в Україні не дозволяє нам повною мірою відзначити це свято, як і інші свята та дати. Сьогодні сотні тисяч українців, котрі за віком належать до категорії  молоді, зі зброєю в руках боронять рідну землю від російської навали.

11 серпня 2022 року

Робота комунальної галузі Пирятинської міської ради цього року пріоритетно спрямована на ремонти систем водопостачання у населених пунктах громади.

Наразі розпочато заміну частини водогону у селі Крячківка. Хід та якість виконання робіт сьогодні перевірив міський голова Андрій Сімонов.

Загальна протяжність мережі водопостачання по двох вулицях, яка підлягає заміні, - 1380 метрів. Із бюджету громади на фінансування цих робіт виділено 502 814  гривень.

11 серпня 2022 року

Залучення інвестицій, створення нових робочих місць – головний напрямок роботи міського голови Андрія Сімонова і муніципалітету в стратегічному сенсі. Забезпечення людей роботою є гарантією їхнього фінансового благополуччя, надходжень податків до бюджету, значить – гармонійного й сталого економічного зростання громади. Наразі Пирятинська міська рада системно працює у кількох міжнародних проєктах, які підкріплені фінансуванням за різними векторами перспективного розвитку. Насамперед, це економіка – реалізується проєкт у молочному та ягідному бізнесі, на який залучено 1 мільйон євро. Також, не менш важливим, є проєкт у сфері екології, де залучаються міжнародні ґрантові кошти на впровадження технологій щодо поводження з твердими побутовими відходами, і Пирятинська громада тут виступає учасником пілотного проєкту на національному рівні. В ході реалізації проєктів створюються нові робочі місця.

Наразі переходимо до розробки Плану відновлення Пирятинської громади від наслідків війни. Впродовж двох днів, 10-11 серпня, проходила розширена нарада, ініціатором якої став наш партнер - Інститут громадянського суспільства та його експерт Маркіян Дацишин. Суть роботи зводиться  до того, що після перемоги України у війні, наші міжнародні партнери готові виділяти сотні мільярдів доларів та євро на повоєнну відбудову України. Проте їхньою вимогою є розробка чіткого плану, де наша країна має відобразити куди будуть спрямовані кошти.

Відповідно, кожна громада, яка претендує на залучення міжнародних інвестицій, мусить мати якісний і зрозумілий план місцевого розвитку у післявоєнний період та відповідні проєкти, які можуть бути підкріплені ґрантами.

11 серпня 2022 року

Сьогодні – восьмі роковини з дня загибелі в зоні проведення АТО нашого земляка Івана Олійника.

Іван народився 27 липня 1993 року у Пирятині, тут провів свої дитячі роки, навчався у міській школі №4. Далі продовжив навчання у Прилуцькому професійно-технічному ліцеї, де отримав спеціальності слюсаря та водія. Після закінчення навчального закладу пішов на службу в ЗСУ, згодом хлопцю запропонували службу за контрактом. Служив механіком-водієм у 30-й окремій механізованій бригаді швидкого реагування Збройних Сил України. На початку 2014 року Іван Олійник опинився в числі тих, хто спочатку поїхав на кордон з Кримом, а згодом і в АТО – обороняти свій народ та рідну землю.

11 серпня 2022 року

Головною метою Конкурсу є створення художніх, декоративно-ужиткових, вокальних, хореографічних, сценічних та інших творчих проєктів. Брати участь у заході можуть як діти, молодь, так і дорослі. Організаторами проєкту є ГО «Молодіжна організація «Молоде покоління», БО «Благодійний Фонд «Відсоток Небайдужих» та ДУ «Український Державний Центр Позашкільної Освіти».

10 серпня 2022 року
Щотижня у Пирятинській громаді проходять заходи, спрямовані на підтримку Збройних Сил України, адже кошти, які збираються під час їх проведення, перераховуються на ЗСУ або передаються на потреби наших військових! Так і сьогодні у Великій Кручі відбувся другий тур благодійної спартакіади з літніх видів спорту. Брали участь 11 команд з міста та сільських населених пунктів нашої громади. Змагання проходили в безкомпромісній та напруженій боротьбі!
10 серпня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади 11-12 серпня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

9 серпня 2022 року

У травні в місті Пирятин за підтримки відділу освіти, молоді та спорту міської ради та волонтерської спільноти було розпочато навчальний курс за напрямком "Тестування програмного забезпечення" для бажаючих познайомитися із IT-сферою та отримати знання за одним із професійних напрямів даної галузі. Протягом трьох місяців учасники курсу дізнавалися від автора і ведучого курсу, практикуючого спеціаліста Олександра Житнього, про загальні принципи і процеси, які відбуваються в IT-компаніях при створенні програмних продуктів.

9 серпня 2022 року

У зв’язку зі скаргами жителів багатоквартирних будинків по вулиці Авіамістечко через відсутність газопостачання, відучора міський голова Андрій Сімонов почав роботу над вирішенням цієї проблеми! Сьогодні зранку заступник міського голови Михайло Мельниченко провів терміновий виїзд до села. Поспілкувався і з людьми, і з представниками АТ „Лубнигаз“. Ситуація дійсно неприйнятна: мешканці будинків не повинні терпіти незручності через недосконалі алгоритми роботи підприємства/ В результаті перемовин представники АТ „Лубнигаз“ гарантували відновити газопостачання в оселях людей до кінця сьогоднішнього робочого дня! Тримаємо на контролі!

9 серпня 2022 року

Не пошуком прихистку єдиним. Українці, які переїхали, рятуючись війни, також намагаються знайти роботу на новому місці. Саме тому ми зібрали добірку держпослуг на Гіді, які допоможуть кожному, хто шукає відповіді на питання «На що жити?» та «Що робити далі?»

8 серпня 2022 року
Шановні жителі Пирятинської громади! 166-й день від початку повномасштабного вторгнення. Боремося, тримаємося, працюємо на Перемогу! Просимо не нехтувати сигналами повітряної тривоги! Бережіть свої життя та життя близьких! Комендантська година встановлена з 23:00 до 05:00. Обов’язково контролюйте місця перебування дітей!

 

6 серпня 2022 року

Сьогодні в Олександрівці відбувся благодійний ярмарок-концерт "Так, я люблю Україну!".

Навіть серпнева спека не завадила насолодитися концертною програмою, яку продемонстрували учасники художньої самодіяльності Пирятинського культурно-громадського центру: Руслан Довженко, Марина Горбатенко, Аліна Загреба та Володимир Нічик. Аматори сцени дарували публіці патріотичні пісні, своєю творчістю вселяли віру у Велику Перемогу над рашизмом. 

6 серпня 2022 року

Понад рік Пирятинська міська рада бере участь у глобальному проєкті «Підтримка ініціативи з експорту технологій захисту довкілля», що впроваджується німецькою федеральною компанією GIZ GmbH. В рамках його реалізації на базі міської ради проведено ряд тренінгів та навчань, зміст яких полягає у поводженні та управлінні відходами. Уряд Німеччини готовий надавати фінансову підтримку Україні та здійснювати інвестиції в екологічні проєкти, спрямовані на захист довкілля. В свою чергу міський голова Андрій Сімонов особисто бере активну участь у проєкті, супроводжує його реалізацію на усіх етапах впровадження з метою залучення Пирятинської громади до європейських екологічних інвестицій.

6 серпня 2022 року
Сьогодні – восьма річниця з дня загибелі в зоні проведення АТО пирятинця Олександра Шляхтича. Народився він 16 серпня 1981 року у Пирятині. У 1998 році закінчив міську школу №4. З 1999 року проходив строкову військову службу в лавах Збройних Сил України - служив на посаді водія-електрика. Далі, з 2001 по 2004 роки проходив військову службу за контрактом.
5 серпня 2022 року
В рамках проєкту ЄС „Розбудова ланцюжків доданої вартості у молочному та ягідному кластерах Пирятинської громади для розширення економічних можливостей молоді і сільських жителів та екоорієнтованого зростання? розпочато проведення тренінгів на тему: „Актуальні питання розвитку мікро- та малого бізнесу на селі“. Перший тренінг на тему: „Овочівництво та ягідництво закритого і відкритого ґрунту“ відбувся сьогодні. На початку заходу переможцям конкурсного відбору для започаткування тепличного мікробізнесу було вручено відповідні повідомлення про та копії рішення сесії міської ради про внесення їх до переліку учасників проєкту. Привітав учасників заходу міський голова Андрій Сімонов, який відзначив важливість проєкту, реалізація якого стартувала на теренах Пирятинської громади та подякував переможцям конкурсного відбору.
5 серпня 2022 року

Реагуючи на запити жителів громади щодо необхідності проведення навчань з надання домедичної допомоги, сьогодні у Пирятині черговий раз було організовано такий захід.

Своїми знаннями та досвідом у питанні надання першої допомоги людям поділилися з присутніми лікар-анестезіолог Максим Бублик та військовий медик Роман Данилюк. Присутнім продемонстрували правила швидкого реагування й надання допомоги при різних видах травм, при зупинці серця, втраті свідомості тощо.

5 серпня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 8 по 10 серпня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

5 серпня 2022 року

Пирятинщина – аграрна громада. Місцеві товаровиробники є гарантами й продовольчого, й економічного благополуччя наших жителів. Вони створюють робочі місця, сплачують податки й наповнюють місцевий бюджет, в кінці кінців – забезпечують населення конкурентною і якісною продукцією. Міський голова Андрій Сімонов зібрав аграріїв у міській раді аби обговорити питання орендної плати пайовикам та виконання договірних зобов’язань перед людьми. Але, насамперед, подякував за те, що в перший день війни аграрії першими відгукнулися на його заклик про підтримку військових, надання зі своїх резервів пального у той час, коли воно зникло із заправок, і ще багато-багато іншого

4 серпня 2022 року

Сьогодні пирятинці провели в останню путь ще одного Героя – в ході ведення бойових дій на Донеччині загинув старший солдат Олексій Дєдов. Життя воїна обірвалося 28 липня внаслідок ворожого артобстрілу позицій наших захисників в районі села Зайцеве.

4 серпня 2022 року

Сьогодні розпочалася друга зміна літнього клубу Summer Clubs „Ми вдома – в Україні“ від проєкту DECIDE.

Уже в перший день роботи клубу майже 60 дітей знайомилися з основами громадянської освіти, брали участь в спортивних змаганнях та естафетах, працювали на мистецьких локаціях, які для них підготували педагогічні працівники закладів освіти Пирятинської громади та представники Молодіжної ради.

4 серпня 2022 року

Люди повинні мати тепло у домівках: саме над цим зараз працює і держава, і місцева влада. Вчора міський голова Андрій Сімонов брав участь у робочому засіданні Міністерства розвитку громад та територій України у Києві, у складі делегації з Полтавщини, за участі начальника обласної військової адміністрації Дмитра Луніна та голови облради Олександра Біленького. Нарада проходила під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова.

На повістці було питання щодо технічної та економічної готовності підприємств теплопостачання до опалювального періоду  2022-2023 року.

4 серпня 2022 року

Колектив Пирятинської лікарні поповнився молодою фахівчинею – з 1 серпня у закладі розпочала свою роботу лікар-лор Вікторія Харченко. Прийом здійснює у кабінеті №7 поліклінічного відділення, з понеділка по п'ятницю, з 8:00 до 14:00.

Вікторія родом з Рівненщини, з містечка Сарни. Під час навчання у Полтавському державному медичному університеті познайомилася з майбутнім чоловіком, теж студентом цього вишу. Роман вже близько року працює у Пирятинській лікарні лікарем-гінекологом, Вікторія ж закінчувала в цей час інтернатуру в Полтаві. Після твердо вирішила працювати у Пирятині.

3 серпня 2022 року

Знову Пирятинщина втратила воїна – безжальна війна забрала життя ще одного Героя, пирятинця Олексія Дєдова.

Олексій народився 26 серпня 1987 року в місті Нойштреліц, в Німеччині, в родині військового.

3 серпня 2022 року

Держсервіс має бути доступним. Особливо коли йдеться про послуги для людей пенсійного віку. Наше з вами завдання — допомогти їм показати життя без купи папірців, забігання до кабінетів, «щоб просто спитати», та очікувань. Все, що необхідно, можна глянути, не виходячи з дому, онлайн на порталі Гід з державних послуг.

3 серпня 2022 року

Відповідно до Закону України "Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні" запроваджені програми грантів з підтримки підприємництва та створення нових робочих місць під час війни. Постановами Кабінету Міністрів України від 21.06.2022 №738 та від 24.06.2022 №739 затверджено відповідні Порядки надання грантів.

Надання грантів здійснюється Мінекономіки через АТ "Державний ощадний банк України".

2 серпня 2022 року

Пирятинська філія ПАТ «Полтаваобленерго» повідомляє про тимчасові відключення електропостачання на території громади з 4 по 5 серпня, з 8:00 до 17:00, у зв’язку з проведенням планових робіт:

 

1 серпня 2022 року

Шановні жителі Пирятинської громади! 159-й день від початку повномасштабного вторгнення. Боремося, тримаємося, працюємо на Перемогу! Просимо не нехтувати сигналами повітряної тривоги! Бережіть свої життя та життя близьких! Комендантська година встановлена з 23:00 до 05:00.

1 серпня 2022 року

Запрошуємо вас взяти участь в тренінгу „Овочівництво та ягідництво закритого і відкритого грунту“, який відбудеться 5 серпня 2022 року о 9:30 у великій залі адмінбудинку, за адресою: вул.Соборна,42, м.Пирятин.

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua