Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
18 серпня 2022 року 14:52

Вивозимо сміття по-новому

У Пирятині триває впровадження європейської системи вивезення твердих побутових відходів з території приватної забудови. Наразі у двох мікрорайонах міста: по вулиці Цибаня та прилеглих до неї вулицях і провулках та на вулицях Острів, Лермонтова, Кутузова проходить видача 120-літрових контейнерів у приватні домоволодіння.

Наразі видано близько 400 контейнерів. Фахівці КП "Каштан" проводять роботу з населенням: ті домоволодіння, у власників яких заключено договір на вивіз сміття, його продовжують і отримують контейнер у користування; ті, в кого договір не укладений, мають змогу зробити це на місці і теж відразу по цьому отримати у користування новий сміттєвий бак. Серед розданих 400 контейнерів заключено близько 30% нових договорів на вивезення сміття. Наразі ті жителі, які проживають на вище зазначених вулицях, і досі не уклали договір та не отримали контейнер, можуть зробити це, звернувшись до комунального підприємства.

Налагоджується система вивозу сміття з цих контейнерів – графік розроблений такими чином, аби вивезення сміття здійснювалося один раз на тиждень. Графік черговості вулиць доведений до жителів. В день, коли передбачений вивіз сміття за тією чи іншою адресою, власник вивозить контейнер на вулицю в зручний для себе час, а ввечері забирає порожній бак на подвір'я.

Охоплення таким видом вивозу сміття планується збільшити – на минулій сесії міськради було виділено 540 тисяч гривень для придбання нової партії контейнерів. Наступним мікрорайоном, де планується впроваджувати цей вид подворового вивозу сміття, є мікрорайон вулиці Київської та прилеглих до неї вулиць і провулків.

Окремо хотілося б акцентувати увагу на тому, що контейнерні майданчики та сміттєві  баки на вулицях , де впроваджується проєкт з подворового вивозу сміття, прибрані або ж будуть прибрані найближчим часом. Виносити сміття туди категорично заборонено, а порушення цієї заборони несе за собою адміністративну відповідальність! На території громади працюють відповідні служби, які виявляють порушників правил благоустрою, та ведеться цілодобове відеоспостереження. Порушники отримують штраф від 340 до 1360 гривень!

Нагадуємо, згідно зі ст. 7 та п.1 ст.25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» укладання договору на вивіз сміття є обов’язковим для всіх!

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua