Громада для людей
Створення туристичної привабливості
Підтримка місцевого бізнесу
Відкритість до партнерства
11 серпня 2022 року 11:49

Розробляємо План відновлення Пирятинської громади від наслідків війни

Залучення інвестицій, створення нових робочих місць – головний напрямок роботи міського голови Андрія Сімонова і муніципалітету в стратегічному сенсі. Забезпечення людей роботою є гарантією їхнього фінансового благополуччя, надходжень податків до бюджету, значить – гармонійного й сталого економічного зростання громади. Наразі Пирятинська міська рада системно працює у кількох міжнародних проєктах, які підкріплені фінансуванням за різними векторами перспективного розвитку. Насамперед, це економіка – реалізується проєкт у молочному та ягідному бізнесі, на який залучено 1 мільйон євро. Також, не менш важливим, є проєкт у сфері екології, де залучаються міжнародні ґрантові кошти на впровадження технологій щодо поводження з твердими побутовими відходами, і Пирятинська громада тут виступає учасником пілотного проєкту на національному рівні. В ході реалізації проєктів створюються нові робочі місця.

Наразі переходимо до розробки Плану відновлення Пирятинської громади від наслідків війни. Впродовж двох днів, 10-11 серпня, проходила розширена нарада, ініціатором якої став наш партнер - Інститут громадянського суспільства та його експерт Маркіян Дацишин. Суть роботи зводиться  до того, що після перемоги України у війні, наші міжнародні партнери готові виділяти сотні мільярдів доларів та євро на повоєнну відбудову України. Проте їхньою вимогою є розробка чіткого плану, де наша країна має відобразити куди будуть спрямовані кошти.

Відповідно, кожна громада, яка претендує на залучення міжнародних інвестицій, мусить мати якісний і зрозумілий план місцевого розвитку у післявоєнний період та відповідні проєкти, які можуть бути підкріплені ґрантами. Місцевий план, звісно, повинен бути синхронізованим з національним, містити пріоритетні напрямки розвитку економіки й корелюватися зі стратегією розвитку громади. Серед учасників цієї робочої групи були як профільні фахівці міської ради, депутати, також був запрошений Владислав Гуленко як експерт проєкту USAID з аграрного і сільського розвитку. В ході  роботи міський голова Андрій Сімонов запропонував провести розширене засідання з представниками агробізнесу громади з метою ширшого напрацювання проєктних ідей. Насправді робота була достатньо предметною й результативною. Визначено основні вектори місцевої економіки для створення нових підприємств (значить – і робочих місць), впровадження й залучення інвестицій:

- альтернативна енергетика (виробництво лізину, біоетанолу, глибинна переробка олій, виробництво пелет, будівництво станції з виробництва біогазу)

-тваринництво

- тепличне господарство

- аграрний сектор (будівництво зерносховища та створення логістичного хабу, який займатиметься питаннями внутрішнього й міжнародного збуту зерна)

Маємо розуміння щодо дорожньої карти й чіткі задачі. Тепер – справа за виконавцями, які повинні переконливо та якісно сформулювати напрацьовані ідеї у проєкти та, власне, розробити План відновлення Пирятинської громади від наслідків війни.

 

#local_greenrowth #Pyriatyn #economic_empowerment #Pyriatyn_community #dairy_clusters #empowerment #EUPyriatyn #Pyriatyn #greenGrowth #Pyriatyn #valueChains #ПрямуємоРазом #MovingForwardTogether

Мапа сайту

Режим роботи
пн.-чт. 08.00 - 17.15
пт. 08.00 - 16.00
обідня перерва - 12.00 - 13.00
Телефон
+38 (05358) 2-14-70
Телефон/факс
+38 (05358) 2-14-70
Електронна пошта
office@pyryatyn-mrada.gov.ua